Salut. Sunt Diana, psiholog, instructor certificat în disciplină pozitivă și în terapia prin artă, blogger, podcaster, iubitoare de oameni, iar în prezent mă specializez în psihoterapia Analizei Tranzacționale la Yorkshire Training Center Romania și ca terapeut de cuplu împreună cu The Gottman Institute. Mă bucur că ești cu degetul aproape de butonul Play, așa că te las să asculți și aștept să-mi scrii, dacă ai ceva de împărtășit cu mine.
36. De Ce Sunt Furioasă Pe Mama? - Podcast cu Diana (S2, E3)
În sfârșit am ajuns la subiectul care vă interesează pe multe dintre voi: De ce sunt atât de furioasă pe mama acum că sunt și eu mamă?
Am povestit în acest episod de podcast despre rolul mamei în viața fiicei ei, despre cum internalizăm mesajele materne, despre cum ar fi o evoluție ideală a relației dintre mamă și fiică, dar și ce se întâmplă atunci când apar blocaje.
De ce e greu să acceptăm greșelile pe care le-au făcut sau le fac mamele noastre și de ce simțim nevoia să le tragem la răspundere pentru lucruri pe care altora le trecem cu vederea?
Și ce putem face, până la urmă?
Notă de subsol: Acest episod nu este pentru tine dacă ai o relație ideală cu mama ta. Dar ascultă-l, totuși. Poate o să-l poți recomanda apoi unei prietene :)
11/11/2021 • 18 minutes, 42 seconds
35. Etapele de dezvoltare ale mamei - Podcast cu Diana. (S2, E2)
Știm foarte bine că bebelușii și copiii trec prin tot felul de etape de dezvoltare pe măsură ce cresc. Însă nu luăm în calcul etapele de dezvoltare prin care trece o femeie din momentul în care devine mamă.
A fi mamă te trece prin două etape de dezvoltare:
1. Prima etapă (0 - 18 luni) în care taskul principal este acela de a ”crea un împreună” cu bebelușul.
0 - 6 luni - A fi mamă și a te bucura de ceea ce te face să fii mamă
6 - 18 luni - A face ceea ce face o mamă și a exersa până când îți intră în ritm
2. A doua etapă (18 luni -12 ani) în care sarcina principală este aceea de ”a desface acest împreună”, cu sub-sarcinile:
18 luni - 3 ani - A reînvăța să gândești și pentru tine, nu doar pentru bebeluș
3 - 6 ani - A-ți trăi noua identitate deja stabilă
6-12 ani - A te reîntoarce în structuri vechi, dar în moduri noi
Dacă vrei să-ți fie mai clar, ascultă integral episodul.
11/4/2021 • 27 minutes, 2 seconds
34. Mâncatul nu este despre mancare - Podcast cu Diana și Ana Szabadszalasi (S2, episodul 1)
În episodul de astăzi vă invit să ne uităm împreună la relația pe care o avem cu mâncarea și cu ele însele.
Ana Szabadszalasi, nutriționist care ajută femeile să piardă în greutate, să își îmbunătățească relația cu mâncarea și cu ele însele și invitata mea din acest episod, ne povestește cu foarte multă blândețe despre experiența ei cu clientele.
Câteva din întrebările pe care i le-am pus și la care Ana a și răspuns cu înțelegere și empatie, sunt:
Cum arată o relație sănătoasă cu mâncarea și cu corpurile noastre?
Care sunt piedicile de care ne lovim în procesul de îmbunătățire a relației noastre cu corpurile noastre și cu alimentația?
Care este impactul vieții emoționale asupra obiceiurilor de mâncare?
Ce putem face pentru a îmbunătăți această dinamică?
10/21/2021 • 46 minutes, 57 seconds
33. Care e diferența dintre mama și tata? - Podcast cu Diana (Episodul 33)
Yuhuuu, am revenit. Astăzi vorbim despre:
- care e rolul mamei în viața copilului
- care e rolul tatălui în viața partenerei și a copilului
- ce lucruri diferite învață fetele și băieții de la mama și tata.
Spoiler: unul din rolurile tatălui este să aibă grijă de mamă ;) (și nu invers... just sayin)
6/24/2021 • 27 minutes, 43 seconds
32. 6 Piedici În Procesul De Dezvoltare Personală - Podcast Cu Diana (Episodul 32)
Nu știu dacă ai pățit și tu, dar câteodată se întâmplă ca în procesul de dezvoltare personală să apară blocaje, piedici sau momente de involuție. De ce se întâmplă asta? Când apar aceste piedici? Și ce putem face atunci când ele apar?
3/18/2021 • 22 minutes, 7 seconds
31. Cum Adică Să Încep Înainte Să Fiu Pregătit?! - Podcast Cu Diana (Episodul 31)
”Trebuie să știu tot, ca să pot începe ceva” sau ”Trebuie să fie întâi gata muntele de clătite, apoi mă pot așeza și pot gusta din ele” sau ”Nu am voie să greșesc, trebuie să-mi iasă din prima!” sunt doar câteva din convingerile limitative cu care ne împiedicăm să... facem.
Fie că e vorba despre a începe un proiect nou sau despre a ne așeza să citim o carte, de multe ori ne oprim și amânăm fără ca măcar să știm de ce facem asta.
În episodul de astăzi al podcastului îți explic puțin cum funcționează astfel de convingeri și cu ce ai putea să le înlocuiești, dacă observi că nu te ajută, ci te încurcă în viața ta de zi cu zi.
Și, nu uita! În dezvoltare personală One Size Doesn't Fit All, așa că preia și adaptează ce simți că ți se potrivește ca să fie OK pentru tine.
Spor la ascultat și aștept părerile tale despre podcast, dar și idei de subiecte noi, pe diana arond dianavijulie punct ro.
2/19/2021 • 25 minutes, 31 seconds
30. De ce nu pot să renunț? -Podcast Cu Diana (Episodul 30)
Dacă săptămâna trecută am discutat despre cum să faci să nu renunți atunci când îți propui ceva și cum poți crește mușchiul voinței, săptămâna aceasta vreau să vorbim despre cealaltă fațetă a monedei:
De ce nu poți să renunți la relații, obiceiuri sau comportamente care nu-ți sunt deloc de folos, ba pot fi chiar dăunătoare și toxice.
Și... Ce poți face ca să renunți la ele.
Sper să vă fie de folos și audiție plăcută!
2/11/2021 • 27 minutes, 51 seconds
29. De Ce Să Renunți Să Mai Crezi Că N - Ai Voință - Podcast Cu Diana (Episodul 29)
”N-ai voință” sau ”N-ai ambiție” sunt mesaje pe care e foarte posibil să le fi auzit adesea în copilărie, de unde e la fel de posibil să fi tras concluzia că voința este ceva ce ai sau ce n-ai. Și că dacă nu ai voință, vor fi foarte multe lucruri pe care nu le vei putea face în viața asta.
Eu vreau să pun astfel de convingeri sub microscop și să vă arăt că nu e chiar așa.
Cum s-ar spune, ”Ai, n-ai voință, tot poți să reușești tot ce-ți dorești”.
Pentru că... Voința are două atribute și vă las să ascultați episodul ca să aflați care sunt ele.
2/2/2021 • 19 minutes, 34 seconds
Răspunsuri Pentru Părinți - O Metodă Simplă De A Ajuta Copiii Să Scape De Coșmaruri
În urma episodului despre somn din ”Podcast cu Diana”, am primit un email de la o ascultătoare, în care mă întreba ce ar putea face pentru a-și ajuta fetița, care are adesea coșmaruri.
I-am răspuns și în privat, însă m-am gândit că e unul din subiectele de interes pentru mai mulți părinți, așa că am înregistrat acest episod din ”Răspunsuri pentru părinți”, unde o să găsiți o explicație simplă, dar care funcționează bine, pentru a vă ajuta copiii să se simtă puternici în relație cu coșmarurile lor.
Audiție plăcută!
1/29/2021 • 7 minutes, 23 seconds
28. Podcast Cu Diana (Episodul 28)- Crăciun împreună
Pentru mine anul 2020 a fost un an în care am fost foarte conștientă la ce înseamnă ”Împreună” pentru mine. Și cred că acest ”Împreună” a fost important pentru foarte mulți dintre noi.
Așa că mi s-a părut firesc să facem și Crăciunul împreună. Și dacă nu s-o putea altfel, am profitat de tehnologia anului 2020 și am invitat câteva mame să facem împreună acest episod de Podcast, pe care l-am denumit ”Crăciun împreună”.
Într-o dimineață ne-am adunat pe Zoom și ne-am amintit despre cum era Crăciunul pentru noi când eram mici. A fost o experiență fantastică și vă las să ascultați cuvintele și energia noastră și sper să vă transpună și pe voi tot într-un Crăciun ”Împreună”.
Mulțumesc, Monica că ai venit cu blândețea și cu amintirile tale calde!
Mulțumesc, Oana că ai fost cu noi în ciuda obstacolelor de la început
Mulțumesc, Roxana că ai venit cu energia și deschiderea pe care eu le-am integrat ca poftă de viață.
Mulțumesc, Maria că ai venit cu tot cu Ștefan și cu bradul, ca să intrăm în atmosfera de Crăciun și mai bine.
Și vă mulțumesc și vouă că mă ascultați și #fieca sărbătorile să vă fie împreună.
12/17/2020 • 37 minutes, 20 seconds
27. Podcast Cu Diana (Episodul 27)- 5 mituri despre relații
”...și-au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”
Așa se termină multe din basmele copilăriei noastre, care au reprezentat (chiar fără să ne dăm seama de asta) un model de relaționare de cuplu pe care l-am preluat în copilărie și l-am integrat în viața noastră de adulți.
”Și-au trăit fericiți până la adânci bătrâneți” e finalul unui basm, însă apoi începe viața reală. Albă-Ca-Zăpada și prințul ei minunat s-au mai certat, s-au mai împăcat, au investit activ în relația dintre ei și au mers la consiliere de cuplu atunci când au considerat că e necesar.
Te las să asculți episodul meu despre cele 5 mituri despre relații pe care le-am observat în lucrul meu cu cuplurile din cabinet.
12/11/2020 • 24 minutes, 40 seconds
26. Podcast Cu Diana (Episodul 26)- Cele 8 nevoi relaționale
Nicio relație nu funcționează de la sine. Pentru fiecare relație care este sănătoasă, ambii parteneri au investit și investesc în continuare timp și energie. Unul din modurile prin care ne putem îngriji de relațiile noastre (cu partenerul, dar nu numai, ci cu orice persoană de care suntem apropiați emoțional) este prin a ne satisface aceste 8 nevoi relaționale în spațiul relației și nouă, dar și partenerului/partenerei.
12/3/2020 • 22 minutes, 52 seconds
25. Podcast Cu Diana (Episodul 25)- Cei 4 Călăreți Ai Apocalipsei Relaționale
În episodul de astăzi vă propun să ne uităm puțin la relațiile noastre și la potențiale moduri în care comportamentele noastre acționează în defavoarea relației. Mai precis, la acele 4 comportamente toxice care erodează relația și la alternative cu care le putem înlocui.
11/26/2020 • 23 minutes, 31 seconds
24. Podcast Cu Diana & BIANCA PAVEL (Episodul 24)- Despre Cum Să Fii Părinte De Adolescent
Timpul trece și copiii își pierd încet-încet din specificul bebelușesc, din dorințele și nevoile de copil și trec, parcă pe nesimțite, într-o nouă etapă, cea a adolescenței. Câteodată acest proces este dificil pentru noul adolescent, care oscilează între a fi copil și a fi adult și-și caută propriul fel de a fi. Și, cu siguranță, acest proces este dificil și pentru părinte, care are și el nevoie să se adapteze la toate schimbările din viața adolescentului și din relația lor.
Bianca Pavel, Psiholog clinician și Psihoterapeut, a acceptat să discutăm despre bucuriile și provocările vieții de adolescent, vine cu o înțelegere profesională și personală a fenomenului și ne oferă un cadru în care să decidem ce putem face pentru a susține o creștere sănătoasă a adolescentului și o relaționare blândă și structurantă cu el.
11/17/2020 • 1 hour, 3 minutes, 2 seconds
Răspunsuri Pentru Părinți - Anxietatea De Separare&Jocuri De Găsit Curajul Când Mama Pleacă
Separarea de mamă e parte a unui proces de învățare pentru copil, indiferent de vârstă. Atunci când copilul protestează la despărțirea de mamă, este normal și ne semnalizează că acest proces de învățare a despărțirii de mamă încă nu este încheiat.
Vă las aici un audio pe acest subiect, cu explicații legate de dificultatea despărțirii și cu idei de ”Jocuri de găsit curajul atunci când mama pleacă”
11/16/2020 • 8 minutes
Podcast cu Diana (episodul 23) - Ești un ”People Pleaser”?
Tu știi care sunt semnele că mai degrabă încerci să-i mulțumești pe ceilalți decât să ai grijă de tine? De unde a pornit această relaționare cu tine și cu lumea? De ce o faci și care sunt implicațiile asupra vieții tale?
Și, mai ales, ce poți să faci în schimb, atunci când decizi că nu mai e o strategie bună aceea de a fi ”People Pleaser”
Audiție plăcută.
11/3/2020 • 29 minutes, 15 seconds
Răspunsuri pentru copii - Cât timp am voie la ecrane?
Ericka are 7 ani și mi-a trimis o întrebare. Ea întreabă așa: ”Cât putem să stăm la ecran sau la televizor?”
I-am răspuns Erickăi cât este timpul recomandat pentru copii de vârsta ei, dar și de ce nu e bine să depășim acest timp, de ce alții îl depășesc, de ce ne e greu să ne oprim câteodată și ce tactici putem aplica pentru a ne ușura ”oprirea” din a ne uita la ecrane.
10/25/2020 • 6 minutes, 44 seconds
Răspunsuri Pentru Copii - Cum De Vedem Lucruri Care Nu Există?
Eric (7 ani și jumătate) întreabă: ”Cum de vedem lucruri în imaginația noastră, care arată foarte reale, dar nu există în realitate?”
Iar eu răspund în acest episod al podcastului pentru copii.
Dacă și copilul tău are o întrebare legată de psihologie, trimite-mi întrebarea lui și-i voi răspunde.
10/22/2020 • 4 minutes, 12 seconds
Podcast Cu Diana & Alexandra Iftode (Episodul 22)- Despre Bullying
Alexandra Iftode este invitata mea din episodul de astăzi al Podcast cu Diana pentru că mi-am dorit mult ca mesajele ei despre Bullying să ajungă la voi, fie că sunteți părinți sau cadre didactice. Alexandra face cursuri pe această temă atât cu copiii, cât și cu adulții, așa că informațiile de la ea sunt extrem de valoroase.
Ascultând discuția cu Alexandra Iftode, veți afla despre:
- Ce este bullyingul și care sunt formele în care se manifestă (apropos, ați auzit de Covid-Bullying?)
- Care sunt cauzele, semnele și efectele Bully-ingului
- Cum combatem Bullying-ul
Mai jos aveți și o listă cuprinzătoare de resurse pe această temă (o parte din ele le regăsiți și în audio):
- Băiețelul cu aripă de fluture- Ioana Chicet-Macoveiciuc
- Te iubesc orice ai face- Ioana Chicet Macoveiciuc
- Cine se teme de Iepuroiul cel Rău?-Steve Smallman
- Mă iubesc așa cum sunt-Jessica Sanders
- Te iubesc, orice culoare ai avea!-Mihaela Coșescu
- E și treaba mea!-Mihaela Coșescu
- One- Kathryn Otoshi
- Two-Kathryn Otoshi
- Three-Kathryn Otoshi
- Stand tall Molly Lou Mallon- Patty Lovell
- Stop picking on me- Pat Thomas
- Be kind- Pat Zietlow Miller
- I walk with Vanessa- Kerascoet
- Stand up for yourself and your friends- Patty Kelley Criswell
Materiale, idei
- Brățări mama/copil sau simboluri puternice pentru siguranta si self esteem
- Tablouri motivaționale
- Poster antibullying în cameră
- Infografic antibullying în cameră
https://twistedsifter.com/videos/pixar-lou-animated-short-by-dave-mullins/
https://www.youtube.com/watch?v=3XA0bB79oGc
https://www.youtube.com/watch?v=Jd5IeermWOI
- The Bully Box- sugerați ptr gradinite, școli- cutia unde poți raporta anonim un bully
- Creșterea independenței copilului- un copil independent este puternic
- Lecții de siguranță personală- un copil informat este un copil puternic
- Atenție la propria adresare față de copil!
10/20/2020 • 51 minutes, 51 seconds
Raspunsuri Pentru Parinti - Jocuri Distractive Cu Exerciții De Respirație
Astăzi nu o să răspund unei întrebări anume primite de la un părinte, ci o să fac un audio care sper să fie de folos pentru cât mai mulți părinți. Poate că practicați și voi meditația sau respirația conștientă și știți cât e de utilă, însă astfel de exerciții sunt plictisitoare pentru copii. Ei n-au răbdare să asculte o voce care să-i ghideze ce să facă cu respirația lor, așa că am transformat acest ghidaj în jocuri.
Iată, deci, 8 jocuri distractive legate de respirația abdominală sau profundă, echivalentul a 8 sesiuni de mindfulness pentru copii.
10/15/2020 • 13 minutes, 29 seconds
Podcast Cu Diana (Episodul 21)- E bun sau nu perfecționismul?
E bine sau ba să fii perfecționist? E o întrebare care apare adesea, cu atât mai mult cu cât procesul legat de perfecționism vine cu părți bune și părți rele. Perfecționiștii fac lucrurile bine, asta dacă reușesc să le ducă la bun sfârșit. Perfecționiștii sunt de încredere, dar se critică neîncetat. Perfecționiștii au niște standarde foarte înalte, dar asta îi blochează câteodată.
În acest podcast am vrut să vă arăt ambele fațete ale monedei.
Cum arată perfecționismul pozitiv și cum arată perfecționismul maladaptativ? Și ce putem face să-l transformăm pe cel maladaptativ în unul pozitiv, ca să facem treabă bună, să fim de încredere și să ne simțim și bine în pielea noastră.
10/13/2020 • 26 minutes, 17 seconds
Podcast Cu Diana (Episodul 20)- Somnul
Pentru podcastul de astăzi v-am cerut ajutorul să-mi puneți întrebări. Și m-ați întrebat, așa că eu am răspuns la întrebări și a ieșit ceva foarte mișto, mai ales că somnul este un proces atât de fascinant.
Vă las mai jos câteva din întrebările la care am răspuns
Ce este somnul?
Ce sunt ritmurile circadiene și sunt ele standard pentru toată lumea ? Cum ne putem da seama dacă ritmul nostru circadian este sau nu este unul sănătos?
Ce anume afectează ritmul circadian și, implicit, calitatea somnului nostru și ce soluții avem?
Un studiu interesant despre ce anume ne ajută să adormim mai ușor și este ceva ce puteți aplica și voi în fiecare seară.
Contează sau nu contează să te culci înainte de miezul nopții?
Contează dacă mă culc sau mă trezesc la aceeași oră?
Ce putem face pentru a ne îmbunătăți calitatea somnului?
10/6/2020 • 30 minutes, 40 seconds
Răspunsuri pentru Părinți - Fratele Mai Mare Este Nervos Și Gică Contra. Cum Pot Să - L Ajut?
Întrebarea de astăzi, la care am răspuns în acest scurt audio, este:
Cum aș putea să-mi ajut copilul mai mare, odată ce în familie a venit un nou membru? Fratele mai mare a devenit agresiv, țipă foarte mult, este foarte nervos, lovește și strică lucruri (nu pe fratele mai mic), este agresiv cu alți copii. Nu mai vrea să se spele, să mănânce, este un Gică Contra. Cum pot să-l ajut?
10/5/2020 • 13 minutes, 30 seconds
Răspunsuri pentru părinți - Băiețelul meu de 3 ani e foarte agresiv
Cristina întreabă: ” Diana, nu mai pot. Băiețelul meu de 3 ani este foarte agresiv. Lovește, mușcă, împinge copiii la locul de joacă, le dă cu nisip în ochi, chiar nu mai știu ce să mai fac cu el. Îmi vine să nu-l mai scot din casă. ”
Pentru răspunsul meu, dă play :)
10/2/2020 • 20 minutes, 33 seconds
Răspunsuri pentru părinți - Mutatul în camera copilului
Iulia întreabă așa:
”Ana are 5 ani și aș vrea să o mutăm în camera ei. Nu știu cum să facem ca să-i fie mai ușoară această trecere. Ne ajuți un pic?”
Eu răspun așa: (dă play :D )
9/29/2020 • 11 minutes, 42 seconds
Podcast Cu Diana (Episodul 19)- Creierul Și Neurotransmițătorii
Cum se formează emoțiile în creier?
Cum circulă emoțiile prin corpul nostru?
De ce ne simțim bine atunci când facem cumpărături compulsive, dar nu și când ajungem acasă cu ele?
De ce bărbații se uită mai mult la filme violente decât femeile?
De ce dormim mai mult noaptea și nu ziua?
Doar câteva dintre întrebările la care mi-am propus să răspund prin acest podcast, în care o să vă trec puțin prin anatomia creierului, sinapse și neurotransmițători, emoții, gânduri și comportamente și cum putem să le înțelegem și să le și schimbăm, dacă vrem.
9/29/2020 • 28 minutes, 35 seconds
Răspunsuri Pentru Părinți - Olița
Primesc adesea întrebari de la voi despre creșterea copiilor și dezvoltarea lor emoțională. Pe cât posibil, încerc să răspund tuturor cererilor pe care le găsesc în diferitele căsuțe cu mesaje, iar azi dimineață mi-a venit chiar o idee și mai bună: Ce-ar fi dacă aș lua aceste întrebări care se repetă și aș răspunde la ele pentru toată lumea, astfel încât să le fie de folos si celor care mă întreabă, dar poate să fie de folos si altor persoane care încă nu m-au intrebat, dar poate ar fi vrut.
Astăzi vreau să răspundem întrebării Anei, care mi-a scris așa:
”Am o fetiță de doi ani și două luni și aș vrea să începem procesul de renunțare la scutec acum cât încă mai e cald afară. La iarna o sa ne fie mai greu si vreau s-o pregatesc pentru grădinita pe care o s-o inceapa in primavara.
Mentionez ca n-am avut nicio incercare pana acum, asa ca o sa luam lucrurile de la inceput. Ea mai spune cateodata ca a facut caca dupa ce a terminat, dar nu mereu.
m-ar ajuta niste tips and tricks. ce să fac sa fie mai usor, ce sa nu grelesc. Multumesc”
9/18/2020 • 18 minutes, 17 seconds
Podcast Cu Diana (Episodul 18)- De Ce Vrei Să - Ți Controlezi Copilul Și Ce Să Faci În Schimb
În episodul de astăzi am ales să mă întorc la felul în care ne creștem copiii, la parenting și la ce înseamnă atunci când vrem să ne controlăm copiii.
De ce ne este greu să acceptăm situațiile în care copilul își dorește (și face) altceva decât ceea ce ne dorim noi pentru el?
De ce e atât de greu de gestionat nevoia de control asupra copilului? Cum trecem de la perioada simbiotică, în care mama și copilul au fost trup și suflet împreună, la nevoia copilului de autonomie, de spațiu și cum influențează această trecere nevoia de control a părintelui?
Cu ce putem înlocui controlul și cum facem asta în timp ce respectăm nevoia copilului, dar și siguranța lui?
9/16/2020 • 25 minutes, 5 seconds
Podcast Cu Diana (Episodul 17)- Cea Mai Importantă Decizie Pe Care O Iei În Fiecare Zi
Astăzi am ajuns la ultimul episod din seria podcasturilor despre creșterea încrederii de sine și îți propun să discutăm despre decizia de a avea încredere în tine.
Tu decizi să nu ai încredere în tine, sau decizi să ai încredere în tine?
Azi? Aici și acum? În fiecare situație în parte?
9/1/2020 • 14 minutes, 27 seconds
Podcast Cu Diana (Episodul 16)- Primești Complimentele Și Respingi Criticile?
În Analiza Tranzacțională vorbim despre ”Economia Stroke-urilor” și despre cele 5 reguli ale ei:
1. Nu oferi stroke-uri
2. Nu accepta stroke-uri
3. Nu respinge stroke-uri
4. Nu cere stroke-uri
5. Nu-ți oferi stroke-uri
Dacă nu știi ce sunt stroke-urile, nu-i bai. Îți povestesc în Podcast despre ele, la fel cum îți povestesc și despre legătura dintre ”Economia Stroke-urilor” și nivelul de încredere pe care-l ai în tine.
7/7/2020 • 15 minutes, 4 seconds
Podcast Cu Diana (Episodul 15)- Tu Ce Permisiuni Îți Dai Ca Să-Ți Crești Încrederea În Tine?
Astăzi începem să plantăm primele semințe pentru creșterea încrederii în tine. E important să știi de ce nu ai încredere în tine, cum ai ajuns să nu ai încredere în tine și de ce vrei să ai încredere în tine, însă de la aceste idei și până la a avea încredere în tine e nevoie ... SĂ FACI.
Așa că astăzi începem să clădim. Nu să ne luptăm cu trecutul, nu să aflăm despre trecut, ci să plantăm semințele pentru ziua de astăzi și pentru cea de mâine.
Află din acest podcast ce permisiuni îți poți oferi pentru a reuși tot ceea ce ți-ai propus. Și oferă-ți-le începând de acum.
5/25/2020 • 13 minutes, 32 seconds
Podcast Cu Diana (Episodul 14) - Gândurile Cu Care Tu Îți Scazi Încrederea În Tine
Acum mult timp, când erai încă sub influența puternică a adulților gigantici din viața ta, ai îngropat în tine mesajele lor despre tine, despre ceilalți și despre lume.
Dacă mesajul primit prin cuvinte, prin gesturi, prin priviri a fost că nu erai suficient de priceput, de bun, de inteligent, de... adaugă tu aici, poate că ai crescut având încrederea în tine scăzută.
Sau, dimpotrivă. Dacă mesajele pe care le-ai primit au fost că erai perfect, la un moment dat ți-ai dat seama că nu poți face lucrurile perfect și ai creat despre tine gândul că nu ești suficient/ă și că nu poți avea încredere în tine.
E important să testăm cu realitatea convingerile pe care le avem despre noi. Dar, oare puteam face asta atunci când realitatea era dictată de ”cei mari”?
Află din exercițiile acestui podcast cum te-au influențat astfel de mesaje și cum ți-au influențat ele încrederea în tine. Ia-ți timp, un pix, un caiet și ia-te în serios.
Spor la treabă!
4/27/2020 • 14 minutes, 27 seconds
Podcast Cu Diana (Episodul 13) - Ce Înseamnă Pentru Tine ”Încredere În Sine”?
Dacă vrei să-ți crești încrederea în tine, te invit să asculți podcastul meu de astăzi și să faci exercițiile pe care ți le propun. O să ai nevoie de o foaie și de un creion, cu ajutorul cărora să răspunzi la câteva întrebări cheie și de un spațiu doar tu cu tine pentru al doilea exercițiu.
4/13/2020 • 15 minutes, 59 seconds
Podcast Cu Diana (episodul 12) - Etapele Normale De Reacție În Situații De Criză
Astăzi vreau să vă povestesc puțin despre reacții de o nouă normalitate (care în alte situații ar putea fi considerate ca fiind ”iraționale”) pe care le avem într-o situație de criză și felul în care gândim, simțim și acționăm la nivel de societate ca răspuns la criza prin care trecem.
Veți auzi despre cele 6 etape prin care am trecut și vom trece în această perioadă, dar și despre cum am reacționat și cum e de așteptat să reacționăm de acum înainte.
Podcastul meu vreau să răspundă la unele întrebări pe care poate ni le punem în această perioadă.
- Ce ni s-a întâmplat?
- Ce ne mai așteaptă?
- Cum o să fie?
- De unde apar eroii?
- De ce unii oameni nu respectă recomandările?
- De ce unora pare că nu le pasă și de ceilalți?
etc.
La final, desigur, îndemnul să #StămAcasă și să ne protejăm pe noi și pe ceilalți (și) prin asta.
3/30/2020 • 17 minutes, 56 seconds
Podcast cu Diana (Episodul 11) - Cum ne putem gestiona anxietatea în timp ce #StămAcasă
Podcast cu Diana (Episodul 11) - Cum ne putem gestiona anxietatea în timp ce #StămAcasă by Diana Vijulie
3/16/2020 • 32 minutes, 1 second
Podcast cu Diana (Episodul 9) – Driverele
Podcast cu Diana (Episodul 9) – Driverele by Diana Vijulie
12/20/2018 • 23 minutes, 5 seconds
Podcast cu Diana (Episodul 8)- Tipuri de psihoterapie [mai multe informații pe Gangblog.ro]
Podcast cu Diana (Episodul 8)- Tipuri de psihoterapie [mai multe informații pe Gangblog.ro] by Diana Vijulie
12/6/2018 • 23 minutes, 18 seconds
Podcast cu Diana (Episodul 7) - Regrete [Mai multe informații pe gangblog.ro]
Podcast cu Diana (Episodul 7) - Regrete [Mai multe informații pe gangblog.ro] by Diana Vijulie
11/30/2018 • 18 minutes, 50 seconds
Podcast cu Diana (Episodul 6) - Tipuri de atașament în relații [Mai multe informații pe gangblog.ro]
Podcast cu Diana (Episodul 6) - Tipuri de atașament în relații [Mai multe informații pe gangblog.ro] by Diana Vijulie
11/23/2018 • 21 minutes, 38 seconds
Podcast cu Diana (Episodul 5) - Frica de succes [Mai multe informații pe gangblog.ro]
Podcast cu Diana (Episodul 5) - Frica de succes [Mai multe informații pe gangblog.ro] by Diana Vijulie
11/15/2018 • 17 minutes, 18 seconds
Podcast cu Diana (Episodul 4) - Ce este fericirea? [Mai multe informații pe gangblog.ro]
Podcast cu Diana (Episodul 4) - Ce este fericirea? [Mai multe informații pe gangblog.ro] by Diana Vijulie
11/6/2018 • 12 minutes, 43 seconds
Podcast cu Diana (Episodul 3) - Nu sunt suficient de bun [Mai multe informații pe gangblog.ro]
Podcast cu Diana (Episodul 3) - Nu sunt suficient de bun [Mai multe informații pe gangblog.ro] by Diana Vijulie
11/1/2018 • 10 minutes, 40 seconds
Podcast cu Diana (Episodul 2) - Salvatorul [Mai multe informații pe gangblog.ro]
Podcast cu Diana (Episodul 2) - Salvatorul [Mai multe informații pe gangblog.ro] by Diana Vijulie
10/25/2018 • 14 minutes, 9 seconds
Podcast cu Diana (Episodul 1) - Poziția de victimă [Mai multe informații pe gangblog.ro]
Podcast cu Diana (Episodul 1) - Poziția de victimă [Mai multe informații pe gangblog.ro] by Diana Vijulie