No hi ha afirmació sense rèplica. Aquests són els nostres debats amb plus. Horari: dissabte i diumenge, de 10.20 a 11.00 h
S'haurien de permetre les pantalles a la via pública per seguir la "roja"? - 13/06/16
N'hem parlat amb els periodises Jaume Barberà, que hi veu intencionalitat política; Vicent Sanchis, que es qüestiona per què ho ha de pagar l'Ajuntament; Pere Escobar, que assegura que el posen nerviós les pantalles gegants; i Manel Rodríguez
13/6/2016 • 0 minutos, 0 segundos
És acceptable okupar segones residències? - 01/06/16
Bernat Sorinas, de la PAH, i el periodista Vicent Sanchis debaten sobre els límits entre el dret a la propietat privada i el dret a l'habitatge.
1/6/2016 • 0 minutos, 0 segundos
Marc Grau, director de TMB: "Si es tornen a viure situacions com les d'avui, podem tancar el metro" - 30/05/16
A "La vida" parlem amb totes les parts implicades en el conflicte de la vaga del metro. Això, el primer dia d'una vaga convocada pels treballadors de TMB i que està previst que duri fins dijous i afecti el començament del Primavera Sound. Durant aquests quatre dies, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha dictat serveis mínims que van del 20% al 40%. Amb Josep Ginesta, secretari general de Treball de la Generalitat de Catalunya; Baptiste Silanes, portaveu de la Secció sindical de CCOO del Metro de Barcelona; Marc Grau, director de la Xarxa de Metro de TMB, i Jordi Sauret, doctor en sociologia i director gerent de Feedback.
30/5/2016 • 0 minutos, 0 segundos
Els aldarulls de Gràcia des de tots els punts de vista - 25/05/16
Després de dos nits d'aldarulls a Gràcia, hem ajuntat tots els punts de vista per veure si en podíem treure l'aigua clara. Hi participen els periodistes Enric Borràs i Vicent Sanchis, el portaveu del Sindicat Autònom de Policia, Valentín Anadón, i molts veïns que aporten el seu testimoni de primera mà.
25/5/2016 • 0 minutos, 0 segundos
"Què és una família? Hi ha un 20% dels nens que no saben qui és el seu pare biològic" - 17/05/16
Hem fet debat sobre els models de família i els models de tribu per cuidar els fills, arran de les declaracions d'Anna Gabriel dissabte, a "El suplement". Amb Alejandro Pérez-Pérez, professor titular d'Antropologia Clínica de la UB; Jaume Barberà, periodista que va viure en un quibuts; Jordi Sauret, doctor en Sociologia, i Carme Porta, exsecretària de Polítiques Familiars i Drets de la Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.
17/5/2016 • 0 minutos, 0 segundos
"Tinc un prostíbul a l'escala de casa" - 10/05/16
Al carrer València de Barcelona hi ha un bordell en un pis. Els veïns han trobat que l'única solució al seu problema és fer-lo visible a través d'una pancarta que hi diu "No volem prostíbul a casa". Hi anem amb la unitat mòbil per parlar amb els veïns i a l'estudi hi tenim la Charo Martínez Muñoz, presidenta de l'Associació per un Eixample Sostenible.
10/5/2016 • 0 minutos, 0 segundos
La corrupció no passa factura en aquest país? - 14/04/16
Aleix Cuberes, Jordi Sauret, Vicent Sanchis i Berta Barbet debaten sobre la corrupció i la factura política que passa en aquest país arran dels anomenats "papers de Panamà".
14/4/2016 • 0 minutos, 0 segundos
"He estat víctima d'abusos, la meva família no ho sap, però truco per explicar-ho" - 05/04/16
A "La vida" hem rebut moltes trucades d'oients explicant-nos que havien estat víctimes d'abusos de petits i trucaven per demanar que els delictes d'abús i agressió sexual no prescriguin mai. Avui hem debatut si aquest tipus de delictes han de prescriure o no. Amb les juristes Maria Josep Varela i Jenifer Lahoz; el Manuel Barbero, pare d'un dels nens abusats en el cas dels Maristes, i amb Jorid Sauret, sociòleg.
5/4/2016 • 0 minutos, 0 segundos
Es poden posar límits al Periscope o és inútil? - 23/03/16
Els atemptats de Brussel·les han estat la primera gran notícia transmesa en directe arreu del món a través de l'aplicació Periscope. Per primer cop, la principal font d'informació per a tothom, mitjans de comunicació inclosos, han estat els vídeos de la gent que era al lloc dels fets i que començaven a emetre a través d'internet pocs minuts després de les explosions. Això planteja, però, alguns interrogants, com ara si cal posar cap límit, tenint en compte que les persones que emeten aquests vídeos no estan subjectes a cap codi ètic ni tenen present molts cops si allò que ensenyen pot ferir la sensibilitat de la gent que els mira o està vulnerant els drets de la gent que hi apareix. Amb Vicent Sanchis, periodista; Jordi Mir Garcia, professor d'Ètica i Filosofia Política; Cristina Ribas, professora associada de Periodisme Digital a la UPF; i Andrés Cuartero, psicòleg especialitzat en emergències.
23/3/2016 • 0 minutos, 0 segundos
S'ha de multar els clients del "top manta"? - 16/03/16
Amb Van Lamine Sarr i Daouda Dieye, manters i membres del Sindicat Popular de Venedors Ambulants; Daniela Ortis, de l'Espai de l'Immigrant, i Jordi Coronas, regidor portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, president de la Taula de Treball sobre el Top Manta
16/3/2016 • 0 minutos, 0 segundos
Els carrils bici de doble sentit tenen sentit? - 10/03/16
Debat sobre com s'han de dissenyar els carrils bici amb Alfons Perona, advocat expert en mobilitat, Albert Garcia, portaveu de la Coordinadora Catalana d'Usuaris de la Bicicleta, i Adrià Gomila, director de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona.
10/3/2016 • 0 minutos, 0 segundos
Com ensenyem els nens a prevenir els abusos sexuals? - 08/03/16
La Fundació Vicki Bernadet ofereix a les escoles uns tallers per sensibilitzar i ajudar a prevenir els abusos sexuals en menors. És a través del conte "Les cortines d'aire". A "La vida" en llegim un fragment i, en directe, donem eines als més petits per prevenir els abusos sexuals. Amb Vicki Bernadet, presidenta i fundadora de la Fundació Vicki Bernadet; Xavi Estrada, actor de la Fundació, i nens i nenes de l'Escola Sadako de Barcelona.
8/3/2016 • 0 minutos
L'homeopatia és eficaç? - 07/03/16
La Universitat de Barcelona ha decidit suprimir el màster d'homeopatia, uns estudis que impartia des de feia més de 20 anys. Arran d'aquest fet, debatem sobre l'eficàcia de l'homeopatia amb el director del màster universitari, el doctor Gonzalo Fernàndez, i amb Jesús Purroy autor del llibre "Homeopatia sense embuts".
7/3/2016 • 0 minutos, 0 segundos
No m'agrada planxar!! Consells, trucs, els teixits... - 29/02/16
En Miquel Soler, director del Centre de Recerca Tèxtil de Canet de Mar, ens ha explicat quins són els millors teixits si no volem planxar molt. En Joan Rubio, des de la unitat mòbil amb Mireia Mallol) ens ha exposat tots els tipus diferents de planxes que hi ha al mercat, entre 15 i 230. En Ricard Xifreu i en Marc Garriga han rivalitzat sobre si és millor planxar o deixar-ho córrer. Qui ha guanyat?
29/2/2016 • 0 minutos, 0 segundos
"Si t'ocupen la casa, és important denunciar-ho ràpidament" - 24/02/16
Amb el sergent Daniel Ruiz, de la Unitat Central de Proximitat dels Mossos d'Esquadra, hem après com posar una denúncia. I amb Isabel Martínez, regidora de Política Social d'Habitatge de l'Ajuntament de Mataró, hem abordat el tema de les okupacions de pisos.
24/2/2016 • 0 minutos, 0 segundos
Dr. Castellsagué: "El VPH és la causa d'un 50% dels tumors de boca i coll" - 11/02/16
Xavier Castellsagué és epidemiòleg del Programa de Recerca en Epidemiologia del Càncer de l'Institut Català d'Oncologia. És el director d'un estudi que acaba de publicar el "Journal of the National Cancer Institute" sobre el virus del papil·loma humà. El virus (VPH) fa emmalaltir tant dones com homes i és la causa d'un 50% dels tumors de boca i coll.
11/2/2016 • 0 minutos, 0 segundos
Els adolescents estan enganxats al mòbil? - 04/02/16
A quina edat es comença a tenir mòbil? Quin ús en fan, els adolescents? Com ha influït en la forma que tenen de comunicar-se entre ells? Com ha afectat el seu temps d'oci? Quines pautes se'ls pot marcar perquè en facin un ús responsable?
Intentem treure'n l'entrellat amb els psicòlegs Andrés Cuartero i Eva Miró, coordinadora pedagògica de l'Institut Joaquima Pla i Farreras de Sant Cugat del Vallès, i els nens Víctor Ortega, Nina Renau i Paula Sánchez.
4/2/2016 • 0 minutos, 0 segundos
M'han ocupat el pis. Què puc fer perquè se'n vagin els ocupants? - 01/02/16
En Narcís va tenir la seva casa ocupada durant 13 mesos. Divendres passat, després d'un viacrucis de denúncies, va aconseguir tornar a casa seva. M'han ocupat el pis. Què puc fer perquè se'n vagin els ocupants? Ho expliquem ara amb Marc Folch, director Finques Sancho Gil; Antoni Vallbona, advocat penal i civil, i Narcís Bonany, testimoni.
1/2/2016 • 0 minutos, 0 segundos
La nova política va amb samarretes i rastes? - 25/01/16
Als escons del Parlament, hi ha arribat gent molt diversa, amb estils de vestir diversos. Però fan bé de mantenir aquest estil poc formal? S'han de guardar més les formes a les seus parlamentàries? Ho debatem amb Vicent Sanchis, periodista; Aleix Cuberes, assessor en comunicació, i Manolo Milián Mestre, assessor d'empreses.
25/1/2016 • 0 minutos, 0 segundos
El mòbil ha canviat la manera de relacionar-vos amb el banc? - 19/01/16
Amb Carles Clua, director de Transformació Comercial de Banc Sabadell, David Urbano, director de Serveis Mòbils de CaixaBank, Rafael Sambola, professor de banca i productes comercials d'EADA, Montse Andrés, advocada, delegada d'Ausbanc (Associació d'Usuaris de Serveis Bancaris) a Catalunya i Ignasi Fernández de Senespleda, advocat.
19/1/2016 • 0 minutos, 0 segundos
Portar el nadó al Congrés és una reivindicació o una opració de màrqueting? - 18/01/16
Ho debatem amb Vicent Sanchis, periodista; Montserrat Tura, exconsellera de Justícia i Interior, i Gemma Altell, vicepresidenta del Consell de Dones de Barcelona
18/1/2016 • 0 minutos, 0 segundos
T'has proposat fer més exercici aquest any? Aquí tens tres propostes - 12/01/16
Molts de vosaltres segur que us heu proposat fer més esport, anar al gimnàs, cuidar-vos més aquest 2016. Us fem tres propostes, que van des del mètode Cànovas, que només t'ocupa vint minuts a la setmana; fins als clubs DiR, que t'ofereixen tota mena d'activitats; passant pel fitnes a l'aire lliure de Gonnafit. Tot això amb la col·laboració del doctor en Sociologia Jordi Sauret.
12/1/2016 • 0 minutos, 0 segundos
Aziz Faye, manter: "Volem pagar impostos" - 30/12/15
Dos dels portaveus del Sindicat Popular de Venedors Ambulants ens han explicat com és el dia a dia dels manters. La seva màxima aspiració és regularitzar la seva situació, que vol dir aconseguir el seu permís de treball i, finalment, acabar pagant impostos per una feina que aleshores ja seria legal. Amb la tinent d'alcalde Laia Ortiz i el nostre treballòleg Josep Ginesta hem analitzat qui i què hi ha darrere de la manta.
30/12/2015 • 0 minutos, 0 segundos
S'ha de vetar l'accés a les xarxes socials als menors de 16 anys? - 28/12/15
Amb Maria Jesús Comellas, pedagoga i psicòloga; Dolors Reig, experta en cibercultures; Xavier Massó, secretari general del sindicat de professors de secundària; Sussanna Canet, membre de la comissió de tecnologies de la FAPAC, que ha vingut acompanyada de la seva filla Iris Lázaro, que amb 12 anys ja n'és usuària.
28/12/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Quina ha de ser la prioritat en l'esport infantil, guanyar o aprendre valors? - 15/12/15
Volem campions o millors persones? La pressió dels pares, ajuda els fills o tot el contrari? Ho hem analitzat des del vessant sociològic i pedagògic amb Jordi Sauret i Maria Jesús Comellas. A més, l'exàrbitre Jesús Téllez Sánchez ens ha donat la seva particular visió, ara com a pare d'un nen que juga a futbol. I Carles González ens ha presentat una alternativa molt vàlida, que ja s'aplica al Baix Llobregat, el Juga Verd Play.
15/12/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Carmen Posadas i Marta Robles ens ensenyen bones maneres - 02/12/15
Fa un temps, com en l'època de "My fair lady", les bones maneres eren molt importants. Però ara ja s'han perdut les formes, o continuen vigents els codis de conducta? Segons Marta Robles i Carmen Posadas, tot i que la societat s'ha relaxat una mica, aquestes regles no escrites continuen en forma. I no només això, sinó que també s'haurien d'aplicar en l'amor, la seducció... la infidelitat, fins i tot. I a internet! Per això les han recopilat i documentat totes en una mena de guia, on enumeren centenars de consells que elles mateixes ha hagut de posar molts cops en pràctica: "Usted primero. Buenas maneras, rituales secretos, todas las reglas no escritas", publicat per l'editorial Espasa. També hi aporta el seu granet de sorra Karmele Marchante.
2/12/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Què podem fer per aturar el canvi climàtic? - 30/11/15
A propòsit de la cimera de París, què podem fer per aturar el canvi climàtic? Amb Tomàs Molina, meteoròleg; Josep Enric Llebot, secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i Jaume Grau, guionista i biòleg.
30/11/2015 • 0 minutos, 0 segundos
¿Hi ha massa porcs a Catalunya? - 26/11/15
A Catalunya hi ha 7.300.000 porcs. Gairebé un porc per persona! N'hi ha massa? Quins problemes generen? Ho debatem amb Rossend Saltiveri, pagès i ramader; Albert Casas, doctor en Geologia, i Sergi Solà, membre de l'Associació de Defensa del Ter. I la Mireia Mallol ens parla en directe des de la granja de porcs "La Roureda" de Vinyoles, a Osona.
26/11/2015 • 0 minutos, 0 segundos
La Guàrdia Urbana és més permissiva o més dura amb els taxistes? - 23/11/15
Hem debatut sobre si les policies de trànsit multen més els taxistes que els conductors particulars o si, al contrari, tenen més màniga ampla amb ells. Entre altres temes polèmics, el cinturó, les cadiretes infantils, el carril bus o la distracció amb els mòbils. Amb Alfons Perona, expert en temes de circulació; Carlos Fernández, responsable de mobilitat del Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC), i Ricard Tomàs, taxista 2.0 d'Igualada
23/11/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Les claus per entendre el jihadisme - 19/11/15
Eduardo Martín de Pozuelo i Jordi Bordas, autors del llibre "Objetivo: califato universal. Claves para comprender el yihadismo", ens han explicat l'origen d'Estat Islàmic, qui el finança, quina és la mentalitat dels jihadistes i per què estan disposats a morir per Al·là
19/11/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Els bons mestres han de cobrar més? - 16/11/15
En parlem amb el filòsof i pedagog José Antonio Marina, amb el portaveu de la USTEC Ramon Font i amb el mestre de Primària César Bona.
16/11/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Els gats no ens estimen. Les coses d'en Barberà i en Parreño. - 16/11/15
Dos científics d'un grup de recerca sobre comportament animal de la Universitat de Lincoln, a Anglaterra, asseguren que els gats són incapaços d'establir un vincle emocional amb els seus amos. És més, l'estudi conclou que la unió que s'estableix és més aviat interessada. La prova consistia a fer entrar el gat en una habitació desconeguda. El gat reaccionava igual si al costat hi tenia el seu amo o un desconegut. Per tant, li és igual amb qui està. Què en pensen en Barberà i en Parreño?
16/11/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Tot el que us convé saber sobre les clàusules terra - 02/11/15
Com puc saber si la meva hipoteca té una clàusula terra? Com puc demostrar que quan vam firmar la hipoteca davant del notari no estava al corrent de què significava aquesta clàusula? Puc reclamar els diners que em toquen de la clàusula terra si ja tinc la hipoteca cancel·lada? I si he firmat amb el banc un contracte de no reclamació, ja no hi tinc res a fer? Com afectarà a la meva declaració de la renda el retorn d'aquests diners? Aquestes són algunes de les preguntes que han plantejat els nostres oients i que ens han respost els nostres experts: Montse Andrés, advocada i delegada d'Ausbanc a Catalunya, i Rafael Sambola, professor de finances a EADA.
2/11/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Tinc carnet però no vull tenir cotxe - 02/11/15
Cada vegada hi ha més persones que renuncien a tenir cotxe propi i prefereixen llogar-lo quan el necessiten. Per què augmenta aquesta tendència? Sempre és possible renunciar al vehicle propi? Els periodistes Maties Salom i Lídia Orriols defensen cadascú l'opció del cotxe propi o el cotxe de lloguer, i l'expert en mobilitat Alfons Perona ens en dóna la seva visió.
2/11/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Celebrem el dia mundial de l'ictus - 29/10/15
Què és l'ictus? Com es pot prevenir? Com es detecta? Com es tracta? Amb Ana Rodríguez, neuròloga, responsable de la Unitat Ictus de l'Hospital del Mar, i Elisabet Ortínez, secretària del Patronat de la Fundació Ictus de Catalunya
29/10/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Consells per als afectats per les clàusules terra de les hipoteques - 28/10/15
Amb Montse Andrés, advocada i delegada d'Ausbanc a Catalunya, i Rafael Sambola, professor de finances a EADA. Sobretot, aconsellen als hipotecats que no signin res que els pugui impedir reclamar més endavant
28/10/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Podem menjar salsitxes, hamburgueses i carn vermella? - 27/10/15
L'Organització Mundial de la Salut ha publicat un informe on conclou que les carns processades poden augmentar el risc de tenir càncer. A "La vida" hem debatut què hem de fer els consumidors davant d'aquesta informació amb els experts Marta Massip-Salcedo, consultora del màster de Nutrició i Salut a la UOC; el Dr. Antoni Agudo, metge epidemiòleg; el Dr. Santiago Querol, responsable del sector boví de carn d'Unió de Pagesos, i Ricard Parés, director de l'Associació Catalana de Productors de Porcí.
27/10/2015 • 0 minutos, 0 segundos
"La concha de tu madre" és un insult? (EXCLUSIU WEB) - 26/10/15
L'expulsió de Javier Mascherano en el partit del Barça contra l'Eibar ha encès el debat sobre si realment estava insultant algú o no. En parlem amb el productor Rafael Veljanovich, del programa "Mundo Leo", sobre Leo Messi, que s'emet a la televisió pública argentina. Hi ha intenció de sancionar Mascherano perquè no pugui jugar el clàssic contra el Madrid?
26/10/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Avui és el futur. Què s'ha fet realitat i què no del que es pronosticava a "Retorn al futur"? - 21/10/15
A la segona part de "Retorn al futur", Marty McFly i el doctor Emmett Brown viatjaven al 21 d'octubre del 2015. Aleshores, quan es va fer la pel·lícula, el 1989, allò era el futur. Però el futur ha arribat i en Marc Garriga ha fet un repàs dels avenços científics i tecnològics que es van avançar en aquella pel·lícula per saber què s'ha fet realitat i què no. També connectem amb el Museu d'Idees i Invents de Barcelona, on celebren el dia de "Retorn al futur" d'una manera molt divertida, i parlem amb el seu director, Pep Torres, amb la iaia Conxita i sentim un Jordi Hurtado virtual. Amb el doctor Guillem López Casasnovas i amb en Jaume Grau, a més, acabem parlant d'Orwell i Huxley.
21/10/2015 • 0 minutos, 0 segundos
"Bullying", quan els "xivatos" són els valents - 20/10/15
En Joel i la Yaiza han patit "bullying". La filla de la Sònia, també. Tots tres ens expliquen els seus casos particulars i, amb el psicòleg Andrés Bellido, l'advocada Noèlia Rebón i Carme, mestra d'en Joel i la Yaiza, parlem del "bullying" i de com els que ho denuncien, els "xivatos", són els veritables valents.
20/10/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Els oients proposen alternatives per evitar més multes al Barça per les estelades - 20/10/15
La UEFA torna a multar el Barça perquè la seva afició exhibeix estelades a l'estadi. En parlem amb Sergi Blázquez, vocal de la secció de Dret Esportiu del Col·legi d'Advocats de Barcelona, i amb els oients, que proposen bones idees per evitar més sancions.
20/10/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Els excessos de la cirurgia estètica - 19/10/15
Amb els cirurgians plàstics Ivan Mañero i Cristina Villanueva, pionera en l'ús del Botox a Espanya, hem parlat de com ha de ser la bona cirurgia estètica. Entre altres coses ens han dit que alguns dels pacients van amb la revista "Hola!" a la mà per demanar com volen ser o que el problema actual, més que la cirurgia estètica, és l'ús del Photoshop. També amb la periodista Karmele Marchante hem convingut que és molt dur envellir i s'ha d'assumir, i que els retocs facials han de ser naturals i harmònics
19/10/2015 • 0 minutos, 0 segundos
M'han multat! Què faig? Presento un recurs? Pago? - 14/10/15
Alfons Perona, un advocat expert a assessorar aquests casos, que havia estat director jurídic del RACC i que acaba d'escriure el llibre "Me han multado. Lo que debes saber sobre las sanciones de tráfico y cómo ahorrar dinero", respon tots els nostres dubtes i els dels oients. Carlos Romeu, el famós Romeu, humorista gràfic, dibuixant de còmic, el pare de Miguelito i un dels fundadors de la revista "El Jueves", ens acompanya com a testimoni, ja que el van multar per falsificar la targeta d'invalidesa per aparcar en llocs reservats, quan és absolutament autèntica. I en Pau de Nut amenitza el debat amb la seva música peculiar.
14/10/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Marcats per la imputació: Empitjora la imatge personal, anar a declarar al jutjat? - 13/10/15
Dues persones, el regidor de Torredembarra Lluís Suñé i l'exregidor de l'Ajuntament de Barcelona Ramón García-Bragado, expliquen com els va afectar el fet d'anar a declarar com a imputats durant la instrucció dels seus judicis, haver estat jutjats com a acusats i finalment haver resultat absolts. El consultor en comunicació Aleix Cuberes i el sociòleg Jordi Sauret analitzen com estigmatitza la imatge personal el fet de declarar com a imputat en un judici.
13/10/2015 • 0 minutos, 0 segundos
El cas del prelat gai que ha revolucionat el Vaticà, a debat - 08/10/15
Amb Sara Berbel, doctora en Psicologia Social; Lluís Carreras, advocat i membre de Catholic Voices, i Joaquim Cervera, sociòleg i teòleg, debatem el cas de Krzysztof Charamsa.
8/10/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Per què el semen dels joves tarragonins és de més mala qualitat? - 07/10/15
Malgrat que la mala qualitat del semen dels joves tarragonins és una dada objectiva, el jutjat d'instrucció 1 de Tarragona va arxivar el passat dia 22 de setembre el cas que investigava la relació entre contaminació ambiental i la mala qualitat del semen dels tarragonins. Per què? Ho debatem ara amb el dr. Àngel López, ginecòleg; Joan Manuel Olivella, president Grup Ecologista l'Escurçó, i Xavier Giménez, doctor en Ciències Químiques.
7/10/2015 • 0 minutos, 0 segundos
El Babypod o com fer que el teu futur fill escolti Queen - 06/10/15
L'Institut Marquès ha presentat un aparell perquè, per via intravaginal, els fetus puguis escoltar música. Segons l'equip d'investigadors implicat en l'estudi, el Babypod demostra com els fetus poden escoltar i respondre de forma sorprenent a estímuls musicals. D'aquesta manera, es pot descartar la sordesa fetal i s'intueix que l'aprenentatge podria començar a l'úter matern. Hem connectat amb la nostra unitat mòbil, amb Mireia Mallol, i hem parlat amb els doctors Àlex García-Faura i Alberto Prats i la pacient Carla Ortiz. L'Empar Moliner i l'Àlex Torío s'han sorprès de com funciona l'aparell.
6/10/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Nens gitanos, del barri a la universitat - 06/10/15
La Tamara i l'Isaac són dos joves que han estat acollits al projecte Silkapen, de la Fundació Pere Closa, dedicada a facilitar l'èxit educatiu dels nens gitanos. Aquest projecte ajuda els nens gitanos de barris com el de Sant Roc, a Badalona, o la Mina, a Sant Adrià de Besòs, a superar totes les etapes del cicle escolar, des de la Primària fins a la universitat. És una iniciativa destinada a enfortir la societat gitana en el seu conjunt, treballant per treure els joves de la marginalitat, i facilitant la irrupció de nous líders ben formats capaços d'estimular positivament les noves generacions.
6/10/2015 • 0 minutos, 0 segundos
El cas Volkswagen, un cop fort al sector de l'automòbil - 05/10/15
En parlem amb José Luís Nueno, president de FACUA-Consumidores en Acción a Catalunya; Josep Maria Álvarez, secretari general de la UGT a Catalunya; Ferran Garriga, president d'Automoció del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya; Matías Carnero, secretari general de la Secció Sindical UGT Seat; i marxem fins un taller mecànic, concretament al Tallers Labraña, a Sant Adrià de Besòs, per saber què en pensen els usuaris.
5/10/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Corbata sí o no? Els polítics han canviat les formes per un desig de proximitat? - 30/09/15
Cada cop és més habitual veure els polítics amb indumentàries més informals. La corbata es reserva només per als actes més solemnes i els actors de la "nova política", amb samarreta i cua, arrosseguen els de la dreta a descordar-se la camisa. Estan canviant les formes en política, però això afecta el fons? I les dones? I els empresaris? S'està perdent el "vostè"? En parlem amb Josep Bargalló, el primer alt càrrec del Govern a anar sense corbata, Daniel Louzao, expert en història de la indumentària i sociologia de la moda i Pau Vidal, filòleg recreatiu. També connectem amb la unitat mòbil amb Mireia Mallol i Jaume Vendrell, fundador de la corbateria Vendrell, de la vila de Gràcia.
30/9/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Anem a Correus 20 minuts abans que s'acabi el termini per votar! - 25/09/15
La unitat mòbil amb Mireia Mallol es desplaça a la central de Correus, a la Via Laietana de Barcelona, quan falten pocs minuts perquè acabi el termini per votar per correu. Ha parlat amb molts usuaris i també amb el cap de comunicació de Correus, Vicenç Ibáñez, que ha avançat que per a aquestes eleccions hi haurà més de 100.000 vots per correu, una xifra que significa un rècord absolut.
25/9/2015 • 0 minutos, 0 segundos
La gent, indignada amb les declaracions de Rajoy sobre la nacionalitat espanyola - 23/09/15
La unitat mòbil de Catalunya Ràdio, amb Mireia Mallol, ha recorregut la Facultat de Dret de la UB, l'estació de Sants i un bar i ha copsat la indignació de molta gent amb les declaracions del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que va quedar en evidència en una entrevista a Onda Cero. També hi ha intervingut el catedràtic de Dret Penal Xavier Arbós, que s'ha declarat al·lucinat. A més, hem tractat les amenaces de la banca espanyola, que va amenaçar d'abandonar Catalunya en cas d'una declaració unilateral d'independència. El president de l'Associació de Municipis per la Independència, Carles Puigdemont, ha avançat que demanarà als bancs que reclamin responsabilitats a l'AEB. I Albert Lluch, conseller delegat del Grup MED, el col·lectiu d'empreses del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, socis del BBVA, assegura que, després que aquesta entitat ha fet marxa enrere, ja no hi ha cap preocupació entre els seus clients.
23/9/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Odio els dilluns - 21/09/15
Hem començat "La tertúlia de les persones" amb les que, segons un estudi d'un professor de la Universitat de Groningen, són les millors cançons per sentir-se bé. I això perquè avui és dilluns i ens hem fet ressò de l'informe del diari "La Vanguardia" titulat "Odio els dilluns". Hem parlat de com ser més feliços a la feina i de la "gran botifarra" que Artur Mas ha demanat que es faci als màxims mandataris del PP, el PSOE i Podem. A la taula, Vicent Sanchis, Manuel Milian Mestre, Victòria Molins i Joan Carles Gallego.
21/9/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Els avis, eduquen, malcrien o mantenen? - 15/09/15
Els avis s'han convertit, en molts casos, en salvavides de la família, en el pal de paller de l'estructura familiar, no només econòmicament, sinó també pel temps que dediquen als néts i per l'estabilitat que comporten. El paper dels avis i àvies avui en dia, quin és? Com ha de ser? Com ha canviat? Els avis eduquen o malcrien? Amb Maria Jesús Comellas, psicòloga i autora del llibre "Àvies i avis que malcrien i eduquen"; Vicenç Villatoro, escriptor; Pilarín Bayés, ninotaire; Rosa Regàs, escriptora, i Francesc Planells, economista.
15/9/2015 • 0 minutos, 0 segundos
L'escola també ha de ser atractiva? - 14/09/15
Avui, dilluns 14 de setembre, dia que comença el curs escolar, debatem sobre si l'escola, a més d'educar, també ha de ser atractiva. Amb Xavier Massó, secretari general del Sindicat de Professors de Secundària; Maria Rosa Buixarrais, psicòloga, i Ramon Grau, director de l'Institut Quatre Cantons del Poblenou, a Barcelona.
14/9/2015 • 0 minutos, 0 segundos
El crit de les dones. El seu dret a decidir - 10/09/15
Amb l'advocada María José Varela, la periodista Núria Ribó, el psicòleg Andrés Cuartero i l'assessor d'empreses Manolo Milián parlem del dret de les dones a decidir la seva pròpia vida. Entrevistem la portaveu del grup feminista Femen, Lara Alcázar, i l'alcalde d'Almacelles, últim municipi sacsejat per la violència masclista arran de l'apunyalament d'una veïna de la població aquest matí.
10/9/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Com diem que tenim càncer? Com hem de tractar els malalts de càncer? - 08/09/15
Tenir un càncer suposa una sotragada física i emocional, tant per a qui el té com per als del seu entorn. Durant molt de temps ha estat un tabú i els malalts de càncer eren víctimes d'un estigma social. Fins i tot s'intentava evitar la paraula i s'utilitzaven eufemismes com "mal lleig" o "mal dolent". Avui hem parlar del càncer amb persones que n'han tingut. Com diem que tenim càncer? Com hem de tractar els malalts de càncer? I els familiars? Amb Xavier Bonastre, periodista; Susana Frouchtmann, escriptora i periodista; Fernando Trias de Bes, escriptor i economista, i el doctor Josep Tabernero, cap d'Oncologia mèdica de l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron i director de l'Institut Vall d'Hebron.
8/9/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Com han rebut els catòlics el tomb que ha fet l'església sobre l'avortament? - 07/09/15
El papa ha donat als sacerdots el dret a perdonar el "pecat" d'avortament en el marc de l'any jubilar sempre que hi hagi penediment. A més ha fet una crida al món catòlic, i en especial a les parròquies i centres religiosos, perquè acullin els refugiats que arriben a Europa.
A banda del testimoni colpidor de la Montserrat, una dona que es penedeix d'haver avortat, hi intervenen: Sara Berbel, presidenta de l'Institut Català de les Dones i coordinadora de polítiques d'igualtat de l'Ajuntament de Barcelona; Victòria Molins, membre de la Companyia de Santa Teresa de Jesús, dedicada especialment a ajudar persones en risc d'exclusió social; Enric Canet, capellà que treballa al Casal dels Infants del Raval, i Lluís Carreras, coordinador de Catholic Voices.
7/9/2015 • 0 minutos, 0 segundos
La gasolina "low cost" és igual que la més cara? - 03/09/15
El 40% de la gasolina es ven ja en gasolineres "low cost", i els experts diuen que és "gairebé" igual. Quina és la diferència? Ho resolem amb Carles Fité, professor del Departament d'Enginyeria Química de la UB. També expliquem com s'ho fan les "low cost" per oferir gasolina més barata, quins preus hi ha ara al mercat, com trobar la benzina més econòmica i què hem de fer per conduir d'una manera més eficient des del punt de vista energètic. Tot plegat amb Jordi Perdiguero, professor del Departament d'Economia Aplicada de la UAB; Jordi Roset, copropietari de Petrolowcost, i Alberto Camaño, mànager de les autoescoles RACC. També, amb els nostres oients i en connexió amb la nostra unitat mòbil amb Marc Garriga.
3/9/2015 • 0 minutos, 0 segundos
¿Estan garantides les pensions? - 02/09/15
Estan garantides les pensions? Oriol Amat, catedràtic d'Economia Financera de la UPF; Jordi Garcia Sierra, professor de Teoria Econòmica de la Universitat de Barcelona, i Arturo Muñoz, graduat social i advocat, analitzen la situació actual i futura de les pensions.
2/9/2015 • 0 minutos, 0 segundos
"Sóc anorèctica" - 01/09/15
En Marc, l'Esther, la Laura i l'Alexandra són nois que tenen anorèxia. Ens han explicat la seva història i la seva lluita contra la malaltia. La batalla permanent contra l'anorèxia i la bulímia.
1/9/2015 • 0 minutos, 0 segundos
El negoci de les infidelitats - 31/08/15
El negoci de l'engany. Quan la infidelitat és un negoci. Els descoberts del portal de contactes Ashley Madison són damnificats o culpables? Parlem amb una testimoni i amb experts.
31/8/2015 • 0 minutos, 0 segundos
El divan a Sílvia Cóppulo i traca final - 12/07/15
L'equip i els tertulians Joan Queralt, Albert Sáez, Vicent Sanchis i Marc Gafarot, es posen a la pell de l'entrevistador i indaguen en la part més personal de Sílvia Cóppulo.
12/7/2015 • 0 minutos, 0 segundos
El plus del saber - 12/07/15
Els nostres col·laboradors, experts en molts àmbits diversos ens han ajudat a entendre l'actualitat. Avui, vénen a viure amb nosaltres aquest darrer programa
12/7/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Grècia, a un pas de la sortida de l'euro? - 05/07/15
Grècia vota avui en referèndum si accepta les condicions de la troica per aconseguir més diners del rescat. Un pregunta que, independentment de la resposta, ha sacsejat els fonaments d'Europa tal i com la coneixem i ha obert nombroses incògnites: Sortirà Grècia de l'euro? Que suposaria aquest canvi per Europa? Grècia es pot mantenir dins la Unió Europea si no paga els seus creditors? Quins sacrificis suposa pel país hel·lè acceptar un nou rescat? Ho preguntarem a Oriol Amat, catedràtic d'Economia Financera de la Universitat Pompeu Fabra, Pol Morillas, investigador principal sobre Europa al CIDOB i professor associat de la UAB i d'ESADE, Yannis Mantas, periodista del diari Eznos d'Atenes i Joan Francesc Mira, escriptor, antropòleg, sociòleg i catedràtic de grec.
Connectarem amb Jaume Masdeu, el nostre corresponsal a Brusel·les i Txell Feixas, enviada especial a Atenas.
5/7/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Especial Ampans: Quarta hora (d'11 a 12) - 04/07/15
Inclou l'actuació del grup Macedònia amb la cançó "Fa sol". Parlem de la sexualitat en els discapacitats amb la Meri Garcia, cambrera del restaurant Canonge, el Marc Bravo, la seva parella, i amb els especialistes Gemma Deulofeu, Marina Gonzàlez i Pere Font. Connectem amb el Garden Ampans on hi ha el seu responsable Albert Llimós i la Laura Estrada, treballadora del Garden.
4/7/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Especial AMPANS: Tercera hora (de 10 a 11) - 04/07/15
Per una integració real. En parlem amb Montse Sànchez, que va intervenir tres minuts a Estrasburg per parlar dels seus drets; Rosa Carner, recepcionsta d'Ampans; Conxita Codinach, membre del patronat d'Ampans; Andra Apostol, psicòloga, i Mireia Gimeno, directora de recursos humans d'Stradivarius. L'Àlex Torío repassa la carrera de Pino Danggio.
4/7/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Fundació Ampans: per una integració real - 04/07/15
La convenció de les Nacions Unides pel dret de les persones amb discapacitats els reconeix el dret a treballar en igualtat de condicions que la resta de persones. Aquesta màxima forma part de la filosofia de treball d'Ampans, que es centra en buscar projectes que permetin la integració social i laboral de les persones que pateixen discapacitat.
Hem escoltat alguns dels testimonis com la Montse Sánchez i la Rosa Carner, que treballen de recepcionistes, la Janeta Camps, que és Directora de Llars i projecte d'Ampans, la Conxita Codinach, que és membre Patronat d'Ampans o la Mireia Gimeno, directora de Recursos Humans de la marca Stradivarius, Inditex, que dóna feina al magatzem a persones de la fundació.
4/7/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Estan garantides les pensions? - 28/06/15
El governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, ratificava al Congrés la seva teoria sobre la sostenibilitat del sistema de pensions. I assegurava que les pensions no estan garantides. El president de la Generalitat, Artur Mas va explicar que les pensions estaven garantides i això, segons Mas, no depenia del govern espanyol sinó de la gent que treballava i cotitzava a Catalunya.
Ens demanem, les pensions estan garantides o no?
Ho expliquem amb Guillem López Casasnovas, economista i conseller del Banc d'Espanya.
28/6/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Noves formes de viatjar i fer vacances - 27/06/15
El turisme és un dels sectors que li pot treure més suc a les possibilitats que ofereix internet ja que, cada cop més, els viatgers busquen experiències més enllà dels circuits turístics més típics i tòpics. Ens han acompanyat Bru Recolons, consultor de nous models de negoci i promotor cultural de les marques Barcelona i Catalunya; Jordi Oller, consultor dels estudis d'Economia i Turisme, i expert en estructures de mercat turístic de la UOC; David Vela, director executiu - conseller delegat de l'empresa Away'n'share, empresa que lloga objectes; Zhandra Fuentes, responsable de comunicació de Trip4real, empresa que fan "experiències" entre gent local i turistes; i Javier del Olmo, usuari de Night Swapping, un servei d'intercanvi d'allotjament.
27/6/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Què he de tenir en compte a l'hora de comprar un pis? - 21/06/15
Què s'ha de tenir en compte a l'hora de comprar un pis? ¿Com ho podem fer amb totes les garanties? ¿Quins drets tenim com a compradors? Amb Josep Maria Aguilà, advocat i assessor jurídic del Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona, Montse Andrés, advocada i delegada d'Ausbanc a Catalunya i Ignasi Fernández de Senespleda, advocat i responsable de l'assessoria jurídica d'una entitat bancària.
21/6/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Intervenció d'Artur Mas a Molins de Rei - 20/06/15
El Suplement connecta en directe amb Molins de Rei on el President de la Generalitat Artur Mas ha fet una conferència que dona el tret de sortida al 27-S. Mas prefereix una llista "amb el president". Mas demana a l'ANC, Òmnium i l'AMI que agrupin les forces sobiranistes.
20/6/2015 • 1 hora, 0 minutos, 0 segundos
Un tuit t'ha de fer dimitir? - 20/06/15
Arran del cas de Guillermo Zapata a Madrid, a "El suplement" debatrem si els tuits injuriosos dels polítics han de ser motiu de dimissió. Amb Aleix Cuberes, politòleg i consultor de comunicació pública, Albert Sáez, periodista i director adjunt d'El Periódico, Belén Arribas, advocada experta en noves tecnologies i vocal de la secció de dret mercantil del Col·legi d'Advocats de Barcelona i Anna Pérez Pagès, periodista experta en noves tecnologies.
20/6/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Recorrem el territori per viure la constitució dels ajuntaments catalans - 13/06/15
Hem parlat amb alguns dels alcaldes protagonistes de la jornada moments abans que prenguessin possessions dels seus càrrecs.
Dolors Sabater (Badalona); Juli Fernández (Sabadell); Núria Marín (Hospitalet); Josep Fèlix Ballesteros (Tarragona); Àngel Ros (Lleida) i Carles Puigdemont (Girona)
13/6/2015 • 1 hora, 0 minutos, 0 segundos
Vacunes: Han de ser obligatòries? - 07/06/15
El cas del nen d'Olot malalt de diftèria ha tornat a posar les vacunes al centre del debat social. Les vacunes són un dret individual, les autoritats sanitàries les avalen, les impulsen i se'n facilita l'administració, però haurien de ser obligatòries?
N'hem parlat amb Boi Ruiz, conseller de Salut, i Stefan Schneider, pediatra adjunt de l'equip pediàtric territorial de la Garrotxa que va diagnosticar el cas de diftèria.
7/6/2015 • 0 minutos
La preparació física del Barça - 06/06/15
Què mengen i com es preparen els jugadors? En parlem amb Magda Carles, metge nutricionista; Jaume Martí, vicepresident de l'Associació Catalana de Psicologia de l'Esport i Marcel·lí Massafret, preparador físic del CAR-Sant Cugat.
6/6/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Ens podem fiar dels prestadors i les empreses de crèdit ràpid? - 31/05/15
Has demanat un micro-préstec alguna vegada? Hi ha alguna llei que persegueixi el cobrament excessiu d'interessos?
És normal que cobrin interessos tan alts?
N'hem parlat amb Montse Andrés, delegada d'Ausbanc, Carlos Macias, portaveu de la PAH, Ferran Prat, President de l'Associació espanyola de Micropréstecs i el Francisco i la Irene, dues persones que en van demanar un i no el poden pagar.
31/5/2015 • 0 minutos, 0 segundos
S'ha de xiular l'himne espanyol en la final de la Copa del Rei? - 30/05/15
Intens debat entre els convocants d'una xiulada a la final i les institucions que demanen respecte. S'han enfrontat el president del Consejo Superior de Deportes Miguel Cardenal amb el president de Catalunya Acció Santiago Espot. Hem parlat amb el secretari general de l'esport Ivan Tibau, hem connectat amb Xavi Campos al Camp Nou i el músic Pau de Nut ens ha xiulat una cançó. Repassem les xiulades històriques, la professora de Dret Constitucional Montserrat Nebrera detalla què diu la llei sobre les ofenses a la corona espanyola i parlem amb Juan Ma Aburto que serà el nou alcalde de Bilbao.
30/5/2015 • 0 minutos, 0 segundos
#24MCatRàdio - Cinquena hora (12 a 13) - 24/05/15
Connexions amb Reus, Manresa, Mataró, la Seu d'Urgell, Tremp, Lloret, Solsona i Tortosa. Sílvia Cóppulo entrevista la vicepresidenta Joana Ortega que és al Palau de la Generalitat. A l'estudi Oriol Bartomeu, professor de Ciència Política de la UAB, Xavier Arbós, catedràtic de Dret Constitucional de la UB i Astrid Barrio, professora de Ciència Política. Acabem amb la ironia i l'humor de Pep Plaza "No Plaza res".
24/5/2015 • 0 minutos, 0 segundos
#24MCatRàdio - Quarta hora (11 a 12) - 24/05/15
Connectem amb Pau Canaleta, politòleg a Figueres, l'Hospitalet, Viella, Sabadell i amb el centre de xarxes. Montse Sànchez repassa els altres moments de la jornada. "Llibres per ser feliços" amb l'escriptor Eduard Màrquez i la directora Laura Borràs. Música amb La Terrasseta de Preixens que ens presenten el seu últim disc "Candidatura" i ens animen a "botar".
24/5/2015 • 0 minutos, 0 segundos
#24MCatRàdio - Tercera hora (10 a 11) - 24/05/15
Primera compareixença de la vicepresidenta Joana Ortega. Amb Aleix Cuberes, politòleg i Jordi Sauret, sociòleg, analitzem el dia de votacions i les estridències de la campanya. Connectem amb Granollers, Badalona i Vic i l'Empar Moliner ens fa el seu plus municipal. Recollim el moment en què els principals candidats voten.
24/5/2015 • 0 minutos, 0 segundos
#24MCatRàdio - Segona hora (9 a 10) - 24/05/15
Desplegament pel territori per ser a l'obertura de portes dels col·legis electorals començant pel centre de dades al Palau de la Generalitat. Al Tàpias Variades i l'olla que bull fem la votació també de la llaminadura típica de cada població o ciutat amb Pere Tàpias i Pep Nogué. L'Àlex Torío ens porta les cançons per anar a votar.
24/5/2015 • 0 minutos, 0 segundos
#24MCatRàdio - Primera hora (8 a 9) - 24/05/15
Hem començat "El plus de les Municipals" amb l'editorial de Sílvia Cóppulo. De seguida hem connectat amb els nostres corresponsals al territori a Girona, Tarragona, Lleida i Barcelona. També hem parlat amb les Balears, València, Madrid i Euskadi. La tertúlia amb plus amb Montserrat Nebrera, Vicent Sanchis i Albert Saez, que desgrana també la paraula amb plus que és: alcalde.
24/5/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Què surt més a compte, la parella de fet o el matrimoni? - 23/05/15
¿Quines són les diferències legals i fiscals entre una parella de fet i un matrimoni? ¿Com es constitueix una parella de fet? ¿Què passa amb els fills o amb l'habitatge en cas de separació? ¿I en cas de mort d'un dels membres de la parella? ¿El que sobreviu, pot cobrar pensió de viudetat? En parlem amb Albert Domingo, notari de Vilassar de Mar i membre del Col·legi de Notaris de Catalunya i Inmaculada Ruz, advocada i presidenta de la secció de Dret Matrimonial i de Família del Col·legi d'Advocats de Barcelona.
23/5/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Tothom pot ser emprenedor? - 17/05/15
Catalunya és un país d'emprenedors però: tothom ho pot ser? Quines característiques hem de tenir per ser emprenedors? És un camí fàcil o hi ha molts entrebancs que cal saltar? Amb el nostre treballòleg, Josep Ginesta, coneixem els casos de la Rosa Rodríguez, de Blog a Porter, Francesc López, d'Stay for long, Marc Olomí, de PuntEco i Cèlia Sanz, vinculada a projectes de cooperació i comerç just amb l'Àfrica.
17/5/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Pot canviar Espanya? - 16/05/15
Ho hem debatut amb Ramón Cotarelo, catedràtic de Ciència Política i de l'Administració de la UNED, que presenta el seu llibre:"La desnacionalización de España" (Tirant Humanidades). També ens han acompanyat Vicent Sanchis, periodista, Manolo Milián Mestre, assessor d'empreses, i Ana Alcocer, membre de Súmate.
16/5/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Com veu Europa els problemes de Catalunya? - 09/05/15
Coincidint amb el Dia d'Europa reflexionem amb els eurodiputats catalans Josep Maria Terricabras (ERC); Ernest Urtasun (ICV), Javi López (PSC) i Francesc Gambús (UDC) sobre com veu Europa els problemes que afecten als catalans i què pot fer per solucionar-los.
9/5/2015 • 0 minutos, 0 segundos
En Karim i en Gustave, dos homes que han arriscat la vida travessant el Mediterrani - 02/05/15
Més de 1.500 immigrants han mort aquest any al mar després de naufragar la barcassa que els havia de portar a Europa. ¿Qui són i què esperen trobar a l'altra riva del Mediterrani? Coneixerem la història del Karim i del Gustave, també el testimoni de José Palazón, un activista de Melilla que intenta donar suport als immigrants que travessen la frontera, i analitzem les causes i les possibles solucions a aquest fenomen amb l'eurodiputat d'ICV, Ernest Urtasun, i l'experta en moviments migratoris Gemma Pinyol.
2/5/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Sexe amb promiscuïtat. Gratis i exprés. Cada cop n'hi ha més. ¿Ho veieu bé? ¿Sempre? ¿Per tothom? - 26/04/15
El cruising (sexe gratis i ràpid a l'aire lliure), app's destinades a trobar sexe ràpid, locals destinats a aquest tipus d'encontres sexuals....la proliferació de tots aquests elements respon a un canvi d'actitud respecte la promiscuïtat?
En parlem amb Pere Font, psicòleg i director de l'Institut d'Estudis de la Sexualitat i la Parella, Marina Castro, psicòloga i terapeuta sexual; i testimonis i usuaris d'aplicacions per obtenir sexe ràpid, gratuït i anònim.
26/4/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Joves molt preparats amb feines molt precàries - 25/04/15
L'Anna Arranz, la Cèlia Sanz, el Marc i la Míriam Herrero són joves, tenen carreres universitàries, estan molt preparats, amb màsters i post-graus, però, en el millor dels casos, tenen feines precàries. Quina sortida té aquest jovent?
25/4/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Segrestos virtuals, estafes reals - 19/04/15
Catalunya ha viscut una onada de segrestos virtuals que no eran més que intents d'estafa. Sentirm el testimoni de persones que han viscut aquestes cruels trucades i el dels policies que han aconseguit posar-hi fi.
19/4/2015 • 0 minutos, 0 segundos
¿Com es rebaixaria la desigualtat social amb la independència? - 18/04/15
Si Catalunya fos independent i pogués per tant disposar íntegrament dels diners que genera i gestionar-los, ¿hi hauria menys desigualtat social? ¿per què, de quina manera es pot defensar aquest argument? ¿com es rebaixaria la desigualtat social?
Ho analitzem amb Guillem López Casasnovas, catedràtic d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra i Conseller del Banc d'Espanya
18/4/2015 • 0 minutos
Els joves han perdut la por a la Sida? - 12/04/15
Cada any, a Catalunya, unes 700 persones s'infecten amb el virus de la sida. El perfil és el d'una persona jove, la mitjana d'edat és de 33 anys, majoritàriament són homes i són homosexuals. ¿No es fa prou prevenció?
Ho debatem amb Josep Maria GATELL, cap del servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Clínic de Barcelona; Ferran PUJOL, director projecte dels noms HispanoSida i Àlex, seropositiu. Dedica el seu temps lliure a treballar amb joves, alguns també són seropositius.
12/4/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Hem de tenir por al salafisme? - 11/04/15
Què és exactament el salafisme? És el mateix que el gihadisme? Quin és l'objectiu del salafisme, i quin paper tenen les mesquites en la seva difusió? És cert que Catalunya n'és un focus?
En definitiva, hem de tenir por del salafisme?
En parlem amb JORDI MORERES, antropòleg, professor de la Universitat Rovira i Virgili; MOHÀMAD ÍKBAL, portaveu del Centre Islàmic Camí de la Pau i JESSICA ALVAREZ, membre de l'Associació de Dones Musulmanes i conversa
11/4/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Les comissions bancàries: com ens les podem estalviar? - 05/04/15
L'1 d'abril ha entrat en vigor el nou Codi de Consum de Catalunya, que estableix, entre altres coses, l'obligació de transparència en les comissions bancàries. I és que el sector bancari és un dels que genera més denúncies dels consumidors, especialment al voltant de les comissions, que d'altra banda poden arribar a suposar gairebé una quarta part dels guanys de les entitats.
Estan justificades? Què es paga amb les comissions bancàries? I com ens les podem estalviar?
Resolem dubtes amb Ignasi Fernández de Senespleda, advocat especialista en dret bancari, i amb Rafael Sambola, economista i professor de banca i productes financers a EADA.
5/4/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Exàmens i assignatures, sí o no? - 04/04/15
¿Podem passar de l'educació de la societat industrial a l'educació de la societat del coneixement? ¿Una nova educació més creativa, més connectada amb el món actual, on la fita no sigui la meta sinó el mateix recorregut?
¿Ni assignatures, ni exàmens, ni notes? Cada vegada més centres se sumen a un sistema menys memorístic i rígid, però encara són minoria. ¿Per què? ¿Es pot revolucionar les aules i aprendre sense assignatures, exàmens i notes? ¿Com ha de ser l'escola del segle XXI?
4/4/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Descobrim la Xina - 29/03/15
La Xina és la segona potència econòmica mundial. Amb 1.360 milions d'habitants hi ha més de 300 milions de persones que pertanyen a la classe mitjana, un mercat fabulós per a les empreses de tot el món. Descobrim l'actualitat xinesa amb Eugeni Bregolat, que va ser ambaixador a la Xina en tres ocasions, Sergi Roca, sots-cap de la secció d'Internacional que va ser dos anys corresponsal de Catalunya Ràdio a la Xina, i Joaquim Amat, professor d'EADA i ESCI, assessora empreses que es volen instal·lar en aquell país.
29/3/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Les repercussions psíquiques. Com afrontar la tragèdia? - 28/03/15
Arran de l'avió estavellat als Alps.
Els experts ens parlen de la importància que té pels familiars de les víctimes el lloc físic on ha passat el succés. De com s'ha de gestionar el dol en aquest tipus de tragèdies. De la importància de la informació verídica sobre els fets i de com se'ls ha de protegir d'un allau d'informacions excessiva.
Amb Andrés Cuartero, coordinador Servei d'Atenció Psicològica a les Emergències de Catalunya (SEM)
Joan Francesc Ortigosa, metge forense i odontòleg i Marc Jurado, redactor de Catalunya Ràdio des de Seyne-les-Alps
28/3/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Vivim el clàssic - 22/03/15
A El Suplement vivim el Barça-Reial Madrid d'aquest vespre al Camp Nou, amb David Clupés, director del Tot Gira, amb Francesc Garriga, redactor d'esports de Catalunya Ràdio a Madrid, i amb Jordi Mercader, periodista i consultor en comunicació, autor del llibre "Un blanc a la nació culer. Un català pot ser del Reial Madrid?". La nostra unitat mòbil, amb la Mariola Dinarès és al Camp Nou amb el President de la Penya Les Corts Salvador Termes i amb el President de la Penya de la Llombardia D'Antimo Da Salve.
22/3/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Revivim la Marató de Barcelona - 21/03/15
Els protagonistes de la Marató de Barcelona reviuen amb nosaltres els millors moments de la cursa de diumenge passat. Carles Castillejo, primer europeu en creuar la meta, Empar Moliner, que corria els 42 quil òmetres i 195 metres per primera vegada, la nostra corredora, la Sònia López, i el periodista Arcadi Alibés, tornen a sentir l'emoció d'una carrera singular.
21/3/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Superherois del córrer - 15/03/15
Amb motiu de la Marató de Barcelona, coneixem les històries d'alguns superherois quotidians del córrer, com Jaume Amiel, jubilat que fa curses de muntanya, Joel Jaile, ultrafondista que fa les curses més llargues del planeta, i Alexandra Panayotou, ultrafondista i coach.
Amb la doctora Mariona Violan, metge especialista en medicina de l'esport del Centre Medic Teknon i Vice-presidenta de la Societat Catalana de Medicina de l'Esport, sabrem què cal tenir en compte abans, durant i després de córrer una marató.
15/3/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Com canvia el periodisme i la política amb les xarxes socials? - 14/03/15
Les noves tecnologies fan repensar el paper que té i pot tenir el periodisme, i modifiquen també la manera de fer política. Albert Saéz acaba de publicar "El periodisme després de Twitter. Notes per repensar un ofici", premi d'assaig Joan Fuster 2014.
Parlem de com les xarxes socials s'han convertit en un nou agent tant en el periodisme com en la política.
Amb Albert Sáez, director adjunt d'El Periódico; Aleix Cuberes, politòleg i consultor de comunicació pública a IngeniaPro; i Gala Pin, community manager de "Barcelona en comú".
14/3/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Egipte, 4 anys més tard de la revolta de la primavera àrab - 07/03/15
Fa poc més de 4 anys d'aquesta imatge. La plaça Tahrir d'Egipte amb milers de persones manifestant-se contra el llavors president Hosni Mubarak. Des de llavors, ¿què ha canviat a Egipte?
Egipte sobre el terreny. Amb el periodista Andreu Claret, que ha treballat 5 anys a Alexandria per defensar el diàleg intercultural i Maria Alba Gilabert, periodista de CR a la secció d'Internacional
7/3/2015 • 0 minutos, 0 segundos
"Com puc saber en què sóc bo profesionalment?" - 01/03/15
Com sabem en què som bons o en què podem ser bons? Heu fet mai algun test per definir les vostres millors aptituds? Coincideix això amb la vocació o, per contra, creieu que les vocacions no existeixen? Qui veu millor les nostres qualitats, nosaltres mateixos o un professional?
Ho debatrem amb Josep Ginesta, treballòleg, professor universitari i director d'organització i persones a Gestdocument; Olga Valls, responsable del servei d'orientació Educaweb, i Ignasi Rafel, soci director general de Talman Group.
1/3/2015 • 0 minutos, 0 segundos
John Hoffman: "Tindrem tota mena d'automatització de les coses" - 28/02/15
Sílvia Coppulo entrevista John Hoffman, el màxim responsable del Mobile World Congress que obra les portes el pròxim dilluns a Barcelona. Amb els periodistes especialitzats en tecnologia Anna Pérez Pagès, Albert Cuesta i Mariola Dinarès parlem del què es presentarà a Barcelona i de què se n'espera del congrés. També hem entrevistat Aleix Valls, director d'emprenedoria i innovació del Mobile World Capital que ens ha fet el rànquing de les tendències del futur del mòbil.
28/2/2015 • 0 minutos, 0 segundos
El Papa Francesc està canviant realment l'Església o és màrqueting? - 22/02/15
Els missatges del Papa Francesc agraden i sorprenen per la seva claredat, però quins efectes reals tenen? Veurem capellans casats? Els divorciats podran tornar a combregar? Hi haurà un nou encaix pels gais a l'Església, ara que el Papa Francesc es pregunta "qui és ell per jutjar-los si busquen a Déu?", veurem el Papa mediant en nous conflictes mundials, després que es posés en valor la seva intervenció en el restabliment de relacions entre Cuba i els Estats Units? Ho debatrem amb Giovanni Maria Vian, director de l'Osservatore Romano, el diari de la Santa Seu, un testimoni d'excepció que coneix de primera mà els entramats interns del Vaticà.
22/2/2015 • 0 minutos, 0 segundos
"M'he d'arreglar la boca i no tinc diners, què puc fer?" - 21/02/15
Els tractaments bucals sempre han tingut un preu considerable, la gran majoria no estan inclosos en les prestacions de la sanitat pública i hi ha sectors de la població que, directament, no se'ls poden permetre. Què es pot fer quan hi ha la necessitat d'arreglar-se la boca però es tenen prou diners? En parlem amb Elias Casals, secretari del Col·legi d'Odontòlegs de Catalunya, Josep Marquès, president de Creu Roja Catalunya i Joan Vidal, gerent de la Clínica Universitària de la Facultat d'Odontologia de la Universitat Internacional de Catalunya.
21/2/2015 • 0 minutos, 0 segundos
#SomRunners: "D'Empar Moliner a Miquel Pucurull" - 14/02/15
Córrer per solidaritat i córrer per estar en forma. En parlem amb Empar Moliner, que ho fa per ser feliç; Miquel Pucurull "Pucu", que té 76 anys, ha fet 44 maratons i recapta fons contra la diabetis; Roger Roca, entrenador professional; Sònia López, la nostra representant a la Marató de Barcelona; Iolanda López, germana bessona de la Sònia que corre per solidaritat en la lluita contra el càncer, i Jaume Ferrer, director de l'empresa Sportpanel, que fa estudis de mercat al voltant de l'esport.
14/2/2015 • 0 minutos, 0 segundos
La indústria farmacèutica ha de poder cobrar el que vulgui pels medicaments, ¿sí o no? - 08/02/15
Com funcionen les patents? En funció de què s'estableix un preu, i per què pot ser tan diferent segons el país on es vengui? Les companyes farmacèutiques han de poder cobrar el que vulguin pels medicaments? S'ha de prioritzar la salut pública per damunt del benefici?
Ho debatem amb Dr. JORDI VÁZQUEZ, doctor en Ciències Químiques, responsable de Propietat Intel·lectual del Grup Uriach; JOAN ESTEVA DE SAGRERA, catedràtic i degà de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona i CARLOS UGARTE, responsable de Relacions Externes de Metges Sense Fronteres; és llicenciat en Dret
8/2/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Com s'ha d'aturar el terrorisme gihadista? - 07/02/15
Com viuen els musulmans el radicalisme gihadista? L'impacte d'aquesta execució als països de majoria musulmana pot suposar un gir, una implicació més gran en la lluita contra Estat Islàmic?
Per què resulta atractiu a joves que han nascut i crescut a Europa, com és el cas dels autors de l'atemptat contra la revista Charlie Hebdo, avui fa precisament un mes?
Ho tractem amb NAJÍA LOTFI, economista. Fundadora del Centre d'Estudis i Investigació en Economia i Finances Islàmiques; MOHÀMAD ÍKBAL, portaveu del Centre Islàmic Camí de la Pau i CARME COLOMINA, cap d'internacional del diari Ara
7/2/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Parlem de diners: Catalunya, Grècia, Europa, Estats Units - 01/02/15
El govern grec anuncia les primeres mesures: augmentar el salari mínim, readmetre milers de funcionaris, retornar la cobertura sanitària als que l'han perdut, paralitzar les privatitzacions... I renegociar el deute amb la troica... Se'n sortirà? S'ha posat en marxa el compte enrere -el tic-tac- que acabi amb les polítiques d'austeritat a Europa?
Qui sí que se n'està sortint, de la crisi, són els Estats Units. Si més no, això deia el seu president, Barack Obama, fa només uns dies, al discurs sobre l'estat de la unió. Com s'ho han fet?
I com s'ho van fer els gestors de l'herència de Florenci Pujol per fer-la créixer de 140 a 500 milions de pessetes "fent inversions"?
Avui parlem de diners, amb Oriol Amat, catedràtic d'Economia Financera de la UPF i membre de la Comissió Nacional del Mercat de Valors CNMV, i amb Xavier Vives, professor d'Economia i Direcció Financera de l'IESE.
1/2/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Tot sobre la resintonització - 18/01/15
El 31 de gener tots els canals de TV3, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació han canviat de freqüència. S'han de resintonitzar els canals perquè s'ha de deixar espai per la tecnologia 4G. Per ajudar-nos en aquest procés de resintonitzar convidem Román Lantarón, president de la Federació Catalana d'Empresaris nstal·ladors de telecomunicacions i Amadeu Gassó, director d'explotació i enginyeria de TVC.
18/1/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Els estrangers ens prenen l'oli de les Garrigues de les mans - 17/01/15
L'oli d'oliva DOP Les Garrigues és un dels més selectes del món i s'elabora amb la varietat d'oliva arbequina. El 65 per cent de la producció s'envasa i es comercialitza directament a través de les cooperatives productores que, des de fa uns anys, han començat a obrir la venda dels seus productes a la resta d'Europa i altres mercats d'arreu del món. La rebuda ha sigut engrescadora i ara el sector afronta aquesta conquesta d'altres mercats com un repte de futur. Ho analitzem amb l'alcalde de Les Borges Blanques, Enric Mir, el president de la DOP Les Garrigues, Joan Segura i en Rafa Gimena, president del Col·legi de Periodistes de Lleida.
17/1/2015 • 0 minutos, 0 segundos
¿Les mesures penals alternatives són efectives? ¿S'hauria d'ampliar la seva aplicació? - 11/01/15
L'any 2013 es van emetre més de 6 mil sentències de mesures penals alternatives. La meitat eren per delictes contra la seguretat en el trànsit i un 25 per cent per delictes de violència de gènere. Un 75 per cent de les persones condemnades accepten realitzar treballs en benefici de la comunitat per evitar entrar a presó o pagar una multa. Això els permet no desvincular-se del seu entorn -la feina o la família- i afrontar problemes com l'alcoholisme o la drogodependència que sovint estan relacionats amb els delictes comesos.
Ho debatem amb Marc Cerón, responsable de Mesures Penals Alternatives del Departament de Justícia de la Generalitat, Vicenç Alujas, sociòleg, psicòleg i coordinador de la unitat hospitalària psiquiàtrica i penitenciària de Can Brians 1 i Oriol Dolader, cap de Logística del Banc dels Aliments.
11/1/2015 • 0 minutos, 0 segundos
França després dels atemptats jihadites - 10/01/15
París ha viscut una setmana dramàtica amb segrestos, atemptats i morts. En parlem amb Jofre MONTOTO, especialista en jihadisme, el dibuixant de còmic KAP, amb Andreu CLARET, director executiu de la Fundació Ana Lindh pel diàleg intercultural i amb Carme Colomina, cap d'internacional del Diari Ara.
10/1/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Heretar un pis: dubtes i problemes. - 04/01/15
Deixar o rebre un immoble en herència té les seves complicacions i de vegades constitueix un regal enverinat, per les despeses i les disputes que pot generar. Què hem de tenir en compte si rebem un pis en herència? Quins impostos hem de pagar? Què hem de valorar abans d'acceptar-lo ¿o no-? I què podem fer i què no amb aquell habitatge, segons si som els únics hereus o és una herència compartida?
En parlem amb Albert Domingo, notari de Vilassar de Mar i membre del Col·legi de Notaris de Catalunya, i Josep Mª Aguilà, advocat i assessor jurídic del Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona.
4/1/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Els jocs tecnològics: ús i efectes. - 03/01/15
El 70% dels consumidors tria jocs tecnològics per aquestes festes, amb una despesa mitjana d'entre 50 i 200 euros, segons l'Associació Espanyola de videojocs. N'hi ha per a grans, però també per als més petits. Què tenen de bo els jocs tecnològics? Què aporten als nens? Per què agraden ¿i enganxen- tant? I quins són els seus perills? Provoquen conflictes a casa? Aïllen i prenen temps d'estar amb els amics, o de jugar a altres coses?
En parlem amb Mª Jesús Comellas, professora emèrita de la UAB. Doctora en Psicologia, Directora del Grup d'Investigació, Orientació i Desenvolupament Educatiu ¿GRODE- del Departament de Pedagogia Aplicada de la UAB i de l'Observatori de la Violència a les escoles, i amb Guillermo Bautista, doctor en Pedagogia i professor dels estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació a la UOC.
3/1/2015 • 0 minutos, 0 segundos
Empreses que paguen la congelació d'òvuls. És una solució convenient per a les dones o perjudicial? - 28/12/14
Per a moltes dones maternitat i carrera professional són incompatibles. Als Estats Units, empreses tecnològiques com Facebook o Apple paguen a les seves treballadores tractaments de congelació d'òvuls.
És un avantatge o un problema?
Ho debatem amb Manuel Cruz, filòsof; Ignasi Rafel, headhunter; Daniel Mataró, ginecòleg i Censi Domínguez, membre gabinet jurídic de la UGT
28/12/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Plans de pensions i reforma fiscal - 27/12/14
Quan s'acaba un any, és habitual que bancs i entitats asseguradores rellancin els seus missatges publicitaris animant-nos a fer-nos un pla de pensions; és moment de balanços, propòsits, i projectes de futur, com ara planificar la jubilació.
Un canvi d'any també és un punt d'inflexió pel que fa a l'exercici fiscal, i més quan, l'1 de gener del 2015, entra en vigor la reforma fiscal del govern espanyol, amb canvis que afecten els plans de pensions. En parlem amb Montse Andrés, advocada i delegada d'Ausbanc a Catalunya, i amb Carlos Masdevall, economista i soci-director de Solventis.
27/12/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Empresaris a favor i en contra de la independència - 21/12/14
La independència afavoriria o perjudicaria l'empresa catalana? Albert Pont i Jordi Bages, empresaris del Centre Català de Negocis, associació a favor de la independència, i Josep Bou i José María Cardellach, membres d'Empresaris de Catalunya, associació contrària al procés, exposen i debaten els seus punts de vista.
21/12/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Cuba i Estats Units reprenen relacions diplomàtiques - 20/12/14
Cuba i els Estats Units tornen a establir relacions diplomàtiques després de més de 50 anys. Però què suposa aquesta decisió? Aixecarà embargament americà sobre l'illa? Milloraran les condicions de vida dels cubans? Perpetua als germans Castro al poder? En parlem amb Frank Calzón, director executiu Centro para Cuba Libre, Aurelio Alonso, sociòleg i escriptor.Professor de la Universitat de l'Havana.Anna Ayuso, doctora en Dret Internacional Públic i experta en Amèrica Llatina CIDOB, David Bondia, professor de dret i economia internacional UB, Lilian Díaz, cubana i propietària restaurant La Havana Vieja a BCN.
20/12/2014 • 0 minutos, 0 segundos
¿Provaríeu medicaments nous com si fóssiu un conillet d'índies? - 13/12/14
Assajos clínics amb medicaments, donacions d'òvuls... hi ha diferents maneres de cedir el propi cos per finalitats mèdiques. Sempre està remunerat. Analitzem amb dos testimonis el perquè d'aquestes pràctiques i amb els especialistes sabrem quins riscos assumeixen.
13/12/2014 • 0 minutos, 0 segundos
¿N'hi ha prou que els corruptes vagin a la presó o han de tornar tots els diners? - 07/12/14
La corrupció és la segona preocupació dels ciutadans només darrera de l'atur, segons última enquesta del CIS. A la presó cada dia hi arriben més personatges corruptes: Isabel Pantoja, Carlos Fabra, Josep Lluís Núñez. Però ¿què s'ha de fer perquè tornin tots els diners que han estafat?
7/12/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Ara es poden apujar salaris? - 06/12/14
El Banc d'Espanya diu que l'economia millora i que empreses de determinats sectors poden pensar a apujar sous, mentre l'OIT denuncia que encara estan lluny dels nivells d'abans de la crisi, quan els salaris augmentaven al voltant d'un 3%. D'altra banda, un estudi de la Cambra de Comerç de Barcelona diu que l'economia catalana creixerà un 1,6% aquest 2014, quatre dècimes més del previst, i un 2,1% el 2015.
¿És hora d'augmentar salaris, per reactivar el consum i l'economia? ¿S'està fent, hi ha empreses que han apujat el sou als seus treballadors?
Ho debatem amb Josep Ginesta, treballòleg, professor universitari i director d'organització i persones a Gestdocument, del Grup Quatrecases, amb Joan Carles Gallego, secretari general CCOO Catalunya, i amb David Garrofé, secretari general de CECOT.
6/12/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Pobresa energètica: qui ha de pagar les factures dels que no les poden pagar? - 30/11/14
Falta menys d'un mes perquè arribi l'hivern, i més de 385.000 catalans seran víctimes dels efectes de l'anomenada pobresa energètica, ja que no es poden permetre mantenir la llar a una temperatura adequada. Un de cada quatre afectats ¿gairebé 89.000- és menor de 16 anys, i més de 35.000 són jubilats.
En parlem amb Pere Torres, secretari d'Empresa i Competitivitat del departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat i president de la Taula sobre la Pobresa Energètica, amb Núria Salas, representant de la Taula del Tercer Sector a la Taula sobre la Pobresa Energètica, i amb Enric Morist, coordinador de Creu Roja a Catalunya, i amb el testimoni de persones afectades per la pobresa energètica.
30/11/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Mòbils a les aules, ¿sí o no? - 29/11/14
El 70% dels nens i nenes de 12 anys tenen mòbil, però a la majoria dels instituts catalans està prohibit fer-lo servir.
És una opció majoritària al centres educatius, però també genera dubtes. El mòbil és una realitat a la vida dels nostres adolescents. Li hem de girar l'esquena? L'hem de prohibir en l'àmbit escolar? O l'hem d'integrar i aprofitar les seves possibilitats educatives?
29/11/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Com s'ha explicat el 9N al món? - 16/11/14
Fa tot just una setmana, el procés participatiu del 9N va atreure centenars de periodistes de tot el món: 800 professionals procedents de 240 mitjans diferents. Kim Bradley, corresponsal a Barcelona de la revista "Art in America Internacional Review"; l'alemany Julia Macher, freelance; el danès Martin Tonner, corresponsal freelance del diari "Berlingske" i Kristina Nastopkaite, de Lituània i corresponsal del diari "Lietuvos Rystas" ens expliquen com ho han viscut i com ho han explicat. Les seves experiències i la d'altres corresponsals estan recollides al llibre "Els estranys. Els corresponsals estrangers davant la independència de Catalunya", de Carles Domènec i Sebastià Benasar. Kristina Nastopkaite, per exemple, opina que "els catalans haurien de tirar més pel dret".
16/11/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Què s'ha de tenir en compte a l'hora de comprar un pis? - 15/11/14
¿És un bon moment per comprar un pis? Les dades del mes de setembre diuen que les vendes han pujat respecte el mes d'anterior, gairebé un 15%.Resolem tots els dubtes amb Josep Maria Aguilar, advocat i assessor jurídic del Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona i Lleida.
15/11/2014 • 0 minutos, 0 segundos
¿És possible acabar amb pràctiques corruptes com les targetes opaques de Caja Madrid i Bankia? - 19/10/14
El cas de les targetes opaques de Cajamadrid i Bànkia és l'últim cas de corrupció del país. Què ha fallat? A qui s'han de tornar els diners? Hi ha d'haver responsabilitats polítiques? Amb JOAN JOSEP QUERALT, catedràtic de Dret Penal de la Universitat de Barcelona. MONTSE ANDRES, advocada i delegada Ausbanc a Catalunya. Ausbanc s'ha personat com a acusació popular. i · TIRSO GRACIA, advocat. Soci de Ventura Garcés & López Ibor. Professor de Relacions laborals d'EADA.
19/10/2014 • 0 minutos, 0 segundos
El formatge, un valor en alça. - 18/10/14
Des de la fira de Sant Ermengol parlem amb formatgers del país per saber quin és l'estat actual d'aquest aliment mil·lenari. Amb Toni Torrent, president de la Denominació d'Origen Protegit del formatge i la mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya, amb Salvador Maura, formatge de Mas d'Eroles, amb Roser Romero del Castillo, professora de Tecnologia dels Aliments de la Universitat Politècnica de Catalunya i amb el nostre col·laborador, el gastrònom Pep Nogué.
18/10/2014 • 0 minutos, 0 segundos
S'han de poder casar per l'Església les persones homosexuals? - 12/10/14
Fins el 19 d'octubre es fa al Vaticà el Sínode Extraordinari de la Família. Es debat sobre tot allò que té relació amb els nous models de família, i entre aquests temes hi ha la manera d'integrar les parelles homosexuals dins l'Església.
Al nostre debat amb plus debatem si aquestes parelles s'haurien de poder casar per l'Església, i ho fem amb Manolo Milián Mestre, assessor d'empreses, Jordi Valls, consiliari de l'Associació Cristiana de Gais i Lesbianes de Catalunya -ACGIL-, amb Paloma Llorente, doctora en Filosofia, membre del col·lectiu Dones en l'Església i per la paritat, i amb Inés Espallargues, metge geriatra i portaveu de Catholic Voices.
També conversem sobre aquest qüestió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.
12/10/2014 • 0 minutos, 0 segundos
L'ebola salta fora de l'Àfrica - 11/10/14
Espanya és el primer país fora de l'Àfrica on una persona s'ha infectat amb el virus de l'Ebola. Ha estat una auxiliar d'infermeria de Madrid, Teresa Romero. Havia estat en contacte amb un malalt espanyol repatriat des de Sierra Leone, el missioner i metge Manuel García Viejo.
Parlem de la crisi de l'ebola amb Daniel Epstein, portaveu de l'Organització Mundial de la Salut a Washington; Juan Pablo Horcajada cap de servei del departament de Malalties Infeccioses de l'Hospital del Mar; Fernanda Falero, referent Antropologia i promoció de la Salut. Metges sense fronteres. (Nigèria) i Antoni Mateu, secretari de Salut Pública de Catalunya. Generalitat de Catalunya
11/10/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Com podem recuperar la confiança dels treballadors que han viscut un ERO? - 05/10/14
Treballadors, empresaris i experts en recursos humans ens expliquen què es pot fer per retornar la confiança i el compromís dels treballadors després que l'empresa hagi viscut un ERO.
5/10/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Joves de 16 anys que voten per primera vegada el 9-N - 28/09/14
Diu que fixar l'edat mínima és competència del legislador que pot decidir quina és l'edat a partir de la qual es pot participar en les consultes. Explica Jordi Pacheco, politòleg expert en participació ciutadana, que l'edat i l'origen (pel vot estranger) són les últimes barreres que queden per caure. Es considera que als 16 anys les persones són prou madures com per poder votar, ara estan convocats a participar a la consulta convocada pel proper 9 de novembre i analitzarem amb alguns d'ells com viuen aquesta oportunitat.
28/9/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Es podran curar els malalts que pateixen hepatitis C? - 21/09/14
Els malalts d'hepatitis C tenen una nova esperança gràcies al SOFOSBUVIR, un antiviral d'última generació elaborat pels laboratoris Gilead que té una taxa de curació superior al 90 per cent i pocs efectes secundaris.
El punt de conflicte és el preu: uns 50 mil euros per tractament. Després de mesos de negociació, sembla que el Ministeri de Sanitat i la farmacèutica estarien a punt d'arribar a un acord.
En parlarem amb la doctora María Londoño, especialista en hepatologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Gilabert, gerent de Farmàcia del Medicament de Catsalut i tres testimonis que ens explicaran el seu cas personal.
21/9/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Què és l'Estat Islàmic? Qui el financia? Per què atrau els joves musulmans occidentals? - 14/09/14
L'Estat Islàmic ha aconseguit proclamar un califat en una àmplia zona de Síria i Iraq. Les seves atrocitats posen els pèls de punta: decapitacions, crucifixions, neteja ètnica, violació i venda de noies... Però, què és l'Estat Islàmic? Qui el financia? Ens dóna resposta els periodistes David Messeguer i Carme Colomina, el lingüista iraquià Pius Alibek, el president de l'Institut Europeu de la Mediterrània, Senén Florensa i el psicòleg Miguel Perlado.
14/9/2014 • 0 minutos, 0 segundos
"Al Regne Unit sabem que la realitat actual és més important que la legislació del passat" - 14/09/14
L'ex-cònsol britànic a Barcelona, Geoff Cowling parla amb Sílvia Cóppulo dels refèrendums escocès i català. Cowling defensa que els escocesos puguin decidir el seu futur en referèndum, però confesa que se sentirà molt trist si finalment s'independitzen de la Gran Bretanya.
14/9/2014 • 0 minutos, 0 segundos
¿S'ha d'expulsar els immigrants que no trobin feina, com farà Alemanya? - 07/09/14
Alemanya ha aprovat un projecte de llei que permetrà l'expulsió dels immigrants que no hagin trobat feina sis mesos després d'haver arribat al país. ¿Hauríem de fer el mateix? Ho debatem amb experts en relacions laborals i testimonis d'immigrants a Alemanya.
7/9/2014 • 0 minutos, 0 segundos
La independència a l'Europa del Segle XX: hi ha algun model a seguir? - 13/07/14
Noruega i Eslovàquia són models d'independència a l'Europa del Segle XX que es van fer de forma pacífica i acordada. En canvi, a Irlanda o els Balcans els processos de secessió van comportar dures guerres, sobretot a Bòsnia-Hercegovina.
Parlem d'independència a Europa amb Agustí Colomines, historiador; Josep Sort, politòleg; i els testimonis de Mònika Zgustova, Pat Rice i Lejla Mujkic.
13/7/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Un aturat, ¿ha de tenir dret a rebutjar una feina i seguir cobrant l'atur? - 12/07/14
Amb Josep Ginesta, director de l'Àrea Laboral de Ribé & Salat; Joan Carles Gallego, Secretari General de CCOO a Catalunya; Ramón Bonastre, expert del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya; i Mercedes Fernández, directora de la consultora de RRUU GRI.
12/7/2014 • 0 minutos, 1 segundo
Serveis comunitaris al currículum d'ESO - 06/07/14
La conselleria d'Educació ha anunciat que el curs que ve 5.000 estudiants de 3er. i 4art. d'ESO faran serveis a la comunitat dins el seu currículum acadèmic. L'objectiu és reforçar la formació en valors d'aquests estudiants de 15 i 16 anys, però des de la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes alerten que no es faci servir aquests adolescents per ocupar llocs de treball.
Un centenar de centres han fet aquests serveis a la comunitat de forma experimental durant 2 anys, i en els pròxims 5 anys s'haurà implantat arreu de Catalunya.
En parlem amb Meritxell Ruiz, directora general d'Atenció a les Famílies i la Comunitat Educativa (Departament d'Ensenyament); Gregorio Luri, Professor de Filosofia (doctor) i pedagog; Jaume Funes, psicopedagog especialitzat en adolescència i Pep Mòdol, cap d'Estudis Institut Pau Claris
6/7/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Els funcionaris han de cobrar incentius per productivitat? - 28/06/14
S'han de poder acomiadar els mals funcionaris? Amb Eusebi Cima, president de FEPIME a Catalunya; Joan Carles Gallego, Secretari General de CCOO a Catalunya i Josep Ginesta; treballòleg i director de l'àrea laboral de Ribé & Salat.
28/6/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Davant dels nous temps polítics, com encaixen els nous reis? - 21/06/14
Felip VI és el nou rei d'Espanya en un moment en què el bipartidisme perd força, apareixen nous partits polítics del no res i aconsegueixen més d'un milió de vots i es parla obertament d'una possible escissió de Catalunya. Temps nous, reis nous. Com hi encaixa, la nova monarquia?
21/6/2014 • 0 minutos, 0 segundos
El meu fill/ filla suspèn. Què haig de fer? - 15/06/14
Si els nostres fills suspenen, què hi hem de fer? És millor castigar-los quan porten males notes, o premiar-los quan són bones?
Alguns pares es passen una bona estona cada dia revisant l'agenda dels fills, fins i tot adolescents, i vigilant que tot estigui fet i ben ordenat. Però aquesta és feina dels pares, de l'escola, o és l'estudiant que s'ha d'espavilar tot sol...?
Ho debatem amb Maria Jesus Comellas, pedagoga i doctora en Psicologia i Laura Farro, professora d'ESO a l'Institut la Garriga
606 79 28 32
15/6/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Esteu a favor o en contra del servei de transport alternatiu al taxi que ofereix la plataforma Uber? - 14/06/14
Dimecres, dia 11, 4.000 taxistes de Barcelona es van mobilitzar en contra de la competència d'aplicacions mòbils que faciliten el transport de passatgers per part de particulars. Segons el sector del taxi, es tracta de serveis "il·legals i pirates".
Les protestes dels taxistes contra aquestes plataformes, que acusen de competència deslleial, es van estendre per altres ciutats com Madrid, Londres, París o Milà. El principal focus de rebuig és la plataforma Uber, una aplicació que posa en contacte particulars que fan de conductors amb usuaris que es volen desplaçar, a un preu un 20% més baix que els taxis regulats.
En parlem amb Luís Berbel, president del Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC), Eduard Ràmia, Gerent de l'Institut Metropolità del Taxi; Albert Vinyals, professor de psicologia del consumidor, Bernardo Hernández, membre del Comitè Econòmic i Social Europeu i Pere Padrosa, director general de Transports de la Generalitat
14/6/2014 • 0 minutos, 0 segundos
La meitat dels autònoms es dóna de baixa en sis mesos. ¿Per què? ¿Es pot evitar? - 08/06/14
La meitat dels autònoms que es van donar d'alta a Catalunya el 2013 es van donar de baixa en 6 mesos, segons dades del Baròmetre de l'Observatori de Treball de la Federació d'Autònoms. Alguns queden en situació molt precària, ja que han capitalitzat l'atur per engegar el negoci i es queden sense ingressos. Per què passa això? Què es fa malament? Es pot evitar?
Amb JOSEP GINESTA, treballòleg, professor universitari i diretor de l'àrea laboral de Ribé i Salat; SARA BERBEL, doctora en psicologia social, ha estat-presidenta de l'Institut Català de les Dones, i directora general d'igualtat d'oportunitats al Departament de Treball i PAU GARCIA-MILÀ, empresari, presenta a TV3 els diumenges a les 20:30 h el programa "Tenim un pla"
8/6/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Felip VI i Catalunya: hi pot haver entesa? - 07/06/14
El nostre debat amb plus amb Lluis Foix, periodista; Joan Ridao, professor de Dret Constitucional i Ciència Política; i Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional de la UIC.
7/6/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Creix el suport social als violents? Can Vies és l'excusa per la violència? - 31/05/14
Dilluns, dia 26, els Mossos van procedir al desallotjament i demolició del centre social autogestionat Can Vies, al barri de Sants. Des de llavors, s'han produït nits de violència i aldarulls a Barcelona amb nombroses detencions, mobiliari urbà destrossat i negociacions entre partidaris de Can Vies i Ajuntament en punt mort.
Arran dels fets de Can Vies ens demanem: creix el suport social als violents?
Ho debatem amb Joan Queralt, catedràtic de Dret penal de la UB; Cristina Sánchez-Miret, sociòloga, Andrés Cuartero, psicòleg i Maria Assumpció Vilà, síndica de greuges de Barcelona
31/5/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Què és Boko Haram? Per què han segrestat aquestes 200 nenes a Nigèria? - 24/05/14
Fem una mirada al què està passant a Nigèria després que el grup terrorista Boko Haram segrestés el passat 14 d'abril, 200 noies a Chibok. La raó? Ser una dona i estudiar.
Ho expliquem amb John Bosco (vice-president Ass. Nigerians de Catalunya), Rafael Vilasanjuan (periodista), Ferran Iniesta (prof. d'Història) i Sara Berbel (doctora en psicologia)
24/5/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Apartaments turístics. A favor, o en contra? El debat amb plus. - 18/05/14
Els apartaments turístics generen activitat econòmica, però els veïns es queixen de molèsties, sobretot sorolls i brutícia.
A Catalunya, hi ha 25.691 pisos legals d'ús turístic, segons dades de la Direcció General de Turisme. A aquesta xifra cal sumar-hi els milers d'il.legals. Administracions i sector no es posen d'acord en la regulació, mentre que els veïns de tota la vida denuncien que es veuen forçats a marxar del bloc per les contínuees molèsties que originen aquests turistes. Tots els pros i contres dels apartaments turístics.
Amb Antoni Vives, tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona; Maria Mas, presidenta de l'Associació de Veïns del Casc Antic de Barcelona; Àngel Font, membre de la junta d'APARTUR, Associació d'Apartaments Turístics; i Josep Maria Aguilar, advocat i assessor jurídic del Col.legi d'Administradors de Finques de Barcelona.
18/5/2014 • 0 minutos, 0 segundos
El suïcidi, es pot prevenir? - 11/05/14
Amb Andrés Cuartero, coordinador de l'equip de psicòlegs del Sistema d'Emergències Mèdiques; Anabel Cebrià, psicòloga del Programa de Prevenció de Suïcidis de l'hospital Parc Taulí de Sabadell; Cecília Borràs, presidenta de l'associació "Després del suïcidi". I el testimoni de la Cristina.
Inclou entrevista amb l psicòleg israelià Mooli Lahad és un especialista internacional en intervenció en catàstrofes, i fa servir mètodes creatius per reduir els traumes emocionals, com ara la "dramateràpia" i la "biblioteràpia".
11/5/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Què hi guanya Espanya si Catalunya s'independitza? - 10/05/14
Amb Francesc Granell, catedràtic del departament de Dret i Economia Internacional (UB) i Ramir de Porrata, membre del Comitè Executiu del Cercle Català de Negocis CCN
El president Artur Mas, en una entrevista a TV3, va dir que s'hauria d'aconseguir una solució "win win". Des del govern espanyol es diu que una Catalunya independent només té les de perdre i hi ha experts que diuen que amb una Catalunya independent, Espanya hi guanya. Analitzem què guanya Espanya amb una Catalunya independent.
10/5/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Es poden prevenir els suïcidis? - 03/05/14
Amb Andrés Cuartero, Cecília Borràs, presidenta de l'Associació "Després del suïcidi"; Anabel Sebrià, psicòloga del programa de Prevenció de Suïcidis del Parc Taulí de Sabadell; Mooli Lahad, sènior Medical & educations psycologist i Cristina, testimoni (es va intentar suïcidar)
Diuen els especialistes que la depressió és una de les principals causes de suïcidi, més enllà de la gravetat dels problemes. Hi ha persones que han passat situacions molt traumàtiques, i pel seu caràcter se'n surten, mentre que altres no ho poden suportar i es treuen la vida. Però, paral.lelament, hem sabut que un 60% de les persones amb pensaments suïcides no rep tractament, segons un estudi internacional publicat a la revista "The Lancet Psychiatry"
3/5/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: A quant surt l'hora de feina? - 26/04/14
Amb JOSEP GINESTA, treballòleg, professor universitari i director àrea laboral de Ribé & Salat; JOSEP Mª ÁLVAREZ, secretari general UGT Catalunya, DAVID GARROFÉ, secretari general de la patronal CECOT, i MANOLO MILIÁN MESTRE, assessor d'empreses.
El govern alemany ha anunciat una llei històrica que estableix un salari mínim de 1.445 euros al mes, 8 euros i mig l'hora. A l'Estat espanyol el salari mínim és de 654,30 euros al mes, 3,91 euros l'hora. Per què el salari mínim aquí és la meitat que a Alemanya? És que els alemanys produeixen el doble? Ens preguntem: A quant surt aquí l'hora de feina? Es treballa més i es cobra menys, es produeix més?
26/4/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: El cigarret electrònic - 20/04/14
Amb el doctor Josep Maria Ramon, cap de la Unitat de Tabaquisme de l'Hospital de Bellvitge; Carles Checa, director creatiu de màrqueting de TV3; Beth Boet, responsable de màrqueting d'Ashless cigarrets electrònics; Manuel Muñoz, president de l'Asociación Nacional de Fumadores de Cigarrillos Electrónicos; i Armando Peruga, gerent del programa Iniciativa Lliure de
Tabac de l'OMS.
20/4/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Com estalviar amb el nou rebut de la llum. - 19/04/14
El nou rebut de la llum i com es pot estalviar. Amb Xavier Cordoncillo i Cristina Soler, especialistes del Col.legi d'Enginyers Industrials de Catalunya.
19/4/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Com funciona un hospital? - 12/04/14
Amb el dr. JAUME CAPDEVILA, gerent únic de l'Institut Català de la Salut de Lleida, Alt Pirineu i Aran. Cap Gerent de Gestió de Serveis Sanitaris; dra. ANA OCHOA, directora assistencial de l'Institut Català de la Salut de Girona i de l'Institut d'Assistència Sanitària; Dr. JAUME ROIGÉ, director assistencial Hospital de la Vall d'Hebron; i ADELAIDA ZABALEGUI, cap d'Infermeria de l'hospital Clínic de Barcelona.
12/4/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Com sortir de l'atur als 45 anys - 05/04/14
Amb Josep Ginesta, treballòleg; Josep Marquès, president de la Creu Roja a Catalunya; Anna Figueras, directora de Recursos Humans de Casa Ametller i tres testimonis de majors de 45 anys que han trobat o no, feina: la Fina, en Jordi i la Teresa
5/4/2014 • 0 minutos, 0 segundos
És positiu que els directors d'escola triïn els seus professors? - 30/03/14
El "Decret de Plantilles" que ha presentat la consellera Irene Rigau ha aixecat polèmica. La nova normativa preveu, entre d'altres aspecte, que siguin els directors del centre els qui seleccionin els professors que volen. Els que hi estan a favor sostenen que el nou sistema farà entrar en valor les qualitats dels professors; els que hi estan en contra diuen que fomentar "l'amiguisme".
Ho debatem amb Jaume Cela, director de l'escola Bellaterra; Àlex Rosa, mestre interí de l'escola Ponent de Granollers; Pilar Melcón, mestre de l'escola Pinetons de Ripollet; Carme Martínez, directora de l'escola Artur Martorell de Badalona i Albert del Pozo, director general de professorat del departament d'Ensenyament
30/3/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Europa paga a diversos violadors un programa de reinserció. I les víctimes? - 29/03/14
Catalunya, Letònia i Bulgària són els escollits per la UE per provar el projecte "Cercles", que ja funciona a la Gran Bretanya i Holanda. 3 delinqüents sexuals penedits, en llibertat condicional o en règim obert, són atesos per 15 voluntaris que els ajuden a canviar la seva vida anterior per evitar que puguin reincidir. Amb la participació de Carles Soler, psicòleg penitenciari i coordinador del projecte "Cercles"; Arantxa, voluntària; Anna Torres, psicòloga de l'Hospital Clínic que atén víctimes de delictes sexuals;Eva, una víctima que fa teràpia al Clínic des de fa 2 anys; i Júlia Vega, coordinadora del Programa d'Atenció Integral contra la Violència Masclista de la Generalitat
29/3/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: els adolescents. Sexe, drogues i alcohol. - 23/03/14
Amb MARIA JESÚS COMELLAS, pedagoga i doctora en psicologia; JORDI BERNABEU, psicòleg. Treballa amb joves i PERE FONT, sexòleg.
23/3/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Empresaris tips de la pressió fiscal. - 16/03/14
Amb Josep González, president de la PIMEC.
Josep Ginesta, director de l'àrea laboral de Ribé & Salat
Luis Suárez, empresari del sector tèxtil. Gerent d'IMTEXBAMA.
Antoni Torres, president de la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya.
Maria del Mar Serrano, directora general i propietària de Mudances Diagonal.
Òscar Serret, empresari del sector de l'enginyeria.
16/3/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Com pagar menys per les herències? - 15/03/14
Amb Alejandro Ebrat, advocat expert en herències i Albert Domingo, notari de Vilassar de Mar i membre del col·legi de Notaris de Catalunya
15/3/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Ser feminista, avui, va en contra o a favor? - 09/03/14
Amb Lídia Falcón, escriptora, periodista, advocada i autora del llibre "El nou masclisme"; Sara Berbel, doctora en psicologia social i ex-presidenta de l'Institut Català de la Dona; Manuel Cruz, catedràtic de filosofia Contemporània a la UB i Eva Peruga, periodista i defensora de la Igualtat a El Periódico
9/3/2014 • 0 minutos, 0 segundos
40 anys de l'execució de Salvador Puig Antich. Cas obert - 02/03/14
Amb Jordi Panyella, autor del llibre "Salvador Puig Antich, cas obert. La revisió definitiva del procés" (Angle editorial); Santi Vidal, magistrat de l'audiència provincial de Barcelona; Montse Puig Antich, germana de Salvador Puig Antich; Margarida Jansà, infermera; Ricard de la Ossa, testimoni
2/3/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Com evitar problemes als hereus i entre els hereus. Deixar-ho tot lligat. - 01/03/14
Amb Alejandro Ebrat, advocat expert en herències. Autor del llibre "Herencias y donaciones en Cataluña. Trucos para pagar menos impuestos" (ed. Atélier) i Albert Domingo, notari de Vilassar de Mar i membre del Col·legi de Notaris de Catalunya
1/3/2014 • 0 minutos, 0 segundos
La dieta Dukan - 23/02/14
Amb Pierre Dukan, metge nutricionista; Pilar Senpau, dietista; Álvaro Campillo, doctor i autor llibre "Toda la verdad sobre la dieta Dukan. Argumentos científicos que avalan su método"
23/2/2014 • 0 minutos, 0 segundos
És el moment de vendre o comprar pis? Els preus baixaran més o començaran a pujar? - 22/02/14
Amb Javier Llanas, director comercial d'Habitaclia.com; Josep Poch, soci-director immobiliària Coldwull Banker; Jaume Forn, director de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i Joan Ràfols, vicedegà del Col·legi d'Economistes de Catalunya
22/2/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Tot sobre els autònoms - 15/02/14
Amb Josep Ginesta, treballòleg, director de l'àrea laboral de Ribé & Salat; Llorenç Serrano, coordinador d'Economia Social, treball Autònom i persones a l'atur (CCOO) i Joan Alarcón, president d'autònoms de la PIMEC
15/2/2014 • 0 minutos, 0 segundos
La Infanta Cristina, davant del jutge. Suposarà un abans i un després de la monarquia espanyola? - 08/02/14
Amb Joan Queralt, catedràtic de Dret Penal de la UB; Marc Gafarot, politòleg i Àstrid Barrio, professora de Dret Constitucional i Ciència Política de la Universitat de València.
Connexions en directe amb la CR-Mallorca, Sara Riera
8/2/2014 • 0 minutos, 0 segundos
El paper de la primera dama - 02/02/14
Amb Oriol Bartomeus, politòleg; Carles Cirtina, secretari de l'Associació Catalana de Protocol; Rafael Jorba, periodista i Eva Peruga, periodista.
Inclou roda de trucades als corresponsals: Henry de Lagueire (Radio Europe1-París); Xavier Vilà (CR-Washignton); Oriol Serra (CR-Londres); Gemma Terés (CR-Alemanya)
2/2/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Quins són els tics franquistes que es mantenen a la societat actual? - 26/01/14
Amb Marc Gafarot, politòleg; Jordi Serrano, periodista i historiador; Josep Ma Álvarez, secretari gral de la UGT-Catalunya i Maria Josep Varela, advocada
26/1/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Les empreses han de cotitzar pel salari en espècie? - 25/01/14
Amb Josep Ginesta, treballòleg; Ignasi Rafael, headhunter; Valentí Pich, economista
25/1/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Catalunya és prou atractiva pels empresaris estrangers? - 19/01/14
Amb Josep VALLS, director general d'Anticimex; Demis TORRES, director comercial de Rakuten; Joan Josep BERBEL, director d'Internacionalització i Inversió empresarial d'ACCIÓ de la Generalitat; Josep GINESTA, Treballòleg, professor universitari i director àrea laboral de Ribé & Salat; Clement BENOIT,conseller delegat de Resto-in i Pilar GRANELL, sòcia de Resto-in.
19/1/2014 • 0 minutos, 0 segundos
¿És dolent fumar cànnabis? - 18/01/14
Joan COLOM, subdirector general de Drogodependència de l'Agència Catalana de Salut; Jaume XAUS, portaveu Federació Catalana Associacions Cànnabis i Francisco BLÀZQUEZ, president Comissió Drogues del Col·legi d'Advocats de Barcelona.
18/1/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Consum col·laboratiu - 12/01/14
Amb Albert Cañigueral, enginyer i impulsor del blog consumocolectivo.com; Joan Marc Garcia, fundador de Grownies; Mar Alarcón, de Socialcar i Anna Pérez Pagès, experta en noves tecnologies
12/1/2014 • 0 minutos, 0 segundos
S'han de prohibir les tancades i els boicots dels estudiants a les universitats? - 11/01/14
Amb Joan Josep QUERALT, catedràtic Dret Penal UB; Andrés CUARTERO, psicòleg; Montserrat NEBRERA, catedràtrica; Isabel MIRALLES, secretària general de l'UB; Yago FERNÀNDEZ, Secretari del Consell de l'Alumnat de la UB.
11/1/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Qui ha de tenir la prioritat, ¿el ciclista o el vianant? - 05/01/14
Amb Robert Castro, Joan Estevadeordal, Carlos Garcia i Jordi Portabella
5/1/2014 • 0 minutos, 0 segundos
Joves que han de marxar a l'estranger a buscar-se la vida - 29/12/13
Josep Ginesta, advocat laboralista; Víctor Fenés (Londres); Anna Bernadó (París); Cels cardona (Múnic) i Cristian Astudillo (Singapur)
29/12/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Revisem el rebut de la llum - 28/12/13
Amb Antoni Tahull, membre de la Comissió d'Energia del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya; Mercè Darnell, coordinadora de projectes de Serveis de Càrites; Cristina Solé, directora del grup de Treball d'Eficiència Energètica del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya
28/12/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Les qüestions legals de les parelles de fet - 22/12/13
Amb Alejandro Ebrat, advocat i Albert Domingo, notari i membre del Col·legi de Notaris de Catalunya
22/12/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Catalunya, millor sense l'euro? - 21/12/13
Antoni Soy, doctor en Ciències Econòmiques per la UB i Xavier Cuadras, doctor en Economia per la "University of York". Director de l'Escola Superior de Comerç Internacional
21/12/2013 • 0 minutos, 0 segundos
A qui deixo l'herència si no em cuiden els fills? - 14/12/13
Amb Alejandro Ebrat, advocat i Albert Domingo, notari
14/12/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Escòcia és un bon model per a Catalunya? - 08/12/13
Amb Xavier SOLANO, politòleg. Assessor de l'Scottish National Party. Ex-delegat del govern de Catalunya al Regne Unit; Marc GAFAROT, coordinador de l'Àrea de Processos internacionals de secessió del CIDOB (Barcelona Centre for International affairs);
Montserrat GUIBERNAU, catedràtica de política de la Universitat de Londres; Modest GUINJOAN, doctor en Economia UAB. Autor de "Sense Espanya. Balanç Econòmic de la independència" i Francesc GRANELL, catedràtic del departament de Dret i Economia Internacional de l'UB.
8/12/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Abaixar sous, fa crear llocs de treball? - 07/12/13
Amb Josep Ginesta, advocat laboralista, professor universitari i director de l'Àrea Laboral de Ribé&Salat; Fabián Mohedano, impusor Iniciativa per racionalitzar els horaris laborals; Carles Gonzalvo, professor d'Economia i finances d'EADA i Sergi Jiménez, economista UPF
7/12/2013 • 0 minutos, 0 segundos
L'homosexualitat masculina esa més acceptada que la femenina? - 01/12/13
Amb Josep Tomàs i Vilaltella, psiquiatre; Eva Peruga, periodista; Manuel Cruz, filòsof i Carme Porta, ex-diputada i secretària de Polítiques Familiars
1/12/2013 • 0 minutos, 0 segundos
L'avantprojecte de la Llei de Seguretat - 30/11/13
Amb Joan Queralt, catedràtic Dret Penal; José María Fuster Fabra, advocat; Miquel Porta Perales, articulista i Montserrat Tura, exconsellera d'Interior
30/11/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Com ens afectarà la reforma de les pensions? - 24/11/13
Amb Josep Ginesta, advocat laboralista, professor universitari i director de l'Àrea Laboral Ribé&Salat; Valentí Pich, president del Consell General d'Economistes d'Espanya; Manolo Milian Mestre, assessor d'empreses i Josep Maria Álvarez, secretari general de la UGT-Catalunya
24/11/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Els violadors que surten de la presó amb la derogació de la Doctrina Parot estan rehabilitats? - 23/11/13
Amb Andrés Cuartero, psicòleg; dr. Eduard Ruiz, director del Servei d'Andrologia de la Fundació Puigvert; Carlos Echavarri, advocat penalista; dra. Lluïsa Garcia Estévez, psiquiatre i coord. del programa de prevenció i intervenció de seqüèles psíquiques en dones agredides sexualment de l'hospital Clínic i víctimes, agredides sexualment.
23/11/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Com portar l'emabràs d'una adolescent - 16/11/13
Amb Pere Font, psicòleg sexòleg; Anna Payaró, llevadora d'Atenció de la Salut Sexual i Reproductiva-Esquerra de Barcelona, de l'Institut Català de la Salut i testimonis d'adolescents que han passat per aquesta experiència.
16/11/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Tancament del Canal 9 - 10/11/13
Amb els periodistes Vicent Sanchis, Albert Saéz, Julià Álvaro i Ignasi Muñoz
10/11/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Es pot acabar amb la corrupció? - 09/11/13
Joan Ridao, doctor en Ciència Política i de l'Adminsitració i Llicenciat en Dret. Membre del Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya. Acaba de publicar el llibre: "Contra la corrupció" (Angle Editorial); Monsterrat Tura, exconsellera de Justícia; josé María Fuster i fabra, advocat.
9/11/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Empreses catalanes que exporten a l'estranger - 03/11/13
En ens parlen Ramon Termens, president de Taurus Group; Maria Coll, cap de Màsquetingd de Xocolates Simón Coll; Jordi Castellvi, membre consell regulador DO Montsant i president del Celler Masroig; Teo Blanco, empresari de Tecofix; pare Ignasi Fossas, prior de Montserrat, i Francesc Diañez, director general de Next Maritime.
3/11/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Els cigarrets electrònics - 02/11/13
En ens parlen el Dr. Antoni Mateu, director general de la Agencia Salut de Pública de la Generalitat; Ignasi Jove, cap Màqueting de l'empresa Ashless, el Dr. Josep M. Ramon, cap de la unitat de Tabaquisme de l'Hospital Bellvitge, i els corresponsals de Catalunya a Washington, Xavier Vilà, i a Alemanya, Gemma Terés.
2/11/2013 • 0 minutos, 1 segundo
Debats amb plus:El cigarretelectrònic. Cal regular-ne l'ús? És tan nociu com el tabac? - 01/11/13
Amb el dr. Josep Ma Ramón, cap de tabaquisme de l'Hospital de Bellvitges; Ignasi Jové, cap de màrqueting i publicitat Ashless; dr. Antoni Mateu, dtor gral de l'Agència de Salut Pública i Simó Benkirane, farmacèutic i propeitari de Megareth
1/11/2013 • 0 minutos, 1 segundo
¿El Papa Francesc farà canviar l'Església? - 27/10/13
Debat amb plus amb Cristina Sánchez Miret, sociòloga; Josep Miró i Ardèvol, president d'E-Cristians; Jordi Serrano Blanquer, director Memòria del Futur; Paloma Llorente, doctora en Filosofia i membre del col·lectiu Dones església, i Mossen Jordi Bertomeu, capellà, advocat i oficial de la Secció disciplinar de la Congregació de la Doctrina de la Fe al Vaticà.
27/10/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Posar el cos al límit corrent - 26/10/13
Amb Antoni Mateu, director general de l'Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya; Ramon Brugada, cardiòleg; Pep Marí, psicòleg de l'esport; Arcadi Alibés, periodista esportiu i esportista.
26/10/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Femen - 20/10/13
Amb Eva Peruga, periodista, i Cristina Sánchez Miret, sociòloga.
20/10/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: la situació a l'Índia - 19/10/13
Hi participen Dharam Pal, empresari sij; Rita Marzoa, directora del programa "Solidaris" de Catalunya Ràdio, i Moncho Ferrer, fill de Vicenç Ferrer.
19/10/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus - 12/10/13
12/10/2013 • 0 minutos, 0 segundos
El maltractament entre parelles adolescents - 12/10/13
12/10/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Beatificacions a Tarragona - 12/10/13
En parlem amb Josep Torrents, portaveu d'Església Plural; Francesc Romeu, capellà i periodista; Daniel Arasa, professor universitari i periodista.
12/10/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Ensenyar els fills a casa - 06/10/13
En parlem amb Pau Boada, president de la Coordinadora catalana pel reconeixement i la regulació d'educació en família; Jordi Riera, pedagog, i vicerector de la URL.
6/10/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Pros i contres de la independència - 05/10/13
Hi participen Xavier Cuadras, doctor en Economia i coautor del llibre "Sense Espanya. Balanç econòmic de la independència", i Francesc Granell, catedràtic del departament de Dret i Economia Internacional de la UB.
5/10/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: La marca Catalunya ¿existeix al món? - 28/09/13
Amb Oriol Iglesias, professor de màrqueting d'ESADE, i Lluís Llarch, economista.
28/9/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Els plans de recol·locació, ¿serveixen? - 22/09/13
Amb Josep Ginesta, advocat laboralista, professor universitari i consultor de Ribé & Salat; Jordi Miró, director de relacions laborals Departament d'Empresa i Ocupació; i Mercè Fernández, directora consultora GRI.
22/9/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Dia mundial de l'Alzheimer - 21/09/13
Amb la doctora Mercè Boada i Concepció Pujolà, presidenta de l'Associació de Familiars de malalts d'Alzheimer. Entrevista a Diana Garrigosa, esposa de Pasqual Maragall i vicepresidenta de la Fundació Pasqual Maragall.
21/9/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: anàlisi de la carta de Rajoy a Mas - 15/09/13
Amb Pau Canaleta, consultor en comunicació; Agustí Colomines, historiador; Núria Ribó, periodista, i Manolo Milian Mestre, consultor d'empreses.
15/9/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Un tatuatge, et tanca portes? - 14/09/13
Amb Ignasi Rafel, head hunter; Dra. Lola Bou, dermatòloga; Lluís Pastor, professor de comunicació i imatge; Luís Navarro, tatuador i empresari.
14/9/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Catalunya ha estat mai independent? - 08/09/13
Amb Agustí Colominas, Àngel Casals i Eduardo Escartín
8/9/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Entrevista amb Oriol Junqueras, president d'Esquerra Republicana de Catlaunya - 07/09/13
7/9/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus - 14/07/13
14/7/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Esteu disposats a pagar un impost per mantenir la cultura? - 13/07/13
Amb Judit Colell, cineasta; Eduard Márquez, escriptor; Francesc Ribera "Titot" i Ferran Mascarell, conseller de cultura
13/7/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Donaríeu feina a un ex-presoner? - 07/07/13
7/7/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: La Banca Vaticana ha pecat - 06/07/13
Amb Manolo Milián Mestre, assessor d'empreses; dr. Jaume González-Agápito doctor en Dret i Delegat Episcopal d'Ecumenisme i relacions interreligioses de l'Arxidiòcesi de Barcelona; dr. Antoni Matabosch, delegat d'Economia de l'Arquebisbat de Barcelona: Mossèn Lucio Ángel Vallejo, secretari de la Prefactura d'Assumptes Econòmics del Vaticà i ; Eduard Rubió, corresponsal de CR a Roma i Gianluigi Nuzzi, periodista italià
6/7/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: EL 6.5 del Wert - 30/06/13
Cristina Sánchez Miret, dta en Sociologia; Joan Josep Queralt, catedràtic Dret Penal a la UB; Isabel Monterde, arquitecte amb despatx; Arnau Navinés, estudiant becat a la UB; Antoni Castellà, secretari d'Universitats i Recerca
30/6/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: El Banc d'Espanya aconseguirà eliminar les clàusules terra de les hipoteques? - 29/06/13
Amb Ignasi Fernández de Senespleda, advocat especialista en dret bancari i responsable d'assessoria jurídica d'una entitat financera; Montse Andrés, delegada a Catalunya d'AUSBANC (Associació d'usuaris de la Banca); Cirus Andreu, subdirector general d'Invesrions, Producte i Anàlisi del Banc de Sabadell.
29/6/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Emprenedors que innoven - 22/06/13
Amb Júlia Prats, professora de IESE. Doctora Business Administrations, Harvard University; Casimiro Gràxia, Axis Consultora; Josep Ametller, gerent de Casa Ametller: Toni Mascaró, màrqueting per Internet; Pere Antúnez, formatger de Montbrú; Ramón Quer, impressor digital on-line i Cristian Rodríguez, empresa ByHours
22/6/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: El paper dels sindicats. Defensen bé els treballadors? - 16/06/13
Amb Josep Maria Álvarez, Secretari General de la UGT a Catalunya; Joan Carles Gallego, Secretari General de CCOO a Catalunya; Josep Ginesta, professor universitari i Director de l'Àrea Laboral Ribé i Salat; i Núria Ribó, periodista
16/6/2013 • 0 minutos, 0 segundos
El Síndic de Greuges, Rafael Ribó respon les consultes dels oients - 15/06/13
15/6/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Miguel Blesa i els excessos de la banca - 09/06/13
Manolo Milian Mestre, assessor d'empreses; Toni Bolaño, periodista; Santiago Vidal, magistrat de l'Audiència Provincial de Barcelona, José García Montalvo, catedràtic d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra i Pau Montserrat, director editorial del portal d'estalvi i Ahorro.com i exempleat de banca.
9/6/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Hi ha d'haver un salari interprofessional? - 08/06/13
Josep Ginesta, professor universitari i director de l'àrea laboral de Ribé i Salat; Sergi Pérez, dtor d'e,presa que fa l'anàlisi d'avaluació dels sous; Josep maria Álvarez, secretari general de la UGT a Catalunya i Jaume Bonals, headhunter, director d'Alexander Hughes
8/6/2013 • 0 minutos, 0 segundos
José María Fuster Fabra presenta el seu llibre "En toga de abogado" - 02/06/13
L'acompanya, la periodista Xiana Siccardi, autora del llibre
2/6/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: On poden trobar finançament els emprenedors? - 01/06/13
Pilar de Torres, de Puentis; Julián Vinué, de Wayra; Antonio Sala, de Barcelona Business Angels i Jaume Baró, director d'empresa de Barcelona Activa.
1/6/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Les c èl·lules mare. La clonació humana - 26/05/13
Elena Ibáñez, professora de la Unitat de Biologia Cel·lular de la UAB; David Bueno, professor i investigador de genètica de la Universitat de Barcelona; dr. Josep Maria Simon Castellví, oftalmòleg i president de la Federació Internacional d'Associacions de Metges Cristians.
26/5/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: El bilingüisme a les escoles. Llei Wert. Immersió Lingüística - 25/05/13
Joaquim Arenas, mestre,pedagog i ideòleg de la immersió lingüística; Ángel Escolano, advocat de les famílies demandants contra la immersió; i tres de les 17 famílies que volen l'escola bilingüe.
25/5/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: La mastectomia. Arran de la decisió d'Angelina Jolie - 19/05/13
Isabel Rubio, cap de la Unitat de Patologia Mamària de l'Hospital de la Vall d'Hebron; Ignacio Rubio, responsable del consell genètic de l'Institut Català d'Oncologia; Encarna Laforet, ginecòloga i màster en teràpia sexual de parella; i Carmen, que es va treure els pits preventivament el 2009
19/5/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Els minijobs, són unafórmula per combatre l'atur juvenil o un problema? - 18/05/13
Amb Josep Ginesta, advocat laboralista; Maria Àngels Valls, professora de l'Institut d'Estuis Laborals d'ESADE; Javeir Ibars, director de Relacions Laborals de Foment del Treball
18/5/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: La insubmissió fiscal - 12/05/13
Amb Itziar González, membre d'Acció Base Ciutadana Desobedient; Gemma Sala, vocal secció dret fiscal del Col·legi d'Advocats de Barcelona; Jordi Munell, alcalde de Ripoll; Andreu Bartolomé, impulsor campanya "Diem prou"
12/5/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Perquè costa tant que el crèdit arribi a les empreses? - 11/05/13
Amb Cirus Andreu, subdirector general d'Inversions, Producte i Anàlisis del Banc de Sabadell; Mònica Español, economista i auditora de Ribé i Salat; Antoni Linares, empresari; Jacint Soler, directora institucional PIMEC
11/5/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: La regeneració política vindrà des de fora dels partits? - 05/05/13
Arcadi Oliveras, president de Justícia i Pau; Quim Arrufat, diputat de la CUP; Montserrat Tura, ex-consellera socialista de Justícia i Interior; Marta Alòs, exdiputada de CIU
5/5/2013 • 0 minutos
Debats amb plus: Com crear llocs de feina? - 04/05/13
Amb Josep Ginesta, advocat laboralista; Cristina Ribas, professora de l'assignatura "Periodisme per Internet" (UPF) i Maria Àngels Valls, professora de l'Institut d'Estudis Laborals d'ESADE
4/5/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus:S'ha de portar els nens a les manifestacions i als escraches? - 28/04/13
Maria Jesús Comellas, pedagoga i doctora en psicologia de la UAB; Jordi Mir, professor d'Humanitats de la UPF i director del Centre d'Estudis sobre moviments socials; Joan Miquel Capell, comissari portaveu del cos de Mossos d'Esquadra
28/4/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: A propòsit de l'homosexualitat,, som més tolerants que els francesos? - 27/04/13
Amb Marina Rossell, cantant; Manolo Milian Mestre, assessor d'empreses; Ventura Pons, director de cinema, Jaume Collboni, portaveu del PSC; Jaume Santandreu, capellà i escriptor i Toni Cruanyes, corresponsal de TV3 a París
27/4/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus:Qui hi ha darrera una gran dona? - 20/04/13
Amb Sara Berbel, doctora en psicologia social; Ignasi Rafel, head hunter i soci director de Talman Group; Eugenia Bieto, directora general ESADE
20/4/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Escrache o escarni. Sí o no - 14/04/13
Amb Andrés Antebi, antropòleg; Albert Sáez, director adjunt d'El Periódico i Jorge Vestrynge
14/4/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Catalunya- Espanya - 13/04/13
Entrevista a Miguel Ángel Revilla, expresident de Cantàbria
Joaquim Nadal, exconseller de Política territorial i Obres Públiques en el govern tripartit; Núria Ribó, periodista i José María Fuster i Fabra
13/4/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Alcaldes amb plus. Alcaldes que surten de la trinxera - 07/04/13
Amb Joan Móra, alcalde de Mataró; Marc Mur, alcalde de Flix; Rafel Panadès, alcalde del Poal, Josep Andreu Domingo, alcalde Montblanc i Jordi Munell, alcalde de Ripoll
7/4/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: La imputació de la Infanta Cristina - 06/04/13
Maria Pilar Queralt del Hierro, historiadora i escriptora; Joan Josep Queralt, catedràtic de Dret Penal de la UB; Mari Jo Jordan, periodista i Toni Aira, periodista i professor de Comunicació Política
6/4/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Com donar a conèixer la nostra empresa? - 31/03/13
Amb Josep Ginesta,laboralista, professor universitari i consultor. i Joan PONS, soci fundador Tirabol, empresa editora de Racó Català.
31/3/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Gent que es mou pels altres - 30/03/13
Rafael Martínez, president de l'ONG Veí a Veí del barri de Sant Antoni de Barcelona; Laura Medina, estilista. Propietària d'una perruqueria de Sant Feliu de Llobregat; Jordi Griera, membre de l'associació ECOL3VNG que ha impulsat la moneda social LA TURUTA a Vilanova i la Geltrú; Rafael Ferreruela, oftalmòleg. Director de l'Institut Lleida d'Oftalmologia i Josep Maria Antentas, professor de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
30/3/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: La clàusula terra de les hipoteques - 24/03/13
Amb Montse Andrés, advocada i delegada d'Ausbanc a Catalunya; Marta Alòs, experta en banca i assessorament financer i Xavier Brun, doctor en Ciències Econòmiques. Coordinador Màster en Finances de la UPF i responsable de gestió Solventis
24/3/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: El rastre dels mails. Els mails com a prova judicial - 23/03/13
Amb Abraham Pasamar, forense digital i soci director d'INCIDE del grup Winterman; Jordi Ferrer, vicepresident de la secció de dret de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació del Col·legi d'Advocats de Barcelona; Anna Pérez Pagès, experta en Noves Tecnologies.
23/3/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Presentació del documental "Avi et trauré d'aquí" de l'equip de "Sense Ficció" - 16/03/13
16/3/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: S'han de limitar els sous dels alts directius com a Suïssa? - 10/03/13
Amb Josep Ginesta, advocat laboralista, professor universitari i consultor i Ignasi Rafel, head-hunter. Fundador i Soci Director General de la consultoria Talman Group.
10/3/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Moviments i entitats socials que fan política - 09/03/13
Amb Muriel Casals, presidenta d'Òminum Cultural; Ada Colau, portaveu de PAH, Carme Forcadell, presidenta ANC; Àngels Guiteras, presidenta de la Taula de Tercer Sector i Joan Manuel Tresserras, prof. de Comunicació de la UAB
9/3/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Amb la crisi ha augmentat el consum d'ansiolítics i antidepressius - 03/03/13
Amb Andrés Cuartero, psicòleg; Rafael Ruiz, metge, impulsor del Programa de Desprescripció i director del SAP (Servei d'Atenció Primària) Litoral esquerre de Barcelona; i Antoni Bulbena, psiquiatre i director d'INAD (Institut Neuropsiquiatria i Addiccions del Parc de Salut Mar de Barcelona)
3/3/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: La corrupció política. Com l'encaren la premsa i la justícia - 02/03/13
Amb Lluís Bassets, director adjunt del diari El País que acaba de publicar "El último que apague la luz" (Taurus); Marina Llansana, perioista i expolítica i Santiago Vidal, magistrat de l'Audiència de Barcelona
2/3/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: TOt sobre la carn de cavall - 24/02/13
Amb Abel Mariné, catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la UB; Joan Moret, president FECAP i Alfons Villarrasa, director de l'Agència Catalna de Seguretat Alimentària
24/2/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Urdangarín farà caure la monarquia? - 23/02/13
Joan Josep Queralt, catedràtic de Dret Penal de la UB; Xavier Arbós, catedràtic de Dret Constitucional de la UB; Maria Pilar Queralt del Hierro, escriptor i historiadora.
23/2/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Els polítics han de cobrar més o ja cobren prou? - 17/02/13
17/2/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Els desnonaments. Panoràmica del què passa a Europa - 16/02/13
Amb Jesús Sánchez Garcia, advocat i diputat de la Junta de Govern del Col·legi d'Advocats de BCN; Xavier Puig, professor de la UPF i director de programes de la Banca BSM. I els corresponsals de CR: Oriol Serra (Londres); Gemma Terés (Berlín) i Jaume Masdeu (Brussel·les)
16/2/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Per què tanquen les llibreries? - 09/02/13
Amb Miquel Colomer, ex-director de la Llibreria Catalònia; Eduard Márquez, escriptor; Albert Cuesta, periodista expert en noves tecnologies, Judith Pujadó co-propietària de l'editorial Sidillà i Antonu Daura, president del Gremi de Llibreters de Catalunya
9/2/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Els polítics tenen impunitat i la població no? - 03/02/13
Joan Josep Queralt, catedràtic de Dret Penal a la UB; Santiago Vidal, magistrat de l'AUdiència Provincial de BCN i Lluís Foix, periodista
3/2/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Apreta a córrer. La mitja de Granollers - 02/02/13
Claudi París, coach esportiu; Frederic Font, traumatòleg; Antoni Cornelles, president de la Mitja Marató 2013
2/2/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Què hi ha darrera de les marques blanques? - 26/01/13
Amb Emilio Vizuete, economista i prof. de màrqueting de la UB: Alfons Conesa, director de l'Agència catalana de Consum; Ignacio Garcia Magarzo, dtor. gral de l'Ass. Espanyola de Distribuïdors, Autoserveis i Supermercats i Ignacio Larracoechea, president de Promarca
26/1/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Els canvis en el nou model d'examen del carnet de conduir - 20/01/13
Maria Olivera, Presidenta Federació Autoescoles de Barcelona i professora d'autoescola; Adrià Puigpelat, cap provincial de la Direcció General de Transit a Catalunya i Cristina Sánchez Miret, sociòloga.
20/1/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: La FP serveix més per trobar feina? - 19/01/13
Amb Ricard Coma, gerent de la Fundació Barcelona FP; Melcior Arcarons, director gral FP de Departament d'Ensenyament; Oriol Homs, director de la Fundació Centre d'Iniciatives i Recerques Europees a la Mediterrània (CIDEM), Lourdes Redondo, programadora de sofword i Alan Villamayor, tècnic especialista en radiologia.
19/1/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Necessitem el ministeri de Defensa? - 13/01/13
Amb Arcadi Oliveras, economista; Manolo Milian Mestre, assessor d'empreses i Àngel Casals, professor d'Història Moderna de la UB
13/1/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Tot i la crisi, aneu al dentista? - 12/01/13
Amb els doctors Josep Maria Clemente, Joan Ramon Boj, Carles Muñiz i Juan Josep Guarro
12/1/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Me'n surto amb la meva empresa - 06/01/13
Amb Víctor Ródenas, Antoni Guàrdia i Xavier Gramona.
6/1/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Com queden les pensions de jubilació? - 05/01/13
Valentí Pich, economista. President del Consell General d'Economistes d'Espanya i Jordi Garcia Serra, professor de Teoria Econòmica de la UB
5/1/2013 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Com veuen els joves l'horitzó de Catalunya? - 30/12/12
Debats amb plus: Com muntar un negoci propi - 29/12/12
Amb Josep Ginesta, consultor i professor Ramon Llull; Oriol Amat, economista i Joan Camp, soci fundador de l'empresa Tiravol
29/12/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Les mesures econòmiques de l'anomenat Pacte de la Llibertat (CIU-ERC) - 23/12/12
Amb els economistes Oriol Amat i Arcadi Oliveres
23/12/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: El Nadal ens fa més feliços? - 22/12/12
Amb Peyu, Josep Tomàs Vilaltella i Pilarín Bayés
22/12/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Podem combatre les desigualtats socials des de la infància? - 22/12/12
Amb Gregorio Luri, Cristina Sánchez Miret i Antoni Salvador
22/12/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Embarassades amb càncer - 16/12/12
Inés Gasen, Adriana Raquel Juez, afectades pel càncer durant l'embaràs. Cristina Saura, oncòloga de la Vall d'Hebrón
16/12/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Un dia et diuen que tens un càncer - 16/12/12
Amb Ingrid Icra, Maria Teresa Martín han patit un càncer. Núria Vendrell, psicòloga i Laia Jané, psicooncòloga
16/12/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Què sabem de nou del càncer? - 16/12/12
Amb Josep Tabernero, cap del Departament d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebrón i Judith Balmaña, experta en predisposició genètica i càncer hereditari de la Vall d'Hebrón
16/12/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Els jutges han de ser motor de canvi? - 15/12/12
15/12/2012 • 0 minutos, 0 segundos
El virus del Papil·loma humà. Què en sabem? - 09/12/12
Amb Josep Maria Lailla, catedràtic UB, Cap del Servei d'Obstetrícia i Ginecologia de l'Hospital Sant Joan de Déu. President de la Societat Espanyola d'Obstetrícia i Ginecologia; Javier Cortés-Bordoy, ginecòleg i coordinador del Grup Espanyol sobre la vacuna del papil·loma humà i Teresa Forcades
9/12/2012 • 0 minutos, 0 segundos
La paga extra. Què suposa no tenir paga extra? - 08/12/12
Amb Josep Ginesta advocat laboralista i director de l'Oficina de Treball de la UOC; Xavier Puig, professor d'EConomia de la UPF, Miquel Àngel Cabezas, advocat i responsable de les empreses públiques de CCOO; Vicenç Gasca, president Fundació Barcelona Comerç.
Per telèfon: Idoya Mendía, consellera d'Interior i Justícia i portaveu govern basc
8/12/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus - 02/12/12
2/12/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus - 01/12/12
1/12/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus - 01/12/12
1/12/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Els desnonaments. La solució és el mercat de lloguer públic? - 25/11/12
25/11/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Una de quatre dones de Catalunya no tindrà mai fills - 24/11/12
24/11/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Els desnonaments - 18/11/12
Amb el jutge José María Fernández Seijo, la psicòloga Marta Sánchez i l'economista Xavier Puig
18/11/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Universitats, Valors i Societat - 17/11/12
Dídac Ramírez, rector de la UB; sor Lucía Caram, Cristina Sánchez Miret, sociòloga
17/11/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Testimonis d'accidents de trànsit - 11/11/12
11/11/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Quines ofertes de treball queden per cobrir? - 10/11/12
Amb Josep Ginesta, advocat laboralista, director de l'Oficina de l'Oficina de Treball de la UOC; Marta Massagué, responsable de la xarxa d'orientació del SOC; Marcial Navarro, director de recursos i serveis del grup DAMM; Esther Gutiérrez, directora de desenvoluoament de persones de l'empresa ABANTIA
10/11/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: com evitar les allaus mortals com la de Madrid Arena - 04/11/12
Amb Manel Pardo, Andrés Cuartero i Carles Bòtia
4/11/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: és necessari fer un pla de pensions privat? - 03/11/12
Amb Jordi Garcia Serra i Valentí Pich
3/11/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Aprendre a dormir bé - 28/10/12
Amb el dcotor Eduard Estivill, autor del llibre "Que no te quiten el sueño" (Ed. Planeta)
28/10/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: les oficines d'ocupació serveixen per trobar feina? - 27/10/12
Amb Josep Ginesta, advocat laboralista i director de l'Oficina de Treball de la UOC, Marta Massagué, responsable xarxa d'Orientació Servei d'Ocupació de Catalunya, i Dolors Poblet, directora Manpower, agència de col·locació
27/10/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: Jesucrist estava casat? - 21/10/12
Amb Daniel Arasa laic. Periodista i autor del llibre "Drets humans i religió a Catalunya". i Maria Àngels Coscolluela, teòloga laica.
21/10/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: L'escola catalana - 20/10/12
Amb Ignasi Riera,escriptor; Salvador Cardús, sociòleg; Irene Balaguer, presidenta de l'Associació de Mestres Rosa Sensat i Miquel Porta Perales, articulista.
20/10/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: on us poseu les cremes, a la cara, a l'escot o al cul? - 14/10/12
Amb Lola Bou, dermatòloga i Imma Ferreres, farmacèutica.
14/10/2012 • 0 minutos, 0 segundos
L'estat propi podrà pagar les pensions? - 13/10/12
Concepció Patxot, professora titular de Teoria Econòmica de la UB; Joan Tarradellas , professor de Finances d'EADA i Cristina Sánchez Miret, doctora en Sociologia. Professora del Departament d'Empreesa de la Univ. de Girona.
13/10/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus - 07/10/12
7/10/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus - 06/10/12
6/10/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Com fer testament? - 30/09/12
Amb Alejandro Ebrat, advocat expert en herències/testaments i Cristina Sánchez Miret, doctora en Sociologia. Professora del Departament d'Empresa de la Univ. de Girona.
30/9/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus - 29/09/12
29/9/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus - 23/09/12
23/9/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus - 22/09/12
22/9/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus: les cremes facials - 16/09/12
"El suplement", amb Sílvia Cóppulo, en parla amb la dermatòloga Lola Bou i el professor de màrqueting d'ESADE Carles Torrecilla.
16/9/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus - 15/09/12
15/9/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus - 09/09/12
9/9/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus - 15/07/12
15/7/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus - 08/07/12
Emili-Xavier Barba i Ballester, director d' Acebsa
8/7/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus - 07/07/12
SER MOLT GUAPA, ¿ÉS UN INCONVENIENT PROFESSIONALMENT? ¿I SER BAIX?
A propòsit de Sara Carbonero i de Jordi Alba.
Convidats:
CRISTINA SÁNCHEZ-MIRET, doctora en Sociología. Professora del Depart. d'Empresa de la Univ. de Girona.
ROBERT RODERGAS, el nostre publicista de capçalera.
ADAM MARTIN, periodista. Presentarà El Suplement de CR de l'estiu.
MARIA DE LA PAU JANER, escriptora.
7/7/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus - 01/07/12
Com reinventar-se. Gent amb empenta. En parlem amb Mariano Guindal, Marion Suffert, Ramón Vila, Philippe Garcia i Josep Ginesta.
1/7/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus - 30/06/12
Cafè per a tothom? Entrevistem a Manuel Clavero Arévalo, catedràtic de Dret Administratiu, va ser ministre de les Regions del primer govern de la UCD i ministre de Cultura del segon; seva és la frase 'Café para todos'. Ho debatem amb Albert Calatrava, corresponsal de Catalunya ràdio a Madrid; Daniel Gómez, corresponsal de Catalunya Ràdio a Euskadi; Keta Carmany, periodista; Vicent Sanchís, periodista, i Miquel Porta Perales, articulista.
30/6/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus - 24/06/12
Sílvia Cóppulo entrevista Philippe Falardeau, director de la pel·lícula "Monsieur Lazhar". Una història que ens ha commogut i ens ha portat a la reflexió. Ens preguntem: "Els mestres han d'educar o ensenyar?". Ens en parlen Agustí Colomines, professor d'Història Contemporània de la UB; Cristina Sánchez Miret, doctora en sociologia. Professora del Departament d'Empresa de la Universitat de Girona.
24/6/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus - 10/06/12
Luka Rocco Magnotta, la història del possible esquarterador assassí de Mont-real. Un cas real que ha colpit el món. En parlarem amb el psicòleg Andrés Cuartero i el psiquiatre forense Lluís Borràs.
10/6/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Debats amb plus - 09/06/12
Els Sometens. A favor o en contra?
En parlem amb Mauri Bosh, Joan Queralt, Joan Montesó,Manolo Milian Mestre i Ramón Ferré.
9/6/2012 • 0 minutos, 0 segundos
L'església ha de pagar l'IBI? - 03/06/12
Ens en parla Salvador Aragonès, periodista. Profesor de Redacció Periodística a la
Universitat Internacional de Catalunya, Director d'Europa Press de Catalunya. Doctor en Ciències Humanes, Socials i Jurídiques
Manolo Milian Mestre, assessor d'empreses.
Joan Josep Queralt, catedràtic de Dret Penal de la Universitat de Barcelona.
Josep Monràs, alcalde de Mollet.
Mossèn Antoni Matabosch, delegat d'Economia de l'Arquebisbat de Barcelona.
3/6/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Treballadors i treballadores amb discapacitat que deixen de rebre ajudes - 26/05/12
En parlem amb Ricard Matas, director gerent de la Fundació Tallers i membre de la Secció Laboral de DINCAT, (Discapatcitat Intel.lectuals de Catalunya); Encarna Pérez, discapacitada intel·lectual, treballa de recepcionista a la Fundació Tallers; Miquel Àngel Vilardell, afectat de transtorn mental, treballa de cuiner en un restaurant; Núria Novell, discapacitada física ara a l'atur i usuària del SILECOM de L'Hospitalet de Llobregat, i Irma Rognoni, regidora de Família, Infància, Usos dels Temps i Discapacitats de l'Ajuntament de Barcelona.
26/5/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Bojos per córrer - 20/05/12
Amb Mario Lloret, metge especialista en medicina de l'esport; Claudi Paris, llicenciat en INEF i coach; Jaume Martí, psicòleg esportiu, i Karim Portsgen, corredor.
20/5/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Dormir poc, engreixa? - 19/05/12
Intervenen Eduard Estivill, metge especialista en el son, i Pilar Senpau, metge dietista.
19/5/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Els polítics estan obligats a dir tota la veritat? Enteneu els polítics? - 19/05/12
En parlem amb Joan Clavera, catedràtic d'Economia Aplicada a la Univ. Autònoma de
BCN i degà de la facultat. Pau Canaleta, periodista i consultor polític. Pau Vidal, filòleg.
19/5/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Us fieu igual dels jurats populars que dels jutges? - 13/05/12
En parlen Gerard Thomas, magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya; Juan Carlos Zayas, advocat especialista en jurats populars; Núria Vazquez, psicòloga i secretària de la Secció de Psicologia Jurídica del Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, i Teresa, testimoni.
13/5/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Lectures amb plus - 22/04/12
En parlem amb Màrius Serra, escriptor, Fe Fernández Villaret, llibretera i traductora de la llibreria L'Espolsada de les Franqueses del Vallès, Mari Jugsted, autora sueca supervendes. Acaba de publicar "Una matinada inquietant"Carles Porta, autor de "Fago", Jaume Cabré, autor de "Jo confessso".
22/4/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Taula de joves. Com veuen el món actual els nostres universitaris? - 08/04/12
Quines són les seves perspectives de futur? Són una generació perduda? Intenten trobar resposta a aquestes qüestions Eduard Adell, estudiant d'ESADE; Belén Guarner, estudiant primer curs de Comunicació i Indústries culturals de la Universitat Barcelona; Margot Pujol, ha acabat Administració Empreses i fa màster en Periodisme Esportiu a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC); Javier Muñoz, estudiant de quart de Comunicació a la UIC; Sílvia Sanjosé, la nostra becària amb plus i estudia Periodisme a la Universitat Blanquerna-Ramon Llull, i el monòleg del Peyu.
8/4/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Els talons són un signe de submissió de les dones? - 01/04/12
En parlem amb Cristina Sánchez Miret, doctora en sociologia i professora del departament d'Empresa de la Universitat de Girona; Eva Peruga, periodista i Defensora de la Igualtat d'El Periódico; Manolo Milián Mestre, opinador i assessor d'empreses; Glòria Martínez, creadora mètode pedagògic per coneixe'ns millor a través del cos "Moviment integral" i autora "El llibre dels peus"; Cristina Castañer, propietària de Castañer, i el Peyu amb el seu monòleg.
1/4/2012 • 0 minutos, 0 segundos
La vida en matemàtiques - 18/03/12
Hi intervenen Àlex Torío, professor de matemàtiques a Batxillerat; Anton Aubanell, catedràtic de matemàtiques i responsable de CESIRE - CREAMAT (Centre Específic de Suport a la Innovació i Recerca Educatiu - Centre de Recursos per ensenyar i aprendre matemàtiques); Claudi Alzina, catedràtic de matemàtiques de la Universitat Politècnica de Catalunya, i Peyu, el nostre monologuista.
18/3/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Per què els Estats Units es recuperen econòmicament millor que la Unió Europea? - 17/03/12
Hi intervenen Ramon Adell, catedràtic d'Economia Financera de la Universitat de Barcelona i president de la Societat d'Estudis Econòmics; Núria Ribó, periodista que va ser molts anys corresponsal de TV3 als Estats Units; Brian O'Hare, fundador i soci director de l'empresa Clairfield International, vicepresident de la Cambra de Comerç Americana a Espanya; Antonio Garrigues Walker, advocat i president de la Fundació Garrigues i l'aliança iberoamericana d'advocats Affinitas; i Joaquim Trias, doctor en biologia, emprenedor i nom de referència en el sector de la biotecnologia, i Daniel Olivella, cuiner i propietari de dos restaurants als Estats Units i està a punt d'obrir-ne un altre a Texas.
17/3/2012 • 0 minutos, 0 segundos
La prostitució, pot tenir una cara amable? Veieu bé fer senyors per treure's un sobresou? - 11/03/12
En parlem amb Cristina Sánchez Miret, sociòloga, Eva Peruga, periodista i defensora de la Igualtat d'El Periódico, i Manolo Milián Mestre, opinador.
11/3/2012 • 0 minutos, 0 segundos
La cara és el mirall de l'ànima o la cara es reflecteix en l'ànima? - 19/02/12
En parlem amb Cristina Villanueva, cirurgiana plàstica i estètica; Julián Gavarre, morfosicòleg i autor del llibre "El rostro y la personalidad. Rostro, cerebro y conducta", i Peyu i els seus monòlegs.
19/2/2012 • 0 minutos, 0 segundos
El crim perfecte existeix? - 18/02/12
El costat fosc de la gent, a propòsit de la dona que va matar i suplantar la identitat d'una amiga. Intervenen Mayca Navarro, periodista d'El Periódico; Francesc Torralba, filòsof; Lluís Borràs, psiquiatre forense, i David Miquel, mosso d'esquadra.
18/2/2012 • 0 minutos, 0 segundos
La nova imatge de Maria Teresa Fernández de la Vega - 11/02/12
Cristina Villanueva, cirurgiana plàstica i estètica.
11/2/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Els pits estan de moda? - 05/02/12
En parlem amb Cristina Sánchez Miret, sociòloga, Josep Maria Palacín, cirurgià plàstic, Montse Guals, estilista i co-propietària de l'empresa Qué me pongo, Eva Peruga, periodista i defensora de la Igualtat d'El Periódico, i Pere Tàpias, el nostre home.
5/2/2012 • 0 minutos, 0 segundos
Quin luxe és immoral? - 22/01/12
A partir de quina quantitat de diner podem dir que un luxe és immoral? És immoral comprar-se un diamant? És immoral tenir una mansió com la del propietari de Megaupload? O potser encara ho és més menjar-se una tòfona avui en dia? El debat està servit amb Ramon Adell, (catedràtic d'Economia Financera de la UAB i President de la Societat d'Estudis Econòmics), Arcadi Oliveras (professor d'Economia de la UAB i President de Justícia i Pau), Lídia Orriols i Jordi Cervera