Täältä löydät uusimmat Kauppalehden podcastit. Tutustu myös muuhun tarjontaan Kauppalehden sivuilla. www.kauppalehti.fi
Näin aloitat sijoittamisen -podcast: Mikä on etf, entä p/e-luku? Avaamme sijoitusslangia
Mikä on etf, entä p/e-luku? Avaamme Sijoituskästin, Spektin ja muiden Näin aloitat sijoittamisen -vieraiden sijoitusslangin
1/15/2024 • 21 minutes, 1 second
Tutustu jaksoon: Millaiseen valheiden verkkoon Jerome Kerviel itsensä kietoi?
Treidari sovelsi klassista kolikonheittostrategiaa ja onnistui tekemään viiden miljardin euron kuprun. Kuuntele tarina kokonaisuudessaan Kauppalehden sovelluksessa tai podcast-sivuilla kl.fi/truecrime
Karo Hämäläinen avaa, miten pikimiesten pieni piiri piti asiakkaita pilkkanaan. Kuuntele tarina kokonaisuudessaan Kauppalehden sovelluksessa tai podcast-sivuilla kl.fi/truecrime
Libor-koron manipuloinnin paljastuminen toi pinnalle pankkiirien korruptoituneet verkostot – Jäävuoren huipulla hääri lontoolainen Tom Hayes. Kuuntele tarina kokonaisuudessaan Kauppalehden sovelluksessa tai podcast-sivuilla kl.fi/truecrime
3/9/2022 • 1 minute, 3 seconds
Tutustu jaksoon: Miten tuhannet suomalaiset retkahtivat WinCapitan pyramidihuijaukseen?
Hannu Kailajärvi esiintyi ilmiömäisenä numeronerona, jonka algoritmi takoi sijoittajille hirmutuottoa. Kuuntele WinCapitan tarina kokonaisuudessaan Kauppalehden sovelluksessa tai podcast-sivuilla kl.fi/truecrime
2/23/2022 • 1 minute, 7 seconds
Tutustu jaksoon: Enron oli "maailman johtava yhtiö” joka taiteili tappiot tuotoiksi
Kuuntele Enronin villi, opettavainen ja kallis tarina kokonaisuudessaan Kauppalehden sovelluksessa tai podcast-sivuilla kl.fi/truecrime
2/9/2022 • 1 minute
Tutustu jaksoon: Charles Ponzin taito sepittää tarinoita teki hänestä hetkeksi satumaisen rikkaan
Kuuntele Charles Ponzin tarina kokonaisuudessaan Kauppalehden sovelluksessa tai podcast-sivuilla kl.fi/truecrime
2/9/2022 • 1 minute, 11 seconds
Tutustu jaksoon: Bernard Madoffin pyramidikulissi paisui vuosikymmeniä, mutta lopulta tuuri loppui
Kuuntele kuinka käsittämättömän kokoluokan rikos rakennettiin kokonaisuudessaan Kauppalehden sovelluksessa tai podcast-sivuilla kl.fi/truecrime
2/9/2022 • 1 minute, 9 seconds
Tutustu jaksoon: Näin 27-vuotias treidari onnistui kaatamaan yhden maailman vanhimmista pankeista
Kuuntele Nick Leesonin hurja tarina kokonaisuudessaan Kauppalehden sovelluksessa tai podcast-sivuilla kl.fi/truecrime
2/9/2022 • 1 minute, 17 seconds
True Crime - Miten epärehellinen treidari onnistui kaatamaan yhden maailman vanhimmista pankeista?
Kuuntele lisää True Crime -sarjan jaksoja Kauppalehden sovelluksessa tai podcast-sivuilla kl.fi/truecrime
Näin 27-vuotias treidari onnistui kaatamaan yhden maailman vanhimmista pankeista – ”En halua tulla rikkaaksi, haluan tulla kuuluisaksi”.
Karo Hämäläinen kertoo Kauppalehden True Crime -sarjan ensimmäisessä jaksossa Nick Leesonin hurjan tarinan.
2/9/2022 • 34 minutes, 50 seconds
Kiinan kyydissä, jakso 20: Klaus Björkgren
Jaksossa keskustellaan pohjoismaisen investointipankki Nordic Matchin Suomen ja Tanskan toimintojen johtaja Klaus Björkgrenin kanssa. Miten Pekingin talviolympialaiset näkyvät Shanghain katukuvassa? Miksi suomalaiset yritykset ovat lähteneet yrityskaupoille Kiinaan? Mihin kiinnitetään huomiota, kun ostetaan yritystä Kiinasta? Miten Kiinan markkinan poliittinen luonne näkyy yritysostoissa? Millä markkinan osa-alueilla suomalaiset yritykset kohtaavat jatkossa eniten kilpailua? Ovatko suomalaiset yritykset edelleen kilpailukykyisiä?
Toimittaja: Hannamiina Tanninen, editointi: Joonas Tuominen
2/3/2022 • 33 minutes, 37 seconds
Kiinan kyydissä, jakso 19: Juho Romakkaniemi
Jaksossa keskustellaan Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemen kanssa Kiinan kiristyvän politiikan vaikutuksista maailmankauppaan. Miten Kiina kiristyvät koronavirusrajoitukset vaikuttavat suomalaisten yritysten toimintaan Kiinassa? Mikä on Euroopan unionin rooli Liettuan ja Kiinan välisessä kiistassa? Miten politisoituva kansainvälinen kauppa ja kiristyvät suurvaltasuhteet vaikuttavat suomalaisyritysten toimintaympäristöön?
Toimittaja: Hannamiina Tanninen, editointi: Joonas Tuominen
1/27/2022 • 26 minutes, 21 seconds
Kiinan kyydissä, jakso 18: Iikka Korhonen
Jaksossa keskustellaan Suomen Pankin nousevien talouksien tutkimuslaitoksen Bofitin tutkimuspäällikkö Iikka Korhosen kanssa Kiinan talouskasvusta. Mistä syntyi Kiinan ennätyskorkea kauppataseen ylijäämä vuonna 2021? Miksi Kiinan talouskasvu hidastui vuoden 2021 loppua kohden? Mikä vaikutus kiinteistökehitysyhtiöiden maksuvaikeuksilla on Kiinan talouskasvuun? Onko Kiinan massiivisen julkisen sektorin elvyttämisellä mahdollista luoda enää talouskasvua?
Toimittaja: Hannamiina Tanninen, editointi: Joonas Tuominen
1/20/2022 • 31 minutes, 22 seconds
Kiinan kyydissä, jakso 17: Jesse Ketonen
Jaksossa keskustellaan Kiinan sosiaaliseen mediaan erikoistuneen sometoimisto Nordic Friendin perustajan ja toimitusjohtajan Jesse Ketosen kanssa. Mitkä ovat tärkeimmät Kiinan sosiaalisen median kanavat yrityksille? Kuinka sosiaalinen media korvasi sähköpostin yritysten välisessä kommunikaatiossa? Miten luovitaan sensuroidussa mediaympäristössä? Entä miten joulupukille perustetaan oma sosiaalisen median tili Kiinaan?
Toimittaja: Hannamiina Tanninen, editointi: Joonas Tuominen
1/13/2022 • 32 minutes, 52 seconds
Kiinan kyydissä, jakso 16: Lenita Toivakka
Jaksossa keskustellaan Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtajan Lenita Toivakan kanssa Kiinan markkinaympäristön haasteista pienille ja keskisuurille yrityksille. Miten Aasiaan painottuvat valtavat vapaakauppasopimukset näkyvät kaikenkokoisille yrityksille Suomessa? Miksi niin pieni osa Suomen viennistä tulee pieniltä ja keskisuurilta yrityksiltä, ja mitä asialle on tehtävissä? Mitä opittavaa suomalaisilla yrityksillä on Ruotsista liittyen viennin edistämiseen?
Toimittaja: Hannamiina Tanninen, editointi: Joonas Tuominen
12/16/2021 • 32 minutes
Kiinan kyydissä, jakso 15: Pasi Nopanen
Jaksossa keskustellaan Finnair Cargon Aasian myyntijohtaja Pasi Nopasen kanssa lentorahdista Aasiassa. Miten lentorahti on muuttunut korona-aikana? Miten konttipula ja jopa kymmenkertaistuneet kuljetuskustannukset näkyvät lentorahdin kysynnässä? Voidaanko Aasian lentoliikenteen odottaa palautuvan vielä vuoden 2022 puolellakaan?
Toimittaja: Hannamiina Tanninen, editointi: Joonas Tuominen
12/9/2021 • 31 minutes, 25 seconds
Kiinan kyydissä, jakso 14: Hanna Lehmuskallio
Jaksossa keskustellaan Salli Systemsin Aasian ja Latinalaisen amerikan maiden toimintojen johtaja Hanna Lehmuskallion kanssa Kiinan kuluttajatuotemarkkinalla toimimisesta. Kuinka Itä-Suomessa kehitettyä tuoteinnovaatiota myydään ja markkinoidaan maailman suurimmalla markkinalla? Minkälaiset johtamisopit on otettava käyttöön, kun suomalaista toimintakulttuuria sovitetaan yhteen kiinalaisen vastaavan kanssa? Miksi verkkokaupan perustaminen ei ole ensimmäinen asia tarjottaessa digitaalisia palveluita Kiinan markkinalla oleville asiakkaille? Miten toimitaan, kun uusi tuote on saatava tuotantoon, mutta tehtaalla ei ole mahdollista vierailla koronarajoitusten takia.
Toimittaja: Hannamiina Tanninen, editointi: Joonas Tuominen
12/2/2021 • 30 minutes, 6 seconds
Kiinan kyydissä, jakso 13: Timo Helosuo
Jaksossa keskustellaan lakitoimisto Kolsterin toimitusjohtaja ja Suomi-Kiinan kauppayhdistyksen puheenjohtaja Timo Helosuon kanssa. Mitä yritysten on hyvä ottaa huomioon patenttien ja tavaramerkkien rekisteröinnistä Kiinan markkinalla? Kuinka yritykset ovat päätyneet tilanteeseen Kiinan markkinalla, jossa oma muualla rekisteröity tavaramerkki on jouduttu ostamaan takaisin kiinalaiselta yritykseltä? Miten Kiinan sosiaalisen pisteytyksen järjestelmä näkyy Kiinan liiketoimintaympäristössä? Mitkä viisi asiaa kuluttajan on hyvä pitää mielessä tehdessään verkko-ostoksia ulkomailta?
Toimittaja: Hannamiina Tanninen, editointi: Joonas Tuominen
11/25/2021 • 33 minutes, 47 seconds
Kiinan kyydissä, jakso 12: Tuuli McCully
Jaksossa keskustellaan Scotiabankin Aasian-pääekonomisti Tuuli McCullyn kanssa Kiinan talouskasvun näkymistä ja sen vaikutuksesta koko Aasian talouskasvuun. Minkälaista kasvua Kiinan taloudelta on lupa odottaa vuoden 2021 loppupuoliskolta? Kaatuuko Kiinan koko kiinteistökehityssektori ja viekö se maailmantalouden mukanaan? Mitä on hyvä tietää lajissaan koko maailman suurimmaksi kutsutusta RCEP-vapaakauppasopimuksesta, joka tuo yhteen 15 Aasian maata?
Toimittaja: Hannamiina Tanninen, editointi: Joonas Tuominen
11/18/2021 • 35 minutes, 32 seconds
Kiinan kyydissä, jakso 11: Peter Vesterbacka
Jaksossa keskustellaan sarjayrittäjä Peter Vesterbackan kanssa siitä, miten infrastruktuuriprojektehin liittyy aina paljon mielenkiintoa. Varsinkin, mikäli niitä tehdään kahden eri maan välillä ja projektin taustalla on myös kiinalaista rahaa ja yhtenä kumppanina kiinalainen valtionyhtiö. Mitä Tallinnan tunnelihankkeelle kuuluu tällä hetkellä? Onko kiristyvä kauppapoliittinen tilanne niin lännessä kuin kiinassakin aiheuttanut uusia riskejä projektin edistämiselle? Kuinka vauhdittaa entisestään Suomen koulutusvientiä?
Toimittaja: Hannamiina Tanninen, editointi: Joonas Tuominen
11/11/2021 • 33 minutes, 43 seconds
Kiinan kyydissä, jakso 10: Jyrki Rauhio
Jaksossa keskustellaan brittipankki HSBC:n yksityispankkitoiminnan sijoitusrahoituksen Aasian toimintojen päällikkö Jyrki Rauhion kanssa ennennäkemättömällä vauhdilla kasvaneesta Aasian ja Kiinan yksityisvarallisuuden kasvusta. Kuinka suomalainen henkilö on päätynyt auttamaan Aasian ultrarikkaita heidän varallisuudenhoidossaan? Mitä uuden sukupolven nuoret yksityisen varainhoidon asiakkaat katsovat? Onko virtuaalivaluutoilla ja vaikuttavuussijoittamisella tilaa markkinalla? Mitä Suomessa voitaisiin tehdä toisin, jotta Aasian varakkaiden katseet kääntyisivät myös kotimaahan?
Toimittaja: Hannamiina Tanninen, editointi: Joonas Tuominen
6/11/2021 • 35 minutes, 53 seconds
Kiinan kyydissä, jakso 9: Eppu Mäkipää
Jaksossa keskustellaan Lifa Airin tuotantojohtaja Eppu Mäkipään kanssa koronapandemian aikana räjähdysmäisesti kasvaneesta maskien valmistuksesta. Miten suomalaisyritys valmisti maskeja käytännössä ainoana tuotantolaitoksena koko Kiinassa koronapandemian alkuvaiheessa? Kuinka päädyttiin siihen, että osa tuotannosta siirrettiin Kiinasta Suomeen? Onko terveysturvallisuustuotteilla, kuten maskeilla, kysyntää koronapandemian jälkeenkin?
Toimittaja: Hannamiina Tanninen, editointi: Joonas Tuominen
6/4/2021 • 31 minutes, 47 seconds
Kiinan kyydissä, jakso 8: Heikki Tynjälä
Jaksossa keskustellaan Atrian vientijohtaja Heikki Tynjälän kanssa suomalaisen sianlihan viennistä Kiinaan. Mikä on mahdollistanut suomalaisen sianlihan viennin moninkertaistumisen odotettuakin lyhyemmässä ajassa? Miten välillä rajustikin heilahteleva sianlihan maailmanmarkkinahinta vaikuttaa liiketoimintaan? Kuinka maailman suurimmalla markkinalla kilpaillaan jättituottajamaita kuten Tanskaa vastaan? Miten sianliha käytännössä viedään maailmanlaajuisesta konttipulasta huolimatta Suomesta Shanghaihin?
Toimittaja: Hannamiina Tanninen, editointi: Joonas Tuominen
5/28/2021 • 31 minutes, 12 seconds
Kiinan kyydissä, jakso 7: Mikko Hyppönen
Jaksossa keskustellaan tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppösen kanssa kyberhyökkäyksistä, suurista tietomääristä ja tietoturvallisuudesta. Tekeekö Kiinan enemmän vain vähemmän kyberhyökkäyksiä länsimaihin verrattuna? Missä tietoteknologiaan liittyvissä asioissa Kiina on länsimaita edellä, entä jäljessä? Mitä asioita Kiinan kanssa kauppaa tekevien suomalaisyritysten kannattaa ottaa huomioon tietoturvansa osalta? Mitä kiinalaissovellus TikTok tietää lapsestasi ja hänen kavereistaan?
Toimittaja: Hannamiina Tanninen, editointi: Joonas Tuominen
5/21/2021 • 36 minutes, 22 seconds
Kiinan kyydissä, jakso 6: Mikko Salmilahti
Jaksossa keskustellaan rekyrytointiyritystä Shanghaissa johtavan ja Finnish Business Council Shanghain puheenjohtajana toimivan Mikko Salmilahden kanssa siitä, miltä koronaviruksen jälkeinen uusi normaali näyttää Kiinan kansainvälisen kaupan keskuksessa.
Näkyykö Kiinan ja länsimaiden välinen kiristynyt poliittinen tilanne jokapäiväisessä liiketoiminnassa? Onko odotettavissa, että Kiinaan pääsee liikematkalle vielä vuoden 2021 aikana? Miksi on todennäköistä, että koronarajoitusten poistuttua Kiinassa on entistä vähemmän länsimaalaisia työntekijöitä?
Toimittaja: Hannamiina Tanninen, Editointi: Joonas Tuominen
5/14/2021 • 33 minutes, 49 seconds
Kiinan kyydissä, jakso 5: Antti Saarnio
Jaksossa keskustellaan lohkoketjuteknologiakäyttöjärjestelmää kehittävän Zippien perustaja Antti Saarnion kanssa Kiinan roolista maailman virtuaalivaluuttamarkkinoilla. Kuinka luodaan oma virtuaalivaluuttakolikko ja kuinka sitä käytetään oman yrityksen rahoituksen keräämiseen Aasiassa? Mitä Kiina haluaa saavuttaa mailmanmarkkinalla oman virtuaalivaluuttansa kehitystyön kautta? Kuinka paljon virtuaalivaluuttamarkkinasta on keskittynyt Kiinaan ja minkälainen paine markkinan säätelylle on maassa?
Toimittaja: Hannamiina Tanninen
Editointi: Joonas Tuominen
5/7/2021 • 42 minutes, 32 seconds
Kiinan kyydissä, jakso 4: Tuuli Luoma
Jaksossa keskustellaan Keskon myynnistä ja omista brändeistä vastaavan johtajan Tuuli Luoman kanssa siitä, minkälaista on toimia Kiinan valtavalla ja haasteellisella kuluttajatuotteiden verkkokauppamarkkinalla. Kuinka rakennetaan kampanjoita täysin erilaisen vuosikierron omaavalle kuluttajamarkkinalle? Voivatko suomalaiset yritykset oppia parhaita käytäntöjä Kiinan verkkokauppamarkkinalta? Näkyykö Alibaban väitetty monopoliaseman väärinkäyttö näkyy sen verkkokauppa-alustan valinneelle yritykselle?
Toimittaja: Hannamiina Tanninen
Editointi: Joonas Tuominen
4/30/2021 • 43 minutes, 18 seconds
Kiinan kyydissä, jakso 3: Juho Romakkaniemi
Jaksossa keskustellaan Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemen kanssa siitä, mitä Suomenkin Kiina-linjaan vaikuttavasta Euroopan unionin Kiina-politiikasta pitäisi ajatella. Voiko Kiina halutessaan hajottaa EU-maat erilleen edistääkseen omia tavoitteitaan?
Mitä Euroopan unionin ja Kiinan välisestä investointisopimuksesta tiedetään? Miksi suomalaisyritysten ja kuluttajien kannattaa toivoa sopimuksen hyväksymistä kaikesta huolimatta?
Toimittaja: Hannamiina Tanninen
Editointi: Joonas Tuominen
4/23/2021 • 37 minutes, 33 seconds
Kiinan kyydissä, jakso 2: Tuuli Koivu
Toisessa jaksossa vieraana on Nordean pääekonomisti Tuuli Koivu, jonka kanssa keskustellaan Kiinan talouskasvusta. Mitä Kiinan talouskasvu tarkoittaa maailmanjärjestykselle ja mitä haasteita Kiina kohtaa kasvutavoitteisiinsa pääsemiseksi? Onko Kiinan mahdollista samalla saavuttaa itse asettamansa tavoite hiilineutraliudesta vuoteen 2060 mennessä?
Toimittaja: Hannamiina Tanninen
Editointi: Joonas Tuominen
4/16/2021 • 38 minutes, 30 seconds
Kiinan kyydissä, jakso 1: Risto E.J. Penttilä
Kauppalehden Kiinan kyydissä -podcastissa Suomen johtavat Kiina-asiantuntijat analysoivat nousevan talousmahdin muutoksen vaikutuksia niin yrittäjän, kuin kuluttajankin näkökulmasta. Podcastin toimittaa Kauppalehden Hongkongin kirjeenvaihtaja Hannamiina Tanninen.
Ensimmäisessä jaksossa on vieraana Nordic West Officen toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä, jonka kanssa keskustellaan siitä, miten Kiinan markkinan osalta ulkopolitiikasta on tullut kauppapolitiikkaa ja päin vastoin. Miten tähän on päädytty, joutuvatko yritykset jatkossa valitsemaan puolensa ja mitä tämä tarkoittaa suomalaisille yrityksille ja kuluttajille?
Toimittaja: Hannamiina Tanninen
Editointi: Joonas Tuominen
4/9/2021 • 37 minutes, 27 seconds
Töissä huomenna, jakso 11: Työelämä tarvitsee inhimillistä tehokkuutta
Organisaatiopsykologi Jaakko Sahimaa haluaa työelämään inhimillisen tehokkuuden ajattelua. Tämä on tärkeää esimerkiksi työelämän uupumisepidemian parantamiseksi.
Toimittaja: Hanna Eskola
Äänitys ja editointi: Joonas Tuominen
2/11/2021 • 40 minutes, 28 seconds
Töissä huomenna, jakso 10: Pitääkö eläkkeelle jäämiseen valmistautua?
Millainen elämän murroskohta on eläkkeelle jääminen? Miten siihen tulisi valmistautua vai tarvitseeko valmistautumista ollenkaan? Eläkkeelle jäämisestä keskustelemassa podcastissa Pirkko Kasanen.
Toimittaja: Hanna Eskola
Äänitys ja editointi: Joonas Tuominen
1/28/2021 • 29 minutes, 19 seconds
Töissä huomenna, jakso 9: Onko itseohjautuvuus muotijuttu vai pysyvä murros?
Yhä useampi organisaatio pyrkii itseohjautuvuuteen. Onko kyse muotijutusta vai perustavammasta murroksesta? Ja mitä itseohjautuvuus tosiasiassa on? Aiheesta kertoo johtamiseen ja työelämään perehtynyt neuvonantaja Miia Savaspuro, jonka mukaan parhaimmillaan itseohjautuvuus on voimaannuttava ja motivoiva tapa toimia.
Toimittaja: Hanna Eskola
Äänitys ja editointi: Joonas Tuominen
1/14/2021 • 36 minutes, 35 seconds
Töissä huomenna, jakso 8: Onko työelämässä ikäsyrjintää
Syrjitäänkö suomalaisessa työelämässä viisi- ja kuusikymppisiä? Miksi moni seniori kokee, ettei kelpaa työnantajille? Ikäsyrjinnästä keskustelemassa työhyvinvoinnin suomalaisiin uranuurtajiin lukeutuva Marja-Liisa Manka.
Toimittaja: Hanna Eskola
Äänitys ja editointi: Joonas Tuominen
12/10/2020 • 36 minutes, 50 seconds
Töissä huomenna, jakso 7: Perhekäsityksemme muuttuu, miten vastaa työelämä?
Perheiden monimuotoistuminen, muutokset perhekäsityksessä ja esimerkiksi väestön vanheneminen vaikuttavat yhä enemmän työelämään, kun tavoitteena on työn ja perheen yhteensovittaminen. Vieraana erityisasiantuntija Anna Kokko Väestöliitosta.
Toimittaja: Hanna Eskola
Äänitys ja editointi: Joonas Tuominen
12/3/2020 • 27 minutes, 53 seconds
Töissä huomenna, jakso 6: Miten onnistunut palkitseminen toimii?
Palkitseminen ohjaa tavoitteisiin, motivoi ja sitouttaa. Jaksossa palkitsemisen asiantuntija Kiisa Hulkko-Nyman kertoo, mistä tunnistaa onnistuneen palkitsemisen.
Toimittaja: Hanna Eskola
Äänitys ja editointi: Joonas Tuominen
11/26/2020 • 24 minutes, 34 seconds
Töissä huomenna, jakso 5: Asiantuntijatyön mullistusten vuosi
Työ on kokenut tänä vuonna täysmullistuksen. Miten se on näkynyt korkeastikoulutettujen työssä? Vieraana Joonas Miettinen, tutkija Akava Worksista.
Toimittaja: Hanna Eskola
Äänitys ja editointi: Joonas Tuominen
11/19/2020 • 29 minutes, 14 seconds
Töissä huomenna, jakso 4: Mikä on työn neljäs vallankumous?
Mikä on työn neljäs vallankumous? Työn suureen murrokseen sisältyy sekä toiveita antoisammasta työelämästä että dystopioita, tulevaisuuden kauhukuvia. Aalto-yliopiston tutkimusjohtaja Hertta Vuorenmaa kertoo Töissä huomenna -podcastissa, että meneillään olevan vallankumouksen erityinen piirre on sen nopeus.
Toimittaja: Hanna Eskola
Äänitys ja editointi: Joonas Tuominen
11/12/2020 • 31 minutes, 15 seconds
Töissä huomenna, jakso 3: Riittämättömyyden tunne työelämässä
Riittämättömyyden tunne ja uupuminen vaivaa monia työelämässä. Kyse ei ole vain yksittäisten työntekijöiden kokemuksesta, vaan kasvavasta yhteiskunnallisesta ongelmasta. Luova johtaja Aurora Airaskorpi kirjoitti kirjan omista riittämättömyyden kokemuksistaan. Miten oppia asettamaan rajoja, hän pohtii Töissä huomenna -podcastissa.
Toimittaja: Hanna Eskola
Äänitys ja editointi: Joonas Tuominen
10/29/2020 • 29 minutes, 40 seconds
Äänestyspaikka Manhattan, jakso 10: Harri Hursti
Viimeisessä jaksossa vieraana Yhdysvaltain hallinnon vaaliasiantuntija Harri Hursti. Keskustellaan mm. Yhdysvaltain vaalijärjestelmän monimuotoisuudesta, yleisimmistä vaalivilpeistä ja siitä, mitä Trump voi tehdä jos hän haluaa kiistää vaalituloksen. Harri kertoo lisäksi mielipiteensä Vastaamo-kohusta.
10/28/2020 • 45 minutes, 1 second
Töissä huomenna, jakso 2: Johtamisen paradoksi
Podcastin toisessa jaksossa Juha Äkräs kertoo, mikä on johtamisen paradoksi ja miksi työelämän tulevaisuudessa tiimit ovat yhä tärkeämpiä.
10/22/2020 • 35 minutes, 52 seconds
Äänestyspaikka Manhattan, jakso 9: Sakari Manninen
Vieraana Finnish Long Drinkin perustaja Sakari Manninen, joka avaa pk-yrityksen arkea nyky-Yhdysvalloissa. Keskustellaan lainsäädännön monimuotoisuudesta ja tehdään vertailua Suomeen. Entä mitä yrittäjä katsoo vaaleista?
10/21/2020 • 32 minutes, 58 seconds
Töissä huomenna, jakso 1: Keskittyminen koetuksella
Töissä huomenna on Kauppalehden uusi podcast, joka pureutuu isossa muutoksessa olevaan työelämään. Ensimmäisessä jaksossa aivotutkija, professori Minna Huotilainen kertoo, miten työntekijä voi pitää huolta tärkeimmästä työkalustaan, aivoista.
Toimittaja: Hanna Eskola
Äänitys ja editointi: Joonas Tuominen
10/15/2020 • 36 minutes, 57 seconds
Äänestyspaikka Manhattan, jakso 8: Lauri Tähtinen
Tässä jaksossa Nordic West Officen tutkimusjohtajana ja yrittäjänä toimiva Lauri Tähtinen pohtii Yhdysvaltain suhdetta sosialismiin sekä kauppapolitiikan muuttunutta globaalia pelikenttää.
10/14/2020 • 28 minutes
Äänestyspaikka Manhattan, jakso 7: Sami Viitamäki
Sami Viitamäki on koronakriisin keskellä hylännyt menestyksekkään markkinointialan uransa ja ryhtynyt yrittäjäksi ja sijoittajaksi. Miksi Yhdysvalloissa niin moni muukin tekee samoin juuri nyt?
10/7/2020 • 34 minutes, 22 seconds
Äänestyspaikka Manhattan, jakso 6: Kristiina Helenius
Nordic West Officen ja Suomi-Amerikka Yhdistysten Liiton johtaja Kristiina Helenius kertoo miten Yhdysvaltain kääntyminen sisäänpäin on saanut aikaiseksi suurta vastustusta Yhdysvalloissa. Äänestyspaikka Manhattan -podcastin jaksossa hän käy muun muassa läpi, miten suomalaisyritykset voivat päästä Yhdysvaltain markkinoille, kuinka Yhdysvallat on muuttunut Donald Trumpin aikakaudella ja minkä suomalaisyrityksen hän haluaisi nähdä Yhdysvalloissa.
9/30/2020 • 33 minutes, 17 seconds
Äänestyspaikka Manhattan, jakso 5: Johannes Suikkanen
Konsulttitoimisto Gemicin perustaja ja toimitusjohtaja Johannes Suikkanen on nähnyt vierestä yritysten sopeutumisen polarisoituneeseen Amerikkaan.
9/23/2020 • 39 minutes, 14 seconds
Äänestyspaikka Manhattan, jakso 4: Juuso Myllyrinne
Entinen radioääni, nykyään TBWA:lla johtajana työskentelevä Juuso Myllyrinne tekisi Donald Trumpille mainoksen, jossa ostoskeskukset palavat ja asuinalueiden arvot laskevat, mikäli Joe Biden valitaan presidentiksi.
9/16/2020 • 36 minutes, 40 seconds
Äänestyspaikka Manhattan, jakso 3: Marko Maunula
Vieraana Atlantan yliopiston poliittisen historian professori Marko Maunula. Jaksossa käydään läpi puolueiden historiaa ja miten tähän nykyiseen tilanteeseen ollaan ajauduttu. Myös avataan BLM:n merkitystä vaaleihin.
9/8/2020 • 39 minutes, 34 seconds
Äänestyspaikka Manhattan, jakso 2: Tuuli Lappalainen
Vieraana Genomi New Yorkin johtaja Tuuli Lappalainen, jonka kanssa vertaillaan covid-19-maailmaa Yhdysvallat vrs. Suomi. Mitä virheitä tutkijan mielestä on tehty ja mitä voitaisiin oppia?
9/1/2020 • 31 minutes, 31 seconds
Äänestyspaikka Manhattan, jakso 1: Tero Kuittinen
Äänestyspaikka Manhattanin ensimmäisessä jaksossa vieraana analyytikko Tero Kuittinen, jonka kanssa käydään läpi markkinoiden myllerrystä ja mitä sijoittajat presidentinvaaleista hakevat.