Există un loc în care ne privim în ochi și unde ne permitem să fim sinceri cu noi înșine. Un loc în care ne ascundem ca să plângem sau ne retragem pentru ne adresa nouă înșine foarte necesarele încurajări. Fie că suntem obosiți după o zi grea, că e dimineață și ne pregătim să pornim la drum, fie că verificăm încă o dată șuvița aia rebelă după ce ne-am aranjat părul înainte de party, că ne credem la karaoke sau că avem nevoie de un moment de respiro cu zăvorul tras, oglinda din baie a văzut multe. Oglinda din baie te cunoaște mai bine decât oricine. Pentru că te-a surprins sincer.
OdB [S2E2]: Relația cu un partener care are deja copii dintr-o relație anterioară
Relația cu un partener care are deja copii dintr-o relație anterioară este oricum, mai puțin simplă. Cam ca o ecuație cu 4-5 necunoscute: tu, partenerul sau partenera, copilul, celălalt părinte și, uneori, propriul tău copil. Ba chiar copilul vostru, împreună.
Dincolo de imaginea de happy family din fotografiile care adună sute de like-uri în social media, lucrurile sunt complicate.
M-am aflat în ambele ipostaze: am fost partenerul cu copil și mai apoi copii, dar am avut și partener care avea deja un copil, iar împreună l-am avut pe-al nostru. Am făcut multe greșeli, am învățat din ele și încerc să nu le repet.
V-am adresat câteva întrebări, iar voi mi-ați răspuns și mi-ați relatat propriile voastre experiențe. O parte dintre ele se regăsesc în podcast, alături de opinia specialistului.
Am întrebat-o pe Mihaela Sîmbotin, psihoterapeut, dacă partenerul-părinte ar trebui să mijlocească eventualele conflicte dintre copil și noul său partener sau să asiste de pe margine și să nu intervină, pentru a-i lăsa pe cei doi să își stabilească singuri regulile și relația.
Am întrebat-o cum explicăm copilului prezența noului venit în familie, dacă partenerul fără copil ar trebui să se mulțumească cu rolul care i se dă sau să încerce să își câștige, într-un fel sau altul, rolul pe care și-l dorește, iar ea mi-a răspuns.
În plus, Mihaela ne oferă tips & tricks despre cum ar fi bine să abordăm relațiile dintre toți cei implicați și despre cum putem reacționa dacă celălalt părinte al copilului este contra, manipulează copilul și afectează prin acest comportament relațiile din întregul tablou.
---
Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/oglinda-din-baie/message
Gelozia este o emoție puternică. Atât de puternică, încât uneori te domină, te controlează.
Să conștientizezi că ai o problemă este doar primul pas. Următorul este să o discuți cu partenerul sau partenera ta și împreună să căutați soluții, apoi să le aplicați. Pentru că “gelozia este despre relație, nu despre cel care o simte sau cel către care se îndreaptă”, după cum spune Mihaela Sîmbotin, cu care am stat de vorbă în primul episod al noului sezon Oglinda din Baie.
Am vorbit în acest episod despre cauzele și efectele geloziei, despre limite, despre toxicitatea unei astfel de relații, despre cum abordăm subiectul cu un partener gelos astfel încât să nu îi dăm apă la moară și despre cum ieșim dintr-o relație marcată de gelozie.
Pe lângă experiențele și concluziile mele pe subiect, am aflat și părerea specialistului. În plus, am ales unul dintre mesajele primite de la voi și i-am explicat expeditorului, un bărbat gelos, de ce nu sunt întru totul de acord cu el.
---
Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/oglinda-din-baie/message
3/9/2020 • 1 hora, 0 minutos, 0 segundos
Oglinda din Baie, Sezonul 2. Trailer
Al doilea sezon al Oglinzii din Baie vine cu schimbări importante, pe care mă bucur să ți le împărtășesc astăzi, aici. Îți mulțumesc că mi-ai fost alături în primele 24 de episoade și te invit să privim împreună în Oglinda din Baie. Sezonul 2, în curând.
---
Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/oglinda-din-baie/message