Til september går vores svenske naboer til valg. Kan Socialdemokraterne genvinde magten i Riksdagen? Hvordan vil de andre partier slå dem? Intet er for stort - eller småt - når Europakorrespondent Anna Gaarslev, korrespondent Tinne Hjersing Knudsen og journalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen hver uge nørder igennem på den svenske valgkamp.
Skæg, blå briller og gyldne sko
Korruptionssagen mod Joe Biden har taget en ny drejning efter politiet har anholdt en FBI-informant i Las Vegas, der er under anklage for at lyve om præsidenten og hans søn, Hunter Biden. Donald Trump skal betale en kæmpebøde for bedrageri i New York og så er der gået fuld Glamour i Georgia-sagen. Vi vender udviklingerne i de spektakulære sager og Trumps nye, gyldne sko.
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht, retskorrespondent Trine Maria Ilsøe og USA-korrespondent Jakob Krogh.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
2/23/2024 • 59 minutes, 8 seconds
Nato - or not to
Donald Trump har igen-igen givet Nato-ledere grå hår i hovederne ved at stille spørgsmål ved forsvarsalliancens princip om, at alle beskytter alle mod et eventuelt angreb. Imens har Joe Bidens kampagne lanceret en TikTok-kanal på trods af, at han selv har været med til at forbyde den kinesiske app hos offentligt ansatte.
Deltagere: USA-korrespondent Philip Khokhar, USA-kender Lasse Engelbrecht, EU- og Nato-korrespondent Ole Ryborg, kulturkorrespondent Sandra Brovall og udlandsjournalist Lasse Berg Sørensen.
2/16/2024 • 48 minutes, 47 seconds
Tucker Carlsons scoop i Moskva
Alle øjne er rettet mod den tidligere Fox News-vært Tucker Carlsons interview med Ruslands præsident, Vladimir Putin, der for første gang siden Ruslands invasion af Ukraine, har ladet sig interviewe af et vestligt medie. Hvad får Carlson og ikke mindst Putin ud af det? Og så skal USA's højesteret tage stilling til, om Trump skal stryges fra stemmesedlen, efter en 91-årige kvinde fra Denver med den amerikanske forfatning i håndtasken har lagt sag an.
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, international korrespondent Steffen Kretz, USA-korrespondent Jakob Krogh og retskorrespondent Trine Maria Ilsøe.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
2/9/2024 • 51 minutes, 51 seconds
Oprahs åndelige vejleder melder sig i valgkampen
To demokratiske kandidater håber stadig at kunne slå Joe Biden ved demokraternes første primærvalg i South Carolina i weekenden. Heriblandt Marianne Williamson, der tidligere har været Oprah Winfreys tidligere åndelige vejleder. Og hvad er det for en vild konspirationsteori med Taylor Swift, Super Bowl og Joe Biden, der florerer på den yderste højrefløj? Og så åbner vi Stjerner og stribers lytterbrevkasse!
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht, USA-korrespondent Philip Khokhar og kulturkorrespondent og tidligere USA-korrespondent, Sandra Brovall.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
2/2/2024 • 52 minutes, 16 seconds
En konservativ masterplan
Tusindvis af besværlige embedsmænd og venstreorienterede teknokrater skal smides på porten. Sådan lyder blot et af målene i planen 'Project 2025', som en håndfuld konservative tænketanke ønsker iværksat, hvis Donald Trump generobrer nøglerne til Det Hvide Hus. Vi ser nærmere på den konservative masterplan, som måske er kommet et skridt nærmere virkeligheden, efter Donald Trumps sejr i New Hampshire.
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue. USA-korrespondent Jakob Krogh. USA-specialist Lasse Engelbrecht. International korrespondent Steffen Gram.
Tilrettelæggelse: Laurits Villadsen.
1/26/2024 • 51 minutes, 52 seconds
Trumps triumftog og en løs Bigfoot
Donald Trump smadrede Nikki Haley og Ron DeSantis ved den første afstemning i kampen om at blive republikanernes præsidentkandidat. Vi ser på Donald Trumps sejr, siger farvel til endnu en republikansk kandidat og kigger fremad mod næste primærvalg i New Hampshire, hvor Bigfoot efter sigende forgæves jagter Joe Biden.
Deltagere: USA-journalist Lasse Engelbrecht, kulturkorrespondent Sandra Brovall og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Tilrettelæggelse: Laurits Villadsen.
1/19/2024 • 49 minutes, 32 seconds
Fanden er løs i Iowa
På mandag skal de allerførste vælgere stemme ved det amerikanske primærvalg. Delstaten Iowa danner nemlig rammen om det første slag i kampen om at blive republikanernes præsidentkandidat. Vi tager en runde forbi de største favoritter og dykker ned i den lille delstat, der har meget at byde på. Blandt andet et satanistisk alter, som har skabt en fandens debat.
USA-journalist Lasse Engelbrecht, kulturkorrespondent Sandra Brovall og USA-korrespondent Jakob Krogh. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen og Laurits Villadsen.
1/12/2024 • 45 minutes, 10 seconds
Queer country og kulturkrig
Vi skriver 2024, og det amerikanske valgår er allerede i fuld sving. Donald Trump er gået til højesteretten, efter at han er blevet smidt af stemmesedlen i flere delstater. Kulturkrigen raser og republikanske toppolitikere er taget til den mexicanske grænse, hvor antallet af migranter i december slog rekord. Og så spørger vi den tidligere ambassadør i Danmark Rufus Gifford om det danske monarki mon ville fungere i USA.
Deltagere: USA-kender Lasse Engelbrecht, kulturkorrespondent og tidligere USA-korrespondent Sandra Brovall, udlandsjournalist Lasse Berg Sørensen, tidligere ambassadør i Danmark, Rufus Gifford og Sydamerika-korrespondent Kristian Almblad.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
1/5/2024 • 51 minutes, 1 second
Jule- og nytårsspecial med Mette Frederiksen
Det er jul, og lige om lidt siger vi farvel til et hektisk 2023. I den anledning optager vi årets sidste omgang Stjerner og striber i Statsministeriet, hvor vi sammen med statsminister Mette Frederiksen ser tilbage på året der gik i international politik og frem mod 2024, der kommer bragende med afgørende valg i Europa og USA og krig i Ukraine og Mellemøsten. Hvordan kan Danmark navigere i et oprørt hav af internationale udfordringer? Og så skal et gammelt væddemål indfries!
Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht, EU-korrespondent Ole Ryborg og special guest statsminister Mette Frederiksen. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
12/22/2023 • 56 minutes, 27 seconds
Hjælpepakke til Ukraine eller julegave til Putin?
Joe Biden vil have Kongressen til at godkende en hjælpepakke på over 400 mia. kroner til Ukraine inden jul, da den eksisterende pengekasse er ved at være tom. Men republikanerne nægter at stemme for hjælpepakken, hvis der ikke bliver afsat flere penge til at sikre grænsen mod Mexico.
Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht og USA-korrespondent Philip Khokhar.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
12/15/2023 • 48 minutes, 40 seconds
Diktator for en dag
Donald Trump, der er favorit til at blive republikanernes præsidentkandidat, siger i et interview på Fox News, at han kun vil være diktator på sin første dag i Det Hvide Hus, hvis han skulle gå hen og vinde præsidentvalget til november. Hvad betyder det, og hvad har Trump ellers sagt, han vil gøre, hvis han vinder?
Magasinet TIME har desuden kåret årets mest indflydelsesrige person, og så har George Santos fået travlt efter han sidste uge blev smidt ud af kongressen..
Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht og kulturkorrespondent og tidligere USA-korrespondent, Sandra Brovall.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
12/8/2023 • 53 minutes, 16 seconds
Santos eller falsk?
Den pt. mest omdiskuterede politiker i USA, George Santos, står lige nu overfor en potentiel udsmidning af Kongressen. Det sker efter et år, hvor næsten alt ved George Santos' person er blevet anklaget for at være opdigtet. Vi skal også forbi en lang liste af livlige VP-kandidater. For hvem er favorit til at blive Donald Trumps running-mate, hvis han altså bliver republikanernes næste præsidentkandidat?
Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Jakob Krogh og USA-kender Lasse Engelbrecht. Tilrettelæggelse: Laurits Villadsen.
12/1/2023 • 51 minutes, 13 seconds
Thanksgiving Special
Det er Thanksgiving i USA, men Joe Biden har ikke meget at takke for hen over middagsbordet. De unge vælgere, der kan være med til at sikre ham genvalg, protesterer nemlig over hans massive støtte til Israel. Og så har en gammel kending meldt sit kandidatur til præsidentvalget. Hvad kan det betyde for de to gamle partier?
Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Philip Khokhar og tidligere USA-korrespondent Lillian Kretz.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
11/24/2023 • 48 minutes, 11 seconds
Pandaer og politiske skadedyr
Stemningen har været mere end ophedet i Kongressen i denne uge, hvor en senator blandt andet har udfordret et vidne til nævekamp. Hvorfor er tonen i amerikansk politik så hård? Mere roligt gik det, da præsident Joe Biden og Kinas præsident, Xi Jinping, forsøgte at tø det bundfrosne forhold mellem USA og Kina op. Hvad kom der ud af deres møde i San Francisco, og hvad er status på pandadiplomatiet?
Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht og USA-korrespondent Philip Khokhar. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
11/17/2023 • 48 minutes, 9 seconds
Valgsejr til demokraterne trods tæsk til Biden
Spørgsmålet om abortrettigheder har sikret demokrater valgsejre i flere amerikanske delstater, på trods af at den demokratiske præsident, Joe Biden, får smæk i en ny måling, hvor han står til at tabe fem ud af seks vigtige svingstater til rivalen Donald Trump. Og så taler vi om den tredje republikanske tv-debat, som Trump igen sprang over.
Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht og tidligere USA-korrespondent Lillan Kretz. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
11/10/2023 • 55 minutes, 24 seconds
Byggemand Biden
Joe Biden har besluttet, at der skal bygges videre på Donald Trumps mur mod Mexico, selvom Biden før valget i 2020 svor, at han ikke ville bygge en centimeter mere mur. Hvorfor fortsætter Biden, og hvor store er problemerne med illegal immigration til USA ved den sydlige grænse?
Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Jakob Krogh og USA-specialist Lasse Engelbrecht.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
11/3/2023 • 54 minutes, 50 seconds
Magic MAGA Mike
Efter fire forsøg og tre lange uger kunne republikanerne endelig blive enige om en ny formand for Repræsentanternes Hus. Hvem er Mike Johnson, der både har Donald Trump og Gud ved sin side? Vi tager også endnu et afsnit af Law & Order, da tre tidligere Trump-advokater har erklæret sig skyldige i sagen om manipulation af præsidentvalget i 2020 i Georgia.
Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, tidligere USA-korrespondent Lillian Kretz, USA-specialist Lasse Engelbrecht og retskorrespondent Trine Maria Ilsøe.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
10/27/2023 • 54 minutes, 19 seconds
Mugshot for millioner
Det er dyrt at føre valgkamp, så præsidentkandidaterne samler penge ind på livet løs - blandt andet ved at sælge t-shirts og kaffekopper. Hvem har fået mest i indsamlingsbøssen, og hvad bruger de pengene på? Og så har redaktionen fået både pakke og brev!
Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Jakob Krogh og USA-kender Lasse Engelbrecht.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
10/20/2023 • 50 minutes, 30 seconds
Kennedy og Commander bider fra sig
Robert F. Kennedy Jr. har droppet Det Demokratiske Parti og stiller nu op som uafhængig kandidat med det erklærede mål at spænde ben for både Joe Biden og Donald Trump. Hvem er konspirationsteoretikeren og klimaaktivisten Kennedy Jr., og i hvor høj grad kan hans kandidatur påvirke valget i 2024?
Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht, USA-korrespondent Philip Khokhar og vært og tidligere USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
10/13/2023 • 55 minutes, 24 seconds
Kongemord i Kongressen
Otte oprørske republikanere har væltet deres egen formand i Repræsentanternes Hus, Kevin McCarthy. Hvad sker der nu, og hvem er McCarthys banemand og nemesis Matt Gaetz? På grund af den historiske begivenhed på Capitol Hill udkommer ugens udgave af Stjerner og striber torsdag i stedet for fredag.
Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Jakob Krogh og USA-kender Lasse Engelbrecht.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
10/5/2023 • 47 minutes, 55 seconds
AI-klonernes kamp
Kunstig intelligens har indtaget den amerikanske valgkamp, hvor man både kan støde på AI-udgaver af samtlige præsidentkandidater og AI-skabt valgmateriale. Og så vender vi den anden tv-debat mellem syv republikanske præsidentkandidater.
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Jakob Krogh, tech-korrespondent Henrik Moltke og udlandsjournalist Lasse Engelbrecht. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
9/29/2023 • 44 minutes, 59 seconds
Opgøret efter oprøret
Donald Trump har givet sit første store tv-interview efter han forlod Det Hvide Hus - og siden han er blevet tiltalt i fire straffesager med i alt 91 anklagepunkter. Vi vender interviewet og det enorme retsopgør efter stormen på kongressen 6. januar 2021, hvor flere end 1110 personer - inklusiv Donald Trump - nu er blevet tiltalt.
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Steffen Kretz.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
9/22/2023 • 49 minutes, 28 seconds
Gamle mænd og nye rigsretssager
Kevin McCarthy, formanden for Repræsentanternes Hus, har nu igangsat en rigsretssagsundersøgelse mod præsident Joe Biden, der også kæmper med dårlige målinger og intern kritik af Bidens alder. Hvad betyder det? Den tidligere formand, 83-årige Nancy Pelosi har meddelt, at hun genopstiller, mens senator fra Utah og tidligere præsidentkandidat Mitt Romney stopper - og samtidig langer ud efter de aldrende politikere.
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Philip Khokhar og udlandsjournalist Lasse Engelbrecht.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
9/15/2023 • 54 minutes, 51 seconds
Rigsretssag på vej mod Biden?
Der bliver raslet med sablerne i Washington D.C., for en del af det republikanske parti vil nemlig have undersøgt, om Joe Biden skal stilles for en rigsret på grund af sin søn. Hvem er Hunter Biden, og hvad er det, han har gjort ifølge republikanerne? Og hvor gode er Hunter Bidens malerier?
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Philip Khokhar, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og smagsdommer Adrian Lloyd Hughes.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
9/8/2023 • 50 minutes, 2 seconds
McConnell og Florida går i sort
Den republikanske leder i Senatet, 81-årige Mitch McConnell, gik igen i sort for rullende kameraer i denne uge. Det satte - igen - gang i debatten om USA's politiske top måske snart bør gå på pension. Ron DeSantis har sat sin valgkamp på pause efter stormen Idalia og tre racistiske drab i Florida.
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Philip Khokar og udlandsjournalist Lasse Engelbrecht.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
9/1/2023 • 49 minutes, 13 seconds
Første tv-debat, men uden elefant
Donald Trump droppede præsidentvalgkampens første republikanske tv-debat på Fox News og gav i stedet et interview til Tucker Carlson. Hvordan gik det de otte republikanske kandidater, der forsøger at vælte Trump af pinden som storfavorit til at blive Det Republikanske Partis præsidentkandidat?
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Philip Khokar, global korrespondent Steffen Gram og udlandsjournalist Lasse Engelbrecht.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
8/25/2023 • 49 minutes, 46 seconds
Live fra Folkemødet!
Den amerikanske valgkamp er i fuld sving, og det kan meget vel blive et rivalopgør mellem Biden og Trump (igen). Hvad betyder valget for os i Europa, for Ukraine og for klimaet? DR's udenrigspodcast Stjerner og striber sender live fra Folkemødet i Allinge på den geopolitiske smørklat, Bornholm.
Medvirkende: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht, EU-korrespondent Ole Ryborg, USA's ambassadør i Danmark Alan Leventhal, klimakorrespondent Thøger Kirk og udlandsjournalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
6/16/2023 • 1 hour, 1 minute, 2 seconds
Special med statsminister Mette Frederiksen
DR's udenrigspodcast Stjerner og striber får i denne særlige Folkemøde-udgave besøg af statsminister Mette Frederiksen til en snak om USA, Nato, Ukraine og ikke mindst jobbet som Nato-chef, som der kommer et klart svar på.
Vært: International korrespondent Stéphanie Surrugue.
Gæst: Statsminister Mette Frederiksen.
6/15/2023 • 29 minutes, 48 seconds
Make America Great igen-igen
Knapt har støvet lagt sig efter midtvejsvalget, før et nyt opgør venter: Nemlig præsidentvalget i 2024. Donald Trump har meldt sit kandidatur, men oprøret ulmer i det store, gamle parti.
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, udlandsjournalist og USA-kender Lasse Engelbrecht, USA-korrespondent Steffen Kretz og udlandsjournalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
11/18/2022 • 45 minutes, 20 seconds
Et lille rødt skvulp
Det blev ikke til den blodrøde tsunami, som Republikanerne havde håbet på ved det amerikanske midtvejsvalg. Hvorfor ikke? Og hvad betyder resultatet for Joe Bidens sidste to år i Det Hvide Hus? Og bliver Donald Trump mon udfordret af en ny konservativ konge i Florida?
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, udlandsjournalist og USA-kender Lasse Engelbrecht, international korrespondent Steffen Gram og udlandsjournalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
11/10/2022 • 32 minutes, 52 seconds
Valgdag Special
Det er valgdag i USA, og amerikanerne afgør nu landets politiske fremtid de næste par år. Skyller en rød bølge ind over USA, eller formår Demokraterne at beholde magten? Det bliver afgjort NU!
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, udlandsjournalist og USA-kender Lasse Engelbrecht, international korrespondent Steffen Gram og udlandsjournalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
11/8/2022 • 37 minutes, 55 seconds
Obama to the rescue!
Demokraterne frygter en gedigen vælgerlussing ved valget på tirsdag, men har fået politisk førstehjælp af en gammel kending, nemlig Barack Obama. Kan det gøre en forskel? Joe Biden advarer mod politisk vold efter angrebet på Nancy Pelosis mand, Paul Pelosi.
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, udlandsjournalist og USA-kender Lasse Engelbrecht og udlandsjournalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
11/4/2022 • 35 minutes, 29 seconds
Crudités med valgfusk på menuen
Flere end 370 republikanske kandidater, der forsøger at blive valgt ved midtvejsvalget, betvivler at Joe Biden på ærlig vis vandt præsidentvalget i 2020. Hvad kan det betyde for kommende valg? Og hvad er det der foregår i den afgørende svingstat Pennsylvania, hvor den kendte tv-læge Dr. Oz kæmper mod John Fetterman - en stor, tatoveret fyr i hættetrøje - om at blive statens næste senator?
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, udlandsjournalist og USA-kender Lasse Engelbrecht og udlandsjournalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
10/28/2022 • 36 minutes, 59 seconds
Abort på stemmesedlen
Retten til abort - eller mangel på samme - er et af midtvejsvalgets helt store temaer. Demokraterne håber, at abortforbud i flere republikanske stater vil få mange vrede vælgere til valgstederne - men er det nok til at vinde 8. november?
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, udlandsjournalist og USA-kender Lasse Engelbrecht og udlandsjournalist Lasse Berg Sørensen.
10/21/2022 • 32 minutes, 30 seconds
Demokrati i midtvejskrise?
Den 8. november skal amerikanerne til valg igen, og ifølge præsident Biden er det intet mindre end selve demokratiet, der er på stemmesedlen. Hvad skal der ellers stemmes om, og hvad betyder midtvejsvalget for Bidens (foreløbigt) sidste to år i det Hvide Hus? Og hvor meget magt har Donald Trump over det Republikanske Parti?
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, udlandsjournalist og USA-kender Lasse Engelbrecht og udlandsjournalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
10/14/2022 • 36 minutes, 58 seconds
En moderat svær regeringskabale
Ulf Kristersson blev valgets sejrherre og står nu over for lidt af en opgave: At danne en regering som alle støttepartier er enige om - og løse Sveriges mange problemer. Hvor svært bliver det? Magdalena Andersson er gået af og smækker med døren, men lader den alligevel stå på klem for et fremtidigt regeringssamarbejde. Og så skal mindst et parti finde en ny partileder.
Deltagere: Deltagere: Europakorrespondent Anna Gaarslev, udlandsjournalist Malthe Sommerand og udlandsjournalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
9/16/2022 • 35 minutes, 43 seconds
Fuld fart på Jimmies futtog
Der bliver stadig talt stemmer op efter det svenske valg, så det er ikke til at sige, hvem der ender som Sveriges næste statsminister. Jimmie Åkesson og Sverigedemokraterne blev dog kåret som vinder på valgaftenen, da de ser ud til at få deres bedste resultat nogensinde. Hvad betyder det? Og hvordan fejrede de resultatet?
Deltagere: Europakorrespondent Anna Gaarslev, udlandsjournalist Malthe Sommerand og udlandsjournalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
9/12/2022 • 19 minutes, 49 seconds
Valgdag Special!
Det er valgdag i Sverige og 7,8 millioner svenskere skal beslutte, hvem der skal regere Sverige de næste fire år. Hvordan foregår et svensk valg, hvordan er valgfesterne og hvornår får vi et resultat?
Deltagere: Europakorrespondent Anna Gaarslev, udlandsjournalist Malthe Sommerand og udlandsjournalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
9/11/2022 • 37 minutes, 12 seconds
Valgflæsk og pølsesnak
De to statsministerkandidater, Magdalena Andersson og Ulf Kristersson, mødtes i denne uge til tv-duel. Hvordan slap de fra det? Og hvorfor bliver de svenske politikere ved med at posere med pølser?
Deltagere: Europakorrespondent Anna Gaarslev og journalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
9/9/2022 • 31 minutes, 23 seconds
EKSTRA! Liz Truss afløser Boris Johnson
I dag har Liz Truss første arbejdsdag i Downing Street 10 som nyvalgt britisk premierminister. Har briterne fået en ny jernlady? Hvordan har Truss tænkt sig at komme igennem den enorme bunke af problemer, hun har arvet fra Boris Johnson? Og har han allerede gang i et comeback?
Deltagere: Korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen, Europakorrespondent Anna Gaarslev og udlandsjournalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
9/6/2022 • 31 minutes, 20 seconds
Forbrydelse og (dansk) straf
Ét tema bliver ved med at dominere valgkampen: Skyderier og bandekriminalitet, der blandt andet er gået ud over et 5-årigt barn på en legeplads. Både Socialdemokraterne og Moderaterne vil stoppe banderne med flere politifolk på gaderne, og så skal der indføres danske straffe i Sverige. Hvad betyder det? Og hvordan påvirker den svenske bandekonflikt Danmark?
Deltagere: Europakorrespondent Anna Gaarslev, DR's retsanalytiker Louise Dalsgaard og udlandsjournalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
9/2/2022 • 35 minutes, 18 seconds
Kampagnebussen, der kørte af sporet
Ny uge i den svenske valgkamp - nyt transportmiddel er kørt direkte ind den politiske dagsorden. De fire borgerlige partier er draget på fælles valgturné - eller er de? Og hvad siger det om samarbejdet i den blå blok? Og hvordan gik det statsminister Magdalena Andersson, da hun var i krydsild på tv-stationen SVT?
Deltagere: Europakorrespondent Anna Gaarslev, korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen, udlandsjournalist Malthe Sommerand og udlandsjournalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
8/26/2022 • 32 minutes, 47 seconds
En enkeltbillet til Kabul
En reklame på et metrotog i Stockholm har sat fut i den svenske valgkamp, og Sverigedemokraterne, partiet på den yderste svenske højrefløj, bliver igen beskyldt for at være racistiske. Hvem er Sverigedemokraterne, og hvem er partileder Jimmie Åkesson?
Deltagere: Europakorrespondent Anna Gaarslev, korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen og journalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
8/19/2022 • 34 minutes, 54 seconds
En politisk smörgåstårta
Der er én måned til svensken går til valg og vælger deres næste statsminister. Er der kommet danske tilstande i nabolandet? Hvem er de to statsministerkandidater? Og hvordan smager en smörgåstårta?
Deltagere: Europakorrespondent Anna Gaarslev, korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen og journalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.
8/12/2022 • 33 minutes, 39 seconds
La Grande Finale - Den 3. valgrunde
Støvet (og valgtømmermændene) har knapt lagt sig, før alle har rettet øjnene stift mod valgets 3. runde, nemlig parlamentsvalget til Nationalforsamlingen i juni. Hvor vigtigt er dét valg for Macron? Og kan Jean-Luc Mélenchon og Marine Le Pen spænde ben for ham og gøre de næste fem år endnu sværere? Og hvordan smager Marine Le Pens valgchampagne? Og hvem er vores special guest? Det finder vi ud af i Stjerner og stribers store sæsonafslutning!
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og EU-korrespondent Ole Ryborg. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
4/29/2022 • 48 minutes, 25 seconds
Macron vandt - Le Pen sejrede
Både Emmanuel Macron og sofavælgerne slog Marine Le Pen ved søndagens præsidentvalg. Alligevel ser Le Pen sig selv som sejrherre. Hvordan kan det være?
Stjerner og striber vender både valgresultater og valgfester dagen derpå.
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og EU-korrespondent Ole Ryborg. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
4/25/2022 • 53 minutes, 1 second
Le Final Countdown!
Mon Dieu, så er det NU, at franskmændene skal vælge deres næste præsident! Hvad laver Le Pen og Macron på valgdagen? Hvad siger målingerne? Og hvornår ved vi, om vi skal sige Madame La Présidente eller Monsieur le Président? Stjerner og striber varmer traditionen tro op til valg!
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og EU-korrespondent Ole Ryborg.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
4/24/2022 • 55 minutes, 21 seconds
Monsieur Måtte vs. Madame Mild
I denne uge mødte Le Pen og Macron hinanden ansigt til ansigt i den store og meget ventede (og eneste) tv-debat inden valget på søndag. Hvordan var kampformen? Hvor var de gode - og knap så gode? Vi debriefer på den tre timer lange debat.
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og EU-korrespondent Ole Ryborg.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
4/22/2022 • 58 minutes, 2 seconds
Præsident Le Pens Frankrig
De sidste to kandidater er tilbage på kampagnesporet efter valgkampens første halvleg. Om lidt over en uge finder vi ud af, om det bliver Macron eller Le Pen, der skal lede Frankrig de næste fem år. Hvad vil Le Pen som præsident - HVIS hun slår Macron?
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og EU-korrespondent Ole Ryborg. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
4/15/2022 • 55 minutes, 4 seconds
Valgfester og økonomiske tømmermænd
Macron og Le Pen er gået videre til anden runde, mens Mélenchon (igen) blev slået på målstregen. Værst ser det dog ud for den republikanske kandidat, Valérie Pécresse, der i dag vågnede op til en tocifret millionregning, som hun personligt hæfter for.
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og EU-korrespondent Ole Ryborg.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
4/11/2022 • 38 minutes, 46 seconds
Valgdag Spéciale!
Det er valgdag, og vi varmer op på den danske ambassade i Paris, mens omkring 48 millioner franskmænd vælger de to kandidater, der skal gå videre til valgets anden runde. Hvad sker der i dag, og hvad skal man holde øje med? Og findes der fransk valgflæsk?
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht, EU-korrespondent Ole Ryborg og ambassadør Michael Starbæk Christensen.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
4/10/2022 • 49 minutes, 33 seconds
Baguette og grimasser
Spændingen stiger her dagen før dagen før valgdagen, og både Le Pen og Mélenchon haler ind på præsidenten i målingerne. Hvordan vil de tre spidskandidater forsøge at blive de to, der går videre til valgkampens anden valgrunde? Og hvad har baguette og utallige franske oste med det hele at gøre?
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og EU-korrespondent Ole Ryborg.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
4/8/2022 • 55 minutes, 31 seconds
Valgkampen er blevet rødglødende
Der er kun lidt over en uge til første valgrunde, og kandidaterne har for alvor ramt kampagnesporet. Den oprørske Mélenchon stormer frem i målingerne som den eneste venstrefløjskandidat. Det samme gør Le Pen, der i denne uge fik en alt andet end varm velkomst på den caribiske ø Guadeloupe. Og så vender vi også Zemmours omstridte vælgermøde ved Eiffeltårnet, hvor Macron blev kaldt morder, men selv fik kritik for ikke at være woke.
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, EU-korrespondent Ole Ryborg og udlandsjournalist Lasse Engelbrecht. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
4/1/2022 • 55 minutes, 42 seconds
Røde ører i krigsmaskinen
Franske virksomheder støtter den russiske krigsmaskine, mener Ukraines præsident Zelenskyj i et opråb til de franske politikere. Hvad betyder det? Og virker Zelenskyjs passionerede taler til alverdens parlamenter? Macron og de andre verdensledere har været i Bruxelles til Store Topmødedag. Hvad kom der ud af det?
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, EU-korrespondent Ole Ryborg og udlandsjournalist Lasse Engelbrecht. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
3/25/2022 • 44 minutes, 24 seconds
Macrons krig, valgkamp og nye garderobe
Krigen i Ukraine dominerer den franske valgkamp, og præsident Macron vil hellere tale med Putin, Zelenskyj og Biden end de øvrige præsidentkandidater, selvom der kun er godt tre uger til første valgrunde. Hvordan har krigen påvirket valgkampen indtil videre? Biden sætter snart kurs mod Europa. Hvordan vil amerikanerne forsøge at løse krigen?
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, EU-korrespondent Ole Ryborg og USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
3/18/2022 • 54 minutes, 58 seconds
Præsidentkandidat Spéciale 4:4 - Valérie Pécresse
Stjerner og stribers roadtrip er nået til det mondæne Versailles, hvor republikanernes præsidentkandidat, Valérie Pécresse, holder til. Hun betegner sig selv som én tredjedel Thatcher og to-tredjedele Merkel - og så taler hun russisk. Til sidst besøger vi én af Frankrigs helt store politiske skikkelser, der minder om en vis grøntsag.
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og EU-korrespondent Ole Ryborg.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
3/11/2022 • 54 minutes, 59 seconds
Ekstra: Topmøde i Versailles
Hvad skal Europa stille op for at stoppe Putin og krigen i Ukraine? Macron har inviteret hele EU-toppen til topmøde på Versailles-slottet uden for Paris for at finde svar. Hvad har Macron i støbeskeen, og er en gammel musketer-ed en del af planen?
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht, EU-korrespondent Ole Ryborg, mellemøstkorrespondent Michael S. Lund og udlandsjournalist Lasse Berg Sørensen.
3/10/2022 • 59 minutes, 43 seconds
Præsidentkandidat Spéciale 3:4 - Marine Le Pen
Hvad har nedlagte, nordfranske kulminer til fælles med et dystert, gammelt palæ i udkanten af Paris? Svar: Højrefløjskandidaten Marine Le Pen, der ligger nummer to i meningsmålingerne efter Macron. Hvem er hun, og hvordan kommer en urne med aske og et stjålent glasøje ind i billedet?
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, journalist Lasse Engelbrecht og EU-korrespondent Ole Ryborg.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
3/4/2022 • 53 minutes, 19 seconds
Ekstra: Krig i Ukraine
Ruslands invasion af Ukraine har ramt den franske valgkamp som en knytnæve. Macron har talt med både Putin og Ukraines præsident Zelenskyj. Kan Macron være Europas stærke mand? Og hvad siger de Putin-venlige højrefløjskandidater Marine Le Pen og Éric Zemmour?
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og EU-korrespondent Ole Ryborg.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
3/1/2022 • 41 minutes, 27 seconds
Præsidentkandidat Spéciale 2:4 - Éric Zemmour
Éric Zemmour har vendt op og ned på den franske valgkamp og lige nu ligger den kontroversielle forfatter, tv-debattør og ultranationalist på en delt 3. plads i målingerne. Stjerner og striber har mødt den skandaleombruste præsidentkandidat på vores franske roadtrip.
Hvorfor er Zemmour så fascineret af Jeanne d'Arc og andre franske klenodier? Og hvad er hans budskab til Danmark?
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og EU-korrespondent Ole Ryborg.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
2/25/2022 • 53 minutes, 46 seconds
Præsidentkandidat Spéciale 1:4 - Emmanuel Macron
Valgkampen er i fuld gang i Frankrig, og vi er taget på roadtrip for at blive klogere på de fire kandidater, der lige nu har størst chance for at erobre magten til præsidentvalget i april.
I første portræt-særudgave gælder det den forsvarende mester, Emmanuel Macron. Hvem er han, og hvordan blev et følsomt og filosofisk fugleskræmsel fra provinsbyen Amiens til Frankrigs mægtigste mand? Hvad er det for en post, kandidaterne kæmper om, og hvorfor skal man altid banke på, inden man går ind på præsidentens kontor i Élyséepalæet?
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og EU-korrespondent Ole Ryborg.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
2/18/2022 • 59 minutes, 27 seconds
Ekstra: Hallo Scholz, auf Wiedersehen Merkel
En æra er slut: Angela Merkel har overladt posten som Tysklands kansler til Olaf Scholz efter 16 år. Hvordan gik det så til, og hvad vil den nye trafiklys-regering? Vi tager en ekstra svingom med Scholz og Merkel!
Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
12/9/2021 • 48 minutes, 20 seconds
Kongemagere og -mordere
Hvem bliver Tysklands næste kansler? Det afgør De Grønne og det liberale parti FDP, der er blevet kongemagere siden valget. Hvilke koalitioner er i spil, og hvor meget vakler stolen egentligt under Armin Laschet efter CDU's dårlige valgresultat?
Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht, EU-korrespondent Ole Ryborg og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
10/1/2021 • 42 minutes, 45 seconds
Valgresultat Spezial
Hvem løb med sejren efter søndagens valg i Tyskland, og hvem bliver (måske) Tysklands næste kansler? Vi følger op!
Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
9/27/2021 • 21 minutes, 28 seconds
Valgdag Spezial
Det er valgdag i Tyskland, og omkring 60 millioner stemmeberettigede tyskere skal bestemme, hvem der skal sidde i det tyske parlament, Forbundsdagen, og hvem der skal afløse Angela Merkel som kansler. Hvad skal man holde øje med, og hvornår får vi et svar? Vi varmer op til Europas vigtigste valgdag!
Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
9/26/2021 • 46 minutes, 3 seconds
Elefanter og politiske turtelduer
Vi er nået til den såkaldte Endspurt på den tyske valgkamp, og to spidskandidater er begyndt at nærme sig hinanden i en gryende politisk romance. Men kan det blive til noget uden de liberale kongemagere i partiet FDP? Vi vender også den sidste partilederrunde og Annalena Baerbocks besøg i børnereporterne Romeo og Paulines telt.
Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
9/24/2021 • 40 minutes, 11 seconds
Krydsforhør i legeteltet
To 11-årige børnereportere interviewer Armin Laschet og Olaf Scholz i deres legetelt, men det skulle spidskandidaterne aldrig have sagt ja til. Det højrenationale parti Alternative für Deutschlands formand slap heller ikke så godt fra et interview med en børnereporter om tyske digte.
Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
9/17/2021 • 44 minutes, 17 seconds
Kandidater i kærlighedens by
Spidskandidaterne har rykket valgkampen til Paris, hvor både Scholz og Laschet har været i audiens hos præsident Macron. Hvorfor nu det, og hvordan vil et tysk magtskifte ændre Europa? Scholz er desuden blevet jaget vildt, efter han har betegnet alle, der har fået en coronavaccine, for "forsøgskaniner".
Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht, EU-korrespondent Ole Ryborg og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
9/10/2021 • 46 minutes, 17 seconds
Socialisterne spøger!
Uhyggen breder sig i den tyske valgkamp. Olaf Scholz og Socialdemokraterne i SPD vil nemlig ikke afvise et samarbejde med partiet Die Linke på den yderste venstrefløj. Ifølge CDU vil de kommunistiske skeletter vælte ud af DDR-skabet, hvis SPD vinder valget. Vi er taget på kirkegård for at finde ud af, hvad der gemmer sig i den tyske socialistiske fortid.
Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
9/3/2021 • 45 minutes
SPD's røde raket
De tyske socialdemokrater SPD og deres kanslerkandidat Olaf Scholz er ved at overhale Merkels regeringsparti inden om i meningsmålingerne. Hvem er Scholz, og hvorfor bliver han kaldt Scholzomaten? Og hvorfor vil han være en tro kopi af Angela Merkel?
Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
8/27/2021 • 47 minutes, 36 seconds
Kampen om currywursten
Den klassiske pølsedelikatesse currywurst er ikke bare en velsmagende hjørnesten i den tyske kulturarv. Den er også blevet katapulteret ind i den igangværende valgkamp. Kulturkrig eller pølsesnak? Det vender vi i ugens udgave af Stjerner og striber, hvor vi også taler om den kaotiske situation i Afghanistan og den langsommelige tyske redningsindsats.
Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
8/20/2021 • 42 minutes, 49 seconds
Kanslerkandidat i problemer
Armin Laschet elsker karneval, rockmusik og Karl den Store. Og så vil han være Tysklands næste kansler. Den kristentkonservative partiformand Armin Laschet har dog flere møgsager bag sig - og måske også foran sig her i den tyske valgkamp, der er i fuld gang.
Deltagere: Tysklandskorrespondent Michael Reiter, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht, international korrespondent Stéphanie Surrugue.
8/13/2021 • 43 minutes, 53 seconds
Merkel Spezial 5:5 - Kansler i krise
Eurokrise, flygtningekrise, Ukraine-krise, Brexit-krise, og ikke mindst coronakrisen: Merkels 16 år ved magten har i høj grad været domineret af kriser. Hvordan gik det så? Kører den tyske maskine lige så godt, som Merkel havde håbet? Og hvad er det for et Tyskland, hun efterlader til sin afløser?
Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
8/5/2021 • 40 minutes, 52 seconds
Merkel Spezial 4:5 - Kansler Kedelig
Angela Merkel elsker at lave kartoffelsuppe og tage på vandreture i de tyske alper, når hun altså ikke er travl med at lede en af verdens største økonomier. Men hvem er privat-Merkel egentlig? Er hendes politik lige så kedelig, som hendes privatliv tilsyneladende er? Og hvad er det med den næsten mytiske Merkel-rombe, der kort og godt kan skrives <>?
Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
7/29/2021 • 31 minutes, 47 seconds
Merkel Spezial 3:5 - Verdensledere kommer og går, Merkel består
Merkel er international politiks grand old woman, og hun har set fire danske statsministre, fire amerikanske præsidenter og fem britiske premierministre komme og gå - for at nævne nogle få. Hvordan er kanslerens forhold til sine udenlandske kolleger og rivaler? Og hvordan gik det egentligt til, at Merkel de facto blev den frie verdens leder?
Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter, udlandschef Niels Kvale og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
7/22/2021 • 37 minutes, 43 seconds
Merkel Spezial 2:5 - Fra Mädchen til Mandedræber
Merkel er år efter år blevet kåret som verdens mest magtfulde kvinde. Hvad har Tysklands første kvindelige kansler betydet for ligestillingen efter 16 år på magten? Og kan man egentligt kalde Angela Merkel feminist? Vi taler om kanslerens køn, og de knap så kønne kælenavne, hun har fået gennem tiden.
Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
7/15/2021 • 28 minutes, 27 seconds
Merkel Spezial 1:5 - Jernladyen bag Jerntæppet
Hvorfor sad Angela Merkel i en sauna, da Berlinmuren faldt? Og har hun egentligt været bz'er? I denne første særudgave om den tyske kansler kryber vi ind under jerntæppet for at finde ud af, hvordan Merkels opvækst i det kommunistiske DDR har påvirket hende og hendes politik.
Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.
7/8/2021 • 36 minutes, 43 seconds
Ekstra - Bidens rockstjerne på turné i København
Udenrigsminister Blinken lagde mandag vejen forbi både dronningen, statsministeren og udenrigsministeriet under sin lynvisit i Danmark. Hvad blev der snakket om? Og blev der tid til en jamsession? Det vender vi i Stjerner og stribers særafsnit nummer to om Blinkens besøg.
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist og USA-specialist Lasse Engelbrecht, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, politisk analytiker Jens Ringberg og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
5/18/2021 • 39 minutes, 32 seconds
Ekstra - Blinken besøger Danmark
USA's udenrigsminister Antony Blinken er kommet til Danmark, og det kan Stjerner og striber ikke lade gå ubemærket hen! Vi laver derfor hele to særafsnit, hvor vi taler om Blinkens besøg. Hvem skal han mødes med, og hvad skal de tale om?
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist og USA-specialist Lasse Engelbrecht, politisk analytiker Jens Ringberg og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
5/17/2021 • 40 minutes, 17 seconds
100 dage!
Joseph Robinette Biden Jr. har nu siddet for bordenden i Det Hvide Hus i 100 dage, og der er fart på den 78-årige præsident. Hvad har han opnået i de første tre måneder, og hvad vil han nu?
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist og USA-specialist Lasse Engelbrecht, international korrespondent Stéphanie Surrugue og journalist Lasse Berg Sørensen.
4/30/2021 • 43 minutes
Skyldig, skyldig, skyldig
Derek Chauvin er kendt skyldig i at myrde George Floyd 25. maj sidste år, og han afventer nu sin straf. Ifølge præsident Biden kan dommen være et "gigantisk skridt" i retningen mod retfærdighed i USA. Men hvad kommer der reelt til at ske?
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist og USA-specialist Lasse Engelbrecht og journalist Lasse Berg Sørensen.
4/23/2021 • 33 minutes, 43 seconds
Imperiernes Kirkegård
Commander in Chief Biden har besluttet, at alle amerikanske soldater skal være ude af Afghanistan senest 11. september, 20-årsdagen for terrorangrebene på World Trade Center og Pentagon.
Forlader de "imperiernes kirkegård", som Afghanistan bliver kaldt, som vindere eller tabere, og hvordan efterlader det Afghanistan?
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist og USA-specialist Lasse Engelbrecht, Asien-korrespondent Philip Khokhar og journalist Lasse Berg Sørensen.
4/16/2021 • 27 minutes, 34 seconds
Woke-a-Cola og Jim Crow 2.0
En ny, kontroversiel valglov i Georgia, der fx gør det kriminelt at dele mad og vand ud til vælgere i kø ved valgsteder, har fået massiv kritik fra demokrater og virksomheder. Bl.a. fra Georgias kronjuvel Coca-Cola, som Trump nu vil boykotte. Og så fortæller Joe Bidens skandaleramte søn Hunter Biden om sin årelange nedtur og crack-misbrug i sin nye bog.
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist og USA-specialist Lasse Engelbrecht og journalist Lasse Berg Sørensen.
4/9/2021 • 33 minutes, 32 seconds
9:29 minutter, der kan ændre USA
Retssagen mod eks-betjenten Derek Chauvin, der er tiltalt for mordet på den sorte amerikaner George Floyd i Minneapolis sidste år, er begyndt. Hvad er kommet frem indtil videre, og hvad kan sagen komme til at betyde?
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist og USA-specialist Lasse Engelbrecht og journalist Lasse Berg Sørensen.
4/2/2021 • 34 minutes, 26 seconds
Biden møder (endelig) pressen
Efter 64 dage i Det Hvide Hus svarede præsident Joe Biden endelig på spørgsmål fra pressen på hans første pressekonference i Det Hvide Hus. Hvordan slap han så fra det? Og hvorfor skulle der gå så lang tid? Og vil Trump virkelig starte sit eget sociale medie?
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist og USA-specialist Lasse Engelbrecht og journalist Lasse Berg Sørensen.
3/26/2021 • 34 minutes, 55 seconds
Filibusters verden
Demokraterne vil af med den forhadte filibuster-regel, der gør at et mindretal i Senatet kan spænde ben for de fleste lovforslag, hvilket sker oftere og oftere. Hvad er en filibuster, og hvad betyder den for det amerikanske demokrati?
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist og USA-specialist Lasse Engelbrecht, politisk analytiker Jens Ringberg og journalist Lasse Berg Sørensen.
3/19/2021 • 32 minutes, 45 seconds
Migranter i Biden-t-shirts
Antallet af migranter, hvoraf mange er børn uden forældre, vokser ved grænsen mellem USA og Mexico. Er det på grund af Joe Bidens nye toner om en mere "human" immigrationspolitik - og hvordan vil han løse problemet?
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist og USA-specialist Lasse Engelbrecht, Sydamerika-korrespondent Kristian Almblad og journalist Lasse Berg Sørensen.
3/12/2021 • 33 minutes, 59 seconds
Er USA ved at blive aflyst?
Kultur- og værdikrigen raser i USA, og på den republikanske CPAC-konference i Florida blev der skudt salver af mod den amerikanske "cancel culture". Hvad er cancel culture, og hvordan bliver den brugt som politisk våben i USA? Og hvad har det med Mr. Potato Head at gøre?
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist og USA-specialist Lasse Engelbrecht og journalist Lasse Berg Sørensen.
3/5/2021 • 31 minutes, 17 seconds
Hjælpepakke eller kaos
Joe Biden og demokraterne i Kongressen kæmper hårdt for at få vedtaget deres enorme corona-hjælpepakke. Republikanerne er dog skeptiske og anklager Biden for at have glemt sine mange løfter om sammenhold. Men Biden kan blive nødt til at samarbejde henover midten, for der er mytteri blandt flere demokratiske senatorer.
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, international korrespondent Steffen Gram og journalist Lasse Berg Sørensen.
2/26/2021 • 30 minutes, 28 seconds
Coronavaccine og Cuomo-skandale
Joe Biden er træt af at snakke om hans forgænger, for han vil meget hellere tale om vacciner og hans enorme coronahjælpepakke, som Biden håber på at få gennemført snart. Hvordan går det så med det? New Yorks ellers populære guvernør og coronakonge er kommet i strid modvind. Hvad handler den ballade om?
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, USA-korrespondent Steffen Kretz og journalist Lasse Berg Sørensen.
2/19/2021 • 36 minutes, 7 seconds
Rigsretssag 2.021
Nyt år, ny rigsretssag mod Donald Trump. Denne gang er han under anklage for at opfordre til stormen på Kongressen, der kostede fem personer livet. Hvilke beviser har Demokraterne mod Trump, og hvor stor er sandsynligheden for at få ekspræsidenten dømt?
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, USA-korrespondent Steffen Kretz og journalist Lasse Berg Sørensen.
2/12/2021 • 33 minutes, 25 seconds
Rumlasere og QAnon i Kongressen
Magtkampen i det store gamle republikanske parti når nye højder, forstærket af et nyt medlem af Repræsentanternes Hus, Marjorie Taylor Greene, der er tilhænger af QAnon og andre vilde konspirationer. Hvem er hun, hvem er hendes modsætning Liz Cheney, og hvordan ser fremtiden ud for G.O.P.?
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært, tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og journalist Lasse Berg Sørensen.
2/5/2021 • 30 minutes, 42 seconds
Ny præsident - og hvad så?
Joe Biden har nu været præsident i over en uge. Hvad har han egentligt lavet, og hvordan kommer vi til at mærke, at der nu sidder en ny mand bag skrivebordet i Det Ovale Kontor?
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht, korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
1/29/2021 • 44 minutes, 56 seconds
Hello Joe, Bye Don
Biden er flyttet ind i Det Hvide Hus som USA's 46. præsident efter en ganske utraditionel - og heldigvis rolig - indsættelse. Vi vender og drejer den historiske begivenhed set fra Washington D.C., Californien og Florida.
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
1/22/2021 • 50 minutes, 41 seconds
Ekstra - Biden bliver taget i ed, Trump bliver væk
I dag bliver Joe Biden taget i ed som USA's 46. præsident, men det bliver ikke den folkefest, som en indsættelse plejer at være. Coronapandemien raser, militser truer, og den afgående præsident bliver væk fra festlighederne. Hvad er det for en begivenhed, og hvad skal vi holde øje med i dag?
Deltagere: International korrespondent Steffen Gram, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
1/20/2021 • 34 minutes, 28 seconds
Trump i rigsretten - igen!
Som den første præsident i historien bliver Donald Trump stillet for sin anden rigsretssag for at opildne til oprør. Hvad betyder det så kort tid før vagtskiftet i Det Hvide Hus? Og hvad er forskellen på en amerikansk rigsretssag og en dansk, som den Inger Støjberg nu kan se frem til?
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht, politisk analytiker Jens Ringberg og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
1/15/2021 • 45 minutes, 31 seconds
Stormen på Kongressen
En horde af Trump-fans, konspirationsteoretikere og højreekstremister gik til angreb på Kongressen og demokratiet for at forhindre de folkevalgte i at godkende Joe Biden som landets kommende præsident. Vi taler om den brogede gruppe, hvad der satte dem i gang, og hvordan det er at dække kaosset helt tæt på.
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
1/8/2021 • 46 minutes, 23 seconds
Glasloftet der blev sprængt
Der bliver i dén grad skrevet historie, når Kamala Harris 20. januar bliver taget i ed som den første kvindelige - og sorte - vicepræsident i USA's historie. Hvem er kvinden, der bliver landets næst mest magtfulde person? Vi får også en personlig beretning om en anden magtfuld kvinde bag Joe Biden, nemlig kommende førstedame Jill Biden.
Deltagere: Studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
1/1/2021 • 45 minutes, 38 seconds
Jul i Det Hvide Hus
Julefreden har sænket sig over Washington D.C. - eller har den? Raser der virkelig en krig mod julen? I årets sidste udgave af Stjerner og striber er der både hårde og bløde pakker, blodrødt julepynt og opskriften på Sydney Roses helt særlige texanske juleret.
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht, og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
12/23/2020 • 40 minutes, 20 seconds
Operation Vaccine
De første amerikanere blev denne uge vaccineret mod Covid-19. Hvor stor en sejr er det for afgående præsident Trump og hans Operation Warp Speed? Og hvor svært bliver det for tiltrædende præsident Biden at overbevise millioner af amerikanerne om at smøge ærmerne op og blive stukket?
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, USA-specialist og historiker
Lasse Engelbrecht, og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
12/18/2020 • 33 minutes, 26 seconds
Balladen i Georgia
I sydstaten Georgia er man slet ikke færdig med valg, selvom mange har fået mere end nok. Trump forsøger fortsat at omgøre valgresultatet i staten, der stadig ikke har valgt sine to senatorer. Et valg, der kan få enorm betydning for Joe Bidens fire år som præsident.
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
12/11/2020 • 36 minutes, 30 seconds
Benådnings-Bingo!
Det er den tid på året, hvor afgående præsidenter typisk deler gaver ud i form af benådninger. Hvem har Trump allerede benådet, og hvem kan måske se frem til at slippe for fængsel og straf? Og kan Trump benåde sin familie og sig selv på forhånd?
Deltagere: USA-korrespondent Steffen Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
12/4/2020 • 29 minutes, 27 seconds
Biden og bandet
Joe Biden er i fuld gang med at samle sin regering, og han har lagt ud med en udenrigsminister, en finansminister og en minister for indenlandsk sikkerhed. Hvem er de, og hvad vil de rent politisk, hvis de altså bliver godkendt af Senatet?
Deltagere:
USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
11/27/2020 • 33 minutes, 1 second
Rudys nedsmeltning
Donald Trump og hans hold af jurister forsøger på tredje uge at få ændret valgresultatet, da de påstår, at der blev snydt med stemmeoptællingen. Der er dog stadig ingen beviser, og dommere afviser gang på gang deres søgsmål. Er der reelt tale om et kupforsøg? Hvad sker der for Rudy Giulianis hår? Og hvad mener svigermor Sydney Rose om det hele?
Deltagere: Studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue
11/24/2020 • 34 minutes, 37 seconds
Den lamme and
Donald Trump har præcis to måneder tilbage som præsident, inden han 20. januar 2021 (modvilligt) skal rykke ud af Det Hvide Hus. Hvad vil Trump bruge den resterende tid på, og i hvor høj grad er han en "lame duck", som man ynder at kalde afgående præsidenter?
Deltagere: Studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
11/20/2020 • 32 minutes, 24 seconds
Stop the steal!
Donald Trump og mange af hans tilhængere mener, at valget er blevet stjålet fra dem, og at Joe Biden ikke er den retmæssige vinder.
Men det er slet ikke nogen ny tanke.
Vi ser på, hvordan Stop the Steal-kampagnen begyndte, allerede inden Trump blev præsident.
Deltagere: USA-korrespondent Steffen Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
11/17/2020 • 32 minutes, 7 seconds
Hvad laver Biden?
Joe Biden er i fuld gang med at sætte sit hold og forberede sig på at overtage Det Hvide Hus 20. januar. Også selvom Donald Trump stadig ikke har anerkendt valgresultatet eller sagt, at han vil sikre en problemfri overdragelse af magten. Hvad laver en kommende præsident frem til indsættelsen?
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
11/13/2020 • 33 minutes, 32 seconds
FAQ! Vi svarer på spørgsmål fra læserne
Hvad laver en valgmand, når der ikke er valg? Er valget 100 procent afgjort? Og hvad sker der, hvis Trump ikke vil forlade det Hvide Hus?
Spørgsmålene er væltet ind til vores kollegaer på dr.dk. Vi forsøger at svare på nogle af dem.
Medvirkende: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
11/10/2020 • 32 minutes, 54 seconds
#46: Biden!
Hvad nu?! Joe Biden er udråbt til præsident, men Donald Trump nægter at acceptere valgresultatet. Udlandsreporter Lasse Engelbrecht, nyhedsvært Johannes Langkilde og korrespondent Stéphanie Surrugue giver dig overblikket.
11/7/2020 • 32 minutes, 52 seconds
And the winner is???
Utålmodige vælgere demonstrerer foran optællingslokaler og præsident Trump beskylder demokraterne for valgfusk og truer med retssager og sagsanlæg. Men hvad mener Trump, der er svindlet med?
Deltagere: Journalist Lasse Engelbrecht, USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
11/6/2020 • 35 minutes, 34 seconds
Valgnat uden vinder!
USA's valgaften er foreløbig endt uden en vinder - også selvom den siddende præsident, Donald Trump, undervejs mente, at sejren var i hus over Demokraternes Joe Biden. Men der bliver stadig talt stemmer op, og kapløbet er nervepirrende tæt. Så hvad er det for en valg-suppedas, som de amerikanske vælgere står i dagen derpå? Og hvilke øjeblikke fra valgnatten var de vildeste?
Deltagere: Studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, international korrespondent Stéphanie Surrugue og studievært Ask Rostrup.
11/4/2020 • 25 minutes, 41 seconds
Valgdag! Fest eller kaos?
I hovedstaden Washington DC barrikaderer butikker deres vinduer med spånplader, og mange steder i landet ligner forberedelserne til valgdagen mere opvarmning til krig end til fest. Men hvad er det, amerikanerne er bange for? Og har de overhovedet grund til at frygte, at valgdagen ender i vold og kaos?
Deltagere: USA-korrespondent Steffen Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
11/3/2020 • 32 minutes, 24 seconds
Kan Trump gøre det igen?
Der er kun fire dage til valget, og Donald Trump henter lidt ind på Joe Biden i målingerne. Præsidenten selv forudser en rød bølge, der får 2016 til at ligne et lille skvulp. Biden er lidt mere forsigtig i sine forudsigelser. Vi tager temperaturen på valgkampens sidste uge og vurderer de to kandidaters chancer.
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
10/30/2020 • 31 minutes, 5 seconds
Rekordmange stemmer tidligt
Der er en uge til præsidentvalget, og flere end 60 millioner vælgere har allerede sat deres kryds. Blandt andre præsidenten selv hjemme i Florida. Hvad betyder det? Og hvorfor bliver Trump, Biden og deres venner ved med at strømme til den mangfoldige solskinsstat?
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
10/27/2020 • 23 minutes, 10 seconds
Den sidste debat - nu med muteknap
Det blev en langt mere rolig og civiliseret debat, da Donald Trump og Joe Biden i nat krydsede klinger i Tennessee. Var det på grund af de slukkede mikrofoner eller var det en ny strategi?
Deltagere:
USA-korrespondent Steffen Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
10/23/2020 • 36 minutes, 51 seconds
Den mystiske laptop
En speget historie om en glemt computer, der ifølge tabloidavisen New York Post angiveligt skulle tilhøre Joe Bidens søn, Hunter, har fået Fox News og andre konservative medier helt op i det røde felt. De mener, at den beviser, at Biden-familien er korrupt. Andre kalder det en fake news-smædekampagne, skræddersyet til at skade Joe Biden få uger inden valget. Vi forsøger at finde hoved og hale i den mærkværdige historie.
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
10/20/2020 • 32 minutes, 13 seconds
Trump og Biden sammen hver for sig
Trump og Biden deltog i nat i hver sit vælgermøde på samme tidspunkt på forskellige tv-kanaler. Det blev to meget forskellige vælgermøder - og ikke kun på grund af en solid omgang flirt. Vi fulgte med i begge town hall-møder.
Deltagere:
USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
10/16/2020 • 26 minutes, 54 seconds
The State of the Race
Der er nu tre uger til valgdag, og vi gør status på valgkampen. Donald Trump har rejst sig fra corona-sygesengen, men er bagud på point i forhold til Joe Biden ifølge målingerne. Men kan man overhovedet bruge meningsmålinger til noget efter lektien fra 2016?
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
10/13/2020 • 33 minutes, 9 seconds
Pence vs. Harris og en flue
Det blev en ganske normal debat (!), da vicepræsident Mike Pence og vicepræsidentkandidat Kamala Harris i nat mødtes til deres første og eneste tv-debat inden præsidentvalget (dog adskilt af to plexiglasskærme). Vi fulgte med og taler om debatten, blandt andet med en special guest star!
Deltagere: USA-korrespondent Steffen Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
10/8/2020 • 35 minutes, 3 seconds
Hvor syg er Trump?
Under sin indlæggelse på Walter Reed Militærhospitalet valgte den covid-19-syge præsident Trump at tage på charmetur blandt sine tilhængere i sin armerede firehjulstrækker. Dét plus en masse forskellige, modsatrettede udmeldinger fra Det Hvide Hus gør det svært at finde ud af, hvor alvorlig Trumps tilstand egentligt er. Vi ringer til hele Danmarks tv-læge Peter Qvortrup Geisling for at blive klogere.
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, sundhedskorrespondent Peter Qvortrup Geisling og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
10/6/2020 • 29 minutes, 55 seconds
Ekstra - Trump har fået coronavirus
Donald Trump og førstedame Melania er blevet testet positive for coronavirus, skriver præsidenten på Twitter. Hvad betyder det for præsidenten og for valgkampen?
Deltagere: Studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
10/2/2020 • 16 minutes, 39 seconds
Stand back and stand by
"Stand by" sagde Donald Trump med henvisning til den højreradikale gruppe "Proud Boys" under den kaotiske første præsidentdebat, hvor han ikke tog afstand fra grupper, der tror på hvidt overherredømme. I dagens afsnit taler vi om Trumps udsagn og forhold til den ekstreme højrefløj.
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
10/2/2020 • 23 minutes, 56 seconds
Ekstra - Debat Special
Det blev en kaotisk omgang, da Donald Trump og Joe Biden i nat tørnede sammen til den første præsidentdebat (hvis man kan kalde den det), hvor kandidaterne skiftedes til at svine hinanden til. Vi blev oppe og sad klar med kaffen for at følge den længe ventede duel i Ohio, der blev alt andet end præsidentiel.
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
9/30/2020 • 33 minutes, 5 seconds
Første debatbrag
Frem med popcornene! I aften mødes Donald Trump og Joe Biden nemlig i Ohio til første præsidentdebat. Som to kampklare gladiatorer i ringen, som Trump selv siger. Hvordan er kampformen hos de to ældre herrer? Og hvordan vil Biden bruge den bombe, som avisen New York Times netop har smidt?
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
9/29/2020 • 26 minutes, 43 seconds
Kampen om vaccinen
Donald Trump presser hårdt på for at få en vaccine mod covid-19 klar hurtigst muligt - og meget gerne inden præsidentvalget. Ifølge præsidenten er en vaccine lige om hjørnet, men kan det valgløfte få tvivlere til at stemme på Trump?
Deltagere: USA-korrespondent Steffen Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz.
9/25/2020 • 22 minutes, 25 seconds
Fill the seat!
Den 87-årige højesteretsdommer Ruth Bader Ginsburgs død har sat turbo på en i forvejen hæsblæsende valgkamp, og Trump er allerede i gang med at finde en ny dommer, mens Biden gør, hvad han kan for at spænde ben for ham. For den vigtige post har ikke bare indflydelse på præsidentvalgkampen, men på hele USA i årtier fremover.
Deltagere: Studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, international korrespondent Steffen Gram og USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz.
9/22/2020 • 23 minutes, 20 seconds
Reklamekrig for millioner
Trump og Biden brænder millioner af dollars af på ofte negative reklamekampagner, og allerede nu har de brugt flere penge end kandidaterne gjorde under hele valgkampen i 2016. Men hvor godt virker reklamerne egentlig?
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
9/18/2020 • 21 minutes, 6 seconds
Amerika brænder
Trump er taget til Californien for at mødes med de brandmænd, der dagligt kæmper mod de mange skovbrande, der har malet himlen rød over store dele af den amerikanske vestkyst. Dertil er flere orkaner på vej. Amerikanerne har nok problemer at forholde sig til. Hvordan påvirker naturkatastroferne den amerikanske valgkamp?
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
9/15/2020 • 19 minutes, 43 seconds
RAGE! Ny bog rammer Trump
Endnu en bog om Donald Trump er på trapperne - denne gang af Watergate-legenden Bob Woodward. I en båndet samtale med Woodward indrømmede Trump, at han bevidst nedtonede, hvor farligt coronavirus egentligt er. Hvor farlig er den afsløring for Trumps valgkamp?
Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
9/11/2020 • 19 minutes, 54 seconds
Valgfusk og War Games
Donald Trump opfordrer vælgerne til at stemme to gange ved præsidentvalget - selvom det er ulovligt. Ifølge Trump kan man ikke stole på brevstemmerne. Ifølge Joe Biden vil Trump skabe kaos. På grund af Covid-19 kommer rekordmange til at brevstemme, men vil Trump acceptere valgresultatet? Og hvad sker der, hvis han ikke gør?
Deltagere:
USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, international korrespondent Steffen Gram og international korrespondent Stéphanie Surrugue.