Mikä on vaikeinta mitä sulle on koskaan tapahtunut? Tässä podcastissa täysin tavalliset ihmiset kertovat omista elämää järisyttäneistä kokemuksistaan, anonyymisti. Jokaisessa jaksossa kuulemme yhden ihmisen tarinan. Huomioithan jaksokohtaiset sisältövaroitukset.
109. Utelias
Henkilö kertoo elämästään, jota on varjostanut oman äidin toimesta toteutettu systemaattinen kiusaaminen ja eristäminen muusta perheestä. Ala-asteikäisenä kertoja eristettiin kodin toiseen kerrokseen, eikä hän saanut kommunikoida omien sisarustensa kanssa. Henkisen väkivallan keskellä elänyt kertoja toipuu edelleen lapsuutensa kokemuksista.
Sisältövaroitus: henkinen väkivalta, perheväkivalta, kiusaaminen, masennus, ahdistus, itsetuhoisuus
Jos kaipaat keskusteluapua jaksossa mainittuihin aiheisiin liittyen, suosittelen tutustumaan seuraaviin tukiverkostoihin:Itsetuhoisiin ajatuksiin saat apua MIELI ry:n kriisipuhelimesta, puh. 09 2525 0111Verkkokriisikeskus Tukinet: tukinet.netNuorille suunnattu verkkokriisikeskus Sekasin-chat: sekasin247.fiHelsinkimissio tarjoaa keskustelua anonyymisti ammattiauttajien kanssa. Heidän kanssaan voit jutella esim. Mielenterveydestä tai yksinäisyyden tunteesta jodelissa @mielenmaisena -kanavalla.Nettiturvakoti auttaa väkivallan kaikkia osapuolia tarjoamalla heille tietoa, keskusteluapua sekä tarinoita perhe- ja lähisuhdeväkivallasta ja siitä selviytymisestä: https://nettiturvakoti.fi/nain-haet-apua/
2/4/2024 • 1 hour, 6 minutes, 8 seconds
105. Ehkä huomenna
Henkilö kertoo elämästään pitkäaikaissairauden, sekä kahden harvinaisen geenivirheen kanssa. Sairaaloista tuli tuttuja paikkoja jo lapsena, mutta haave baletinopettajan urasta pysyi aina kiikarissa. Vuonna 2019 hänelle tehtiin vatsatähystys, jonka jälkeen peruskunto kuitenkin romahti. Nykyään hän haluaa levittää tietoisuutta nuorten pitkäaikaissairaiden puolesta.
Tämän jakson kertojan löydät instagramista: @sairastellenTiktokista: @ellimmatilda
Sisältövaroitus: terveysongelmat, koulukiusaaminen, leikkaus, sairaus, hoitovirhe, mielenterveys, ptsd
Jos kaipaat keskusteluapua jaksossa mainittuihin aiheisiin liittyen, suosittelen tutustumaan seuraaviin tukiverkostoihin:Itsetuhoisiin ajatuksiin saat apua MIELI ry:n kriisipuhelimesta, puh. 09 2525 0111Verkkokriisikeskus Tukinet: tukinet.netNuorille suunnattu verkkokriisikeskus Sekasin-chat: sekasin247.fiHelsinkimissio tarjoaa keskustelua anonyymisti ammattiauttajien kanssa. Heidän kanssaan voit jutella esim. Mielenterveydestä tai yksinäisyyden tunteesta jodelissa @mielenmaisena -kanavalla.
1/14/2024 • 41 minutes, 35 seconds
100. Mitä heille kuuluu nyt?
Sarjan sadannessa jaksossa palaamme aiemmin kuultuihin tarinoihin ja tapaamme niiden kertojat päivityshaastattelujen merkeissä. Kuulemme viideltä eri kertojalta, tämän hetken kuulumisten lisäksi, minkälaisia tunteita menneet tapahtumat tänä päivänä aiheuttavat.
Jakso on tuotettu yksinoikeudella Podmelle.
Jaksossa palaamme näihin jaksoihin:
1. Jussin tarina14. En voi kuolla tänne41. Vaino70. Mökki57. Härkä
Jakson 70 kertojaan saa olla yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen: sovp070@gmail.com
Sisältövaroitus: mielenterveys, masennus itsemurha, onnettomuus, hukkuminen, lähisuhdeväkivalta, vainoaminen, henkinen väkivalta, seksuaaliväkivalta
Jos kaipaat keskusteluapua jaksossa mainittuihin aiheisiin liittyen, suosittelen tutustumaan seuraaviin tukiverkostoihin:Itsetuhoisiin ajatuksiin saat apua MIELI ry:n kriisipuhelimesta, puh. 09 2525 0111Verkkokriisikeskus Tukinet: tukinet.netNuorille suunnattu verkkokriisikeskus Sekasin-chat: sekasin247.fiItsemurhaa yrittäneiden läheiset saavat tukea itsemurhien ehkäisykeskuksesta Helsingissä: 094135 0510 ja Kuopiossa: 0172627733Rikosuhripäivystys auttaa rikoksen uhria, hänen läheistään ja rikosasian todistajaa: https://www.riku.fi/INaisten Linja on tarkoitettu kaikenikäisille väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille ja tytöille, itsemäärittelyä kunnioittaen, sekä heidän läheisilleen. Voit soittaa, chatata tai kirjoittaa meille nettikirjeen. Kaikki yhteydenotot ovat luottamuksellisia: //naistenlinja.fi/
12/3/2023 • 50 minutes, 13 seconds
96. Ihana elämä
Kertoja sai diagnoosin parantumattomasta sairaudesta 46 -vuotiaana. Kuolema on ollut läsnä hänen elämässään monella tapaa sekä oman diagnoosin, että läheisten menetysten kautta. Järisyttävin kokemus on kuitenkin ollut rakkaan isosiskon kuolema.
Sisältövaroitus: syöpä, hoitovirhe, mielenterveys, masennus, keskenmeno, kuolema
Tämän jakson kertoja oli Krista Launonen. Kristaan voit tutustua lisää linkistä: https://mielitila.fi/krista-launonen/
Jakso on tuotettu yksinoikeudella Podmelle. Uudet jaksot joka sunnuntai Podme Premiumissa.
Jos kaipaat keskusteluapua jaksossa mainittuihin aiheisiin liittyen, suosittelen tutustumaan seuraaviin tukiverkostoihin:Itsetuhoisiin ajatuksiin saat apua MIELI ry:n kriisipuhelimesta, puh. 09 2525 0111Verkkokriisikeskus Tukinet: tukinet.netJos tarvitset apua heti: Psykiatrinen päivystys 24h, puh. 116 117Syöpäjärjestöjen maksuttomaan neuvontapalveluun voi ottaa yhteyttä mistä päin Suomea tahansa, puh. 0800 19414Syöpäkipulinja on syöpäkipujen hoitoa tukeva puhelinpalvelu. Syöpäkipulinjan asiantuntijat palvelevat syöpäpotilaita ja heidän läheisiään sekä tekevät tarvittaessa yhteistyötä terveydenhuollon henkilöstön kanssa potilaan kipuongelman ratkaisemiseksi. Syöpäkipulinja palvelee arkisin klo 9-12, puh. 050 369 6707
11/5/2023 • 1 hour, 17 minutes, 27 seconds
Viesti kuulijoille
Jatkossa löydät uudet jaksot Podme Premiumista joka sunnuntai ja kerran kuussa jakson myös ilmaisalustoilta - kiitos kaikille kuuntelijoille tuesta tähän asti ❤️
10/20/2023 • 34 seconds
18. Tasaista harmaata
Jo lapsena vakavaan masennukseen sairastunut nainen kertoo millaista on elää ilman positiivisia tunteita. Vuosia kestäneeseen taisteluun on sisältynyt myös useita itsemurhayrityksiä.
Sisältövaroitus: mielenterveys, itsetuhoisuus, itsemurha, viiltely, kuolema, hoitovirhe, masennus, anoreksia
Jos kaipaat keskusteluapua jaksossa mainittuihin aiheisiin liittyen, suosittelen tutustumaan seuraaviin tukiverkostoihin:
Kriisipuhelin tarjoaa keskusteluapua kriisiin, puh. 09 2525 0111
MLL:n Nuortennetti on nuorille suunnattu sivusto josta löydät mm. keskustelupalstan ja lasten ja nuorten puhelimen. Sivustolla on tietoa muun muassa seksuaalisuudesta, mediankäytöstä, mielenterveydestä ja kiusaamisesta: https://www.mll.fi/nuorille/
Verkkokriisikeskus Tukinet: tukinet.net
Jos tarvitset apua heti: Psykiatrinen päivystys 24h, puh. 116 117
Syömishäiriöliiton tukipuhelin päivystää maanantaisin klo 9-15, puh. 02 251 9207
Sekasin-chat osoitteessa https://sekasin247.fi/ (palvelee arkisin klo 9-24 ja viikonloppuisin klo 15-24
Helsinkimissio tarjoaa keskustelua anonyymisti ammattiauttajien kanssa. Heidän kanssaan voit jutella esim. mielenterveydestä tai yksinäisyyden tunteesta jodelissa @mielenmaisema-kanavalla.
10/10/2021 • 57 minutes, 32 seconds
17. Älä kerro
Henkilö kertoo lapsena koetusta seksuaalisesta hyväksikäytöstä, jonka tekijänä oli äidin uusi mies. Kun kertoja rohkaistui puhumaan asiasta, asia yritettiinkin lakaista maton alle. Kokemukset vaikuttavat kertojaan edelleen.
Sisältövaroitus: seksuaaliväkivalta, lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, mielenterveys, PTSD, ahdistus, henkinen väkivalta, lastensuojelu
Jos kaipaat keskusteluapua jaksossa mainittuihin aiheisiin liittyen, suosittelen tutustumaan seuraaviin tukiverkostoihin:
Itsetuhoisiin ajatuksiin ja pahaan oloon saat apua MIELI ry:n kriisipuhelimesta, puh. 09 2525 0111
Kriisipäivystys seksuaalista väkivaltaa ja/tai hyväksikäyttöä kokeneille, puh. 0800-97899
Verkkokriisikeskus Tukinet: tukinet.net
Nollalinjan ammattilaisen kanssa voit puhua seksuaalisesta väkivallasta avoimesti ja turvallisesti, puh. 080 005 005.
Rikosuhripäivystys auttaa rikoksen uhria, hänen läheistään ja rikosasian todistajaa: https://www.riku.fi/
Turvasatama on nuorille, joilla on kokemusta lastensuojelun kanssa. Sieltä löydät vertaistukea ja kokemustaustaisia työntekijöitä:
https://discord.com/invite/MfedcUk
Suomen Delfins neuvontapuhelin on tarkoitettu niille jotka ovat kokeneet lapsena tai nuorena seksuaalista hyväksikäyttöä, kaltoinkohtelua tai väkivaltaa, puh. 050 583 5000
10/3/2021 • 50 minutes, 4 seconds
16. Seitsemäs marraskuuta
Henkilö kertoo oman kokemuksensa 7.11.2007, jolloin Jokelan kouluun kohdistui aseellinen hyökkäys. Tapahtumilla oli suuri vaikutus kertojan loppuelämään sekä uravalintaan.
Tämän jakson kertojana oli Alviina Alametsä.
Hänet löydät instagramista: @alviinaalametsa
Ja Twitteristä: @alviinaalametsa
Sisältövaroitus: mielenterveys, kouluammuskelu, itsemurha, väkivalta, kuolema, murha, itsetuhoisuus, koulukiusaus
Jos kaipaat keskusteluapua jaksossa mainittuihin aiheisiin liittyen, suosittelen tutustumaan seuraaviin tukiverkostoihin:
Koulukiusaaminen.fi sivustolta löydät listan eri tukikeskuksista jotka auttavat koulukiusaamisen ja työpaikkakiusaamisen uhreja:
https://koulukiusaaminen.fi/yhdistykset
MLL:n Nuortennetti on nuorille suunnattu sivusto josta löydät mm. keskustelupalstan ja lasten ja nuorten puhelimen. Sivustolla on tietoa muun muassa seksuaalisuudesta ja seurustelusta, mediankäytöstä, mielenterveydestä ja kiusaamisesta: https://www.mll.fi/nuorille/
Verkkokriisikeskus Tukinet: tukinet.net
Naisten Linja on tarkoitettu kaikenikäisille väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille ja tytöille, itsemäärittelyä kunnioittaen, sekä heidän läheisilleen: naistenlinja.fi
Rikosuhripäivystys auttaa rikoksen uhria, hänen läheistään ja rikosasian todistajaa: https://www.riku.fi/
Miessakit RY tukee miehiä mm. lähisuhdeväkivallan tilanteissa:
https://www.miessakit.fi/miessakit-ry/linkit/lahisuhdevakivalta/
Kriisipuhelin tarjoaa keskusteluapua kriisiin, puh. 09 2525 0111
9/26/2021 • 49 minutes, 11 seconds
15. Haluan vain unohtaa
Henkilö kertoo nuoruuden vuosistaan lastensuojelulaitoksessa. Myöhemmin laitos suljettiin ja se on parhaillaan rikostutkinnan alaisena. Laitoksen jättämät jäljet ovat osa kertojan elämää aikuisuudessakin.
Tämän jakson kertojan löydät instagramista: @saanamaariah
Sisältövaroitus: itsetuhoisuus, itsemurha, mielenterveys, ADHD, masennus, seksuaalinen hyväksikäyttö, kotiväkivalta, henkinen väkivalta, rasismi, hoitovirhe
Jos kaipaat keskusteluapua jaksossa mainittuihin aiheisiin liittyen, suosittelen tutustumaan seuraaviin tukiverkostoihin:
Itsetuhoisiin ajatuksiin saat apua MIELI ry:n kriisipuhelimesta, puh. 09 2525 0111
Kriisipäivystys seksuaalista väkivaltaa ja/tai hyväksikäyttöä kokeneille, puh. 0800-97899
Verkkokriisikeskus Tukinet: tukinet.net
Nettiturvakoti auttaa väkivallan kaikkia osapuolia tarjoamalla heille tietoa, keskusteluapua sekä tarinoita perhe- ja lähisuhdeväkivallasta ja siitä selviytymisestä: https://nettiturvakoti.fi/nain-haet-apua/
Naisten Linja on tarkoitettu kaikenikäisille väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille ja tytöille, itsemäärittelyä kunnioittaen, sekä heidän läheisilleen: naistenlinja.fi
Rikosuhripäivystys auttaa rikoksen uhria, hänen läheistään ja rikosasian todistajaa: https://www.riku.fi/
Miessakit RY tukee miehiä mm. lähisuhdeväkivallan tilanteissa:
https://www.miessakit.fi/miessakit-ry/linkit/lahisuhdevakivalta/
Turvasatama on nuorille, joilla on kokemusta lastensuojelun kanssa. Sieltä löydät vertaistukea ja kokemustaustaisia työntekijöitä:
https://discord.com/invite/MfedcUk
9/18/2021 • 55 minutes, 55 seconds
14. En voi kuolla tänne
Henkilö kertoo päivästä, joka muuttui silmänräpäyksessä taisteluksi elämästä ja kuolemasta. Talvipäivänä tapahtunut onnettomuus muutti kertojan elämän ikuisesti.
Sisältövaroitus: auto-onnettomuus, onnettomuus, hukkuminen, kuolema, mielenterveys
Jos kaipaat keskusteluapua jaksossa mainittuihin aiheisiin liittyen, suosittelen tutustumaan seuraaviin tukiverkostoihin:
Kriisipuhelin päivystää suomeksi 24 tuntia vuorokaudessa. Voit soittaa nimettömästi ja luottamuksellisesti, puh. 09 2525 0111
Verkkokriisikeskus Tukinet: tukinet.net
9/11/2021 • 43 minutes, 49 seconds
13. Viimeinen tikki
Henkilö kertoo suuren vastuun kantamisesta kotielämässä jo ala-asteikäisestä lähtien. Myöhemmin edessä oli myös nuorempien sisarusten pelastaminen väkivaltaisesta kotiympäristöstä.
Sisältövaroitus: mielenterveys, päihteet, itsemurha, kotiväkivalta, perheväkivalta, alkoholismi, itsetuhoisuus, huostaanotto
Jos kaipaat keskusteluapua jaksossa mainittuihin aiheisiin liittyen, suosittelen tutustumaan seuraaviin tukiverkostoihin:
Nettiturvakoti auttaa väkivallan kaikkia osapuolia tarjoamalla heille tietoa, keskusteluapua sekä tarinoita perhe- ja lähisuhdeväkivallasta ja siitä selviytymisestä: https://nettiturvakoti.fi/nain-haet-apua/
Verkkokriisikeskus Tukinet: tukinet.net
Nollalinja tarjoaa apua lähisuhdeväkivallan ja naisiin kohdistuvan väkivallan uhreille, puh. 080 005 005
Naisten Linja on tarkoitettu kaikenikäisille väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille ja tytöille, itsemäärittelyä kunnioittaen, sekä heidän läheisilleen: naistenlinja.fi
Rikosuhripäivystys auttaa rikoksen uhria, hänen läheistään ja rikosasian todistajaa: https://www.riku.fi/
Miessakit RY tukee miehiä mm. lähisuhdeväkivallan tilanteissa:
https://www.miessakit.fi/miessakit-ry/linkit/lahisuhdevakivalta/
Turvasatama on nuorille, joilla on jonkinlaista kokemusta lastensuojelusta. Sieltä löydät vertaistukea ja kokemustaustaisia työntekijöitä joilta saa tukea:
https://discord.com/invite/MfedcUk
9/5/2021 • 53 minutes, 58 seconds
12. Särjetty lapsuus
Henkilö kertoo lapsena koetusta hyväksikäytöstä, jonka tekijänä oli lähisukulainen. Vasta aikuisena trauma palautui mieleen, jolloin kertoja uskaltautui vihdoin kertomaan tarinansa.
Sisältövaroitus: lapsen hyväksikäyttö, seksuaaliväkivalta, seksuaalinen ahdistelu, insesti, mielenterveys
Jos kaipaat keskusteluapua jaksossa mainittuihin aiheisiin liittyen, suosittelen tutustumaan seuraaviin tukiverkostoihin:
Kriisipäivystys seksuaalista väkivaltaa ja/tai hyväksikäyttöä kokeneille, puh. 0800-97899
Suomen Delfins ry tarjoaa apua lapsena seksuaalisesti hyväksikäytetyille aikuisille, chat-palvelussa päivystäjät kuuntelevat ja neuvovat sinua luottamuksellisesti: https://suomendelfins.fi/chat/
Juristipäivystys seksuaalista väkivaltaa ja/tai hyväksikäyttöä kokeneille, puh. 0800-97895
8/27/2021 • 38 minutes, 3 seconds
11. Tämä tapahtui
Henkilö kertoo kokemuksestaan nuorena todetun skitsofrenian kanssa, sekä väärästä diagnoosista joka muutti kertojan elämän.
Sisältövaroitus: itsetuhoisuus, itsemurha, mielenterveys, skitsofrenia, psykoosi, lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, raiskaus, insesti, parisuhdeväkivalta, hoitovirhe
Jos kaipaat keskusteluapua jaksossa mainittuihin aiheisiin liittyen, suosittelen tutustumaan seuraaviin tukiverkostoihin:
Itsetuhoisiin ajatuksiin saat apua MIELI ry:n kriisipuhelimesta, puh. 09 2525 0111
Kriisipäivystys seksuaalista väkivaltaa ja/tai hyväksikäyttöä kokeneille, puh. 0800-97899
Verkkokriisikeskus Tukinet: tukinet.net
8/19/2021 • 51 minutes, 50 seconds
10. Hymyn takana
Henkilö kertoo elämästään parisuhdeväkivallan keskellä, sekä oikeusprosessista joka odotti eron jälkeen.
Sisältövaroitus: itsetuhoisuus, itsemurha, mielenterveys, päihteet, seksuaalinen hyväksikäyttö, raiskaus, parisuhdeväkivalta, veri, hoitovirhe
Jos kaipaat keskusteluapua jaksossa mainittuihin aiheisiin liittyen, suosittelen tutustumaan seuraaviin tukiverkostoihin:
Kriisipäivystys seksuaalista väkivaltaa ja/tai hyväksikäyttöä kokeneille, puh. 0800-97899
Verkkokriisikeskus Tukinet: tukinet.net
Tyttöjen talo on 10 - 29-vuotiaille tytöksi tai naiseksi identifioituville ja sieltä saat tukea mm. seksuaaliterveyden tai seksuaaliväkivaltaan liittyviin ajatuksiin: https://tyttojentalo.fi/
Poikien Talo tarjoaa keskusteluapua 10–28-vuotiaille pojille, miehille ja poikana olemista pohtiville: https://www.poikientalo.fi/
Nollalinja tarjoaa apua lähisuhdeväkivallan ja naisiin kohdistuvan väkivallan uhreille, puh. 080 005 005
Naisten Linja on tarkoitettu kaikenikäisille väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille ja tytöille, itsemäärittelyä kunnioittaen, sekä heidän läheisilleen: naistenlinja.fi
Rikosuhripäivystys auttaa rikoksen uhria, hänen läheistään ja rikosasian todistajaa: https://www.riku.fi/
Miessakit RY tukee miehiä mm. lähisuhdeväkivallan tilanteissa:
https://www.miessakit.fi/miessakit-ry/linkit/lahisuhdevakivalta/
8/11/2021 • 57 minutes, 10 seconds
9. Arkipäiväinen asia
Henkilö kertoo omasta kokemuksestaan tahattoman lapsettomuuden kanssa, johon kuuluu myös se päivä jolloin raskaustesti olikin positiivinen.
Sisältövaroitus: raskaus, keskenmeno, hoitovirhe, obstetrinen väkivalta
Jos kaipaat keskusteluapua jaksossa mainittuihin aiheisiin liittyen, suosittelen tutustumaan seuraaviin tukiverkostoihin:
Simpukka on tahattomasti lapsettomien yhteisö. Heidän kautta on mahdollista tavata toisia samanlaisessa tilanteessa olevia lapsettomia: https://www.simpukka.info/
Tyttöjen talo on 10 - 29-vuotiaille tytöksi tai naiseksi identifioituville ja sieltä saat tukea mm. seksuaaliterveyden tai seksuaaliväkivaltaan liittyviin ajatuksiin: https://tyttojentalo.fi/
Poikien Talo tarjoaa keskusteluapua 10–28-vuotiaille pojille, miehille ja poikana olemista pohtiville: https://www.poikientalo.fi/
8/1/2021 • 54 minutes, 4 seconds
8. Ainut reitti
Henkilö kertoo peliriippuvuudestaan, joka eskaloitui lopulta täysin elämää hallitsevaksi.
Sisältövaroitus: addiktio, itsetuhoisuus, itsemurha, mielenterveys, peliriippuvuus
Jos kaipaat keskusteluapua jaksossa mainittuihin aiheisiin liittyen, suosittelen tutustumaan seuraaviin tukiverkostoihin:
Peluurin auttava puhelin pelaajilla ja läheisille, puh. 0800 100 101
Itsetuhoisiin ajatuksiin saat apua MIELI ry:n kriisipuhelimesta, puh. 09 2525 0111
Maksuton päihdetyön tukipuhelin, puh. 0800 90045
7/25/2021 • 40 minutes, 37 seconds
7. Huomatkaa mut
Henkilö kertoo myrskyisästä nuoruudestaan, sekä vaikeasta suhteesta vanhempiinsa.
Sisältövaroitus: päihteet, mielenterveys, itsemurha, itsetuhoisuus, seksuaalinen hyväksikäyttö, raskaus
Jos kaipaat keskusteluapua jaksossa mainittuihin aiheisiin liittyen, suosittelen tutustumaan seuraaviin tukiverkostoihin:
Kriisipäivystys seksuaalista väkivaltaa ja/tai hyväksikäyttöä kokeneille, puh. 0800-97899
Verkkokriisikeskus Tukinet: tukinet.net
Tyttöjen talo on 10 - 29-vuotiaille tytöksi tai naiseksi identifioituville ja sieltä saat tukea mm. seksuaaliterveyden tai seksuaaliväkivaltaan liittyviin ajatuksiin: https://tyttojentalo.fi/
Poikien Talo tarjoaa keskusteluapua 10–28-vuotiaille pojille, miehille ja poikana olemista pohtiville: https://www.poikientalo.fi/
7/14/2021 • 51 minutes, 34 seconds
6. Annan anteeksi
Nainen kertoo isäsuhteestaan jota varjosti vuosien saatossa paheneva alkoholiongelma.
Sisältövaroitus: päihdeongelma, itsetuhoisuus, itsemurha, kuolema, mielenterveys
Jos kaipaat keskusteluapua jaksossa mainittuihin aiheisiin liittyen, suosittelen tutustumaan seuraaviin tukiverkostoihin:
Maksuton päihdetyön tukipuhelin, puh. 0800 90045
Al-anon tarjoaa apua alkoholistien läheisille: https://www.al-anon.fi
Itsetuhoisiin ajatuksiin saat apua MIELI ry:n kriisipuhelimesta, puh. 09 2525 0111
7/8/2021 • 45 minutes, 27 seconds
5. Oma päätös
Henkilö kertoo pitkän parisuhteen päättymisen jälkeisestä vuodesta, sekä vappuaatosta jolloin oli yhtäkkiä tehtävä suuri päätös.
Sisältövaroitus: seksuaalinen sisältö, BDSM, seksuaalinen hyväksikäyttö, raskaus, abortti, veri
Jos kaipaat keskusteluapua jaksossa mainittuihin aiheisiin liittyen, suosittelen tutustumaan seuraaviin tukiverkostoihin:
Kriisipäivystys seksuaalista väkivaltaa ja/tai hyväksikäyttöä kokeneille, puh. 0800-97899
Tyttöjen talo on 10 - 29-vuotiaille tytöksi tai naiseksi identifioituville ja sieltä saat tukea mm. seksuaaliterveyden tai seksuaaliväkivaltaan liittyviin ajatuksiin: https://tyttojentalo.fi/
Sexpo tarjoaa maksutonta neuvontaa seksuaalisuuden, seksin, sukupuolisuuden ja ihmissuhteiden kysymyksissä. Neuvontaa on saatavilla netissä, puhelimitse, videopuhelun välityksellä ja kasvokkain: https://sexpo.fi/neuvonta/
6/29/2021 • 49 minutes, 42 seconds
4. Viimeiset hetket (Osa 2)
Tytär kertoo suhteestaan isovanhempiinsa, sekä automatkasta johon kaikki lopulta päättyi.
Tämä on kaksiosainen jakso. Jos et ole kuunnellut ensimmäistä osaa, suosittelen palaamaan siihen ennen tämän jakson kuuntelua. Ensimmäisessä osassa kuulimme eri kertojan näkökulman samoista tapahtumista.
Sisältövaroitus: itsemurha, itsetuhoisuus
Jos sinä tai läheisesi tarvitsette apua itsemurha-ajatusten kanssa, suosittelen tutustumaan seuraaviin apuverkostoihin:
Kriisipuhelin päivystää 24h numerossa: 09 2525 0111
Verkkokriisikeskus Tukinet: tukinet.net
Nuorille suunnattu verkkokriisikeskus Sekasin-chat: sekasin247.fi
Itsemurhaa yrittäneiden läheiset saavat tukea itsemurhien ehkäisykeskuksesta Helsingissä: 094135 0510 ja Kuopiossa: 017262 7733
6/20/2021 • 33 minutes, 2 seconds
3. Viimeiset hetket (Osa 1)
Äiti kertoo vaikeasta suhteesta omiin vanhempiinsa, sekä automatkasta johon kaikki lopulta päättyi.
Tämä on kaksiosainen jakso. Toisessa osassa kuulemme eri kertojan näkökulman samoista tapahtumista.
Sisältövaroitus: itsemurha, itsetuhoisuus
Jos sinä tai läheisesi tarvitsette apua itsemurha-ajatusten kanssa, suosittelen tutustumaan seuraaviin apuverkostoihin:
Kriisipuhelin päivystää 24h numerossa: 09 2525 0111
Verkkokriisikeskus Tukinet: tukinet.net
Nuorille suunnattu verkkokriisikeskus Sekasin-chat: sekasin247.fi
Itsemurhaa yrittäneiden läheiset saavat tukea itsemurhien ehkäisykeskuksesta Helsingissä: 094135 0510 ja Kuopiossa: 017262 7733
6/14/2021 • 49 minutes, 33 seconds
2. Jään halkeaminen
Henkilö kertoo lapsuudestaan sijaisperheessä sekä toipumisestaan suurten menetysten jälkeen.
Sisältövaroitus: syöpä
Jos sinä tai läheisesi etsitte vertaistukea syövän sairastamisen käsittelyyn, suosittelen tutustumaan seuraavaan nettisivuun:
https://www.kaikkisyovasta.fi/vertaistuki-ja-keskustelut/syopajarjestojen-vertaistuki/
6/7/2021 • 47 minutes, 13 seconds
1. Jussin tarina
Nainen muistelee elämänsä vaikeimpia menetyksiä, joista järkyttävin tapahtui täysin tavallisena kesäpäivänä.
Sisältövaroitus: itsemurha, lapsen kuolema
Jos sinä tai läheisesi tarvitsette apua itsemurha-ajatusten kanssa, suosittelen tutustumaan seuraaviin apuverkostoihin:
Kriisipuhelin päivystää 24h numerossa: 09 2525 0111
Verkkokriisikeskus Tukinet: tukinet.net
Nuorille suunnattu verkkokriisikeskus Sekasin-chat: sekasin247.fi
Itsemurhaa yrittäneiden läheiset saavat tukea itsemurhien ehkäisykeskuksesta Helsingissä: 094135 0510 ja Kuopiossa: 017262 7733