Winamp Logo
Vores Mentale Sundhed - En Mind Care Collective Podcast Cover
Vores Mentale Sundhed - En Mind Care Collective Podcast Profile

Vores Mentale Sundhed - En Mind Care Collective Podcast

Danish, Health / Medicine, 1 season, 98 episodes, 4 days, 10 hours, 27 minutes
About
Podcastens formål er at diskutere og aftabuisere vigtige emner relateret til mental sundhed samt at dele inspiration til, hvordan vi bliver friest og gladest muligt i det liv, vi har. Samtidig er Lea Hellmann særligt interesseret i, hvordan vi lykkes med både at være professionelt ambitiøse og at passe på os selv på samme tid i et, ofte fortravlet, moderne liv. Lea Hellmann tager udgangspunkt i paradokset om, at vi aldrig har været rigere, aldrig har haft flere muligheder og aldrig levet længere, og alligevel er vores mentale sundhed nedadgående. Hver uge taler hun med inspirerende eksperter (psykologer, læger, forskere, forfattere mv.) samt med privatpersoner, der deler vigtig viden, inspiration, erfaringer, sårbarheder og redskaber relateret til mental trivsel. Podcasten kommer omkring emner som selvværd, selvtillid, sammenligninger, perfektionisme, kontrol, stress, angst, positiv psykologi, metakognitiv terapi, diverse andre terapiformer, tankens kraft, nuets kraft, taknemmelighed, meditation, meningen med livet, definitionen af succes, et meningsfuldt arbejdsliv, glæde i hverdagen og meget, meget mere. 'Vores Mentale Sundhed' er en Mind Care Collective podcast. Husk at du kan følge med i debatten og læse dagligt indhold til inspiration og (selv)refleksion på @MindCareCollective på Instagram. Hosted on Acast. See acast.com/privacy (https://acast.com/privacy) for more information.
Episode Artwork

92. EKSPERTEN: Manu Sareen om mænd, overgangsalder og mental trivsel

I dette afsnit har jeg Manu Sareen i studiet til en snak om mænd, overgangsalder og mental trivsel. Manu har skrevet bogen ”Overgangen mænd ikke taler om”, som samtalen tager udgangspunkt i. Vi taler i afsnittet om, hvorfor og hvordan overgangsalderen påvirker mænd, deres trivsel og deres liv, og vi taler om, hvorfor det kan være en kæmpe gave at vide mere om og tale højere om emnet - som for mange stadig er tabuiseret eller ukendt. Der ligger nemlig en gave i at kende til mænds overgangsalder; både for mænd, men også for de kvinder, der lever med mænd i overgangsalderen. Manu deler desuden råd og erfaringer i forhold til hvad man kan gøre for at komme bedst muligt gennem overgangsalderen i relation til hvad denne livsperiode gør ved kroppen, seksualiteten og sjælen. I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvorfor det kan gavne både mænds og kvinders trivsel at forstå mænds overgangsalder og hvordan vi kan blive bedre til både at kommunikere om emnet.Hvordan vi kan bruge forståelsen af mænds overgangsalder til at leve et bedre liv.Hvad overgangsalderen gør ved mænds krop, seksualitet og sjæl.Hvad mænd lavpraktisk kan gøre for at leve bedst med overgangsalderen i forhold til disse tre elementer (krop, seksualitet og sjæl).Manus egne personlige erfaringer og sunde vaner i forhold til emnet.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/30/20241 hour, 8 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

91. EKSPERTEN: Cyklus! Med Ayoe Ramati og Emma Libner. Om hvorfor vi bør være bedre til at forstå og indrette os efter vores cyklus

I dette afsnit har jeg besøg af cyklus-eksperterne, Ayoe Ramati og Emma Libner (aka Kh Underlivet), i studiet til en snak om vores cyklus. Godt og vel halvdelen af alle mennesker har en menstruationscyklus, hvorfor cyklus og menstruation burde være helt almindelige emner og begreber at kende til og tale højt om. Men det er endnu ikke tilfældet. I afsnittet her taler jeg med Ayoe Ramati og Emma Libner om, hvilken gave der – både for individer, for virksomheder og for samfundet, ligger i 1) at forstå vores menstruationscyklus bedre og 2) at være bedre til at lytte til og indrette os efter den. Jeg lover, at det er en snak, der er relevant i relation til mental sundhed, trivsel og tempo i livet I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvorfor vi kan trives bedre i livet, hvis vi forstår og lytter til vores cyklus.Hvilke primære hormoner, der er koblet til cyklussens 4 faser, og hvilken virkning de har på vores liv.Hvad der desuden definerer menstruationscyklussens 4 faser; hvad er de primære udfordringer, muligheder og opmærksomhedspunkter i de 4 faser. Lavpraktiske råd og redskaber ift. hvad vi hver især kan gøre for at leve mere ideelt i tråd med vores cyklus.Hvad virksomheder (og samfundet) bør gøre mere af for bedre at omfavne menstruationscyklussen(s potentiale)Hvorfor ligestilling og ligeværd er to vigtige begreber i relation til snakken om cyklus.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/16/20241 hour, 36 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

90: NYTÅRSAFSNIT 2: Highlights fra året der gik. Hvad konkluderede eksperterne i sæson 4?

ÅRET DER GIK (2 af 2 afsnit) I dette andet af mine to nytårs-highlight-afsnit, dykker jeg ned i sæson 4 af 'Vores Mentale Sundhed' og tager dig tilbage til nogle af de afsnit, pointer og konklusioner, jeg synes er særligt vigtige at huske på. Jeg fortæller om, hvad essensen var i de forskellige afsnit, og så fortæller jeg, hvad jeg særligt har taget med fra snakkene med de respektive eksperter. Du får også lov at genhøre korte klip med eksperternes egne konkluderende ord fra de forskellige afsnit. Dette nytårsafsnit er altså en bouillonterning af sæson 4, som forhåbentlig giver dig en masse vigtige refleksioner og remindere omkring mental sundhed med på vejen. Som altid er mit fokus på at undersøge, hvordan vi bliver gladest og friest i det liv, vi har.I afsnittet genbesøger jeg viden, erfaringer og tips fra afsnit med:Læge og forsker, Imran RashidForældrerådgiver, Rikke WincklerÅndetrætseksperterne, Lotte Paarup & Malthe NygaardEksperterne i bæredygtig ledelse, Louise Sparf & Mirja BangEkspert i Enneagrammet, Henriette ClaydonPsykolog og parterapeut, Frej PrahlKost og sundhedsekspert, Morten ElsøeKost og sundhedsekspert, Umahro CadoganVil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/4/20241 hour, 5 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

89: NYTÅRSAFSNIT 1: Highlights fra året der gik. Hvad konkluderede eksperterne i sæson 3?

ÅRET DER GIK (1 af 2 afsnit) I dette første af mine to nytårs-highlight-afsnit, dykker jeg ned i sæson 3 af 'Vores Mentale Sundhed' og tager dig tilbage til nogle af de afsnit, pointer og konklusioner, jeg synes er særligt vigtige at huske på. Jeg fortæller om, hvad essensen var i de forskellige afsnit, og så fortæller jeg, hvad jeg særligt har taget med fra snakkene med de respektive eksperter. Du får også lov at genhøre korte klip med eksperternes egne konkluderende ord fra de forskellige afsnit. Dette nytårsafsnit er altså en bouillonterning af sæson 3, som forhåbentlig giver dig en masse vigtige refleksioner og remindere omkring mental sundhed med på vejen. Som altid er mit fokus på at undersøge, hvordan vi bliver gladest og friest i det liv, vi har.I afsnittet genbesøger jeg viden, erfaringer og tips fra afsnit med:Søvnekspert, Mikael RasmussenPsykolog og mentaltræner, Jørgen SvenstrupAstrologieksperterne, Marianne Gellert og Amalie BendixenEkspert i bakterier, tarmflora og functional medicine, Ulrik HjerpstedPsykolog og ekspert i særlig sensitivitet, Lise AugustPsykolog, Mette Louise HollandEkspert i hormoner og cyklus, Caroline FibækBuddhistisk lære og ekspert i mindfulness og meditation, Marie KronquistEkspert i vaner, Mads FriisCEO i Deloitte, Anders Dons og People and Purpose Leader i Deloitte, Camilla KruseSociolog, Maria AkselvollForsker og ekspert i positiv psykologi, Hans Henrik KnoopVil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/28/20231 hour, 11 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

88. PERSONLIG BERETNING: Andrea Elisabeth Rudolph om sundhed, naturens kræfter og ærlige læringer fra et kræftforløb

I dette afsnit har jeg besøg af Andrea Elisabeth Rudolph. Andrea fik i 2021 konstateret brystkræft og hendes kræftforløb er udgangspunktet for afsnittet. Jeg taler med Andrea om, hvad hendes sygdomsforløb især har lært hende om livet; hvad har det medført af tanker og refleksioner om livet, og hvordan har det påvirket Andreas prioriterer i hverdagen.Derudover taler vi også om, hvordan sundhed mere generelt – både fysisk og mental sundhed – fylder i Andreas liv. Vi kommer omkring mange emner, som jeg ved, er relevante for det moderne menneske, der har fuld gang i karrieren og fart på i livet. Andrea deler så fint, ærligt, sårbart og reflekteret ud af sine erfaringer med livet, og jeg har glædet mig helt vildt til at dele afsnittet med jer. I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvad det især medførte af tanker og følelser at få konstateret kræft.Hvilke parametre der var afgørende for Andrea for at blive rask.Hvordan Andreas sygdomsforløb har påvirket hendes syn på og prioriteringer i livet.Hvordan Andrea helt lavpraktisk lytter til og respekterer sin krop i dag.Andreas holdninger til og vaner relateret til alt fra søvn og kost til taknemmelighed og naturens vilde powerUdfordringen og styrken i at sige nej … og meget, meget mereVil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/12/20231 hour, 18 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

87. EKSPERTEN: Om hvordan vi bevarer kærligheden, intimiteten og vores egne grænser i parforholdet med psykolog og parterapeut Frej Prahl

I dette afsnit har besøg af psykolog og parterapeut, Frej Prahl, til en snak om parforholdet. Mange ønsker sig – af gode grunde – et varmt, intimt parforhold der er kærlighedsfuldt hele livet. Men forhold bliver udfordret. Vi udfordrer hinanden med vores behov (eller med vores mangel på at kommunikere dem), vi udfordrer hinanden med vores særheder, og mange parforhold udfordres især i småbørnsårene, hvor skilsmisseraterne desværre eksploderer. Simpelthen fordi vi ikke har det samme overskud til og fokus på forholdet, som vi havde inden vi fik børn. I afsnittet her taler jeg med Frej om, hvad vi kan gøre for at passe på parforholdet og på kærligheden og intimiteten på kort og på lang sigt. Det gør jeg fordi, der selvfølgelig ikke er tvivl om, at vi trives mentalt bedre, når vi har det godt i vores parforhold. I afsnittet taler vi bl.a. om:Hvorfor moderne forhold ofte udfordres (af bl.a. perfekthedskultur, travlhed, selvrealisering mv.).Konkrete eksempler på og redskaber relateret til, hvordan vi passer på os selv, vores egne grænser og hinanden i parforholdet.Hvorfor det er en god idé at forstå, hvad der rent faktisk ligger ”bagved”, når vi bliver sure på hinanden, stiller konstante krav og kaster med mudder.Hvorfor kommunikation og sårbarhed er altafgørende i et forhold.Hvorfor det er relevant at kende til sine sår fra barndommen, hvis man vil trives godt i sine tætte relationer.Hvorfor sexlivet – især med småbørn – ofte udfordres, og hvad vi kan gøre, for at holde det ved live.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/28/20231 hour, 22 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

86. PERSONLIG BERETNING: Morten Svane om mindset, mental trivsel og om 
at være mand i 30’erne uden partner og børn

For noget tid siden meldte jeg ud, at jeg gerne ville dykke mere ned i et emne, jeg ser, fylder mere og mere hos flere og flere mennesker. Det handler om dét med at være i 30’erne uden at have en partner eller børn. Jeg anerkender, at jeg ikke selv er der. Jeg har en mand og børn og et liv, som mange nok ville kalde det klassiske familieliv. Alligevel synes jeg, at emnet er virkelig relevant at tale højt om, for der er ingen tvivl om, at det kan påvirke vores glæde og mentale trivsel, når vi ikke er der, hvor størstedelen af vores venner er, og når vi ikke er der, hvor samfundet på mange måder implicit fortæller os, at vi bør være. Derfor har jeg lavet et par afsnit, der dykker ned i netop dette emne. I afsnittet her har jeg Morten Svane i studiet, der deler ærligt ud af sine erfaringer, tanker og perspektiver som værende mand i slut 30’erne uden partner og børn. Han fortæller om, hvordan det er at være den, der ikke har nogen at holde i hånden med, ikke har børn, villa eller svigerfamilie. Vi taler om svære følelser, men også om hjælpsomme mindsets - og i øvrigt om hvordan Morten helt generelt passer på sin mentale sundhed i livet.  I afsnittet taler vi bl.a. om:Hvordan kan det påvirke ens hverdag, relationer, liv og trivsel at være ”ham uden partner” eller ”ham uden børn”.Hvordan Morten har tilgået dating i løbet af sine 30’erne.Hvilke situationer, der kan være svære, irriterende eller udfordrende, når man er ”uden for normens kategorier”.Hvorfor jagten på frihed både kan være frisættende og fængslende.Hvilke vaner, mindsets og tankestrategier der helt generelt hjælper Morten til at trives mentalt i livet.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503. Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/14/20231 hour, 10 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

85. EKSPERTEN: Sundhedsekspert, Umahro, om at skabe de bedste forudsætninger for energi, glæde og performance

I dette afsnit har besøg af sundhedsekspert og ekspert i functional medicine, Umahro. Vi taler om, hvordan vi med et fokus på kost, krop og sundhed kan skabe mere energi og overskud i hverdagen, mere glæde i livet, bedre kognitive evner og bedre vilkår for at performe. Vi taler også om, hvordan vi ved at leve sundt kan forlænge vores levetid og, måske endnu vigtigere, forlænge antallet af år i slutningen af livet, hvor vi har det så godt som muligt – trods alderdom. I afsnittet taler vi bl.a. om:Hvorfor vi bør dét at spise sundt og at motionere som ’selvomsorg’ frem for ’disciplin’.Hvad vi konkret kan gøre, for at opnå mere glæde, mere overskud, bedre vilkår for topperformance i livet. Hvad vi konkret kan gøre, for at øge chancerne for, at vi lever så mange år af livet, hvor vi har det godt - også når vi bliver gamle. Hvad ’KRAMS’-modellen er og hvorfor den indeholder Umahros vigtigste grundregler i relation til sundhed.Hvorfor vi med fordel bør tilgå sygdom og sundhed på en anden måde, end sundhedsvæsnet gør i dag.Hvornår vi (ofte) bør lukke ørene for råd om sundhed, der deles på sociale medier.  Umahros egen vilde historie med sygdom, kost og sundhed.... og meget mere.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/31/20231 hour, 29 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

84. EKSPERTEN: Det bæredygtige arbejdsliv. Om hvordan vi passer på travle hjerner på arbejdsmarkedet.
Med Louise Sparf og Mirja Bang

I dette afsnit har besøg af to kvinder, der begge ved enormt meget om bæredygtig og regenerativ ledelse, og om, hvordan vi passer bedst muligt på travle hjerner på arbejdsmarkedet. De to ledelsesrådgivere med tidligere erfaring fra toppen af erhvervslivet, Louise Sparf og Mirja bang, er begge optagede af, hvordan vi passer på vores hjerne og vores mentale trivsel, når vi har professionelle ambitioner og gerne vil performe (godt) på arbejdet. Afsnittet handler altså om et af de emner, jeg er særligt optaget af med Mind Care Collective og med podcasten her. Nemlig, hvordan vi lykkes med at performe professionelt samtidig med, at vi passer på os selv. I afsnittet taler vi bl.a. om:Hvorfor det kan være en kæmpe hjælp at forstå hjernens grundlæggende strukturer, hvis vi gerne vil passe på os selv (og vores medarbejdere) i en travl verden.Hvordan det er muligt at skabe mere fritid, mere ro, mere overblik og bedre resultater på én og samme tid.Hvad vi som ledere og medarbejdere bør huske på samt praktisere for at lykkes med at være professionelt ambitiøse samtidig med, at vi passer på os selv.Hvorfor det er vigtigt at forstå, at ubalance og travle perioder kan være helt okay, så længe vi ved, hvordan vi navigerer i den.Hvorfor der er brug for, at flere af os tager vores krop og hjerte med på arbejde – og hvad det lavpraktisk betyder.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/17/20231 hour, 18 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

83. PERSONLIG BERETNING: Emilie Lilja om at mærke mere, acceptere mere og frygte mindre

I denne uges afsnit har jeg Emilie Lilja i studiet. Vi taler overordnet om mental trivsel i livet i 30erne – i Emilies liv i 30erne. Vi taler om at være drevet af frygt, om at være en pleaser, vi taler om at mærke – og om ikke at mærke – efter i sig selv og i sin krop, vi taler om at acceptere tingenes tilstand, om selvkærlighed, og om tilstedeværelse i nuet. Det er alle emner, der fylder hos Emilie, og jeg er overbevist om, at mange derude kæmper med nogle af de samme ting, som Emilie gør. Lyt med når Emilie på ærlig, sårbar og reflekteret vis fortæller om hendes erfaringer med mental trivsel i 30’erne. I afsnittet taler vi om:Hvorfor Emilie oplevede behovet for at blive bedre til at mærke efter i sig selv – og være mindre ’pleasende’.Hvorfor Emilie oplevede behovet for at øve sig mere i at være til stede i nuet og acceptere tingenes tilstand.Hvorfor mange er drevet af frygt, og om hvad Emilie lavpraktisk gør for ikke at være drevet af frygt i sit liv.Hvordan man mon formår at elske sig selv, præcist som man er.Hvordan man lykkes med at være i og med (alle) sine følelser.Fordelen ved terapi, og om hvorfor forskellige former for terapi kan noget forskelligt og samtidig kan gå hånd i hånd.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/3/20231 hour, 12 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

82. EKSPERTEN: Åndedrættets fantastiske potentiale. Med vejrtrækningseksperterne Lotte Paarup & Malthe Nygaard

I denne uges afsnit har jeg to vejrtrækningseksperter, Lotte Paarup og Malthe Nygaard i studiet. Afsnittet handler om åndedrættets vilde potentiale. Vi taler om, hvorfor åndedrættet i den grad kan påvirke vores hverdag, sundhed og mentale trivsel, vi taler om de ting, mange af os glemmer, når vi trækker vejret, og så taler vi selvfølgelig om, hvad vi hver især helt lavpraktisk kan og bør gøre for at trække vejret mere ideelt. I afsnittet taler vi bl.a. om:Hvorfor åndedrættet er afsindigt vigtigt at være bevidst om for det moderne, fortravlede menneske.Myter koblet til åndedrættet.De konkrete positive (fysiologiske og mentale) konsekvenser der kobler sig til at trække vejret bedre.Konkrete råd og redskaber til at trække vejret bedre.Lotte og Malthes personline historier, der har ført til, at åndedrættet har fået fuldt fokus i deres liv. Hvis du er yderligere interesseret i emnet, har jeg også haft elitefridykker og vejtrækningsekspert, Stig Pryds, i studiet til en snak om emnet, hvor han blandt andet deler sin egen personlige og ret vilde historie relateret til vejrtrækningens potentiale. Det er afsnit 29 af Vores Mentale Sundhed.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/26/20231 hour, 12 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

81. EKSPERTEN: Enneagrammet (DEL 2). Hvorfor kan vi få mere ud af livet ved at kende vores personlighedstype? Med Henriette Claydon

(DEL 2 af 2)I dette afsnit har jeg ekspert i Enneagrammet, Henriette Claydon, i studiet. I afsnittet (som på grund af sin længde, er delt i 2) taler vi om Enneagrammets 9 typer; vi taler om deres styrker, deres frygt i livet og deres udviklingsområder. Derudover taler vi om de grundelementer, denne personlighedstypemodel i øvrigt indeholder. Vi taler også om, hvorfor vi ofte kan opnå mere glæde, frihed og trivsel i livet, hvis vi kender vores egen og vores nære relationers personlighedstype. Jeg har tidligere haft et introduktionsafsnit med i podcasten om netop Enneagrammet (afsnit 45 med Kisser Paludan). Jeg ved, at der er rigtig mange af jer, der synes at emnet ’personlighedstyper’ og herunder Enneagrammet, er rigtig interessant, og derfor tænkte jeg, at det ville være på sin plads med endnu et afsnit, hvor vi dykker en tand dybere ned i emnet. I afsnittet taler vi bl.a. om:De 9 typer, deres frygt i livet, deres styrker og deres udviklingsområder.Hvorvidt specifikke typer er bedre eller dårligere til at være i forhold til hinanden.Hvad Enneagrammet kan ift. andre personlighedstypemodeller, og hvad den ikke kan.Hvordan du kan, teste hvilken type du selv er.Hvis du endnu ikke har hørt DEL 1 af afsnittet, kan du med fordel gøre det. I DEL 1 taler vi mere overordnet om, hvad vi kan bruge Enneagrammet til i relation til at trives bedre i livet. Vi taler også om modellens grundelementer (om hjerte-, krop- og hoved-kategorierne, om vinger og om de 9 bevidsthedsniveauer mv.)Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/19/20231 hour, 32 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

81. EKSPERTEN: Enneagrammet (DEL 1). Hvorfor kan vi få mere ud af livet ved at kende vores personlighedstype? Med Henriette Claydon

(DEL 1 af 2)I dette afsnit har jeg ekspert i Enneagrammet, Henriette Claydon, i studiet. I afsnittet (som på grund af sin længde, er delt i 2) taler vi om Enneagrammets 9 typer; vi taler om deres styrker, deres frygt i livet og deres udviklingsområder. Derudover taler vi om de grundelementer, denne personlighedstypemodel i øvrigt indeholder. Vi taler også om, hvorfor vi ofte kan opnå mere glæde, frihed og trivsel i livet, hvis vi kender vores egen og vores nære relationers personlighedstype. Jeg har tidligere haft et introduktionsafsnit med i podcasten om netop Enneagrammet (afsnit 45 med Kisser Paludan). Jeg ved, at der er rigtig mange af jer, der synes at emnet ’personlighedstyper’ og herunder Enneagrammet, er rigtig interessant, og derfor tænkte jeg, at det ville være på sin plads med endnu et afsnit, hvor vi dykker en tand dybere ned i emnet. I afsnittet taler vi bl.a. om:Hvorfor vi kan opnå mere frihed, ro, glæde og kærlighed i livet med Enneagrammet.Hvad der afgør, hvilken personlighedstype du er.Hvorvidt du kan ændre type gennem livet.Hvad de 3 kategorier ’kropstype’, ’hjertetype’ og ’hovedtype’ betyder.Hvad de 9 bevidsthedsniveauer er for noget.Hvad det betyder at have vinger til andre typer end ens primære type.I anden del af afsnittet dykker vi ned i de 9 forskellige typer, deres styrker og udviklingsområder, og vi taler desuden om, hvorvidt nogle typer passer bedre/dårligere sammen end andre i parforhold.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/19/202344 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

80. PERSONLIG BERETNING: At være kvinde i 30’erne uden partner og børn - hvordan påvirker det os egentlig? Med Sophie Kampmann og Sandra Athina

For noget tid siden meldte jeg ud, at jeg gerne ville dykke mere ned i et emne, jeg ser, fylder mere og mere hos flere og flere mennesker. Det handler om dét med at være i 30’erne uden at have en partner eller børn. Emnet er relevant at tale højt om, for der er ingen tvivl om, at det kan påvirke vores glæde og mentale trivsel, når vi ikke er der, hvor størstedelen af vores venner er, og når vi ikke er der, hvor samfundet på mange måder implicit fortæller os, at vi bør være. Derfor har jeg lavet to afsnit, der dykker ned i netop dette emne - et fra en kvindelig og et fra en mandlig vinkel. I afsnittet her har jeg Sophie Kampmann (som i dag er mor) og Sandra Athina (som i dag er single og endnu uden børn) i studiet, der deler ærligt ud af deres personlige erfaringer, tanker og perspektiver relateret til emnet.  I afsnittet taler vi bl.a. om:Hvordan kan det påvirke ens hverdag, liv og glæde at være ”hende uden partner” eller ”hende uden børn”.Hvilke situationer, der kan være svære, irriterende eller udfordrende, når man er ”uden for normens kategorier”.Hvilke redskaber og mindsets Sophie og Sandra hver især har anvendt til at komme gennem svære single-perioder i voksenlivet.Hvad man kan og bør overveje som veninde til én, der endnu ikke har kæreste eller børn i 30’erne.Hvorvidt vi mon bør ændre den måde vi taler om familielivet på i samfundet.At vi bør være opmærksomme på, at nogle måske ikke ønsker hverken partner eller børn i 30'erne.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/12/20231 hour, 14 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

79. EKSPERTEN: Mad, myter og mental sundhed med Morten Elsøe

Kan vi spise os mentalt sunde? I afsnittet i dag har jeg besøg af sundhedsekspert, Morten Elsøe. Jeg taler med Morten om mad, myter og mental sundhed. Morten Elsøe er kendt fra sundhedsdebatten i Danmark, hvor han især arbejder med at forsøge at sikre at vi - folk i Danmark - får korrekt information om kost og sundhed. Sagt på en anden måde, bruger han tid og energi på at forsøge at aflive myter, der florerer i sundhedsdebatten. Vi kommer vidt omkring i afsnittet, hvor vi overordnet taler om hvorvidt der reelt findes mad, der er mere sund eller hensigtsmæssig for vores mentale sundhed end andet. Vi taler i øvrigt om, hvorvidt fysisk og mental sundhed hænger sammen, og så beder jeg Morten bringe 3 myter på bordet, som relaterer sig til mental sundhed. Myter som han er stødt på i sit arbejde eller på sociale medier. I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:-      Hvorvidt der findes mental sund mad.-      Hvorfor Morten som værende sundhedsekspert argumenterer for, at han hellere ville vælge at leve af bland-selv-slik frem for broccoli, hvis han kun kunne vælge mellem de to ting.-      Hvorfor der er en afgørende forskel mellem ’sund kost’ og et ’sundt kostmønster’.-      Hvorfor vaner, tanker og kritiske indre stemmer er afgørende elementer, hvis vi gerne vil være både fysisk og mentalt sunde.-      Hvilken sunde vaner Morten altid prioriterer.-      Hvorfor det er vigtigt, at vi forholder os kritisk, når vi bliver optaget af en sundhedstrend – og hvordan vi kan bære os ad med at være kritiske.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/5/20231 hour, 17 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

78. PERSONLIG BERETNING: Kamillas vilde oplevelse med kropsterapi. Om koblingen mellem den fysiske krop, følelser og erfaringer

I dette afsnit taler jeg med Kamilla Kongsbak, der deler sin vilde oplevelse med kropsterapi. Jeg har tidligere haft et afsnit med om kropsterapi fra en ekspertvinkel (afsnit #42), fordi jeg synes, at koblingen mellem vores fysiske krop og vores mentale sind er enormt spændende, men i afsnittet her er vinklen personlig. Kamillas historie er et eksempel på, hvor vild vores krop er, og hvor meget den faktisk fortæller os, hvis vi lytter til den. Kamilla havde i flere år fysiske udfordringer som eksempelvis en kronisk tårnhøj hvilepuls og konstant trykken for brystet. Ingen læger kunne rigtig forklare hende hvorfor. Kamilla fortæller om, hvordan hendes traumer, erfaringer, følelser og tanker fra barndom til voksenlivet manifesterede sig i hendes krop, og hvordan hun via (især) kropsterapi fik det godt igen. I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvilke fysiske gener Kamilla oplevede i flere år, uden at nogle læger kunne forklare den reelle årsag til disse.Hvorfor kropsterapien ledte til, at Kamilla endte med at gå fra faren til sine to børn - selvom hun, siden hun var barn, havde svoret aldrig at ville blive skilt.Hvordan kropsterapien medførte alt fra gråd og ekstrem kvalme til klarsyn og en tilbagevendt sexlyst hos Kamilla.Hvordan livets oplevelser og undertrykte følelser og tanker kan manifestere sig fysisk i kroppen.Hvorfor vores krop fortæller os mere, end mange ved, hvis vi lytter til den.Hvad vi kan bruge kropsterapi til.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/29/202354 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

77. EKSPERTEN: Imran Rashid om hvordan skærme påvirker vores (og vores børns) mentale sundhed

I dette afsnit taler jeg med læge, forfatter og foredragsholder, Imran Rashid. Vi taler om et emne, der er mere diskuteret end nogensinde. Vi taler nemlig om, hvordan skærme (i sig selv og det der foregår på skærmene især via sociale medier og algoritmer) påvirker vores mentale sundhed. Hvor slemt er det egentlig med de skærme og indholdet på dem? Hvordan påvirker det os hjernemæssigt, kognitivt og socialt? Skærmene og indholdet bag skærmene er kommet for at blive, og vi taler om, hvilke konsekvenser de har for os som voksne og for vores børn, og så taler vi selvfølgelig om, hvordan vi kan være bedst muligt i verden med skærme samtidig med, at vi passer på os selv og vores mentale sundhed. I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvorfor skærme påvirker os og vores mentale sundhed negativtHvorfor det er afgørende at forstå vores biologiske hjerne i snakken om skærmes påvirkning af osHvorfor og hvordan skærme påvirker både børn, unge og voksneHvor ubevidste, irrationelle og manipulative vi reelt er som menneskerHvorfor emnet om skærme og digitalisering stadig er en svær størrelse – men trods alt er en, vi bør være bevidste om og handle påKonkrete overvejelser vi bør gøre os og råd ift. vores eget og vores børns skærmbrugVil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/22/20231 hour, 6 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

76. EKSPERTEN: Rikke Winckler om hvordan vi opdrager glade, robuste børn samtidig med, at vi passer på os selv og vores mentale sundhed

I dette afsnit taler jeg med psykoterapeut, forældrerådgiver og indehaver af Forældresparring.dk, Rikke Winckler. Vi lever i en verden, hvor der er mange krav til opdragelse, og vi ønsker alle at opdrage glade, robuste børn med et stærkt selvværd. Men hvordan bærer vi os ad med dette, når vores børn opfører sig anderledes, end vi forventer og når hverdagen ruller og overskuddet er lavt? Hvordan opdrager vi mentalt robuste børn? Og hvordan minimerer vi skæld-ud og konflikter i hverdagen samtidig med, at vi lytter til vores egne behov og grænser? Det taler jeg med Rikke Winckler om, som er ekspert på emnet. I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvorfor det moderne samfund og dets krav udfordrer forældreskabet – og måske skaber flere konflikter end tidligere.Hvordan vi skruer ned for skæld-ud og konflikter og skaber en mere harmonisk opdragelse.Hvordan vi navigerer i både at ville opdrage "korrekt" samtidig med at håndtere den dårlige samvittighed, vi rammes af, når vi ikke gør det godt nok.Hvordan vi opdrager børn til at være glade, føle sig elskede og have et stærkt selvværd.Konkrete redskaber og vigtige remindere relateret til hvordan vi passer både på vores børn og os selv i opdragelsen.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/15/20231 hour, 15 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

☀️-GENUDSENDELSE: Om selvværd, selvtillid og sammenligninger med psykolog Jørgen Svenstrup

I dette afsnit taler jeg med psykolog og mentaltræner, Jørgen Svenstrup, om selvværd, selvtillid og sammenligninger. Vi taler om, hvad de tre begreber egentlig indebærer, om hvordan vi arbejder med vores selvværd, selvtillid og sammenligningstanker i vores eget liv, og så taler vi om, hvordan de tre ting er koblet til vores mentale sundhed.I dette afsnit taler vi bl.a. om: Hvad er forskellen mellem selvværd og selvtillid?Hvordan opbygger man de to ting?Hvordan kobler selvværd og selvtillid sig til hvordan vi går og har det indeni?Hvorfor sammenligner vi os egentlig med andre?Hvad er fordelene og ulemperne ved at sammenligne sig?Hvad kan vi gøre for at lade sammenligninger fylde mindre i vores liv?AFSNITTET ER EN GENUDSENDELSE FRA SÆSON 1 I ANLEDNING AF SOMMERFERIEN.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/8/202345 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

☀️-GENUDSENDELSE: Lev mere, tænk mindre. Om metakognitiv terapi med Pia Callesen

I dette afsnit taler jeg med psykolog og ph.d. i metakognitiv terapi, Pia Callesen. Metakognitiv terapi har fået mere og mere fokus de sidste par år - og af gode grunde. Terapiformen viser nemlig høj succesrate når det handler om at få os til at bekymre os og gruble mindre og dermed være med til stedet i nuet. Mange af os bruger meget tid på tanker (bekymringer og grublerier) om fremtiden, og sagen er, at det fjerner vores nærvær. Og det kan i værste tilfælde i angst, stress og depression. I afsnittet taler vi bl.a. om: Hvorfor du får mere nærvær ved at tænke (gruble) mindre. Pias eget meget personlige livseksempel hvor metakognitiv terapi blev afgørende.Metakognitive strategier; særligt om hvordan du bør og kan være doven ift. dine tanker.At sindet er selvregulerende; også når du oplever sorg, nederlag og svigt. Hvorfor metakognitiv terapi, ifølge Pia Callesen, giver mere mening end både kognitiv terapi, positiv psykologi og mindfulness. Hvorfor du kan styrke dit selvværd med metakognitiv terapi. AFSNITTET ER EN GENUDSENDELSE FRA SÆSON 1 I ANLEDNING AF SOMMERFERIEN.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/1/202353 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

☀️-GENUDSENDELSE: Hvad er stress egentlig og hvordan kan vi forebygge det? Med stresslæge Trine Rønnov

I dette afsnit taler jeg med stresslæge, Trine Rønnov, indehaver af www.stresslæge.dk om emnet stress. Stress bliver mere og mere udbredt, og vi taler i afsnittet her om de biologiske, fysiske og mentale elementer (og konsekvenser) af stress, om årsagerne til stress og om forebyggelse af stress. Trine deler ud af sin årelange viden og erfaring om emnet, og hun åbner også op om sin personlige historie med stress.I dette afsnit taler vi bl.a. om: Hvad stress er, helt grundlæggende: Hvad sker der i hjernen, når vi bliver stressede?Hvad forskellen på kortvarig og langvarig stress er. Hvorfor så mange i dag rammes af stress.Hvordan stress påvirker os fysisk og mentalt i hverdagen. Hvordan selvværd og stress hænger sammen.Hvordan vi både kan være ambitiøse og balancere alle livets parametre (karriere, hus, børn, venner, sundhed mv.) uden at blive stressede. Trines egen historie med stress. AFSNITTET ER EN GENUDSENDELSE FRA SÆSON 1 I ANLEDNING AF SOMMERFERIEN.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/25/202357 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

☀️-GENUDSENDELSE: Om hvad vi selv kan gøre for at styrke vores mentale trivsel med ph.d. i mental sundhed Jeanette Frost Ebstrup

I dette afsnit taler jeg med læge og ph.d. i mental sundhed, Jeanette Frost Ebstrup, om, hvorfor vi mon ser de nedadgående samfundstendenser inden for mental sundhed, som vi gør. Vi taler også - og især - om, hvad vi hver især kan og bør gøre for at holde os mentalt sunde og for at stortrives i livet, resten af livet. I dette afsnit taler vi bl.a. om: Hjernens tre følelsesregulerende systemer, som vi bør balancere brugen af.Hvad Jeanette mener med, at vi bør "tage poweren hjem til os selv"Hvorfor vi ikke bør nøjes med at "trives", men bør stræbe efter at "stortrives".Hvad vi kan bruge meditation til.Hvad 'compassion' egentlig er.Hvad det er være 'selvomsorgsfuld' egentlig betyder, og hvordan vi lavpraktisk bærer os ad med at være det.AFSNITTET ER EN GENUDSENDELSE FRA SÆSON 1 I ANLEDNING AF SOMMERFERIEN.  Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/12/20231 hour, 7 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

☀️-GENUDSENDELSE: Det hele handler ikke om dig! 
Om et liv med mere sindsro, frihed og mening med Niels Overgaard

I dette afsnit taler jeg med forfatter og foredragsholder, Niels Overgaard. Snakken baserer sig på Niels Overgaards bog, 'Det hele handler ikke om dig', som jeg personligt er kæmpe fan er. Niels Overgaard præsenterer i bogen 5 livsprincipper, der baserer sig på den stoiske filosofi; 5 principper vi med fordel kan leve efter, hvis vi ønsker at leve et liv med mere mening, frihed og sindsro. Og hvem gør ikke det? Jeg lover dig, at snakken vil give dig relevante refleksioner med, som du kan bruge til at trives i livet.I dette afsnit taler vi bl.a. om: Princip 1: Fokusér på det du kan kontrollere. Om hvordan vi bør møde livets medgang og modgang, og om hvorfor vi bør minimere vores bekymringer og brok. Princip 2: Succes er at gøre det rigtige. Om hvorfor succes er noget, vi selv kan og bør definere.Princip 3: Selvdisciplin gør dig fri. Om hvad vi kan opnå med disciplin - både i forhold til skolegang, karriere og mental sundhed. Princip 4: Døden er din ven. Om hvorfor vi med fordel - og ofte - bør minde os selv om, at vi en dag skal dø.Princip 5: Det hele handler ikke om dig. Om hvorfor det er vigtigt at huske på den helhed, vi er en del af. AFSNITTET ER EN GENUDSENDELSE FRA SÆSON 1 I ANLEDNING AF SOMMERFERIEN.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/11/20231 hour, 4 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

75. SOMMERMEDITATION til dig (starter ved 8.00)

I anledning af sommerferien får du her en gratis meditation til sommerpauserne. Hvis du følger med på min Mind Care Collective-profil på Instagram eller er fast lytter, så ved du, at jeg prædiker, at vi skal huske at tage pauser - jeg øver mig selv på det. Vores krop og hjerne har helt biologisk brug for pauser i et samfund, hvor vi mentalt er på overarbejde. Det er afgørende for vores fysiske og mentale sundhed. I sommerafsnittet her, giver jeg en helt kort introduktion til et par myter relateret til meditation, for jeg mener, at meditation bør afmystificeres. Vi bør få meditation helt ned på jorden; for grundlæggende handler meditation om at tage en pause for tanker, bekymringer, planer, to-dos, gøremål mv. Derudover styrker meditation vores bevidsthed, vores opmærksomhed og koncentration. Derfor kan vi alle(!) bruge meditation. Og du kan iintroduktionen til afsnittet (også) høre, hvorfor vi alle kan finde ud af at meditere.  Hvis du vil skippe introduktionen og spole direkte til meditation, skal du spole til minut 8 (8.00).God fornøjelse.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/4/202322 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

74. EKSPERTEN: Positiv Psykologi: Hvad er det egentlig? Med forsker og professor Hans Henrik Knoop

I dette afsnit taler jeg med ekspert i positiv psykologi, nemlig forsker og professor i emnet, Hans Henrik Knoop. Mange taler om positiv psykologi og jeg må indrømme, at jeg selv synes, at emnet er enormt spændende. For hvis vi virkelig kan påvirke vores trivsel og glæde – og dermed vores liv - med vores mindset, så har vi en stor magt i vores hænder. Hans Henrik sætter os i dette afsnit ind i emnet, og trækker på sin årelange faglige og forskningsbaserede viden, når han fortæller om, hvorvidt vi reelt kan tænke os glade. Vi taler om, hvad positiv psykologi helt præcist er, vi taler om hvad studier peger på, om misforståelser og om hvad vi selv kan gøre for at dyrke positiv psykologi i hverdagen.  I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvad positiv psykologi rent faktisk er - og hvilke misforståelser emnet indeholder.Hvorfor og hvordan vi kan påvirke vores liv, trivsel og sundhed med positiv psykologi.Hvorfor positiv psykologi og optimisme ikke er det samme, og hvorfor vi faktisk godt kan være for over-optimistiske.Hvad vi rent lavpraktisk kan gøre for at dyrke positiv psykologi i hverdagen.Hvorvidt positiv psykologi kan bruges til noget, når vi er i dyb sorg.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/27/20231 hour, 16 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

73. EKSPERTEN: Longevity. Sandheder og myter om hvordan vi lever længst muligt og har det godt imens - med Mads Tærsbøl

I dette afsnit taler jeg med ekspert i krop, metabolisme og aerob kapacitet, Mads Tærsbøl. Mads ved ufatteligt meget om vores fysiske sundhed, men også om koblingen mellem fysisk og mental sundhed. Afsnittet fokuserer på 'longevity'; altså på hvordan vi lever længst muligt, mens vi har det bedst muligt, hvilket formentlig er noget, vi alle ønsker os. Mads gør os, med sin faglige viden og personlige erfaring, især klogere på emnerne 'metabolisme' og 'aerob kapacitet', og han gør det klart, hvorfor disse begreber er afgørende for vores fysiske og mentale sundhed. Vi taler også om myter vedrørende sundhed; for eksempel fortæller Mads, hvorfor mange har et uhensigtsmæssigt syn på træning og han fortæller også om perspektiver på periodisk fasting - et moderne fænomen -, som sjældent kommer frem i lyset. I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvad metabolisme og aerob kapacitet helt lavpraktisk betyder og hvorfor disse begreber er afgørende for vores sundhed.Hvorfor lav- og mediumintensitet-træning er den vigtigste træningsform for vores sundhed.Generelle myter om og råd til træning, hvis vi gerne vil leve længe og godt.Hvorfor periodisk faste ikke kun er en god idé.Og meget, meget mere.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/20/20231 hour, 13 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

72. PERSONLIG BERETNING: Om psykisk vold i forhold. Når dysfunktionelle relationer smadrer vores mentale trivsel.

I dette afsnit taler jeg med Naomie - en kvinde i 30'erne opvokset i Nordsjælland. Naomie fortæller i afsnittet ærligt og sårbart om at leve i et parforhold med psykisk vold. Da Naomie mødte sin ex-kæreste, blev hun hovedkulds forelsket, og efter kun et par måneder bliver hun gravid med hende og ex-kærestens tvillinger. Hurtigt begynder ex-kæresten at ændre karakter, og Naomie ender med at leve flere år med psykisk vold – hvilket har påvirket hende mentalt både under og efter at forholdet stod på. Afsnittet der tager udgangspunkt i Naomies historie har især til formål at belyse 1) hvor meget psykisk vold i forhold påvirker vores mentale trivsel og glæde i livet og 2) hvor svært det kan være at komme ud af en dysfunktionel relation, når der er følelser indblandet. I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvordan Naomies stormende forelskelse endte med at blive hendes livs helvede.Hvorfor Naomie i lang tid ikke turde at fortælle venner eller familie om alt det, hendes ex-kæreste udsatte hende for.Hvordan Naomie slap ud af forholdet med sin x-kæreste og hvorfor det var enormt kompliceret at "komme fri".Komplikationerne ved at være mentalt og fysisk drænet og samtidig skulle kæmpe for forældremyndigheden over sine børn.Hvordan dysfunktionelle relationer kan påvirke mental trivsel og sætte langvarige sår på sjælen.Hvad man kan gøre, hvis man selv befinder sig i noget, man frygter, er en dysfunktionel relation - eller hvis man kender andre, der gør.... og meget mere.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/13/20231 hour, 10 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

71. EKSPERTEN: Når det “perfekte” forældreskab påvirker vores mentale trivsel - med Maria Akselvoll

I dette afsnit taler jeg med sociolog og forfatter, Maria Ørskov Akselvoll. Vi taler i afsnittet om, hvorfor og hvordan det kan være mentalt udmattende at leve op til 'Det Nye Børnsesyn' og opdrage sine børn på den "rigtige" måde. Maria har forsket i emnet, og hendes (og andre internationale) undersøgelser peger på, at forældre, herunder især mødre, i stigende grad rammes af forældreudbrændthed. Vi taler om, hvorfor idealet om den "perfekte opdragelse" ser ud, som det gør, og om hvorfor denne opdragelse for mange afføder en konstant og enormt uhensigtsmæssig dårlig samvittighed og frygt for ikke at gøre det godt nok som forældre. Maria fortæller både om årsager og konsekvenser, og så diskuterer vi selvfølgelig, hvad vi som forældre rent faktisk kan gøre, for at passe bedre på os selv og på vores mentale sundhed, samtidig med at vi tager os godt af vores børn.I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvorfor forældreskabet er blevet så grænseløst og intensivt, som det er.Hvilke spillere i samfundet der særligt bærer ansvaret for at diktere den "perfekte opdragelse", der i dag dominerer.Hvorfor dét bedste for sine børn, er mentalt drænende for mange forældre, og i flere og flere tilfælde fører til udbrændthed.Hvad vi skal huske på, når den dårlige samvittighed rammer os som forældre.Andre konkrete ting vi kan gøre for at passe på os selv og vores mentale sundhed som forældre.... og meget mere.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/6/20231 hour, 17 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

70. PERSONLIG BERETNING: Sebastian Jessen og Frederik Schou om mænd, modgang, mindset og mental trivsel

I dette afsnit taler jeg med skuespiller, Sebastian Jessen, og kommerciel direktør, Frederik Schou. Sebastian og Frederik er på mange måder forskellige, men afsnittet her tager udgangspunkt i en ting, de to har tilfælles. Sebastian og Frederik har begge mødt modgang i livet, og vi taler i afsnittet om, hvordan de har været påvirket af og dealet med denne modgang. Afsnittet handler om mænd, modgang, mindset og mental trivsel, og vi kommer godt omkring i afsnittet. Sebastian og Frederik deler ærligt ud af deres erfaringer og perspektiver, og vi taler om alt fra mænd, sårbarhed, sorg, tab og om hvordan man rejser sig op, når man er faldet til hvor meget potentiale der ligger i vores mindset, hvorfor det er vigtigt at anerkende, at livet er unfair, og hvorfor vi alle kan gavne af at rose hinanden meget mere, end vi ofte gør. I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvad det kan efterlade af tanker og følelser, når man mister en forælder i 20’erne.Hvordan dét at slå op med sin partner i 30'erne, kan vende op og ned på livet.Hvordan man mon bedst rejser sig, når man er faldet i livet.Sebastians og Frederiks erfaringer med at tale om følelser og sårbarhed.Hvorfor vi selv er den mest afgørende person for vores egen lykke.Hvorfor det er vigtigt at anerkende, at livet er unfair.…og meget mereVil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/30/20231 hour, 17 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

69. PERSONLIG BERETNING: At være særligt sensitiv ambitiøs karrierekvinde med Rebekka Gustafson og Line Madsen

I dette afsnit taler jeg med Rebekka Gustafson og Line Madsen. Rebekka og Line er begge ambitiøse karrierekvinder - som også er særlig sensitive. At være særligt sensitiv betyder, at man genetisk har et mere fintfølende nervesystem end andre, og i afsnittet fortæller Rebekka og Line om, hvad den særlige sensitivitet betyder i deres liv. Vi taler især om, hvordan dét at være ambitiøs og hårdtarbejdende sagtens kan gå hånd i hånd med at være særlig sensitiv. Det kræver dog, at man er bevidst om og tager hånd om sin særlige sensitivitet. Mere end 20% af befolkningen anslås at være særligt sensitive, og det kan være en udfordring for ens hverdag, liv og mentale trivsel, hvis man ikke kender til sin særlige sensitivitet, som i øvrigt kan se ud på rigtig mange måder hos os hver især. Til gengæld kan særlig sensitivitet også være en gave i livet, hvis man er bevidst om og respekterer den og de behov, den kan kræve.Hvis du vil høre mere om emnet, kan du også lytte med til afsnit #55 af min podcast, hvor jeg har psykolog og ekspert i særlig sensitivitet, Lise August, med som gæst for at fortælle om emnet fra en faglig vinkel.   I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvordan Rebekka og Line fandt ud af, at de er særligt sensitive.Hvilke ændringer de har lavet i deres liv for at passe på sig selv og deres særlige sensitivitet.Hvilke udfordringer og muligheder den særlige sensitivitet har bragt i deres liv hver især.Hvorfor det er vigtigt at forstå, at særlig sensitivitet er et bredt spektrum, og at den derfor kan variere i sit udtryk mennesker i mellem.Hvorfor særlig sensitivitet er en gave at kende til; både hos sig selv og hos sine nære relationer.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/23/20231 hour, 11 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

68. EKSPERTEN: Dit mindsets potentiale! Fra modgang til mulighed, motivation og livsglæde med Søren Holmgren

I dette afsnit taler jeg med ekspert i motivation og performance, Søren Holmgren. Helt grundlæggende handler afsnittet om vores mindsets kæmpe betydning og fantastiske potentiale. Søren Holmgren blev blind som ung, og vi begynder afsnittet med at tale om, hvordan Søren trodsede sine kår i livet og valgte motivationen og livsglæden frem for at dvæle ved sorg og tanker om begrænsninger. Vi taler om vores tankers og bevidstheds power og om hvad vi kan gøre for at vende modgang til medgang. I dag arbejder Søren med virksomheder - både med medarbejdere og topledelser - og i den forbindelse fortæller Søren i afsnittet om, hvad der skal til, for at vi bliver (og forbliver) motiverede i livet, beholder vores livsglæde og performer bedst muligt.I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvordan Sørens handicap ændrede hans liv.Hvorvidt evnen til at se positivt på livet, er medfødt eller tillært.Hvorfor vores bevidsthed og mindset er altafgørende for vores trivsel i livet.Hvad et 'Growth mindset' fremfor et 'Fixet mindset', og hvorfor vi bør bestræbe os på at have førstnævnte.Hvordan vi sørger for at (for)blive motiverede i livet.Hvorfor det relevant at kende forskel på indre og ydre motivation.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/16/202357 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

67. PERSONLIG BERETNING: Om at springe ud som homoseksuel og om medaljens bagside med Frederik Haun

I dette afsnit taler jeg med Frederik Haun, som du måske kan huske fra finalen i Den Store Bagedyst fra 2021 eller måske er du stødt på ham på sociale medier. I afsnittet fortæller Frederik ærligt om hans proces med at springe ud som homoseksuel, og vi kommer i denne forbindelse omkring emner som ensomhed og identitetsovervejelser. Derudover taler vi en hel del om det faktum, at mental sundhed er en relativ størrelse og at alle medaljer har en bagside. Frederiks liv ser for mange skønt ud; en stor del af hans arbejde foregår på sociale medier, og han får penge for at dyrke sine hobbyer. Men hvad kan det egentlig have af betydning for et liv og for følelsen af glæde og frihed, at man iscenesætter sig selv hver dag på sociale medier og lader sin professionelle succes afhænge af likes og kommentarer fra vildt fremmede mennesker? Frederik fortæller ærligt om, hvordan dét at arbejde på sociale medier har fordele, men i dén grad også ulemper. I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvornår Frederik blev bevidst om sin seksualitet. Hvorfor Frederik følte sig ensom, da han sprang ud - på trods af at være omgivet af en forstående familie og venner. Hvorfor det er vigtigt, at vi ser mental sundhed som en relativ størrelse. Hvilke ulemper livet på sociale medier har medført for Frederiks liv. Hvilke valg Frederik i dag har taget for at passe på sig selv og sin mentale sundhed. Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/9/20231 hour, 12 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

66. EKSPERTEN: Mænd, følelser, sårbarhed og kommunikation - med coach og forfatter Mikkel Braginsky

I dette afsnit taler jeg med coach, forfatter og podcastvært, Mikkel Braginsky. Selvom afsnittet tager udgangspunkt i mænd, er det med sikkerhed relevant for både mænd og kvinder at lytte til. Vi taler i afsnittet om, hvorfor mænd ofte (ikke altid, men ofte) har sværere ved at forholde sig til og tale om følelser, sårbarhed og svaghed end kvinder har. Vi taler om, hvad årsagerne er og om hvilke konsekvenser det kan have for en mands liv, glæde og trivsel, men også for de relationer, som mænd indgår i. Vi taler selvfølgelig også om, hvad man som mand, men også som kvinde/partner, kan gøre for at støtte mænd i 1) at blive mere bevidste om, 2) komme bedre i kontakt med og 3) blive bedre til at kommunikere om deres følelser og indre liv.I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvorfor mænd ofte har svært ved at tale om deres følelser og svagheder. Hvordan man kan risikere at bevæge sig væk fra både sig selv og sin partner, hvis man ikke mærker sine behov. Hvorfor vi bør anerkende konflikter i parforhold som en god ting, hvis vi evner at omfavne konflikterne på den rigtige måde. Hvordan kvinder/partnere kan støtte mænd i at blive bedre til at kende og håndtere deres følelser. Hvorfor dét at tage ansvar for sit liv også handler om at omfavne at det, der er ubehageligt og svært. Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/2/20231 hour, 9 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

65. PERSONLIG BERETNING: Julie Lillelund om angst, ADHD 
og om at trives mentalt i moderskabet

I dette afsnit taler jeg med Julie Lillelund, der er forfatter, gift med Mads Langer og mor til Hannah. I afsnittet fortæller Julie ærligt om at leve med angst og ADHD. Hun fortæller om, hvordan hun opdagede sine diagnoser, hvordan de fylder i livet og om, hvordan hun lever med dem – på godt og ondt. Julie deler ærligt og sårbart ud af sine personlige erfaringer og perspektiver, og udover at vi taler om angst og ADHD, kommer vi i afsnittet omkring alt fra hvordan hendes krop kollapsede til en vigtig begivenhed i hendes liv og om at spurte i livet uden at mærke efter, hvad kroppen fortæller, til hvorfor Julie synes, at sociale medier grundlæggende er en ret skrækkelig størrelse, om Julies motivation til at skrive sin bog, "Græd ikke over spild mælk", om hvad Julie synes er særligt vigtigt for at passe på sig selv og sin mentale sundhed som mor, og om meningen med livet. I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvordan Julie blev opmærksom på, at hun havde angst.Hvad angsten har udfordret og hjulpet Julie i livet.Hvilken rolle Julies ADHD spiller i hendes liv.Hvordan Julie passer på sig selv og sin mentale sundhed i moderskabet.Hvorfor Julie mener, at folk bør tage sig sammen på sociale medier.... og meget, meget mere.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/25/20231 hour, 19 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

64. EKSPERTEN: Vitaminer, kosttilskud, økologi og pesticider - hvorfor er det vigtigt at kende til? Med Oliver Amdrup

I dette afsnit taler jeg med stifter af Puori, Oliver Amdrup-Chamby. Vi hører tit om vitaminer og kosttilskud, men hvad er det det egentlig for en størrelse? Har vi reelt brug for at tage dem, og hvis ja, hvilke vil så være gode for os? Oliver sætter os ind i vitaminernes ABC, og fortæller os om, hvornår det kan være relevant at tage vitaminer og kosttilskud, om hvordan de kan påvirke vores fysiske og mentale sundhed, og om hvilke ting vi især bør overveje, når vi vælger vitaminer og kosttilskud. Vi kommer også forbi de vigtige emner; pesticider, miljøgifte og økologi. Oliver har nemlig, både privat og professionelt, en stor interesse i at undersøge og oplyse om, hvordan vi undgår miljøgifte fra vores omgivelser, som vi konstant har risiko for at være i kontakt med - ofte uden at vide det. I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvad vitaminer og kosttilskud egentlig er (også i forhold til hinanden).Hvilken rolle vitaminer og kosttilskud spiller i forhold til vores fysiske og mentale sundhed.Hvilke 3 primære ting, vi bør overveje, når/hvis vi vælger vitaminer og kosttilskud.Andre konkrete tips til at gebærde sig i "vitamin-junglen".Hvorfor det er afsindigt vigtigt at kende til (og handle i forhold til) pesticider og miljøgifte, som vi konstant omgås i miljøet.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/18/20231 hour, 1 minute, 11 seconds
Episode Artwork

63. EKSPERTEN: Sexcoach, Fanny Broholm, om hvorfor vi bør genetablere kontakten mellem hoved og krop

I dette afsnit taler jeg med sex-, tantra- og traumecoach, Fanny Broholm. Fanny er tidligere politiker, men har dedikeret de sidste mange år af sit liv til at tale højt om (og uddanne sig inden for) emnerne sex, kærlighed, tantra, relationer, traumer og empowerment, og jeg lover dig, at snakken i afsnittet her er relevant for det moderne menneske. Vi kommer rundt om mange ting, men afsnittet centrerer sig om det faktum, at mange moderne mennesker har mistet kontakten til deres krop. Vi lever i et samfund, der dikterer, at vi skal bruge hovedet, og det er vi blevet rigtig gode til – på godt og ondt. Ifølge Fanny er der et kæmpe potentiale for frihed, glæde og trivsel i livet, hvis vi arbejder på at genetablere kontakten til vores krop: Det kan medføre, at vi kan deale med traumer, at vi kan få et langt bedre sexliv, at vi kan blive bedre til at mærke vores egne grænser, og at vi kan få en bedre relation til os selv og til andre.  I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvorfor så mange (især kvinder) kæmper med at komme ud af hovedet og ned i kroppen.Hvorfor rigtig mange kvinder og mænd ikke får det fulde potentiale ud af sex. Hvorfor sex og kærlighed påvirker vores mentale trivsel.Hvorfor og hvordan vi kan deale med traumer gennem (kontakt til) kroppen.Hvad vi kan bruge tantra til i livet – ikke kun i sengen.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/11/20231 hour, 5 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

62. EKSPERTEN: Fra madstress til madro. Ærlige erfaringer og faglig viden fra vanecoach, Mie Løwe, og Klinisk Diætist, Nanna Aarslev

I dette afsnit taler jeg med klinisk diætist, Nanna Aarslev, og vane- og overspisningscoach, Mie Løwe. Vi taler om, hvordan for meget fokus på kost og krop kan gå udover vores glæde og trivsel i livet. Nanna og Mie deler begge ud af deres ærlige erfaringer om at have levet med en spiseforstyrrelse i ungdommen, men derudover deler de især ud af deres faglige viden om emnerne underspisning, overspisning, madstress og madro. Nanna og Mie arbejder nemlig begge i dag med at stille den hjælp til rådighed, de selv manglede, da de var yngre. Vi taler om, hvordan ovenstående emner påvirker vores liv og mentale sundhed, vi taler om, hvordan man arbejder sig fra et usundt til et sundt fokus på kost og krop, og vi taler om, hvorfor det kan være svært for mennesker selv at anerkende, at de tænker uhensigtsmæssigt meget på kost, krop, kalorier med videre. I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Nannas og Mies ærlige erfaringer om hvad deres spiseforstyrrelser tog fra dem i ungdommen.Hvordan et fokus på kost og krop kan påvirke vores mentale sundhed.Hvornår meget fokus på sundhed er for meget.Hvorfor over- og underspisning er et symptom på andre ting.Konkrete redskaber til, hvordan man kan stoppe dårlig samvittighed og trigger-tanker relateret til kost og krop.Hvorfor det er afsindigt vigtigt, at vi fortsat taler meget højere om disse emner.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/4/20231 hour, 8 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

61. EKSPERTEN: Om at lykkes med mental trivsel i virksomheder med CEO i Deloitte, Anders Dons, og Purpose Leader, Camilla Kruse

I dette afsnit taler jeg med nordisk CEO i Deloitte, Anders Dons, og med virksomhedens People & Purpose Leader, Camilla Kruse. Vi taler om en af de primære problemstillinger, som podcasten her og Mind Care Collective er bygget på. Vi taler om, hvordan vi kan lykkes med at være professionelt ambitiøse og samtidig passe på os selv og vores mentale trivsel. Anders og Camilla har ’mental wellbeing’ højt på deres agenda i Deloitte, og de deler i afsnittet ud af deres erfaringer, der også indeholder udfordringer. I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Anders og Camillas blik på hvad der især udfordrer (især yngre) medarbejderes mentale trivsel i dag.Hvilke konkrete tiltag Deloitte gør for at sikre mental trivsel blandt deres medarbejdere.Hvorfor så mange, inkl. Deloitte selv, endnu ikke har knækket koden 100 % til at finde balancen mellem at efterleve en ambitiøs karriere og at trives knald-sundt mentalt.Hvilket ansvar der pålægger virksomheden, lederen og medarbejderen selv for at sikre mental trivsel.  Hvorfor bl.a. selvværdsarbejde, grænsesætning, vejrtrækning og søvn er relevant at tale højt om. Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/28/202357 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

60. PERSONLIG BERETNING: Stress på Christiansborg. 
Jacob Mark om at miste synet til stress

I dette afsnit taler jeg med Jacob Mark, der i dag (bl.a.) er Børne- og Undervisningsordfører i SF. Jacob blev som 23-årig valgt ind i Folketinget, og blev kort tid efter udvalgt Gruppeformand i SF.Vi taler i afsnittet om Jacobs sidste ca. 8 år, hvor han har arbejdet i top-politik, færdiggjort sin journalistbachelor og forsøgt at leve op til ambitionerne om at være en god ven, en god søn, en god kæreste og en god politiker. Afsnittet baserer sig på Jacobs nye bog 'Fartblind', hvori han fortæller om et stressforløb, der næsten gjorde ham blind. Jacob anerkendte først rigtig (og måske for) sent, at han var syg med stress, og vi taler i afsnittet om, hvorfor det nåede så vidt, som det gjorde, om hvordan stressen påvirkede Jacobs liv, tanker og trivsel, om hvornår Jacob begyndte at tage sin stress alvorligt, om hvor Jacob er i dag og om hvad han tager med sig fra sine erfaringer med stress. I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvorfor det tog rigtig, rigtig lang tid for Jacob at anerkende, at han var syg med stress.Hvordan stressen påvirkede Jacobs privat- og arbejdsliv både fysisk og mentalt.Hvilke uhensigtsmæssige løgne, der har fyldt - og stadig kan fylde - i Jacobs hoved.Hvorfor Jacob, som top-performende politiker, aldrig følte sig god nok.Hvad Jacob ville ønske, at han kunne fortælle en yngre version af sig selv.Jacobs budskaber til folk, der har en partner, ven eller kollega, der er syg med stress.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/21/20231 hour, 2 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

59. EKSPERTEN: Om hvordan vi skaber (sunde) vaner, der holder med Mads Friis

I dette afsnit taler jeg med vane-ekspert, Mads Friis. Vores liv består af vaner; både ubevidste, mere bevidste, hensigtsmæssige og uhensigtsmæssige vaner. Vaner er også et essentielt element i forhold til at leve et både fysisk og mentalt sundt liv. Mads fortæller i afsnittet om, hvad vaner er for en størrelse og kommer med indsigt, tips og redskaber til, hvordan vi kan lykkes med at ændre eller skabe vaner, der holder på lang sigt. I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvilke grundelementer en vane består af.Hvorfor nogle vaner mon er sværere at få til at holde end andre.Hvilken rolle vores biologi og vores samfund spiller i forhold til at skabe sunde vaner i livet.Hvor lang tid det tager at skabe en vane.Specifikke tips og redskaber relateret til at lykkes med at skabe vaner, der holder.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/14/202359 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

58. EKSPERTEN: Om hvad vi kan bruge mindfulness, meditation og en buddhistisk tankegang til i et moderne liv med Marie Kronquist

I dette afsnit taler jeg med Marie Kronquist. Hun er Buddhist, uddannet buddhistisk lære og ekspert i mindfulness og meditation. Vi taler netop om disse emner i afsnittet her: Hvad er mindfulness og meditation egentlig for nogle størrelser og hvad kan vi bruge dem til i et moderne liv? Og hvad kan vi lære af den buddhistiske tankegang? Hvordan påvirker de her emner vores liv og sundhed, og hvordan bærer vi os ad med at praktisere dem? Jeg beder Marie om hjælp til at forstå begreberne mindfulness og meditation, og jeg tør godt indrømme, at jeg bliver udfordret af Marie. Det er nemlig ikke meningen, at vi skal sætte disse begreber på formel. Ifølge Marie handler det faktisk generelt i livet om at slippe kravet om at ville forstå. I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvad mindfulness og meditation er for nogle størrelser.Maries rejse fra at være basketspiller og politibetjent til at være buddhistisk lære og mindfulness- og meditations ekspert på virksomheders ledelsesgange.Hvad vi kan bruge meditation til i en moderne verden.Hvorfor vi ikke bør sondre mellem medgang og modgang i livet.Hvordan en meditationspraksis kan se ud.Hvorfor vi bør droppe kravet om at ville forstå og stoppe med at betragte livet som et matematikstykke.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/7/202358 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

57. EKSPERTEN: Hormonel (u)balance med Caroline Fibæk

I dette afsnit taler jeg med hormon- og cyklusekspert, Caroline Fibæk. Vi taler om, hvad hormoner egentlig er for en størrelse, og om hvorfor det er vigtigt at kende noget til emnet. Emnet hormoner har uden tvivl en kompleks og lidt uhåndgribelig størrelse, men samtidig er vores hormoner helt tæt koblet til vores både fysiske og mentale sundhed. Derfor håber jeg, at dette afsnit kan gøre dig klogere på emnet. I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvad hormoner grundlæggende er.Hvorvidt flere i dag end tidligere kæmper med hormonel ubalance, eller om vi blot taler og ved mere om det.Hvad stress er for en størrelse på et hormonelt plan.Hvad vi aktivt kan gøre for at passe på vores hormonelle balance.Hvor afsindig vigtig kvindens cyklus er for kvindens sundhed - og hvor afslørende den er.Hormonelle kønsforskelle på mænd og kvinder.Hvorfor vi bør prioritere nydelse højt i livet, spise mere chokolade og droppe detoxkure.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/28/20231 hour, 12 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

56. EKSPERTEN: Dit sind er selvhelbredende med Mette Louise Holland

I dette afsnit taler jeg med psykolog og forfatter, Mette Louise Holland. Mette Louise har skrevet bogen 'Dit Selvhelbredende Sind', som bygger på det, der internationalt kaldes ’De 3 principper’. Vi taler i afsnittet om, hvad det betyder, at vores sind er selvhelbredende og at vi har en medfødt mental sundhed. Grundlæggende handler det om anerkendelsen af at: Vores tanker + Vores følelser = Vores virkelighed. Det vil sige, at vores individuelle virkelighed ikke er stabil. Den kan ændre sig, hvis/når vores tanker og følelser ændrer sig. Derfor er der et kæmpe potentiale for frihed og glæde i livet, hvis vi forstår og formår at leve efter denne forståelse ved ikke at tage vores tanker så alvorligt, som vi ofte gør.   I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvad det betyder for vores mentale sundhed og trivsel, at vores sind er selvregulerende.Hvad ’De 3 Principper’ er og hvorfor de, ifølge Mette Louise, er lige så sande som tyngdeloven.Hvor meget frihed og glæde vi kan opnå, og hvor mange bekymringer og problemer vi kan undgå, hvis vi ikke tager vores tanker så alvorligt, som vi ofte gør.Hvad det betyder, at vores virkelighed er formbar.Hvordan alt ændrede sig for Mette Louise i 2017, da hun lærte om ’De 3 Principper’ og hvorfor det redede hendes ægteskab.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/21/20231 hour, 7 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

55. EKSPERTEN: Er du særligt sensitiv? Ligesom mere end 20% af befolkningen? Med psykolog Lise August

I dette afsnit taler jeg med psykolog og ekspert i særlig sensitivitet, Lise August. I afsnittet dykker vi ned i, hvad særlig sensitivitet egentlig er for en størrelse og hvorfor det er vigtigt at kende til. Helt kort fortalt er særlig sensitivitet et biologisk træk, der betyder, at den sensitives nervesystem simpelthen bliver påvirket hurtigere og mere end andres - og det kan i dén grad påvirke den mentale sundhed og trivsel i livet. Det interessante er, at mange, mange flere end vi tror, er særligt sensitive i en eller anden grad. Det er relevant, fordi særlig sensitivitet kan være både en udfordring (især grundet vores forhastede, larmende samfund), men også fordi, særlig sensitivitet kan være en ressource. Det vigtige er, at vi forstår hvad særlig sensitivitet reelt er, så vi, baseret på denne viden, kan behandle os selv og omgås andre bedst muligt. I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvad særlig sensitivitet helt præcist er og hvorfor nogle mennesker er særligt sensitive mens andre ikke er.Min egen og endnu sårbare erfaring med emnet.Hvorfor særlig sensitivitet kan være en udfordring og en kæmpe mulighed.Hvorfor det er vigtigt at ændre forestillingen om, at sensitivitet handler om at være sart og svag.Hvad særligt sensitive kan gøre på arbejdspladsen og derhjemme for have det bedst muligt i livet.Hvad forældre, venner og kollegaer til en særligt sensitiv bør være opmærksomme på.Hvorvidt særlig sensitivitet er arveligt og om vi kan komme af med det.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/14/20231 hour, 16 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

54. PERSONLIG BERETNING: Rillo Schwartz & Alice Stadil om mental sundhed i moderskabet

I dette afsnit har jeg besøg af Rillo Schwartz og Alice Stadil. Vi taler om mental sundhed i moderskabet og kommer omkring emner som forskel på køn, hvad der kan udfordre vores mentale sundhed, når vi har små børn, om sociale medier, om sammenligninger og succes. Rillo og Alice deler ærligt ud af deres personlige erfaringer og fortæller om, hvad de gør for at passe på deres mentale sundhed i et samfund, der domineres af fart og forventninger.I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvad Rillo og Alice synes, er det mest udfordrende ift. at passe på deres mentale sundhed som mødre i 30'erne.Hvordan perfekthedskulturen påvirker Rillo og Alice.Sociale medier, sammenligninger og succes.Hvorfor kvinder mon oftere kæmper med mental trivsel end mænd - og hvad det betyder for vores børns køn.Hvad Rillo og Alice gør for at sikre mental sundhed i opdragelsen af deres børn.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/7/20231 hour, 17 minutes, 1 second
Episode Artwork

53. EKSPERTEN: Bakterier, tarmflora og funktionel medicin - med Ulrik Hjerpsted

I dette afsnit taler jeg med læge og ekspert i funktionel medicin, Ulrik Hjerpsted. I afsnittet taler vi om, hvor meget vi egentlig selv kan gøre, helt uden medicin, for at have det godt i livet. Derudover dykker vi især ned i, hvilken kæmpe betydning vores bakterier og tarmflora har for vores sundhed - både den fysiske og den mentale. Vi kommer omkring emner som mikrobiomets betydning, pesticider, økologi, kød, gluten, mælkeprodukter, faste, søvn - og deres påvirkning på vores sundhed.I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvad funktionel medicin egentlig er og hvad vi kan bruge den til.Hvordan det er for Ulrik at stå med et ben i to lejre; den lægevidenskabelige medicin vs. den funktionelle medicin.Hvad begreber som bakterier, tarmflora og mikrobiom egentlig er og hvorfor disse elementer har en fundamental betydning for vores (fysiske og mentale) sundhed.Hvilke konkrete ting vi kan gøre for at behandle vores bakterier og tarmflora bedst muligt.Ting som pesticider, økologi, kød, gluten, mælkeprodukter, faste, søvn - og deres påvirkning på vores sundhed.Hvordan vi rammer en sund balancen mellem sundhedsoptimering og nydelse i livet.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/31/20231 hour, 3 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

52. EKSPERTEN: Astrologi - hvad kan vi bruge det til i en moderne verden med Amalie Bendixen og Marianne Gellert

I dette afsnit taler jeg med de to eksperter i astrologi og kvinderne bag ’Astropod’, Amalie Bendixen og Marianne Gellert. Amalie og Marianne fortæller i afsnittet om, hvad astrologi egentlig er for en størrelse. Udover at vi gennemgår astrologiens grundlæggende elementer, taler vi om, hvorvidt vi kan få det bedre i livet ved at tro på og leve i tråd med astrologien. Amalie og Marianne lægger i afsnittet mit fødselshoroskop, som jeg hører for første gang under optagelsen, og vi taler om, hvorvidt jeg kan genkende det, de fortæller, og om hvad jeg kan bruge min nye viden til i livet. I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvorfor Amalie og Marianne tror på astrologien som en sandhed.Hvorfor der er en udbredt misforståelse om, at vores stjernetegn alene beskriver hele vores personlighed.Hvad vores stjernetegn/soltegn, månetegn, ascendant samt andre elementer af vores fødselshoroskop fortæller noget om.Hvad mit fødselshoroskop fortæller om mig og om jeg kan genkende det, horoskopet fortæller.Hvad vi kan bruge astrologien til i vores private liv, i arbejdslivet, i parforhold og i andre relationer....og meget, meget mere.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/24/20231 hour, 34 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

51. EKSPERTEN: Jørgen Svenstrup om selvværd. Hvordan styrker vi det i voksenlivet?

I dette afsnit taler jeg med psykolog, mentaltræner og selvværds-ekspert, Jørgen Svenstrup. Det er anden gang, at jeg har Jørgen på besøg i studie. I afsnit 5 af Vores Mentale Sundhed talte jeg nemlig med Jørgen om selvtillid, sammenligninger og selvværd. I dette afsnit dobbeltklikker vi på emnet selvværd, og fokus for afsnittet er især selvværdet i voksenlivet. Vi taler i den forbindelse både om, hvordan vores selvværd påvirkes gennem livet, men også hvad vi, som voksne, kan gøre for at arbejde med - og styrke - vores selvværd. I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:I hvilke år i livet selvværdet især formes.Hvad der påvirker børns selvværd. Denne forståelse kan vi både bruge til at reflektere over 1) vores egen opvækst og 2) hvordan vi opdrager vores børn.Hvilke redskaber vi især kan bruge for at styrke vores selvværd i voksenlivet.Hvor grænsen er mellem dét at have et stærkt selvværd og egoisme?Hvorfor det er en god idé at kende til mentaltræning...og meget, meget mere.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/17/20231 hour, 21 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

50. EKSPERTEN: Søvneksperten Mikael Rasmussen om hvordan søvn påvirker vores (mentale) sundhed

I dette afsnit taler jeg med søvnekspert Mikael Rasmussen. Vi taler om, hvad søvn egentlig er for en størrelse, og om hvorfor det er så vigtigt, at vi prioriterer vores søvn. I den vestlige verden anslås det, at 2/3 af befolkningen sover for lidt. Man taler faktisk om, at vi i den vestlige verden befinder os i en ’søvnmangelsepidemi’. Sagen er, at manglende søvn har kæmpe konsekvenser for vores mentale og fysiske sundhed - både på kort og lang sigt. I afsnittet kan du høre hvorfor og, vigtigst af alt, hvad vi kan gøre for at sove godt og nok. I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvad søvn reelt er og består af.Hvorfor vores søvn udfordres massivt af dagens samfund.Hvilke parametre søvnen påvirker ift. vores mentale og fysiske sundhed (og der er virkelig mange).Hvorfor "en god nats søvn" ikke kun afhænger af antallet af timer, vi sover.Hvad vi kan gøre for at sove godt og nok.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/10/20231 hour, 21 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

49: NYTÅRS-AFSNIT (Del 2): Highlights fra året der gik. Hvad konkluderede eksperterne i sæson 2?

ÅRET DER GIK, Del 2. I dette andet og sidste af mine to nytårs-highlight-afsnit, dykker jeg ned i sæson 2 af 'Vores Mentale Sundhed' og tager dig tilbage til nogle af de afsnit, pointer og konklusioner, jeg synes er særligt vigtige at huske på. Jeg fortæller om, hvad essensen var i de forskellige afsnit, og så fortæller jeg, hvad jeg særligt har taget med fra snakkene med de respektive eksperter. Du får også lov at genhøre korte klip med eksperternes egne konkluderende ord fra de forskellige afsnit. Denne nytårs-medley er altså en bouillonterning af sæson 2, som forhåbentlig giver dig en masse vigtige refleksioner og remindere omkring mental sundhed med på vejen. Som altid er mit fokus på at undersøge, hvordan vi bliver gladest og friest i det liv, vi har.I afsnittet genbesøger jeg viden, erfaringer og tips fra afsnit med:Vejrtrækningsekspert og elitefridykker, Stig PrydsEkspert i ernæring og sundhed, Anne GaardmandLæge, Imran RashidSociolog og ekspert i taknemmelighed, Rikke ØstergaardBiohackerne, Nickolai Damgaard og Jeanette OxlundEkspert i feminin ledelse, Louise WaltherEkspert i kropsterapi og holistisk sundhed, Martin Bonde MogensenEkspert i Imposterfænomenet, Ann SchødtPsykolog og ekspert i Enneagrammet, Kisser PaludanPsykoterapeut, Louise LethVil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/3/20231 hour, 19 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

48: NYTÅRS-AFSNIT (Del 1): Highlights fra året der gik. Hvad konkluderede eksperterne i sæson 1?

ÅRET DER GIK, Del 1. I dette første af mine to nytårs-highlight-afsnit, dykker jeg ned i første sæson af 'Vores Mentale Sundhed' og tager dig tilbage til nogle af de afsnit, pointer og konklusioner, jeg synes er særligt vigtige at huske på. Jeg fortæller om, hvad essensen var i de forskellige afsnit, og så fortæller jeg, hvad jeg særligt har taget med fra snakkene med de respektive eksperter. Du får også lov at genhøre korte klip med eksperternes egne konkluderende ord fra de forskellige afsnit. Denne nytårs-medley er altså en bouillonterning af sæson 1, som forhåbentlig giver dig en masse vigtige refleksioner og remindere omkring mental sundhed med på vejen. Som altid er mit fokus på at undersøge, hvordan vi bliver gladest og friest i det liv, vi har.I afsnittet genbesøger jeg viden, erfaringer og tips fra afsnit med:Læge og Ph.D. i mental sundhed, Jeanette Frost EbstrupPsykolog og mentaltræner, Jørgen SvenstrupEkspert i hvordan vores smartphone og sociale medier påvirker vores (mentale) sundhed, Morten FengerForfatter, Niels OvergaardEkspert i metakognitiv terapi, Pia CallesenStresslæge, Trine RønnovPsykolog og forfatter, Marie BrixtofteEkspert i børneopdragelse, Helen Lyng HansenCoach og forfatter, Julius MygindVil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/27/20221 hour, 11 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

47: EKSPERTEN: Se din barsel som personlig og faglig udvikling med Anne Sophie Münster

I dette afsnit taler jeg med stifter af og CEO i virksomheden og netværket Inspired Beyond Babies, Anne Sophie Sehested Münster. Nogle (især kvinder) føler ofte, at de bliver sat 'bagud' i deres karriere, når de går på barsel i forhold til folk (især mænd), der ikke går på barsel. Men Anne Sophie argumenterer for, at vi bør ændre vores perspektiv på barslen og på, hvad vi kan bruge den til. Vi bør se barslen som en udviklingsperiode, der udvikler vores både faglige og personlige kompetencer. Og denne udvikling bør virksomheder omfavne og anerkende. Vi taler også om, hvorfor barslen påvirker alt fra vores trivsel til ligestilling i samfundet, og så taler vi desuden om sund og bæredygtig succes. I relation til sidstnævnte, fortæller Anne Sophie om den jordomrejse, hende og hendes familie er på vej på - midt i en periode, hvor hendes og hendes mands, Morten Münster, karrierer har fuld fart på. I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvorfor vi bør ændre vores syn på, hvad vi kan bruge vores barsel til.Hvorfor barsel hænger tæt sammen med alt fra selvopfattelse, trivsel og ligestilling.Hvordan virksomheder bør agere for at fastholde kvinder (og mænd) på barsel og med små børn.Hvilke parametre virksomheder bør belønne medarbejdere på baggrund af frem for blot arbejdstimer.Hvorfor Anne Sophie og hendes mand har valgt at tage på en 8-måneders jordomrejse imens begge deres karrierer er i fuldt flor.Hvad sund og bæredygtig succes betyder i praksis.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/20/20221 hour, 9 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

46: EKSPERTEN: Dit indre barn, skyggesider og om 
hvorfor vi flipper ud med Louise Leth

I dette afsnit taler jeg med psykoterapeut og forfatter, Louise Leth. Louise Leth har skrevet bogen 'Derfor flipper du ud', som stiller skarpt på, hvorfor vi til tider reagerer uhensigtsmæssigt. Nogle gange smækker vi med døren, vi bliver hysteriske på anden vise, vi taler som vandfald for at sikre, at vi undgår misforståelser, eller vi grubler i uendeligheder. 'At flippe ud' kan se forskelligt ud hos os hver især, men det handler grundlæggende om, at vi gør det (altså flipper ud på vores egen måde), hvis vi undertrykker noget i os selv i en (for) lang periode. Og sagen er, at dét at flippe ud sjældent gør noget godt for os selv eller for vores relationer. Louise Leth fortæller i dette afsnit om, hvordan vi kan lære at forstå vores egne reaktionsmønstre og, vigtigst af alt, hvad vi kan gøre for at ændre dem og reagere mere hensigtsmæssigt. I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvad det 'at flippe ud' egentlig betyder, og hvordan det kan se ud hos os hver især. De 3 primære måder at flippe ud på.Hvorfor vi hver især flipper ud på forskellige måder. Hvilken rolle barndommen og undertrykte sider af os selv spiller ift. at flippe ud. Hvordan vi arbejder med 'det lille barn' inde i os selv.Hvordan vi arbejder med vores skyggesider. Hvordan vi kan arbejde os frem til at forstå og ændre vores eget reaktionsmønster.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/13/20221 hour, 11 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

45: EKSPERTEN: Enneagrammet og de 9 forskellige personlighedstyper med Kisser Paludan

I dette afsnit taler jeg med Kisser Paludan, cand. psych. og ekspert i Enneagrammet. Kisser Paludan fortæller i dette afsnit om Enneagrammet og dets 9 personlighedstyper. Hun fortæller om de forskellige typers styrker og udviklingsområder, og om hvorfor det kan gøre os gladere og mere frie i livet at kende vores egne og vores nære relationers personlighedstype. I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvad Enneagrammet egentlig erHvilke 9 primære personlighedstyper der findes, og hvad der karakteriserer dem.Hvad de forskellige typer frygter og længes efter i livet. Hvad de 9 personlighedstyper skal arbejde med i livet for at blive friest og gladest muligt.Hvilken afgørende rolle 'bevidsthed' spiller ift. at arbejde med Enneagrammet.Hvorfor det er en kæmpe gave at kende sin egen og andres (særligt nære relationers) personlighedstype.... og meget mere.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/6/20221 hour, 22 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

44: EKSPERTEN: Imposter-fænomenet med Ann Schødt. 
Hvordan stoler vi på, at vi er gode nok?

I dette afsnit taler jeg med ekspert i imposterfænomenet, Ann Schødt. Fænomenet handler helt grundlæggende om at bære på en frygt for, at andre vil 'afsløre os’ i ikke at være så gode/dygtige/kloge/mv., som vi udgiver os for at være. I afsnittet taler vi om, hvorfor næsten alle mennesker oplever imposterfænomenet i løbet af livet, om hvilke mennesker, der særligt oplever det, hvorfor det opleves og om, hvad vi kan gøre for at blive frie af det. I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvad denne frygt for at 'blive afsløret' egentlig kommer af?Hvorfor særligt intelligente mennesker har en tendens til at opleve imposterfænomenet?Hvad vi kan gøre for at blive fri at impostertanker og -følelser?Hvilke jobtyper der kan forstærke imposterfænomenet i os?Hvad vi som forældre kan gøre ift. at hjælpe vores børn med at gå fri af impostertanker og -følelser.... og meget mere.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/29/20221 hour, 4 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

43: EKSPERTEN: Feminin ledelse i et maskulint samfund med Louise Walther

I dette afsnit taler jeg med ekspert i feminin ledelse, Louise Walther. Louise fortæller om, hvad feminine værdier og feminin ledelse er, og om hvorfor det er vigtigt, at vi kender til (og praktiserer) feminin ledelse i et samfund, der domineres af maskuline værdier. Det skal nævnes, at feminine værdier ikke kun hører hjemme hos kvinder og maskuline værdier ikke kun hører hjemme hos mænd. Alle (køn) kan have og leve efter både feminine og maskuline værdier. Og vi bør finde en balance imellem de to. I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvad feminine værdier og feminin ledelse er.Hvorfor det er problematisk, at samfundet domineres af maskuline værdier.Hvordan alle kan og bør praktisere mere feminin ledelse.Hvorfor feminin ledelse kan gøre os gladere, friere og sundere.... og meget mere.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/22/20221 hour, 6 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

42: EKSPERTEN: Martin Bonde Mogensen om hvad kropsterapi egentlig er

I dette afsnit taler jeg med ekspert i kropsterapi, Martin Bonde Mogensen. Martin har årelang erfaring med kropsterapi og er stifter af BAM og Kropsinstituttet. Mange er i tvivl om, hvad kropsterapi helt præcists er (og ikke er), og det gør Martin os klogere på i dette afsnit. Han fortæller desuden om, hvorfor det, ifølge ham, er afgørende at kende til koblingen mellem krop, psyke og sind, hvis vi vil have det bedst muligt i livet - både ift. fraværet af fysiske smerter (den kropslige sundhed) og overskud, glæde og frihed i livet (den mentale sundhed).I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvad er kropsterapi egentlig, og hvad er det ikke?Hvorfor og hvordan kan man bruge kropsterapi til at være fysisk og mentalt sund?Hvorfor er kropsterapi lige så godt (og måske endda til tider bedre) end en psykolog eller anden terapeutEr kropsterapi og Body-SDS det samme?...og meget mere.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/14/20221 hour, 2 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

41: EKSPERTEN: Brænd hamsterhjulet og forstå fordelene ved en 4-dages arbejdsuge med Pernille Abildgaard

I dette afsnit taler jeg med Pernille Garde Abildgaard, forfatter til bogen 'Brænd Hamsterhjulet'. Pernille er direktør i virksomheden ’Take Back Time’, der hjælper virksomheder med at implementere en 4-dages arbejdsuge. Jeg taler med Pernille om, hvorfor vi egentlig, som oftest, arbejder 5 dage om ugen i samfundet i dag, og vi taler om, hvad fordelene er ved at implementere en 4-dages arbejdsuge i virksomheder. Særligt taler vi om, hvilke positive konsekvenser det har for individet (både privat og professionelt), men også for virksomheder og for samfundet, at arbejde mindre. I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvorfor vi egentlig ’per default’ arbejder 5 dage om ugen i dag.Hvilke påviste positive konsekvenser det har at arbejde 4 dage om ugen.Hvordan en 4-dages arbejdsuge kan føre til en øget livskvalitet.Hvorfor en 4-dages arbejdsuge faktisk booster vores effektivitet....og meget mere.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/8/20221 hour, 6 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

40: EKSPERTEN: Joan Ørting om, hvorfor vi bør tale højere om sex, lyster og behov

I dette afsnit taler jeg med sexolog og forfatter, Joan Ørting. Vi taler om, hvorfor vi, langt hen ad vejen, er dårlige til at tale om sex, seksualitet, lyster og behov. Vi taler om, hvorfor det er vigtigt, at tale højt om disse emner, og i den forbindelse forklarer Joan om både 'De 5 Kærlighedssprog' og om Joans egne definerede '5 Erotiske Sprog', som hendes nyeste bog handler om. Joan fortæller hvad disse sprog er, og om hvorfor det er værdifuldt både at kende og bruge dem.I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvorfor det for mange er svært at tale om sex, seksualitet, drifter, lyster og behov.Hvorfor vores manglende italesættelse af sex kan begrænse vores potentiale for nydelse, glæde og trivsel.Hvilke uhensigtsmæssige vaner mange af os har i relation til sex og til at "drive parforhold".Hvordan vi bliver bedre til at tale om emner relateret til sex.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/1/20221 hour, 21 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

39. PERSONLIG BERETNING: To direktører om fordelene ved karrierepauser

I dette afsnit taler jeg med to tidligere direktører, Gry Egstrup og Louise Sparf. De to kvinder har begge proaktivt taget pauser i deres karriere - på trods af høje jobambitioner. Jeg taler med Gry og Louise om, hvorfor det er en god idé at tage pauser i løbet af sin karriere - både når det handler om mental sundhed, trivsel og refleksion, men faktisk også når det handler om produktivitet. I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvornår og hvorfor Gry og Louise har taget pauser i løbet af deres karriere. Hvad de har lært privat og professionelt af deres pauser. Pausens positive konsekvenser. Hvordan vi kan omstrukturere vores privat- og arbejdsliv ift. at lade flere pauser indgå. Hvilke refleksioner vi med fordel bør gøre os i et fortravlet moderne liv. Hvordan vi bør definere succes i livet. Vil du gerne støtte podcasten her? Så kan du gøre det med et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/25/20221 hour, 5 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

38. EKSPERTEN: Om fysisk og mental biohacking med Nickolai Damgaard og Jeanette Oxlund

I dette afsnit taler jeg med Nickolai Damgaard og Jeanette Oxlund om både fysisk og mental biohacking. Biohacking handler helt grundlæggende om små vaner, vi kan implementere i vores liv for at optimere vores fysiske og mentale sundhed. Og faktisk drejer det sig om relativt små - men effektfulde - vaneændringer. Jeg taler med Nickolai og Jeanette om deres erfaringer, deres tilgang til og deres viden om koblingen mellem krop og sind i relation til biohacking.I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvad biohacking helt grundlæggende er.Hvad Nickolai og Jeanettes mest populære og effektfulde biohacks er.Hvorfor helt simple vaneændringer kan have en kæmpe effekt på vores krop og sind.Hvordan biohacking kan påvirke vores fysiske sundhed, vores følelse af velvære og vores livsglæde.Hvorfor biohacking også er relevant i en arbejdskontekst.Hvorfor det er vigtigt, at vi går fra sick-care til health-care.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/18/20221 hour, 22 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

37. PERSONLIG BERETNING: At leve med en spiseforstyrrelse med Norma Hejberg

I dette afsnit taler jeg med 30'årige pædagogstuderende, Norma Hejberg, der taler åbent og ærligt om at leve med en invaderende spiseforstyrrelse. Jeg taler med Norma om, hvordan hun selv ser og behandler sin spiseforstyrrelse, som hun har været indlagt på grund af flere gange. I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Årsagerne til Normas spiseforstyrrelse.Rejsen imod at Norma blev bevidst om, at hun var syg.Hvornår spiseforstyrrelsen fylder særligt meget i Normas liv.Hvordan venner, ifølge Norma, ideelt bør agere overfor en ven med spiseforstyrrelse. Hvilke begrænsninger spiseforstyrrelsen bringer i Normas liv, og hvilke muligheder Norma ser for fremtiden. Vil du gerne støtte podcasten her? Så kan du gøre det med et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/11/20221 hour, 2 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

36. EKSPERTEN: Noell Elise om spiritualitet og energiredskaber i et moderne liv

I dette afsnit taler jeg med Noell Elise, der er coach, meditations-mentor, podcastvært og forfatter. Noell Elise har, udover sin forretning, hvor hun sælger krystaller og andre energiredskaber, en stor interesse i bevidsthed, tankens kraft, spiritualitet og energiredskaber. Noell og jeg er langt hen ad vejen interesseret i mange af de samme emner. Dog er vores udgangspunkt forskelligt, hvilket påvirker den måde, hvorpå vi tilgår emnerne omkring holistisk sundhed. I afsnittet fortæller Noell Elise om begreber som 'spiritualitet', 'sjælen' og 'energiredskaber', og jeg er nysgerrig på, hvad vi kan bruge disse elementer til i et moderne liv.I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Hvad 'spiritualitet' og 'sjælen' egentlig er.Hvad vi kan bruge spiritualitet til i 2022 - og hvorfor spiritualitet måske er særlig vigtig at huske på i en moderne verden.Hvad "menneskedyret" er, og hvorfor det er en gave at blive bevidst om.Hvilke forskellige tilgange til spiritualitet, der findes.Hvad krystaller og 'energiredskaber' er, og hvordan vi kan bruge dem i relation til mental trivsel.Hvorfor der er en kobling mellem spiritualitet, sjæl, energi, bevidsthed og mental trivsel, glæde og frihed i livet.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/4/20221 hour, 23 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

35. PERSONLIG BERETNING: To kvinder med kræft i 30’erne om hvordan det påvirker livet

I dette afsnit taler jeg med Sanni og Stinne, der begge har mødt kræft i en ung alder. Sanni og Stinne er i dag i 30'erne og de fortæller om deres møde med kræften og især om, hvordan de har håndteret at leve med sygdommen. Sanni er i dag kræftfri, mens Stinne er i livsforlængende behandling. Vi taler om, hvordan deres møde med kræft har påvirket deres hverdag, deres følelser og humør, og vi taler om, hvordan det helt grundlæggende har ændret deres perspektiv på livet.I afsnittet kommer vi bl.a. ind på:Sanni og Stinnes møde med kræft.Hvordan kræften har fået Sanni og Stinne til at tage nogle valg, de ellers ikke ville have taget.Om kræften særligt har bragt sorg eller taknemmelighed med sig.Hvad kræften har lært Sanni og Stinne om livet.Vigtige remindere omkring livet vi bør huske - hver dag.Vil du gerne støtte podcasten her? Så kan du gøre det med et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/27/20221 hour, 5 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

34. EKSPERTEN: Om hvorfor taknemmelighed kan give os et bedre liv med Rikke Østergaard

I dette afsnit taler jeg med erhvervssociolog, forfatter og ekspert i taknemmelighed, Rikke Østergaard. Vi taler om, hvorfor vi reelt kan få et bedre liv af at føle taknemmelighed. Rikke fortæller om studier, der undersøger hvilke konsekvenser dét at føle taknemmelighed har, og hun fortæller om, hvordan vi hver især (nemt) kan implementere taknemmelighed i vores liv. I afsnittet taler vi bl.a. om:Hvad taknemmelighed helt grundlæggende er.Hvorfor det ikke er naturligt for mennesker at føle taknemmelighed.De (mange!) positive konsekvenser dét at føle taknemmelighed har. De omhandler både vores fysiske krop, vores mentale sundhed, vores økonomi og vores relationer. Hvilken kobling taknemmelighed har til meditation og positiv psykologi. Hvordan vi nemt kan implementere taknemmelighed i vores liv. Vil du gerne støtte podcasten her? Så kan du gøre det med et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/20/20221 hour, 10 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

33. PERSONLIG BERETNING: Caroline Hvenegaard om hvad det 
gør ved os (indeni), når mor drikker

I dette afsnit taler jeg med Caroline Hvenegaard. Caroline er gift med Pelle Hvenegaard, og sammen har de en skøn datter og nyder livet. Trods Carolines dejlige voksenliv, bærer hun på en barndom præget af alkoholisme. I afsnittet åbner Caroline op for, hvordan hendes mors alkoholisme har påvirket hende gennem livet. Derudover deler jeg i afsnittet mine personlige erfaringer med alkoholisme i familien, og vi taler om, hvordan det påvirker vores tanker, vaner og glæder i det voksne liv at have eller at have haft en alkoholiseret forælder.Formålet med afsnittet er at dele både viden, erfaring og sårbarheder omkring emnet 'alkoholisme' - især med fokus på pårørende.I afsnittet taler vi bl.a. om:Hvordan alkoholisme påvirkede Carolines barndom.Hvordan Caroline har håndteret sin mors alkoholisme gennem livet.Hvad Caroline har taget med sig i livet pga. sin mors alkoholisme.Hvor utolig mange ting det påvirker (i hele familien) at have et alkoholiseret familiemedlem.Hvilke vaner, tanker og handlinger alkoholisme i familien ofte fører med sig.Min egen historie om at være mor i 30'erne og at bære et sorgfuldt ønske om at få en ædru mor og mormor til sine børn (tilbage)Vil du gerne støtte podcasten her? Så kan du gøre det med et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Dette afsnit er sponsoreret af Alfa. Alfa alkohol- og anden misbrugsbehandling. I Alfa kan du altid få gratis råd, vejledning og behandling som både afhængig og pårørende. Find Alfa på www.alfarehab.dk Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/13/20221 hour, 9 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

32. EKSPERTEN: Anne Gaardmand om koblingen mellem (vores fokus på) kost og mental trivsel

I dette afsnit taler jeg med ernæringsekspert og vanecoach, Anne Gaardmand, der sammen med Morten Elsøe driver Madro-instituttet.I afsnittet taler vi om koblingen mellem kost og mental sundhed. Vi taler især om, hvordan et overdrevent fokus på sundhed rent faktisk kan have uhensigtsmæssige konsekvenser for vores mentale trivsel og livskvalitet.I afsnittet taler vi bl.a. om:Koblingen mellem mad og mental sundhed.Vigtigheden af at forstå de forskellige aspekter af sundhed (fysisk, mental og social sundhed)Hvorfor et overdrevent fokus på sundhed kan påvirke vores mental trivsel negativt.De bagvedliggende årsager til under- og overspisningHvorvidt en særlig type kost kan påvirke vores kost positivt.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503. Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/6/20221 hour, 11 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

31. EKSPERTEN: Imran Rashid om hvorfor vi har glemt at mærke os selv i en målbar verden

I dette afsnit taler jeg med læge og forfatter, Imran Rashid. Afsnittet tager udgangspunkt i Imrans seneste bog, 'Mærkbarhed' og afsnittet handler om, hvorfor vi har glemt (men bør huske) at mærke os selv i en målbar verden. Imran peger på, at en af de primære årsager til at vi går ned med stress, brænder ud, er ensomme mv. skyldes, at vi har glemt vores evne til at mærke efter, hvad vi egentlig selv føler. Det har vi primært, fordi vi lever i en verden, hvor vi og vores præstationer konstant måles og vejes.I afsnittet taler vi bl.a. om:Hvad 'Mærkbarhed' er i forhold til 'Målbarhed'.Forskellen mellem tanker og følelser og om hvorfor det er vigtigt at forstå den forskel.Hvorfor 'Målbarhed', der bl.a. sikrer produktivitet og effektivitet i samfundet, er skadeligt for vores mentale trivsel.Hvad vi kan og bør gøre for at få evnen til at mærke efter tilbage (både på individ-, virksomheds- og samfundsniveau).Hvorfor "menneskelige frikvarterer" i voksenlivet er afgørende, og hvad vi skal gøre for at priortiere dem.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/30/20221 hour, 11 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

30. PERSONLIG BERETNING: Carla Mickelborg om at vende frygt til kærlighed

I dette afsnit taler jeg med skuespiller og forfatter, Carla Mickelborg.Carla er selv enormt interesseret i, hvordan vi lykkes med at leve med mest mulig frihed og glæde - og med mindst mulig smerte.I afsnittet fortæller Carla om, hvordan traumer fra fortiden, særligt i relation til sine forældre, har påvirket hendes voksne liv og mentale trivsel, og hun fortæller om, hvordan hun har arbejdet med at bearbejde og anerkende sine oplevelser, så hun i dag kan leve bedst muligt med dem.I afsnittet taler vi bl.a. om:Hvordan relationer og episoder fra Carlas barndom har påvirket hendes glæde og frihed i det voksne liv.Hvordan Carla har arbejdet (meget) med sit indre liv og med sine traumer fra barndommen.Hvad et traume egentlig er og hvorfor vi ikke skal være så skræmt af ordet.Hvordan Carla forsøger at vende frygt til kærlighed.Hvilket potentiale det har i vores liv at stræbe efter at ville have fred frem for at ville have ret.Hvordan Carlas forhold til hendes kæreste er både svært (til tider) og fantastisk smukt og lærerigt på samme tid.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/23/20221 hour, 8 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

29. EKSPERTEN: Vejrtrækning og kroppens fantastiske potentiale med Stig Pryds

I dette afsnit taler jeg med vejrtrækningsekspert, elitefridykker og mentaltræner, Stig Pryds.Stig fortæller sin historie om, hvordan han - ved at trodse lægens ord - efter 5 år fandt vejen ud af dét, han selv beskriver som et smerte- og medicinhelvede.Han deler viden, erfaring og sårbarheder om sin rejse, og sætter os ind i kroppens muligheder. Han fortæller om vejtrækning, ændrede kostvaner og om at være mentalt stærk.I afsnittet taler vi om:Hvordan livet føltes for Stig, da han, grundet sin psoriasisgigt, havde det værst pga. smerter og negative tankemønstre.Hvordan Stig fandt væk fra tanken om at forlade livet.Hvordan Stig trodsede lægens ord og gik sine egne veje.Hvordan vejrtrækning, varme bade, særlig kost og gode vaner gav Stig livskvalitet, fysisk styrke og glæden i livet tilbage.Hvorfor vejrtrækningen kan være vores egen medicin og om hvordan vi skal bruge den.Hvorfor det vigtigste i livet er at være tilfreds med det, vi har.Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503. Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/16/20221 hour, 8 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

28. SUMMER EDITION: Forskellen på en psykolog, psykoterapeut, psykiater og coach

Dette Summer Edition-afsnit handler om noget så simpelt som terapeut-titler. Nærmere bestemt handler det om forskellene og lighederne mellem de følgende titler; en psykolog, en psykoterapeut, en psykiater og en coach. Jeg fornemmer, at der er mange, der ikke kender til forskellene og lighederne. Derfor har jeg lavet afsnittet her.Som I måske har hørt mig sige før, så synes jeg, at terapi bør blive endnu mere normalt, end det er i dag. For vi går i skole for at uddanne os akademisk og socialt, vi går i fitness for at styrke vores kondition og muskler - så selvfølgelig bør det være helt normalt, at vi taler med en terapeut om, hvem vi er og om hvordan vi er bedst muligt i livet. Vil du gerne støtte podcasten her? Så kan du gøre det med et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503. Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/28/202230 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

27. SUMMER EDITION: Hvorfor er pauser afgørende for vores hjerne, krop og trivsel?

Dette Summer Edition-afsnit handler om noget så simpelt som; pauser. Mange taler om pauser, om at sætte tempoet ned, om at huske hvile, om at trække vejret mv. Men hvorfor er det egentlig vigtigt? Det fortæller jeg om i dagens afsnit - for pauser er faktisk afgørende for vores krop, sind og mentale trivsel.  Jeg fortæller i dagens afsnit lidt om hjernen, og om hvorfor det giver mening at kende hjernens grundlæggende mekanismer, for at forstå at vi har brug for pauser. Pauser er vigtige for os alle sammen. Også for dem, der ikke mener, at de behøver dem. Vil du gerne støtte podcasten her? Så kan du gøre det med et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503. Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/19/202220 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

26. SUMMER EDITION: Hvad er Mindfulness og Meditation + GRATIS GUIDET MEDITATION

Dette Summer Edition-afsnit handler om mindfulness og meditation – og anden halvdel af afsnittet er en gratis guidet meditation til dig. Jeg synes, at det er vigtigt, at få meditation "ned på jorden". Det er vigtigt, fordi det indeholder vigtige elementer som vejrtrækning, nærvær i nuet, pauser for hjernen og at sætte tempoet ned. Derfor har jeg lavet det her sommerafsnit, hvor jeg fortæller lidt om viden omkring mindfulness og meditation, om distinktionen mellem de to begreber, om positive effekter ved at meditere og om min erfaring med mindfulness siden jeg tog et mindfulnesskursus (MBSR) i vinter. Anden halvdel af afsnittet består af en guidet meditation til dig. Jeg indbyder til en gratis pause i dit (måske) travle liv. Vil du gerne støtte podcasten her? Så kan du gøre det med et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503. Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/12/202246 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

25: PERSONLIG BERETNING: Journalist Josefine Stork om stress, selvværd og Wim Hof-metoden

I dette afsnit taler jeg med journalist, Josefine Stork. Vi taler om Josefines egen historie med stress i tv-branchen og vi taler om årsagerne hertil, som kobler til emner som 'præstation' og 'selvværd'. Men vi taler især om Josefines eget forsøg med Wim Hof-metoden i forbindelse med sit stressforløb. I afsnittet taler vi bl.a. om: Hvorfor Josefine blev ramt af stress Hvordan Josefines bevidsthed om fortiden og hendes barndom, har givet hende en dybere forståelse af, hvem hun er og af hvorfor hun lever, som hun gør. Hvorfor vi ikke må forveksle selvtillid med selvværd. Wim Hof-metoden: Vi taler om, hvad det der med iskolde bade og vejrtrækninger kan. Josefines egne erfaringer med Wim Hof-metoden i forbindelse med hendes eget stress-forløb (hvilket hun i øvrigt har dokumenteret i sin egen dokumentar). Forbindelsen mellem krop, sind og mental trivsel.  Vil du gerne støtte podcasten her? Så kan du gøre det med et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503. Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/28/20221 hour, 3 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

24: PERSONLIG BERETNING: Fertilitetscoach, Runa Egeskov, om mental styrke i ufrivillig barnløshed og fertilitetsbehandling

I dette afsnit taler jeg med fertilitetscoach, Runa Egeskov. Vi taler om Runas eget møde med ufrivillig barnløshed og særligt om, hvordan Runa har vendt sine erfaringer med den ufrivillige barnløshed til en mental styrke. Runa blev efter sit eget fertilitetsforløb fertilitetscoach, fordi hun selv manglede en støttende tredjepart i processen. I dag hjælper hun kvinder og par i fertilitetsforløb med at passe på sig selv og deres mentale sundhed. I afsnittet taler vi bl.a. om: Hvordan Runas møde med fertilitetsbehandling ændrede hendes drøm om at få børn. Hvorfor Runa og hendes mand valgte at stoppe i fertilitetsbehandling efter et år. - Hvordan Runa har vendt sin erfaring med ufrivillig barnløshed til en styrke. Input til hvordan man kan håndtere venskaber i den sårbare tid, hvor man kæmper med at få børn. - Hvordan Runa i dag hjælper andre kvinder i fertilitetsbehandling. Hvordan Runas drøm om at få børn ser ud i dag. ...og meget mere.  Vil du gerne støtte podcasten her? Så kan du gøre det med et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503. Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/21/20221 hour, 17 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

23: EKSPERTEN: Lev mere, tænk mindre - Pia Callesen om metakognitiv terapi

I dette afsnit taler jeg med psykolog og Ph.D. i metakognitiv terapi, Pia Callesen. Metakognitiv terapi har fået mere og mere fokus de sidste par år - og af gode grunde. Terapiformen viser nemlig høj succesrate når det handler om at få os til at bekymre os og gruble mindre og dermed være med til stedet i nuet. Mange af os bruger meget tid på tanker (bekymringer og grublerier) om fremtiden, og sagen er, at det fjerner vores nærvær. Og det kan i værste tilfælde i angst, stress og depression. I afsnittet taler vi bl.a. om: Hvorfor du får mere nærvær ved at tænke (gruble) mindre. Pias eget meget personlige livseksempel hvor metakognitiv terapi blev afgørende.Metakognitive strategier; særligt om hvordan du bør og kan være doven ift. dine tanker.At sindet er selvregulerende; også når du oplever sorg, nederlag og svigt. Hvorfor metakognitiv terapi, ifølge Pia Callesen, giver mere mening end både kognitiv terapi, positiv psykologi og mindfulness. Hvorfor du kan styrke dit selvværd med metakognitiv terapi.  Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503. Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/14/202253 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

22: PERSONLIG BERETNING: Millionær-iværksætter, Anders Bjergegaard, om penge og (u)lykke

I dette afsnit taler jeg med iværksætter og millionær, Anders Bjergegaard. Efter 15 års hårdt arbejde som iværksætter, kan Anders kalde sig økonomisk uafhængig - noget mange måske inderst inde drømmer om. I dette afsnit taler jeg med Anders om, hvordan pengene på ingen måde har bragt ham lykke; snarere har det bragt ham det modsatte. Vi taler bl.a. om: Hvorfor millionerne bragte Anders tomhed og nærmest depressionslignende tilstande. Hvorfor Anders før i tiden ikke var i stand til at nyde en ferie. Anders' råd til hvad man bør huske på, hvis man har en skæv work-life-balance. Hvad Anders i dag gør for at sikre, at han lever efter sine vigtigste prioriteter i livet. Hvorfor Anders stadigvæk stræber efter økonomiske arbejdsrelaterede mål - på trods af sin viden om, at penge ikke bringer ham lykke. ...og meget mere Vil du gerne støtte podcasten her? Så kan du gøre det med et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503. Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/7/20221 hour, 8 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

21: EKSPERTEN: Helen Lyng Hansen om selvværd i børneopdragelsen

I dette afsnit taler jeg med sygeplejerske, sundhedsplejerske og ekspert i børneopdragelse, Helen Lyng Hansen. Helen har årelang erfaring med, hvordan vi opdrager sunde, glade børn med et stærkt selvværd. Noget de fleste forældre formentlig stræber efter. Helen kommer med råd til hvad vi bør huske på for at styrke vores små og store børns mentale sundhed. Men vi taler også om hvilket skift, der har været i opdragelsen gennem de sidste ca. 30 år - og om hvilken påvirkning opdragelsen "før" og "nu" har på børn.  I dette afsnit taler vi bl.a. om: Hvilke grundelementer i opdragelse der styrker barnets selvværd. Det gamle og det nye børnesyn, og overordnede forskelle ved den måde os i 30'erne (+/-) er blevet opdraget på ift. den måde vi opdrager børn på i dag. Fordele og ulemper ved at have et barn i institution. Helens 5 råd til at opdrage sunde, glade børn med en robust mental sundhed. Hvornår opdragelse stopper. Og meget mere.... Vil du gerne støtte podcasten her? Så kan du gøre det med et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503. Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/31/20221 hour, 10 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

20: PERSONLIG BERETNING: Mette Skjærbæk, stifter af Karmameju Skincare, om livets modgang og om hverdagstips til selvomsorg

I dette afsnit taler jeg med Mette Skjærbæk, stifter af Karmameju Skincare. Første del af afsnittet handler om, hvordan Mette har formået at møde livets modgang med et lyst sind. Derefter stiller vi skarpt på selvomsorg, som er noget, Mette går særligt meget op i personligt og i sit arbejde. Selvomsorg er en grundlæggende del af virksomhedens "Do You"-slogan, og Mette giver sit perspektiv på, hvordan vi helt konkret kan være selvomsorgsfulde i hverdagen.  I dette afsnit taler vi bl.a. om: Mettes tab af sin far da hun var 11 år og sin lillebror da hun var 36 år. Vi taler om, hvad de nære tab har betydet for hende. Hvordan Mette møder livet med et lyst sind. - Konkrete tips til hvordan vi kan være selvomsorgsfulde i en travl hverdag. Hvorfor det kræver benhård prioritering - og endda til tider en “rebelskhed” - at være selvomsorgsfuld. Hvorfor vi bør starte en revolution, der gør op med samfundets hastige fart.  Vil du gerne støtte podcasten her? Så kan du gøre det med et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503. Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/24/20221 hour, 11 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

19: EKSPERTEN: Coach Julius Mygind - Stofmisbrug, selvværd og om at normalisere svære tanker

I dette afsnit taler jeg med coach, foredragsholder og forfatter Julius Mygind. Afsnittet er todelt. Vi taler først om Julius' personlige beretning om, hvordan han - trods en tryg opvækst tonsvis af kærlighed og et trygt miljø - endte i et årelangt stofmisbrug. Men vi taler også om Julius' perspektiv på, hvorfor vi bør normalisere svære følelser og tanker, og om hvordan vi kan ændre på de (negative) overbevisninger, der ofte fylder i vores hoved. I dette afsnit taler vi bl.a. om: Hvordan Julius Mygind endte i et årelangt stofmisbrug - trods en økonomisk sikker opvækst fyldt med kærlighed og støtte. Hvordan Julius kom ud af sit misbrug. - Hvorfor det reelt er begrænset, hvad forældre kan gøre for at sikre, at deres børn ikke ender i et misbrug. Hvorfor det er vigtigt at normalisere, at vi alle (og især som unge) har svære og negative tanker. Hvordan vi bør definere succes i vores eget liv. Hvorfor vi bør reflektere over vores egne fortællinger om os selv og over hvad vi kan gøre for at ændre dem.  Vil du gerne støtte podcasten her? Så kan du gøre det med et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503. Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/17/20221 hour, 12 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

18: PERSONLIG BERETNING: Heidi Keller om venskabers betydning og om hvordan de ofte udfordres af livet i 30’erne.

I dette afsnit taler jeg med skuespiller, Heidi Keller, om emnet 'venskaber'. Nære relationer er ét af de elementer, flere studier peger på som værende essentielt for vores langsigtede glæde i livet. I dette afsnit taler vi om, hvad venskaber betyder for os i hverdagen, men særligt taler vi om, hvordan venskaber kan blive udfordret med alderen - især i 30'erne, når der pludselig, for alvor, kommer gang i familieliv, børn, karriere og logistik. I dette afsnit taler vi bl.a. om: Hvad venskaber helt grundlæggende betyder for os og vores hverdag. Hvad der er udfordrende ift. at holde live i venskaberne i 30'erne. Hvorfor Heidi tit savner sine venner allerede inden hun har krammet dem farvel. Hvilke nye former for venskaber, der kan opstå i 30'erne, og hvilken betydning de har. Hvorvidt venskaber, der rækker langt tilbage i tiden, er mere værdifulde end nye venskaber. Hvornår man skal "slå op" med en ven, og hvordan man mon gør. Hvordan man skal prioritere venskaber ift. sit parforhold. Hvorfor det er vigtigt at fortælle sine venner, hvad de betyder for en. Vil du gerne støtte podcasten her? Så kan du gøre det med et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503. Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/10/202259 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

17: EKSPERTEN: Performance-coach, Ida Thyrring, om hvordan vi kan være ambitiøse og selvomsorgsfulde på samme tid

I dette afsnit taler jeg med sociolog og performance-coach, Ida Thyrring, om hvordan (eller hvorvidt) vi kan lykkes med at være ambitiøse og selvomsorgsfulde på samme tid. Vi lever i en verden, hvor vi konstant har fart på, og vi er mange, der stræber efter mål i fremtiden i stedet for at være i nuet. Mange brænder ud. I afsnittet her taler vi om, hvordan vi kan passe på os selv, samtidig med at vi er ambitiøse.Vi taler vi bl.a. om: Hvorfor det er vigtigt at tænke over, hvad der egentlig driver vores "stræben". Hvorfor det giver mening at leve efter værdier frem for resultater, og om hvordan man kan lykkes med det uden at gå på kompromis med at være ambitiøs. Hvorfor vi potentielt bør leve efter at være "afstemte" frem for "i balance". Hvordan vi kan være ambitiøse og selvomsorgsfulde på samme tid, og om hvorfor vi måske faktisk kan give vores performance endnu bedre vilkår ved at dyrke selvomsorgen. Vil du gerne støtte podcasten her? Så kan du gøre det med et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503. Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/3/20221 hour, 10 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

16. PERSONLIG BERETNING: Ida Moldrup om at tage radikale livsvalg og redefinere begrebet “succes” i sit liv.

I dette afsnit taler jeg med Ida Moldrup Svendsen omkring nogle radikale valg, hun har taget i livet i starten af sine 30'ere; både på privat- og karrierefronten. Ida fortæller i dagens afsnit om, hvordan hun har været på en rejse, der i sig selv har været svær, men som har bragt hende til et sted, hvor hun er langt mere glad og taknemmelig i livet, end hun har været før, og langt mere i kontakt med, hvad der egentlig sker inde i hende. I dette afsnit taler vi bl.a. om: To radikale livsvalg Ida har taget i starten af sine 30'ere. Hvad årsagen var til, at Ida og hendes kæreste, faren til deres fælles søn, gik fra hinanden. Hvilke tanker og overvejelser det har medført hos Ida at sige farvel til et vellønnet job og firmagoder for at starte et nyt arbejdseventyr båret af passion. Hvordan Ida i dag formår at være oprigtigt glad for mere simple ting i livet end tidligere. Hvad Ida i dag har fundet frem til, er det afgørende i hendes liv for at være glad indeni. Hvad det har krævet af Ida at nå dertil, hvor hun er i dag.   Vil du gerne støtte podcasten her? Så kan du gøre det med et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503. Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/26/20221 hour, 54 seconds
Episode Artwork

15: EKSPERTEN: Erhvervscoach, Iben Bjerring, om hvad ‘succes’ og ‘at have værdi’ egentlig er

I dette afsnit taler jeg med erhvervscoach Iben Bjerring. Vi taler om, hvad 'succes' egentlig er, og om hvad det vil sige at 'have værdi' i livet. I dette afsnit taler vi bl.a. om: Hvad den gængse samfundsopfattelse er af ordet 'succes' og 'værdi', og om årsagen til dette. Hvordan vi kan (og bør) nuancere opfattelsen af 'succes' og 'værdi'. Hvad vi hver især bør overveje for at blive skarpe på, hvad 'succes' og 'værdi' egentlig betyder i vores eget liv. Hvorfor det kan være en god idé at stoppe op og tænke over, hvad der reelt er vigtigt for os i livet, hvis vi altid bare "ræser derudad". Hvilken betydning vores indre fortællinger og overbevisninger har, og hvor de kommer fra. Hvad en erhvervscoach kan hjælpe os med at blive klogere på.  Vil du gerne støtte podcasten her? Så kan du gøre det med et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503. Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/19/202258 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

14. PERSONLIG BERETNING: Maja og Stefan har bosat sig på en palmestrand. Mon nomade-livet bringer dem mere glæde, lykke og frihed?

I afsnittet i dag taler jeg med Maja og Stefan. Et kærestepar, der i 2,5 år har levet som digitale nomader. De har været på eventyr i forskellige verdensdele, mens de har arbejdet som freelancere. Vi taler om, hvilken betydning deres "unormale" livsstil har for deres hverdag, deres tanker om og perspektiver på livet, og for deres følelse af frihed og glæde i hverdagen. I dette afsnit taler vi bl.a. om: Hvordan det var for Maja og Stefan at tage valget om at omlægge deres livsstil fuldstændig (sige deres jobs op, udleje lejligheden og købe en one-way-ticket til Bali). Hvordan Maja og Stefans nye liv påvirker deres perspektiv på livet og deres glæde i hverdagen. Hvor meget deres materialistiske behov fylder ude i verden. Hvordan "hamsterhjulet" til tider kan snige sig med ud i verden. Hvad der i øvrigt kan være svært, når man lever som nomader. Hvordan Maja og Stefan i dag lever et liv, der er styret af deres fritid og frihed frem for af rammerne udstukket af deres jobs.  Vil du gerne støtte podcasten her? Så kan du gøre det med et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/12/202240 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

13: EKSPERTEN: Psykolog, Marie Brixtofte, om hvordan misbrug og andre dysfunktionaliteter i barndommen påvirker det voksne (mentale) liv

I dette afsnit taler jeg med psykolog og forfatter, Marie Brixtofte, om hendes bog 'Bolsjefilosofi og andre gode leveråd'. Snakken tager udgangspunkt i, hvad børn, der har haft en alkoholisk forælder, eller en forælder med et andet misbrug, som oftest tager med sig i voksenlivet som konsekvens heraf. Vi taler om, hvordan dysfunktionaliteter oplevet i barndommen (som i øvrigt, udover misbrug, kan være mobning, sygdom, dødsfald eller lignende) påvirker vores mentale sundhed og trivsel som voksne. I dette afsnit taler vi bl.a. om: Hvordan dét at vokse op med en misbrugende forælder eller dét at opleve andre dysfunktionaliteter i barndommen: Ofte påvirker den voksnes selvværd. - Ofte påvirker mængden af bekymringer, den voksne bærer på. Ofte påvirker hvor nemt den voksne har ved at føle dårlig samvittighed. Vi taler om årsagerne til ovenstående, og om hvad vi som voksne kan gøre ved denne "bagage", vi har med os, for at give os selv - og vores børn - de bedst mulige vilkår for et liv med glæde og frihed. Marie påpeger, at selvom hendes bog primært er skrevet til børn af alkoholikere, så kan børn, der har oplevet en hvilken som helst dysfunktionalitet i barndommen, som oftest genkende de emner, tanker og adfærdsmønstre, bogen handler om, og som vi taler om i dette afsnit.Vil du gerne støtte podcasten her? Så kan du gøre det med et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/5/20221 hour, 8 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

12: EKSPERTEN: Psykolog, Rikke Nørgaard Elster, om hvordan Corona har påvirket vores mentale sundhed

I dette afsnit taler jeg med psykolog Rikke Nørgaard Elster om hvad Corona - en verdensomspændende epidemi - egentlig har gjort ved os og vores mentale sundhed. Vi taler om kortsigtede og langsigtede konsekvenser, og især om hvordan Corona har påvirket den danske ungdom. Selvom det værste af epidemien (forhåbentlig) er et overstået kapitel, er det interessant at tale om, hvordan den egentlig har påvirket os indeni.I dette afsnit taler vi bl.a. om: Hvordan en krise som Corona påvirker vores mentale sundhed. Kortsigtede og langsigtede mentale konsekvenser af Corona.Hvorfor vi, som mennesker, påvirkes helt forskelligt af en krise som Corona. Hvordan de, der er påvirket negativt af Corona, kan få det bedste ud af situationen.Hvilke positive følgevirkninger Corona har haft for os. Vil du gerne støtte podcasten her? Så kan du gøre det med et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/29/202247 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

11. EKSPERTEN: Niels Overgaard om 5 antikke principper der kan bidrage til et liv med mere sindsro, frihed og mening.

I dette afsnit taler jeg med forfatter og fredragsholder, Niels Overgaard. Snakken baserer sig på Niels Overgaards bog, 'Det hele handler ikke om dig', som jeg personligt er kæmpe fan er. Niels Overgaard præsenterer i bogen 5 livsprincipper, der baserer sig på den stoiske filosofi; 5 principper vi med fordel kan leve efter, hvis vi ønsker at leve et liv med mere mening, frihed og sindsro. Og hvem gør ikke det?I dette afsnit taler vi bl.a. om: Princip 1: Fokusér på det du kan kontrollere. Om hvordan vi bør møde livets medgang og modgang, og om hvorfor vi bør minimere vores bekymringer og brok. Princip 2: Succes er at gøre det rigtige. Om hvorfor succes er noget, vi selv kan og bør definere.Princip 3: Selvdisciplin gør dig fri. Om hvad vi kan opnå med disciplin - både i forhold til skolegang, karriere og mental sundhed. Princip 4: Døden er din ven. Om hvorfor vi med fordel - og ofte - bør minde os selv om, at vi en dag skal dø.Princip 5: Det hele handler ikke om dig. Om hvorfor det er vigtigt at huske på den helhed, vi er en del af.  Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/21/20221 hour, 4 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

10: PERSONLIG BERETNING: Josephine Birkbøll om at erkende en stress-sygemelding når man elsker et liv med fart

I dette afsnit taler jeg med Josephine Birkbøll; en sej ung kvinde, der åbent og ærligt fortæller om sit stressforløb. Josephine fortæller om perioden op til sin sygemelding i efteråret 2021 og om hvad hun har oplevet og lært siden da. Josephine er endnu sygemeldt og arbejder på at få det godt igen - indeni. I dette afsnit taler vi bl.a. om: Årsagerne til at Josephine gik ned med stress.Hvorfor Josephine i lang tid ignorerede stress-symptomerne, og opfattede det som 'skamfuldt' potentielt at skulle sygemelde sig med stress.Hvordan stressen påvirker Josephines mentale tilstand. - Hvordan stressen påvirker Josephines relationer og hendes liv generelt. Hvad der fungerer for Josephine i forhold til at få det bedre igen og hvilke vigtige læringer omkring sig selv og livet, hun har taget med sig på baggrund af forløbet. Hvordan Josephine ser på fremtiden.  Vil du gerne støtte podcasten her? Så kan du gøre det med et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/15/202252 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

09. EKSPERTEN: Stresslægen, Trine Rønnov, om stress (årsager, konsekvenser og forbyggelse)

I dette afsnit taler jeg med stresslæge, Trine Rønnov, indehaver af www.stresslæge.dk om emnet stress. Vi taler om de biologiske, fysiske og mentale elementer (og konsekvenser) af stress, om årsagerne til stress og om forebyggelse af stress. Og så taler vi om Trines personlige historie med stress.I dette afsnit taler vi bl.a. om: Hvad stress er, helt grundlæggende: Hvad sker der i hjernen, når vi bliver stressede? Hvad forskellen på kortvarig og langvarig stress er. - Hvorfor der i dag er så mange, der rammes af stress. Hvordan stress påvirker os fysisk og mentalt i hverdagen. - Hvordan selvværd og stress hænger sammen. Hvordan vi både kan være ambitiøse og balancere alle livets parametre (karriere, hus, børn, venner, sundhed mv.) uden at blive stressede. Trines egen historie med stress. Trine tænkte, som så mange andre, at hun "da aldrig ville være en af dem, der gik ned med stress". Hun havde på daværende tidspunkt været praktiserende læge i 15 år og vidste alt om emnet. Alligevel ramte stressen også hende. Vi taler om, hvorfor hun blev ramt, hvordan hun kom igennem sit stressforløb og hvilke vigtige læringer hun har med sig i dag på baggrund af sine erfaringer.  Vil du gerne støtte podcasten her? Så kan du gøre det med et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/8/202257 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

08. PERSONLIG BERETNING: 25-årige Nina Pratt om at føle en kvartlivskrise

I dette afsnit taler jeg med 25-årige Nina Pratt, der nogle gange føler, at hun dumper i at være ung - på trods af, at hun på mange måder har et ret godt liv på talrige parametre. Hun føler, at hun befinder sig i en 'kvartlivskrise'.I dette afsnit taler vi bl.a. om: Ninas overvejelser i forhold til hvad man skal have nået, når man er 25 år.Hvad det kan få en til at føle, når man ikke er det samme sted, som andre.Hvordan ensomhed har spillet en rolle i Ninas liv, på trods af, at Nina er en sød, sej, smuk og klog ung kvinde. Hvordan sociale medier påvirker Ninas sind og velbefindende.Hvor og hvordan Nina finder mental ro. Vil du gerne støtte podcasten her? Så kan du gøre det med et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/1/202239 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

07: PERSONLIG BERETNING: Influencer Cecilie Haugaards holdning til- og ansvar på Instagram

I dette afsnit taler jeg med influencer, model og kæreste til popstjernen Christopher, Cecilie Haugaard - af nogle bedre kendt som Cillemouse.Jeg taler med Cecilie om, hvordan hun, med over en kvart million følgere, bruger- og påvirkes af Instagram. Vi diskuterer også dilemmaet omkring hvilket ansvar hun har overfor sine følgere i forhold til hvad de går og føler indeni, når hun poster glansbilleder fra sit liv, der udefra (kun) ser enormt smukt og dejligt ud.  I dette afsnit taler vi bl.a. om: Hvorfor Cecilie ikke poster billeder af sine dårlige dage. Hvordan Cecilie selv bruger (og ikke bruger) sociale medier. Hvad Cecilie sammenligner sig med på sociale medier. Hvordan sociale medier engang påvirkede Cecilies selvværd og selvtillid negativt, og hvordan det i dag har ændret sig. Hvordan Cecilie ser sit eget ansvar i forhold til hvad hun poster til sine mange følgere og hvad det får dem til at føle indeni. Vil du gerne støtte podcasten her? Så kan du gøre det med et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/22/202254 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

06. EKSPERTEN: Smartphonens påvirkning af vores mentale sundhed med Morten Fenger

I dette afsnit taler jeg med Ph.d. i psykologi og ekspert i mobilafhængighed, Morten Fenger, om hvad smartphonen og sociale medier gør ved vores mentale sundhed. I dette afsnit taler vi bl.a. om: Hvorfor og hvordan smartphonen og sociale medier har magt over vores hjerne. Hvordan smartphonen påvirker vores indlæringsevne. - Hvordan smartphonen påvirker vores søvn, og hvordan søvnen er tæt koblet til vores mentale sundhed og velbefindende. Hvordan smartphonen og sociale medier påvirker vores relationer. Hvordan smartphonen og sociale medier påvirker vores lykke. Vil du gerne støtte podcasten her? Så kan du gøre det med et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/15/202247 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

05. EKSPERTEN: Selvtillid, selvværd og sammenligninger med Jørgen Svenstrup

I dette afsnit taler jeg med psykolog og mentaltræner Jørgen Svenstrup, om selvværd, selvtillid og sammenligninger, og om hvordan de tre ting er koblet til vores mentale sundhed.I dette afsnit taler vi bl.a. om: Hvad er forskellen mellem selvværd og selvtillid?Hvordan opbygger man de to ting?Hvordan kobler selvværd og selvtillid sig til hvordan vi går og har det indeni?Hvorfor sammenligner vi os egentlig med andre?Hvad er fordelene og ulemperne ved at sammenligne sig?Hvilken rolle spiller sociale medier ift. vores evne til at sammenligne os?Vil du gerne støtte podcasten her? Det kan du gøre ved at dele på sociale medier, at du lytter/følger med og tag’e @MindCareCollective.Du kan også støtte podcasten ved at donere et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/8/202243 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

04. PERSONLIG BERETNING: Julie Bowall om at leve tro imod sig selv - langt om længe

I dette afsnit taler jeg med 31-årige iværksætter Julie Bowall, der fortæller om den mentale rejse, hun har været på i de sidste 15 år.Hun har prioriteret at arbejde med sig selv, fordi hun nåede til et sted, hvor hun vidste, at det var nødvendigt for at hun kunne blive gladest og friest muligt i livet. I dag er Julie langt mere tro imod, imod hvem hun faktisk er, imod hvad hun står får, og imod hvad hun vil - og ikke vil.I dette afsnit taler vi bl.a. om: Hvordan Julies fars sygdomsperiode og død påvirkede hendes ungdom og følelsesliv.Hvordan Julie i mange år flygtede fra sig selv og fra sine egne følelser, uden at nogen rigtig kunne se det.Hvordan det gik op for Julie, at hun i mange år ikke havde været tro imod sig selv.Hvad der, gennem de sidste 15 år, har hjulpet Julie med at nå til et langt bedre sted for hendes sind og velbefindende - et sted hvor hun i langt højere grad er tro imod sig selv.  Vil du gerne støtte podcasten her? Så kan du gøre det med et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/8/202247 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

03. EKSPERTEN: Ph.d. i mental sundhed, Jeanette Frost Ebstrup, om hvordan vi styrker vores mentale sundhed hele livet

I dette afsnit taler jeg med læge og Ph.d. i mental sundhed, Jeanette Frost Ebstrup, indehaver af Mindchangers.dk. Vi taler om, hvorfor vi mon ser de nedadgående samfundstendenser inden for mental sundhed, som vi gør. Vi taler også - og især - om, hvad vi hver især kan og bør gøre for at holde os mentalt sunde og for at stortrives i livet, resten af livet. I dette afsnit taler vi bl.a. om: Hjernens tre følelsesregulerende systemer, som vi bør balancere brugen af.Hvorfor to af disse systemer ofte er overbelastede, mens det sidste typisk understimuleres - og hvorfor dette påvirker vores mentale trivsel. Hvorfor vi kan gavne af, at "tage den med ro". Hvorfor vi ikke bør nøjes med at "trives", men bør stræbe efter at "stortrives".Hvad vi kan bruge meditation til. Hvad 'compassion' egentlig er.Hvorfor det er vigtigt, at vi er selvomsorgsfulde, og hvordan vi integrerer en praksis for at være selvomsorgsfulde i vores hverdag.  Vil du gerne støtte podcasten her? Så kan du gøre det med et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/1/20221 hour, 6 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

02. PERSONLIG BERETNING: Min historie og formålet for podcasten

I dette indledende afsnit byder jeg velkommen til 'Vores Mentale Sundhed - en Mind Care Collective Podcast'. Jeg fortæller om baggrunden og formålet for podcasten, som både kobler sig til skræmmende og vigtige tendenser i samfundet omkring mental sundhed og til min egen personlige historie.Vil du gerne støtte podcasten her? Så kan du gøre det med et valgfrit beløb via Mind Care Collectives MobilePay: 155503.Musik: Max Ulver.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/1/202216 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

01. TRAILER

Velkommen til. I traileren her fortæller jeg kort om, hvad du kan forvente at høre om i podcasten Vores Mentale Sundhed - en Mind Care Collective Podcast. Kort fortalt handler det om, at vi skal være friest og gladest muligt i det liv, vi har. Det handler om, at vi skal kunne være professionelt ambitiøse og samtidig passe på os selv.Det skal vi kunne i en verden, hvor vi aldrig har haft flere muligheder, hvor vi aldrig har været rigere, og aldrig har levet længere, men hvor vores mentale sundhed - på trods af disse vikår - er nedadgående. Musik: Max Ulver Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/30/20222 minutes, 17 seconds