«نمای دور، نمای نزدیک» برنامهای هفتگی است که با تمرکز بر یکی از مهمترین رویدادها و موضوعات هفته در گفتوگو با کارشناسان مختلف درصدد ارائه تصویری دقیقتر از زاویهای متفاوت از مسئله است.
یک قرن ادبیات مدرن ایران، در غیاب کتابهای مصور! - آذر ۲۲, ۱۳۹۸
کتابهای مصور در یک قرن اخیر در دنیا بهتدریج چنان بالیدهاند که دیگر بهراحتی میشود گفت خیال و جهان ذهنی چندین نسل در قرن بیست و بیستویکم را متأثر کردهاند. اهمیت این کتابها و موفقیتشان در چیست؟ و چرا در صنعت نشر و نویسندگی ایران تا این حد غایباند یا ناموفق؟
12/13/2019 • 20 minutes, 24 seconds
گفتوگو با آنا کراسنووُلسکا درباره اولگا توکارچوک، برنده جایزه ادبیات نوبل - آبان ۰۱, ۱۳۹۸
گفتوگو با آنا کراسنووُلسکا، رئیس پیشین دپارتمان ایرانشناسی دانشگاه کراکوف لهستان، درباره اولگا توکارچوک، برنده نوبل ادبی ۲۰۱۸
10/23/2019 • 14 minutes, 53 seconds
بداههنوازی ادبیات به سبک موسیقی بلوز، در جهان تونی موریسون - مرداد ۳۱, ۱۳۹۸
تونی موریسون جوایز بیشماری در زندگی ۸۸ سالهاش دریافت کرد. ۱۱ رمان نوشت که دهتای آنها به فارسی ترجمه شده. داستانهای کوتاه، ادبیات کودکان، و نمایشنامههایش هم هستند و البته مقالاتش. زندگی و آثار او موضوع گفتوگویی است با امیر احمدی آریان، نویسنده، مترجم و مدرس ادبیات خلاق در نیویورک.
8/22/2019 • 20 minutes, 21 seconds
بیدار که شدیم، دایناسور هنوز آنجا بود! - مرداد ۲۳, ۱۳۹۸
در سالهایی که با انبوه ادبیات داستانی تولید نویسندگان ایرانی رویاروییم که به جز درصد نه چندان بزرگی، باقی در همان صفحات نخست، مخاطب جدی را پس میزنند، رمان «بند محکومین» اثر کیهان خانجانی از همان سطرهای ابتدایی، مخاطبش را به دام میاندازد. او مهمان این برنامه از نمای دور، نمای نزدیک است.
8/14/2019 • 27 minutes, 26 seconds
بازی تاج و تخت؛ تغییر سرنوشت ادبیات فانتزی-حماسی! - اردیبهشت ۲۷, ۱۳۹۸
جورج آر. آر. مارتین، خالق «بازی تاج و تحت» اثری مجزا اما کاملاً مرتبط هم منتشر کرده است: «دنیای آتش و یخ». کتابی که ترجمه فارسیاش با ترجمه علی مصلح حیدرزاده، مترجم، روزنامهنگار و نویسنده سینمایی در بازار کتاب ایران موجود است و به این بهانه با او به گفتوگو نشستهایم.
5/17/2019 • 18 minutes, 35 seconds
زنان و تاریخ ایران در روایاتی سرراست؛ گفتوگو با لیلی منجمی - اردیبهشت ۱۳, ۱۳۹۸
لیلی منجمی، نویسنده شش رمان انگلیسی است که همگی در استرالیا و انگلستان منتشر شدهاند. او متولد ۱۳۲۵خورشیدی است. مادربزرگش عزالسلطنه، کوچکترین دختر ناصرالدین شاه بود و پدربزرگش احتشامالملک، پسردایی شاه قاجار. انقلاب فرهنگی او را مجبور به مهاجرت کرد و در استرالیا کار نویسندگی را به طور جدی آغاز کرد.
5/2/2019 • 9 minutes, 58 seconds
چرا مستبدان و دیکتاتورها از شاعران میترسند؟ - فروردین ۲۶, ۱۳۹۸
شعر، قرنها «رسانه اول ایرانیان» بوده و زبان زنده هر عصر؛ این سالها اما، کمتر میتوان چنین صفتی را دربارهاش به کار زد. نه دیگر از آثار ماندگار چیز تازهای به چشم میآید و نه استقبال ایرانیان چون گذشته به شعر، پرحرارت و شورانگیز است. این موضوع را با حافظ موسوی به گفتوگو نشستهایم.
4/15/2019 • 27 minutes, 1 second
سیلاب سانسور و ترجمه در ادبیات داستانی در گفتوگو با پیمان اسماعیلی - فروردین ۱۸, ۱۳۹۸
4/7/2019 • 27 minutes, 12 seconds
نمای دور نمای نزدیک: گفتوگو با عباس معروفی درباره روایت دیدارش با ابراهیم رئیسی - اسفند ۱۷, ۱۳۹۷
3/8/2019 • 15 minutes, 47 seconds
هنر ساده کردن پیچیدگی - بهمن ۲۲, ۱۳۹۷
گفتوگو با علی عبدالهی مترجم زبان آلمانی درباره انتشار آثار آرتور شوپنهاور
2/11/2019 • 13 minutes, 8 seconds
برهنگی یک شاعر در متروی لندن! - آذر ۲۶, ۱۳۹۷
شعر امروز ایران، بیهیچ تعارفی باید گفت که دچار سرگیجه است و کمتر موقعیت خویش را میتواند تعریف کند. شعری است که بخش عمدهاش در سرگردانی میان پسند مخاطبان عام و نخبهگرایی متوقف است و از سوی دیگر در بسیاری موارد نسبت خودش را با بنیه قدرتمند شعر کلاسیک و پسانیمایی ایران نمیتواند به ظرافت تبیین کند.
12/17/2018 • 26 minutes, 43 seconds
پنجاه سالگی «شازده» دوستداشتنی - آبان ۲۹, ۱۳۹۷
درست پنجاه سال پیش در ۱۳۴۸، وقتی نویسنده ۳۲ ساله اصفهانی، رمان «شازده احتجاب» را منتشر کرد، بیدرنگ نامش در محافل ادبی تهران پیچید. در این برنامه نمای دور، نمای نزدیک، از فرج سرکوهی از دوستان نزدیکِ سالیانِ هوشنگ گلشیری، دعوت شده تا غث و سمین این اثر را بررسی کنیم.
11/20/2018 • 38 minutes, 15 seconds
بازگردانی مجدد یک شاهکار ضد جنگ؛ گفتوگو با نازی عظیما - آبان ۰۶, ۱۳۹۷
نازی عظیما که سالها پیش، رمان «پیرمرد و دریا» از همینگوی را ترجمه کرده و ترجمههای معتبری دیگری را در کارنامه دارد، به تازگی «وداع با اسلحه» دیگر شاهکار همینگوی را به زبان فارسی بازگردانده است. او مهمان برنامه نمای دور-نمای نزدیک است، و سطرهایی از رمان وداع با اسلحه را نیز برای مخاطبان میخواند.
10/28/2018 • 19 minutes, 26 seconds
ژیلا مساعد: منتقدان میگویند، شعر من زبان سوئدی را ثروتمند کرده است - مهر ۱۶, ۱۳۹۷
ژیلا مساعد کیست؟ چگونه میاندیشد؟ با ادبیات امروز ایران چقدر آشنایی دارد؟ چرا به رغم محبوبیت شعرش در سوئد در کشور مادریاش کمتر شناخته شده است؟ جایگاه ممتاز فعلیاش تا چه حد به نفع ادبیاتِ به کلی مفقود ایران در سطح نوبل است؟ این پرسشها را مهرداد قاسمفر با این عضو کمیته نوبل ادبی در میان گذاشته است.
10/8/2018 • 35 minutes, 35 seconds
مروری بر کارنامه فرهنگی و فعالیتهای احسان یارشاطر - شهریور ۱۲, ۱۳۹۷
شامگاه شنبه دهم شهریور ماه، احسان یارشاطر پس از ۹۸ سال عمری به غایت پربار و پرحاصل، چشم از جهان فرو بست. او از دهه بیست خورشیدی تا آخرین سالهای حیات، عمر و هستیاش را یکسره بر سر ایرانشناسی نهاد. مهرداد قاسمفر در «تمای دور، نمای نزدیک» مروری دارد بر کارنامه فرهنگی و فعالیتهای آقای یارشاطر.
9/3/2018 • 12 minutes, 55 seconds
گفتوگو با ماشاءالله آجودانی همزمان با یکصد و نهمین سالروز «فتح تهران» - تیر ۲۵, ۱۳۹۷
گفتوگو با ماشاءالله آجودانی، نویسنده کتاب «مشروطه ایرانی» همزمان با یکصد و نهمین سالروز رویدادهایی که به فتح تهران منجر شد.
7/16/2018 • 31 minutes, 21 seconds
گفتوگو با ماشاءالله آجودانی همزمان با یکصد و نهمین سالروز «فتح تهران» - تیر ۲۵, ۱۳۹۷
گفتوگو با ماشاءالله آجودانی، نویسنده کتاب «مشروطه ایرانی» همزمان با یکصد و نهمین سالروز رویدادهایی که به فتح تهران منجر شد.
7/16/2018 • 10 minutes
آریل دورفمان راوی زنان، عشق و مقاومت؛ گفتوگو با مصطفی رضیئی مترجم سهگانه مقاومت - آذر ۰۵, ۱۳۹۶
آریل دورفمان راوی زنان، عشق و مقاومت؛ گفتوگو با مصطفی رضیئی مترجم سهگانه مقاومت
11/25/2017 • 10 minutes, 7 seconds
گفتوگوی نمای دور-نمای نزدیک با مسعود احمدی در مورد سیمین بهبهانی - شهریور ۰۷, ۱۳۹۶
8/29/2017 • 19 minutes, 25 seconds
گپی درباره ترجمهای که ۹ سال در ارشاد ماند - مرداد ۲۷, ۱۳۹۶